Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αριστερές γάτες και κεντροδεξιοί ποντικοί


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.

«Οι γράφοντες διά τους Γραικούς αναγκάζονται πολλάκις να διαφωτίζωσι πράγματα φαεινά και αυτόφωτα ως τα οπίσθια τω πυγολαμπίδων»

Διηγείται ο Δημοσθένης, στον «κατά Τιμοκράτους» λόγο του (παρ. 139-142), ότι οι Λοκροί για να κρατήσουν ασάλευτο το εθιμονομικό τους καθεστώς, περνούσαν θηλιά γύρω από τον λαιμό εκείνου που πρότεινε κάποιον καινούργιο νόμο. Αν ο νόμος γινόταν αποδεκτός από την εκκλησία του δήμου, τον άφηναν να ζήσει. Αν όχι και ο δήμος τον απέρριπτε, έσφιγγαν το σχοινί και ο επίδοξος καινοτόμος και αναμορφωτής αναχωρούσε από τα εγκόσμια.

Η ψηφοφορία της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ»


Επίκαιρο θέμα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΝΔ.
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι:
Άδωνις Γεωργιάδης
Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Κυριάκος Μητσοτάκης
Απόστολος Τζιτζικώστας
‘Όπως πάντα ψηφίζετε πάνω δεξιά στην οθόνη σας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - PONTOS TV ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!!


Λίγο πριν την συζήτηση στην Βουλή επί του Νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, μια ενδιαφέρουσα πληροφορία κάνει τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο.
Γνωστός Περιφερειακός Τηλεοπτικός Σταθμός της Κεντρικής Μακεδονίας, εντός των επομένων ημερών, αλλάζει προσανατολισμό και όνομα, εστιάζοντας το περιεχόμενο του στην Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά, την Παράδοση, την Λαογραφία, και την Ιστορία.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2ου ΧΩΜΑΤΙΝΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ¨ΑΗΔΗΜΗΤΡΙΝΑ¨ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΤΡΑΣ


Στην κατασκευή του 2ου ταμιευτήρα άρδευσης στην περιοχή ¨Αηδημητρινά¨ της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας, προχωρά ο Δήμος Κατερίνης.
Πρόκειται για ένα υδραυλικό έργο, με το οποίο θα αρδευτεί μεγάλο τμήμα της περιοχής και περιλαμβάνει την κατασκευή αρδευτικού ταμιευτήρα και αγωγού εκκένωσης ( θα οδηγείται το νερό μέσω φρεατίων σε παρακείμενο ρέμα το οποίο θα καταλήγει στον ποταμό Ίταμο) και υπερχείλισης, την σύνδεση με υφιστάμενο αγωγό πλήρωσης καθώς και αγωγό μεταφοράς στην περιοχή άρδευσης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΣΤΟ ΕΓΝΑΤΙΑ T.V. (Βίντεο)


Σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη, ο Δήμαρχος Κατερίνης, μίλησε για τα έργα ανάπτυξης του Δήμου που αφορούν τους αγρότες, τη σημασία του Βιοκλιματικού Σχεδιασμού της πόλης και η προσπάθεια εφαρμογής του, τον Τουρισμό και κυρίως για την Κοινωνική πολιτική του Δήμου, η οποία όπως επανειλημμένα τόνισε, αποτελεί και την πρώτη προτεραιότητα του Δήμου.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝ ΟΨΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ


Η τεχνική επιτροπή με την ευκαιρία της έναρξης των πρωταθλημάτων υποδομής έχει την πεποίθηση ότι οι παράγοντες, οι προπονητές και οι γονείς θα σταθούν στο ύψος τους και ο καθένας από τον τομέα του να βοηθήσει θετικά ώστε να τελειώσουν οι αγώνες ομαλά. Για τους νεαρούς φιλόδοξους ποδοσφαιριστές θα πρέπει να ξέρουν ότι στην ηλικία που βρίσκονται μαθαίνουν το ποδόσφαιρο που απαιτεί συνεργασία, πειθαρχία, αλληλοσεβασμό, δουλειά, αθλητική ζωή και σεβασμό στους κανόνες του παιχνιδιού.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΝΕΟΥ ΔΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης που προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 26/09/2015, συγκροτήθηκε σε σώμα στις 3 Οκτωβρίου 2015 και έχει την εξής σύνθεση:

Το φωτογραφικό ταξίδι ζωής του Θωμά Αρβανίτη στην Αστική Σχολή


Το φωτογραφικό «ταξίδι ζωής» του Θωμά Αρβανίτη παρουσιάζεται σε μια ατομική έκθεση του φωτογράφου, που φιλοξενείται έως και την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου στην Αστική Σχολή Κατερίνης.
Πρόκειται για διαχρονικές φωτογραφίες του καλλιτέχνη από ταξίδια του σε πολλά μέρη του κόσμου, από την Καραϊβική και το Μεξικό, έως την Αθήνα αλλά και την Κατερίνη, στις οποίες απαθανατίζει στιγμές από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, συλλαμβάνοντας με μοναδικό τρόπο τα συναισθήματά τους.

ΜΕ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ

Οι εκλογές μπορεί να τελείωσαν, αλλά τα προβλήματα των εργαζομένων παραμένουν και οξύνονται. Πολλοί εργοδότες - καπιταλιστές μετά από της εκλογές πέρασαν σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, κάνουν εκβιασμούς. 

Γράφει ο Σουκατζίδης Απόστολος.

Σε αυτούς τους εργαζομένους από την πρώτη στιγμή βρέθηκε το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, με πρωτοπόρους τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ. Να συμπαρασταθούν, να βοηθήσουν  πρακτικά στην οργάνωση των αγώνων, να παλέψουν, να αγωνιστούν  μαζί με όλους τους εργαζομένους που υπονομεύονται τα δικαιώματα τους.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΠΙΕΡΙΑΣ '' Η Αγία Αικατερίνη '' ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ για την διημερίδα




Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επιστημονική διημερίδα στο πνευματικό κέντρο ‘’ΕΚΑΒΗ’’ με Θέμα: «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ » που διοργάνωσε η ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ-ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ κλινική ΑΠΘ<< ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ>> και με συνεργασία από την καρδιοχειρουργική κλινική Α.Π.Θ. , τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας , την Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου Κατερίνης και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κατερίνης- Πιερίας ‘’ Η Αγία Αικατερίνη’’.

ALITHIA

ALITHIA

Ανακοίνωση της ΕΡΑ Πιερίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις 11 του Σεπτέμβρη η εκπαιδευτική κοινότητα ήρθε αντιμέτωπη για μια ακόμα σχολική χρονιά με τη σκληρή πραγματικότητα. Το ξεκίνημα και της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει τα σχολεία να μετρούν τις πληγές που συνεχώς βαθαίνουν εξαιτίας των εδώ και χρόνια ασκούμενων μνημονιακών πολιτικών. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως όσο συνεχίζουν να ασκούνται αυτού του είδους οι πολιτικές και δεν γίνονται μόνιμοι μαζικοί διορισμοί, τα προβλήματα χρόνο με το χρόνο θα βαθαίνουν και η Δημόσια Παιδεία θα διαλύεται ακόμα περισσότερο.

ΛΕΦΕΔ: Εκπαίδευση Πεζικού



Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου διεξήχθει εκπαίδευση στις τακτικές κινήσεις της ομάδας πεζικού , ήταν μια συνέχεια του θεωρητικού μαθήματος που όπως πάντα προηγήθηκε την Τετάρτη στην έδρα της λέσχης. Τα αντικείμενα άπτονταν των αποστολών που μπορεί να αναλάβει μια ομάδα πεζικού και συγκεκριμένα , κατά την επίθεση , άμυνα , απαγκίστρωση αλλά και η ομάδα ως περίπολο μάχης - αναγνώρισης.

Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου Πιερίας στον ΟΤΕ για χαμηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο (internet)

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Ακριβή ευρυζωνικότητα με χαμηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο βλάπτουν την οικονομία
Τη δυσαρέσκεια του επιχειρηματικού κόσμου της Πιερίας εκφράζει με επιστολή του στον ΟΤΕ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, στην οποία αποτυπώνεται η δυσχέρεια πρόσβασης των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο με συνολικές ζημίες ανυπολόγιστου ύψους, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Οι πολύ χαμηλές ταχύτητες που εξακολουθούν να τιμολογούνται “ευρυζωνικά”, αποτελούν καθημερινότητα για τις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα την κωλυσιεργία της επικοινωνίας, των παραγγελιοληψιών αλλά και των συναλλαγών μέσω διαδικτύου.
Το Επιμελητήριο Πιερίας ζητά από τον ΟΤΕ να προβεί “με πραγματικά γρήγορες ταχύτητες” στον εξορθολογισμό της τιμολογιακής πολιτικής της σχέσης παρεχόμενης ταχύτητας και κόστους, όπως και να αποκαταστήσει τη λειτουργία του δικτύου παροχής δεδομένων, που αποτελεί διαρκές αίτημα των επιχειρήσεών προς τον οργανισμό.
Η επιστολή έχει ως εξής:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


 Αγαπητές/οί συναδέλφισσες/οι, 

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την παραίτηση δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, η νέα σύνθεση του ΔΣ είναι η εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, σας προσκαλούν στην συνεστίαση που διοργανώνουν, για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας ημέρας τρίτης ηλικίας», την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 13:00 στην αίθουσα δεξιώσεων «Πιερίδα» (2ο χλμ. Κατερίνης – Νέας Εφέσου).

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ 
Παυλίδης Θεόδωρος

Εκ της ιερας μητροπολεως Κίτρους

Η σχολική εφορεία της Ιερατικής Σχολής Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης και ο πρόεδρός της Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κίτρους κ. Γεώργιος, ο σύλλογος διδασκόντων & οι εκπαιδευόμενοι σας προσκαλούν στην ακολουθία του Ιερού Αγιασμού επι τη ενάρξει της τρεχούσης σχολικής περιόδου , η οποία θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησιαστικής σχολής, την 12η του μηνός Οκτωβρίου, ημέρα δευτέρα και ώρα 18.00 μ.μ. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ