Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο Κίτρους Γεώργιος στη Θεολογική Ακαδημία Αγίας Πετρουπόλεως


Ολοκληρώνεται αύριο η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης στη Θεολογική Ακαδημία Αγίας Πετρουπόλεως.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε, έπειτα από απόφαση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Α.Ε.Α.Θ. και πρόσκληση του Πρύτανη της Ρωσικής Ακαδημίας, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Πέτεργκοφ κ. Αμβροσίου.
Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, καθηγητής Λειτουργικής, ο διάκονος Παντελεήμων Τσαραπατσάνης, και φοιτητές, τόσο της Α.Ε.Α.Θ. όσο και άλλων Πανεπιστημιακών Σχολών, όλοι αναγνώστες ή ιερόπαιδες.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ!!!

Πρώτη ημέρα σήμερα για τα παιδιά μας στο πρόγραμμα θεατρικής αγωγής, πρώτη ημέρα στο Θέατρο Αυλαία του Ανδρέα Μιχαήλ.
Ενθουσιασμένα τα παιδιά και οι γονείς από το μάθημα θεατρικής αγωγής, που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, δημιουργώντας πλέον παράδοση στις εξωσχολικές δραστηριότητες μαζί με, ζωγραφική, σκάκι και μαθήματα χορού για γονείς.
Εκπληκτικός ο Ανδρέας Μιχαήλ, έγινε ένα με τα παιδιά και δεν έκρυψε και αυτός τον ενθουσιασμό του και την χαρά του για την συνεργασία του με το Σύλλογο Γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Την Τρίτη 06-10-2015 και ώρα 18:30 στα γραφεία της Ένωσης θα γίνει η κλήρωση της 3ης φάσης του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας.

  Στην κλήρωση καλούνται  τα σωματεία

1.      ΔΙΑΣ Δίου
2.      Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ
3.      ΟΛΥΜΠΟΣ Λεπτοκαρυάς
4.      ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Κολινδρού
5.      Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΣ Λόφου
6.      ΠΡΟΟΔΟΣ Π. Κεραμιδίου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συλλογή βοήθειας για τους πρόσφυγες που έγινε με πρωτοβουλία της νεολαίας Συριζα Πιερίας.
Αντιπροσωπεία του Συριζα  μετέβη και  παρέδωσε στην Ειδομένη τα υλικά που πρόσφεραν με μεγάλη ανταπόκριση οι Πιεριείς,
έτσι ώστε αυτά να φτάσουν στους πρόσφυγες και να τους βοηθήσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά.
Η αλληλεγγύη μας  και η συμπαράστασή μας σε όλους τους πρόσφυγες είναι καθημερινή,μέχρι να σταματήσουν οι αιτίες που δημιουργούν όλα αυτά τα προσφυγικά ρεύματα.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Νοσοκομείο Κατερίνης... ψάχνει Παιδίατρους

Πρόσκληση ενδιαφέροντος  για συνεργασία με ιδιώτες Παιδίατρους με Aπόδειξη Παροχής Υπηρεσιών. 
                Το Γ.Ν Κατερίνης προσκαλεί ιδιώτες Παιδιάτρους για συνεργασία με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών (Α.Π.Υ.) προκειμένου να καλυφθούν οι εφημεριακές ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής.
              Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης στη διεύθυνση 6ο  χιλιόμετρο Κατερίνης-Αρωνά, Νέο Κεραμίδι,  Τ.Κ.  60100 Κατερίνη, με την ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ».
           Θα επιλεγούν Παιδίατροι, για την ιατρική κάλυψη των εφημεριών της  Παιδιατρικής Κλινικής & ΤΕΠ Παιδιατρικής.  
         Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από τη Δευτέρα 05-10-2015 μέχρι και τη Δευτέρα 19-10-2015. 

      Γραφείο Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης

Οι Πρόσκοποι Κατερίνης ξεκινούν την νέα Προσκοπική Χρονιά.

Ο Αρχηγός, οι Βαθμοφόροι, τα Λυκόπουλα και οι Πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Κατερίνης σας προσκαλούνε στον Αγιασμό και στην έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς στην Εστίας τους Δοϊράνης 6 το Σάββατο 03 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:00. Η παρουσία σας είτε σαν νέα μέλη είτε σαν παλαιοί Πρόσκοποι θα μας γεμίσει ιδιαίτερη χαρά. Σας περιμένουμε!

Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς
Τουρναβίτης Νικόλαος
Αρχηγός Συστήματος

Η Kosmocar έδωσε στην δημοσιότητα τα μοντέλα Volkswagen που πρέπει να αποκαταστήσουν τις τιμές εκπομπής ρύπων στην χώρα μας.


H Volkswagen AG ενημερώνει για τις προσεχείς ενέργειες που αφορούν σε πετρελαιοκίνητα οχήματα με κινητήρες EA 189

  • Δεν επηρεάζονται τα καινούργια οχήματα EU6
  • Ταυτοποιήθηκαν τα οχήματα που επηρεάζονται
  • Τα οχήματα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση
  • Τεχνικές λύσεις βρίσκονται υπό επεξεργασία και θα παρουσιαστούν εντός Οκτωβρίου

Η Volkswagen AG ενημερώνει για τις προσεχείς ενέργειες που αφορούν στην ενημέρωση των κατόχων και στην αποκατάσταση των τιμών εκπομπής ρύπων για όσα πετρελαιοκίνητα οχήματα επηρεάζονται.

ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»


Αριθμούς συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» παραλαμβάνουν οι δημότες της Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από την Αστική Σχολή, Ειρήνης 12 σήμερα Παρασκευή 02 Οκτωβρίου από τις 18:00 έως τις 20:00. Επίσης, αύριο Σάββατο 03 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 14:00.

 Όλοι οι συμμετέχοντες, που θα προσέλθουν από άλλες περιοχές της χώρας παραλαμβάνουν τον αριθμό τους κατά την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 04 Οκτωβρίου) έως τις 10:15 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Έχει κρατηθεί η «τελευταία σφαίρα» ;;;; (Γ΄ Μέρος)

Γράφει ο Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.

          Ακόμα και ο «κακοπροαίρετος», δηλαδή που πολιτικά βρίσκεται απέναντι από τη Νέα Δημοκρατία, κατελάχιστον, αναγνωρίζει και βρίσκει, δύο βασικά στοιχεία, ως πλεονεκτήματα που διαθέτει σήμερα.
          Το πρώτο στοιχείο , που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως κυρίαρχο, είναι ότι το «σύστημα» ή αν θέλετε οι «ψηφοφόροι», στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, ΔΕΝ την «τιμώρησαν» ή πολιτικά ΔΕΝ την «εξαφάνισαν», όπως έγινε στο άλλο κόμμα της 1ης Μεταπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ. Μετά την εκλογική αναμέτρηση του 2009 και τη συντριπτική της ήττα, όπου δεν προσήλθαν 1.000.000 ψηφοφόροι της ΝΔ (αποτελεί επίσημη θέση της ΝΔ, εκείνη την εποχή), σήμερα διαφαίνεται, ότι ΔΕΝ έχει ακόμη υποστεί, τις συνέπειες της λανθασμένης πολιτικής, της τελευταίας 6ετίας που ακολούθησε.(1η εικόνα)

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ,ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ:Παρά τις οικονομικές δυσκολίες συνεχίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας το τεχνικό πρόγραμμα που αφορά παρεμβάσεις για την αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος-συντηρήσεις


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας εργασίες αποκατάστασης φθορών σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις από Περίσταση προς Καλλιθέα και Παραλία και αφορούν απόξεση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα (φρεζάρισμα), καθαρισμό με μηχανικό σάρωθρο και αποκατάσταση με νέο τάπητα ασφαλτικού.

Το νέο Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ)


Συγκροτήθηκε σήμερα, 1-10-2015, σε σώμα το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες  της 24ης Ιουνίου 2015, ως εξής :

Ο Αλέξης θα φέρει επενδύσεις...


Τώρα που ο Αλέξης εξασφάλισε τη στήριξη των Αμερικανών, βροχή θα πέσουν οι επενδύσεις. Μας το διαβεβαιώνουν όλοι οι περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί ευφάνταστοι θεράποντες του συνειδητού ψέμματος στην ενημέρωση. Και μείνε εσύ Έλληνα με το στόμα ανοιχτό να χαζεύεις τον υποτιθέμενο Έλληνα πρωθυπουργό σε ρόλο βλαχοδήμαρχου με άρωμα από Χάζαρντ και Ντιουκ Μπρόδερς να παραδίδει μαθήματα αγγλικής στους Αμερικανούς και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ταξίδι γνωριμίας Γερμανών και Αυστριακών δημοσιογράφων στην Πιερία μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε από την Πιερία η αποστολή των δημοσιογράφων από Γερμανία και Αυστρία που για 4 ημέρες επισκέφθηκαν την περιοχή μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, στο  πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της τουριστικής προβολής της Περιφερειακής Ενότητας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Φ.Δ. ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ - ΛΟΥΔΙΑ - ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ



Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ,ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Χορήγηση βεβαιώσεων για την έκδοση άδειας απόσταξης

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ανακοινώνεται ότι η χορήγηση βεβαιώσεων για την έκδοση άδειας απόσταξης θα γίνεται μόνο εφόσον οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί υποβάλουν προηγουμένως ηλεκτρονικά τη Δήλωση Συγκομιδής έτους 2014 . Οι παραγωγοί έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη και ορθή συμπλήρωση των στοιχείων που υποβάλλουν.
Η υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής γίνεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, www.minagric.gr, επιλέγοντας ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ και ΣΥΝΔΕΣΗ.

Οι εξελικτικές γλωσσικές διαταραχές (Μέρος Δ)-Διαταραχή της σύνταξης. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα

            Η γλώσσα έχει τρεις διαστάσεις, τη μορφή , το περιεχόμενο και τη χρήση, οι οποίες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Η μορφή αποτελεί τα δομικά στοιχεία του γλωσσικού συστήματος (φωνολογία, μορφολογία, σύνταξη). Το περιεχόμενο αφορά τη σημασιολογία, δηλαδή τη γνώση λέξεων (ονόματα, αντικείμενα, ενέργειες) και τον τρόπο που αυτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Η χρήση αφορά την πραγματολογία, δηλαδή τη χρήση της γλώσσας σε κοινωνικό πλαίσιο. Οι δυσκολίες σε αυτές τις τρείς διαστάσεις της γλώσσας αλληλοεπηρεάζονται, ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας διαφέρει και αλλάζουν μορφή ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.
Τι είναι οι εξελικτικές γλωσσικές διαταραχές;

Έναρξη μαθημάτων λαϊκού φροντιστηρίου


Ξεκίνησε στην Κατερίνη το Λαϊκό Φροντιστήριο για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Τα μαθήματα που θα διδάσκονται είναι: Έκθεση, Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Γερμανικά.

Εργαζόμενοι στα πεντάμηνα: Πέτυχαν με τον αγώνα τους την ικανοποίηση μέρος των αιτημάτων τους

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων ήρθαν για τους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα) μετά την οργάνωση του αγώνα τους. Οι συνεχόμενες κινητοποιήσεις  μέσα  από τις  Επιτροπές  στους  δήμους, οι κατά τόπους παρεμβάσεις στις Δημοτικές Αρχές, αλλά και στους  τοπικούς  ΟΑΕΔ, η δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  πρόσφατα έξω από το υπουργείο Απασχόλησης,  του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, μαζί με το ΠΑΜΕ  και τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς  Εργασίας  απέδωσαν καρπούς.

Έρχεται ο πιο άδικος και σκληρός φόρος που επιβλήθηκε ποτέ από κυβέρνηση. Και αυτόν τον φόρο τον διατηρεί και τον εισπράττει μια αριστερή κυβέρνηση… Και φυσικά μιλάμε για τον ΕΝΦΙΑ…


Ούτε επί Τουρκοκρατίας δεν επωμίστηκαν τόσους φόρους οι Έλληνες.
Ίσως ο πιο άδικος φόρος και αυτό γιατί δεν εξαιρεί σχεδόν κανένα.
Αν είσαι άνεργος, πολύτεκνος ή κάποια άλλη ειδική κατηγορία, σε απαλλάσσει μόνο αν πληρείς  καμιά 15αριά κριτήρια!
Σε ένα από όλα αυτά τα κριτήρια θα σε πιάσει…
 Και αν είσαι άνεργος, θα σου πάρει και το σπίτι!

Ένα σπίτι (δεν έχει σημασία αν είναι ένα ή τρία) το οποίο το χιλιοπλήρωσες όταν το έφτιαξες, τόσο σε πραγματική αξία  όσο και σε φόρους, η κυβέρνηση σε καλεί να το ξαναπληρώσεις πιο πολύ αυτή την φορά και πιο άδικα γιατί πλέον δεν έχεις τα απαραίτητα για να επιβιώσεις.

Έναν φόρο που τον σκαρφίστηκε ο Βαγγέλης Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας στην απόγνωση εκατομμύρια κόσμο, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας σε συνδυασμό με τους άλλους φόρους οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία.

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών. 3-4 Οκτωβρίου 2015


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΞΑΘΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-16


Τον αγιασμό του για την πολιτιστική χρονιά 2015-16 και με την παρουσία πλήθους κόσμου τέλεσε το βράδυ του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του, Αλ. Παπάγου 14, ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας <<Το Ξαθέρι>>.