Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Χωρίς γυμναστήριο πολλά παιδιά δημοτικών σχολείων της Κατερίνης.


Πονοκέφαλος για γυμναστές και διευθυντές είναι η ώρα της γυμναστικής όταν ο καιρός δεν εξυπηρετεί να βγαίνουν τα παιδιά στον αύλειο χώρο των σχολείων.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» έκανε έρευνα αυτή την περίοδο που ο καιρός ήταν βροχερός, επισκεφτήκαμε αρκετά σχολεία, και δυστυχώς αυτά που είδαμε μας απογοήτευσαν…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ


Την Κυριακή 4-10-2015 και ώρα 16:00 στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης, Γήπεδο Πιερικού θα διεξαχθεί ο αγώνας πρωταθλήματος  Γ΄ Εθνικής κατηγορίας μεταξύ των ομάδων ΠΙΕΡΙΚΟΥ – ΦΩΚΙΚΟΥ.
Οι θύρες εισόδου των φιλάθλων 3,4 και 5 θα ανοίξουν στις 14:30. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν: Θύρα 5 έχουν 5 Ευρώ, θύρα 3,4 έχουν 10 Ευρώ. Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας: VIP 150 Ευρώ και των 50 Ευρώ θα εισέρχονται από τη θύρα 3Α και των 40 Ευρώ θα εισέρχονται από τη θύρα 5. Η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας συνεχίζεται κανονικά.


                                     Γραφείο Τύπου κι Επικοινωνίας ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Στηρίζει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Δημήτρης Μπέης.

Η ΝΔ έχει ανάγκη από έναν ηγέτη, ο οποίος να μπορεί και να έχει τη βούληση για ουσιαστικές αλλαγές, να μπορεί να ενώσει, να μπορεί να αντιπροσωπεύσει επάξια τη ΝΔ μέσα στη Βουλή αλλά και αν κληθεί, να είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
      
Για αυτό και στηρίζω την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μπέης Δημήτριος
Πολιτευτής  ΝΔ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 103ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (16-10-1912)


Για την 103η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν στις 04, 15 και 16 Οκτωβρίου 2015 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

A. ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
Ώρα 11:00΄

O Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν τον 4ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος. Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της πόλης.

Β. ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
Ώρα 16.00΄

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


"ΤΑΞΙΔΙ ΖΩΗΣ" - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Πιερικός Αρχέλαος – Τιτάνες Παλαμά Β΄εθνική ανδρών


Ο Πιερικός Αρχέλαος θα αντιμετωπίσει την προσεχή Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 5μμ τους Τιτάνες Παλαμά στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής κατηγορίας.Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού στην Κατερίνη.

Δήμος Δέλτα-Κοινωνικό Φαρμακείο: ξεκίνημα με συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στις 10 και 11 Οκτωβρίου!


          Με συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού ξεκινά τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου από τις 10:30 π.μ. μέχρι και τις 14:30 μ.μ. διοργανώνει τις ημέρες «Κοινωνικής Αλληλεγγύης» καλώντας τον κόσμο να παραδώσει ό,τι φάρμακα και υγειονομικό υλικό διαθέτει ή μπορεί να αγοράσει, στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου (Στις πρώην Κοινότητες και στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄

Το Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄ θέλοντας να τιμήσει όλους όσους συνέβαλαν στην άριστη πραγματοποίηση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του συλλόγου καλεί όλους όσους συμμετείχαν στην επιτροπή νεολαίας, τους εθελοντές, καθώς και τους μεγάλους χορηγούς του συλλόγου το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στης 20:00 στην Λέσχη Αξιωματικών Λιτοχώρου σε ένα ευχαριστήριο δείπνο.
Η κίνηση αυτή είναι μία ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης, της πράξης αλληλεγγύης των εθελοντών και των χορηγών, αλλά και προς τη νεολαία του συλλόγου μας, η υποστήριξη της οποίας αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον.
                         
ΤΟ Δ.Σ του Συλλόγου

Έχει κρατηθεί η «τελευταία σφαίρα» ;;;; (Β΄ Μέρος)


Γράφει ο Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.

Αποσκοπώντας ο «τραβηγμένος» παραλληλισμός του Α΄ Μέρους, στη διόγκωση της πραγματικής εικόνας της Νέας Δημοκρατίας, μπορούμε να επιχειρήσουμε, μια επίσης ενδεικτική προσέγγιση, σωστή ή όχι, μερικής και γενικής απαρίθμησης, μειονεκτημάτων και πλεονεκτημάτων που διαθέτουν, ώστε, ίσως γίνει αντιληπτή η δυσχέρεια, στην οποία βρίσκονται.
Ξεκινώντας με τα μειονεκτήματα και με γενική χρονολογική σειρά:

Φιλοζωικά σωματεία Κατερίνης. Το Κυνοκομείο Κατερίνης δεν έχει άδεια λειτουργίας.



Το περιβόητο Κυνοκομείο που ενώ το θαύμαζαν ως πρότυπο με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και πήραν από όλη την Ελλάδα την μεγαλύτερη χρηματοδότηση, δυστυχώς στερείται άδεια λειτουργίας.
 Αναρωτιέστε γιατί; Παρακάτω θα λυθούν οι απορίες σας…

Το Δημοτικό Κυνοκομείο Κατερίνης αν και βρισκόμαστε προς το τέλος του έτους 2015 στερείται αδείας.
Αν και από το 2009 που ξεκίνησε το έργο αυτό και το οποίο θα ολοκληρωνόταν το 2011 μέχρι και σήμερα δεν έχει αποπερατωθεί..

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΚΙΤΡΟΥΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ
ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ & ΙΟΥΣΤΙΝΗΣ 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ
ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ.
Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΡΩΙ
Η ΠΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ.
Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ


Από τον Ιερό Ναό

ΕΦΕΤ-ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


1) Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, τα οποία προετοιμάζονται στο σπίτι και μεταφέρονται από τους μαθητές για τη σίτιση τους στα ολοήμερα σχολεία;
α) Η σωστή προετοιμασία στο σπίτι υγιεινών και ασφαλών γευμάτων ή πρόχειρου φαγητού (σάντουιτς).
β) Η τήρηση των ορθών πρακτικών μεταφοράς από το σπίτι στο σχολείο (π.χ. διατήρηση ψυκτικής αλυσίδας για τα τρόφιμα που αλλοιώνονται εύκολα).
γ) Η ορθή διατήρηση των γευμάτων στο σχολείο μέχρι τη στιγμή της κατανάλωσης και η ορθή προετοιμασία τους αμέσως πριν την κατανάλωσή τους από τους μαθητές.
2) Πως προετοιμάζεται ένα ασφαλές γεύμα στο σπίτι;

Τρέχω για την Κατερίνη

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 4/10/2015
Γιορτή του Μαζικού Αθλητισμού
Κρατείστε το καπάκι από το μπουκάλι του νερού για τον Τερματισμό
ίσως καταφέρουμε κι άλλη ΓΙΟΡΤΉ......
Η πρόταση αυτή είναι καθαρά προσωπική.
 
Σιαμάγκας Θεόδωρος ΠΕ11 
Υπεύθυνος Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας
ΜSc E.Education

MSc Education for Adults