Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Σοφίας και των θυγατέρων της Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδος.
Συγκεκριμένα, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός των εορταζομένων Αγίων, που βρίσκεται στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στο προάστιο Σβορώνος της Κατερίνης.
Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.

Ο λύκος κι αν εγέρασε.

Του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου
Φανατικός υπέρ του μεγάλου συνασπισμού δηλώνει δεξιά και αριστερά ο Βαγγέλας της Ν.Δ.. Ελπίζει ο καημένος από τη μια να ξεχαστεί η πολιτική της Ν.Δ. τόσα χρόνια τώρα και να αποσπάσει κανέναν ξεχασμένο ψήφο και από την άλλη να δείξει στους ψηφοφόρους ότι όλοι είναι το ίδιο προσπαθώντας έτσι να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πράξη το ξέρουμε πολύ καλά ότι αν βγει πρώτο κόμμα θα ζητήσει γη και ύδωρ από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφού θα εισπράξει ένα ηχηρό ΟΧΙ θα πάει στους προθύμους των ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ φκιάχνοντας ένα κομματικό κράτος με τις γνωστές αναλογίες 4-2-1 , με συγκάλυψη των σκανδάλων, νεο- φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και υποταγή στη φίλη Μέρκελ γιατί όπως έχει πει θα κάνουμε  όσα μπορούμε.


Η «Πολυκατοικία» της Δεξιάς Πλατφόρμας. Του Ευάγγελου Αθανασιάδη Συνταγματάρχη ε.α.



         
Να θυμηθούμε μερικούς τίτλους, που στο παρελθόν τα Μ.Μ.Ε. δημοσίευσαν και μάλιστα διογκωμένους.

-        Η ΝΔ «έχασε» 1.104.667 ψηφοφόρους.
-        Ποιο πολλές «συνιστώσες» έχει η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ
-        Τρίζει η Πολυκατοικία της Δεξιάς.
-        Η Δεξιά Πολυκατοικία «γεννά» νέα κόμματα.
-        Κ΄ Καρατζαφέρης: Δεν επιστρέφω στη ΝΔ

Μόνο από το ανάγνωσμα των παραπάνω τίτλων σήμερα, σχηματίζεται εικόνα μιας «πολυκατοικίας», όπου οι «ένοικοι», ανεβοκατεβαίνουν τους ορόφους πάνω-κάτω, με πρόσωπα που παίρνουν, σε άλλους τη μορφή της αγωνίας, σε μερικούς της ηρεμίας και σε κάποιους της απορίας.
          
Ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε, το λόγο της αγωνίας, ηρεμίας και απορίας.


Όταν η αλήθεια και η δημοκρατία ενοχλεί


Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα το περίπτερο της Λαϊκής Ενότητας στον πεζόδρομο της Κατερίνης έγινε αντικείμενο επίθεσης, έως την ολοκληρωτική του καταστροφή του.  Το περίπτερο ήταν τοποθετημένο στη θέση που δόθηκε κατόπιν άδειας από τον δήμο Κατερίνης.
Προφανώς κάποιοι ενοχλούνται από την ισχυρή παρουσία της Λαϊκής Ενότητας στην Πιερία και από την αποδοχή που έχει στην κοινωνία. Οι τακτικές εκφοβισμού που παραπέμπουν σε άλλες εποχές δεν μπορούν να φοβίσουν κανέναν και καμία.

Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει τον αγώνα για δημοκρατία, αλληλεγγύη ανατροπή των μνημονίων και την επαναφορά της χώρας μας σε τροχιά ανάπτυξης, απασχόλησης και ελπίδας.

Οι αγρότες της Πιερίας είναι πανέτοιμοι να διεκδικήσουν τα δίκαια τους. Βγήκαν στους δρόμους αποφασισμένοι να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθούν.




Ευχές για την ονομαστική της γιορτή θα δεχθεί η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας


Για την ονομαστική της εορτή η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, θα δεχθεί ευχές πολιτών και φορέων στο γραφείο της, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 40, 4ος  όροφος), την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Ανάρτηση κατάστασης πληρωμής δικαιούχων της δράσης 2.3 Β «Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην Παραγωγή Σακχαροτεύτλων»του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013 για το έτος 2012


Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας γίνεται γνωστό ότι στον πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας (28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη) έχει αναρτηθεί η κατάσταση πληρωμής δικαιούχων της δράσης 2.3Β «Ολοκληρωμένη διαχείριση στην παραγωγή σακχαροτεύτλων» για το έτος 2012.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής από τις 17-09-2015 έως και τις 23-09-2015. Πληροφορίες: Σοφία Θεοδωρίδου Γεωπόνος της Δ/νσης, τηλ. 2351351257.

Η Προϊσταμένη της Δ/νσης

Ανακοίνωση - 2η Διανομή ροδακίνων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Κατερίνης ανακοινώνει ότι η δεύτερη διανομή ροδακίνων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18-9-2015, ώρα 9 π.μ. στην οδό 19ης Μαΐου, στο χώρο δίπλα από τον 2ο Παιδικό Σταθμό (άγαλμα γενοκτονίας Ποντίων, απέναντι από το 7ο Γυμνάσιο).
Δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Νίκος Παπαζιώγας

Επίσκεψη υποψήφιων βουλευτών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Πιερίας στα ΚΑΠΗ της Κατερίνης και του Αιγινίου


Oι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Πιερίας, Κώστας Κουκοδήμος, Άννα Μάνη, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Παπαστεργίου, Δημήτρης Μπέης και Κλεόβουλος Θεοτόκης, στο πλαίσιο των προεκλογικών τους επαφών, επισκέφτηκαν σήμερα, τα ΚΑΠΗ της Κατερίνης και του Αιγινίου.

Οι αφανείς επιτυχίες των μνημονίων...



Σύμφωνα με τα στοιχεία των ληξιαρχείων στην Ελλάδα η σιωπηρή γενοκτονία που συντελείται εναντίον των Ελλήνων συνιστά ένα ακόμη success story των μνημονίων. Για το πρώτο 8μηνο του 2015, οι θανάτοι ανήλθαν σε 87.270 και οι γεννήσεις σε 63.750. Με άλλα λόγια το δημογραφικό έλλειμμα για τον πληθυσμό της Ελλάδας έφτασε αισίως τους 23.520.
Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ ελλείμματος ανάμεσα σε θανάτους και γεννήσεις για ολόκληρη την περίοδο μετά το τέλος του πολέμου. Μήπως είναι κάτι συγκυριακό; Όχι. Πρόκειται για ένα μόνιμο χαρακτηριστικό, που παρατηρείται συστηματικά από το 2011 και μετά. Δηλαδή στα χρόνια επιβολής των μνημονίων. Τυχαίο; Κάθε άλλο.
Δείτε τι συμβαίνει. Το 2011 εμφανίζεται δημογραφικό έλλειμμα σε βάρος των γεννήσεων της τάξης των 4.671. Ο λόγος είναι απλός. Οι γεννήσεις εκείνη τη χρονιά μειώνονται δραστικά κατά 8.338 έναντι του 2010, ενώ οι θάνατοι αυξάνουν κατά 2.015 έναντι του προηγούμενου έτους.
Το 2012 τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Οι θάνατοι αυξάνουν κατά 5.589 έναντι του 2011, ενώ οι γεννήσεις πέφτουν εντυπωσιακά κατά 6.057. Το αποτέλεσμα ήταν το δημογραφικό έλλειμμα να εκτιναχθεί στους 16.297 για το 2012.

Ζήσης Ζάννας: «Ό,τι και να ψηφίζει ο λαός, μνημόνιο βρίσκει μπροστά του»

Τις θέσεις και τις προγραμματικές αρχές της Λαϊκής Ενότητας παρουσίασε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας, μιλώντας στην πολιτική εκπομπή της ΕΡΤ3, το βράδυ της Τρίτης, 15 Σεπτεμβρίου.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Σήμερα το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό

Kαι σήμερα, Τετάρτη 16.09.2015, από τις 18:00 θα χρειαστούν άτομα στη διανομή των σχολικών ειδών. 

Επίσης, στις 19:00 έχουμε την μεγάλη συνάντηση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού (δωρητές, εθελοντές και συντονιστική). Θα ανάψουμε τον φούρνο και θα κάνουμε πίτσα!
Δείτε το βίντεο της χθεσινής συνάντησης στον Καπνικό Σταθμό (συσκευασία σχολικών ειδών)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ!!!

Μήνυμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής στην Πιερία που τον τίμησαν με την ψήφο τους και τους ευχαριστεί για αυτό, στέλνει μέσω της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ο Γιώργος ο Παπαδημητρίου, και τους καλεί να μην ψηφίσουν αυτή την Χρυσή Αυγή, αλλά να ψηφίσουν με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, άλλα κόμματα!!!
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, στηρίξτε ανθρώπους και κόμματα που είναι έντιμοι και συνεπείς και δεν προδώσαν τον Ελληνικό λαό!

Ζητάει από τον κόσμο να «τιμωρήσει» με την ψήφο του αυτούς που παριστάνουν την Χρυσή Αυγή και ζητούν τώρα την ψήφο τους…
Δηλώνει παρών και έτοιμος να αγωνιστεί για τα ιδανικά του.

Αν κάποιος στην Κατερίνη και την Πιερία ρωτήσει ποιος είναι ο Γιώργος ο Παπαδημητρίου, η απάντηση που θα πάρει είναι μια… μα φυσικά η Χρυσή Αυγή!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ¨Ο ΌΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ¨ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Υπό την σκέπη του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης η Σχολή Βυζαντινής μουσικής
Επίσκεψη στο Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη πραγματοποίησαν τη Δευτέρα στο Δημαρχείο της πόλης, ο πρόεδρος Σταθακόπουλος Κωνσταντίνος και τα μέλη του  Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Πιερίας ¨Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω¨ , Αραβίδης Γεώργιος, Τζορμπατζίδης Λάζαρος και Παπαγιάννης Δημήτρης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Το Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη επισκέφθηκε το νέο Δ.Σ. του συλλόγου Μικρασιατών και ο πρόεδρος του συλλόγου Μπογιατζής Αναστάσιος το πρωί της Δευτέρας στο Δημαρχείο της Κατερίνης.

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή σχολικών ειδών στην Κατερίνη


Χθες, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 παραδόθηκαν από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας 300 επιστολές στις διευθύνσεις των 19 δημοτικών σχολείων του Δήμου Κατερίνης, οι οποίες άρχισαν ήδη να διανέμονται στις δικαιούχες οικογένειες για τη δωρεάν παραλαβή σχολικών ειδών.

Αργά το απόγευμα, στην αίθουσα του Κοινωνικού Παντοπωλείου συσκευάστηκαν περισσότερες από 250 τσάντες, τις οποίες από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 18.09.2015 μεταξύ 19:00 και 21:00, οι γονείς των παιδιών θα μπορούν να παραλαμβάνουν από τον Καπνικό Σταθμό επιδεικνύοντας την υπογεγραμμένη επιστολή που παρέλαβαν από την διεύθυνση του σχολείου στο οποίο φοιτούν τα παιδιά τους.

ΣΠΟΤΑΚΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ