Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Τ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ. Αναμενόμενο...




Ήταν αναμενόμενο... Το να λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ότι το μνημόνιο που έφερε και το ψήφισαν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, είναι δέκα φορές καλύτερο από τα προηγούμενα μνημόνια. Για την ακρίβεια, ήταν αναμενόμενο γιατί η πολιτική, οι προγραμματικές διακηρύξεις πριν από το Γενάρη του 2015, το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης (αυτό που τώρα είναι πρόγραμμα της ΛΑΕ), οι προεκλογικές εξαγγελίες, οι προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν εγγύηση για την υλοποίηση της στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ, τη διατήρηση των παλιών μνημονίων, τη σύνταξη ενός νέου.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν στην ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20:00, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της ΝΟΔΕ Πιερίας, μέχρι την Παρασκευή 11/9 στις 20:30, στα τηλέφωνα 23510 35144 & 75733.

Ανακοίνωση αγιασμού στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ και στο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ

Οι Διευθυντές και οι διδάσκοντες του Γυμνασίου και του Λυκείου Κορινού σας προσκαλούμε στην τελετή Αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 που θα τελεστεί στον προαύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος στις 09.30 π.μ.

Δήλωση-απάντηση της υπ.βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ)Σκούφα στη ΛΑΕ Πιερίας

Η ατζαμοσύνη ανθρώπων που πασχίζουν να βγάλουν το ψωμί τους παλεύοντας δημοσιογραφικά, οδήγησε στην παντελή διαστρέβλωση μιας συζήτησης 2,5 ωρών.
Όσοι με γνωρίζουν χρόνια, συνειδητοποιούν το ανυπόστατο των υποτιθέμενων δηλώσεών μου στην εν λόγω συνέντευξη.
Ο πολιτικός καιροσκοπισμός όμως και η παντελής έλλειψη απήχησης στην κοινωνία των "κυρίων" και "κυριών" της ΛΑΕ Πιερίας, τους οδηγούν στο να λειτουργούν πολύ χειρότερα από το παρακράτος και την "ομάδα αλήθειας" της δεξιάς.
ΚΡΙΜΑ!

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Πιερίας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ



ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Αγιασμός στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά 2015-2016 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 π.μ.

4ο Ποδηλατικό Κυνήγι Θησαυρού... η αναζήτηση της χαμένης κάλπης!

Οι εκλογές είναι την επόμενη μέρα και η κάλπη άφαντη! Ποιος την πήρε; που την έκρυψε; θα προλάβεις να τη βρεις; Θα πρέπει να περάσεις επιτυχώς από μια σειρά γρίφων και δοκιμασιών σε όλη την πόλη! Αν είσαι καλός-ή ίσως και να τα καταφέρεις και να γίνουν οι εκλογές! Απαραίτητη προϋπόθεση;;;

 

7η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Οι υποψήφιοι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας στην Πιερία


Με ένα πλήρες, αγωνιστικό και αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο κατέρχεται στις εκλογές στην Πιερία η Λαϊκή Ενότητα.
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας και το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από υποψηφίους που έχουν συμμετάσχει ενεργά στους αντιμνημονιακούς αγώνες, με πλούσια δράση στα κοινωνικά κινήματα της Πιερίας, στα κινήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας κλπ.

Αναλυτικά τα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας

Το πρώτο εγχείρημα του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) αποτέλεσε η διεθνής έκθεση εναλλακτικού τουρισμού “Tour Natur 2015”. Έπεται συνέχεια για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας


Στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε η έκθεση “Tour Natur 2015”, από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου και αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις του εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού να γνωρίσουν διεθνείς προορισμούς που προσφέρονται για το συγκεκριμένο είδος. Ο ΠΟΤΑΠ συμμετείχε με περίπτερο στην έκθεση αυτή, ενώ έκανε την επίσημη “πρώτη” του από την αρχή της ίδρυσής του μετά από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ο ΠΟΤΑΠ έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη διεθνή έκθεση “Tour Natur”. Η συμμετοχή μας σε αυτήν την έκθεση σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας, καθώς μετά από μεγάλες προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ένας σημαντικότατος στόχος επετεύχθη. ”

4η Συνδιάσκεψη Σαρακατσάνικης Νεολαίας & Διασποράς στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιε

 Η 4η Συνδιάσκεψη  Σαρακατσάνικης Νεολαίας Ελλάδας και Διασποράς θα διεξαχθεί με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο Πιερίας στις 11,12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015.

Η συνδιάσκεψη αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης» μέσω της Επιτροπής Νεολαίας του και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων μέσω της Επιτροπής Σαρακατσάνικης Νεολαίας Ελλάδας και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Την έγκριση δημοπράτησης του έργου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας «Καθαρισμός συλλεκτήριας τάφρου Λιτοχώρου ανάντη του τμήματος του κωπηλατοδρομίου» προϋπολογισμού 60.000 € ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε την έγκριση δημοπράτησης του έργου «Καθαρισμός συλλεκτήριας τάφρου Λιτοχώρου ανάντη του τμήματος του κωπηλατοδρομίου» προϋπολογισμού 60.000 €.

Ναβροζίδου Νόπη: «Παρούσα στο πλευρό του Νίκου Μακρίδη»


Η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας της. Η οικονομία και η κοινωνία έχουν πληγωθεί.
Σήμερα χρειάζεται να πάμε την Ελλάδα μπροστά.
Η αλλαγή αυτή απαιτεί ισχυρή και αδέσμευτη κυβέρνηση που θα έχει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να αγωνιστεί και να συγκρουστεί, μια κυβέρνηση με αξίες.
Δηλώνω παρούσα στο πλευρό του Νίκου Μακρίδη με όλες μου  τις δυνάμεις σ’ αυτή τη μάχη που επέλεξε να δώσει γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μπορεί να εκπροσωπήσει το Νομό μας επάξια.

Ναβροζίδου Νόπη
Δημοτική Σύμβουλος
Με τον συνδυασμό

«Νέα Εποχή για την Κατερίνη»

Άρθρο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας στο ειδικό ένθετο της «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ» που κυκλοφορεί στη ΔΕΘ με θέμα την οικονομία και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις


Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: 
«Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να στηρίξουν την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας με στόχο την έξοδο από την κρίση»
Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βιώνει μόνον οικονομική κρίση αλλά και πολιτική. Για ακόμη μια φορά, μέσα σε μόλις οχτώ μήνες, οδηγούμαστε σε εθνικές εκλογές σε μια κρίσιμη περίοδο όπου η επιχειρηματική κοινότητα διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι έχει ανάγκη από σταθερότητα. Πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι να εξαντλούνται οι τετραετίες καθώς το προεκλογικό κλίμα λειτουργεί αποτρεπτικά για το «επιχειρείν». 

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σοφία Μαυρίδου, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Γιάννης Καζταρίδης και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του θεσμού  «Ολύμπια Εν Δίω » κ. Θανάσης Μπίντας, σας προσκαλούν σε συνέντευξη τύπου με θέμα τη Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ».

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη (4ος όροφος) , την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 μ.μ.


Προκήρυξη θέσεων 5μηνης απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.


         Έχει εκδοθεί Δημόσια Πρόσκληση Nο  5/2015 (ΑΔΑ: 7ΕΠΘ4691Ω2-ΡΣΣ) για την πρόσληψη προσωπικού σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, διάρκειας 5 μηνών, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  και του ΑΣΕΠ   (www.asep.gr).
   H  προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκ μέρους των ενδιαφερόμενων είναι μέχρι 14-09-2015 και γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.
     Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης υπάρχουν οι κάτωθι ειδικότητες:
•        1 θέση Βοηθού Φαρμακείου ΔΕ
•        2 θέσεις Βοηθών Νοσηλευτών ΔΕ
•        2 θέσεις Κλητήρων – Οδηγών ΔΕ
•        1 θέση Διοικητικού ΤΕ
•        3 θέσεις Νοσηλευτών ΤΕ
•        1 θέση Πληροφορικής ΤΕ
•        2 θέσεις Γενικών Καθηκόντων ΥΕ



                                                                                                          Γραφείο Διοικητή

                                                                                                   Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑ π ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΑΠΠΑ ΝΙΚΟ


Σας καλούμε όλους και όλες στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό ΠΙΕΡΙΑΣ
το Σάββατο 12.09.2015 στις 11 π.μ στην Πλατεία Ελευθερίας με κεντρικό ομιλητή τον
π.Υπουργό Επικρατείας  ΠΑΠΠΑ ΝΙΚΟ.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη και πολιτική εκδήλωση στις 1μμ στον Ν.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ        ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ


ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Λαϊκή Ενότητα: «Μην τους αφήνετε να σας φοβίζουν»


ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


Καθημερινές είναι οι εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία και οι επαφές του με τον λαό της ΠΙΕΡΙΑΣ μόνο αισιόδοξα μηνύματα δίνουν για την εκλογική μάχη στις 20 του Σεπτέμβρη .Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο και να κερδίσει το αύριο,ξεμπερδεύοντας με το παλιό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Από την κτηνοτροφική παραγωγή στην κτηνοτροφική επιχειρηματικότητα με πλοηγό την Υ.Α. για την Οικοτεχνία και τη δυνατότητα ίδρυσης παραδοσιακών τυροκομείων από τους κτηνοτρόφους

Από την κτηνοτροφική παραγωγή στην κτηνοτροφική επιχειρηματικότητα με πλοηγό την Υ.Α. για την Οικοτεχνία και τη δυνατότητα ίδρυσης παραδοσιακών τυροκομείων από τους κτηνοτρόφους

Το «ελληνικό σήμα» και στα προϊόντα των τοπικών  μικρών  οικογενειακών  τυροκομείων

Στην επίσημη τελετή απονομής του πρώτου «Ελληνικού Σήματος» ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, παραβρέθηκε ως ομιλητής ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 80ης   Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης από τον ΕΛ.Γ.Ο. - Δήμητρα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Διανομή ροδάκινων κάνει αυτή την στιγμή ο Δήμος Κατερίνης. Δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι κάρτας σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης του Δήμου Κατερίνης. Η διανομή γίνεται στο άγαλμα της γενοκτονίας των Ποντίων, απέναντι από το 7ο Γυμνάσιο.


Ενημέρωση για τον Αγιασμό στο 4ο Γυμνάσιο κ Λύκειο Κατερίνης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015-2016 στο 4ο Γυμνάσιο και 4ο ΓΕΛ Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11-9-2015 στις 10 π.μ.

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,
Αγαπητά παιδιά,
    Κάθε αρχή δημιουργεί σε όλους αισθήματα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον.
    Έτσι συμβαίνει και με την αρχή του νέου σχολικού έτους. Ένα νέο ξεκίνημα προσπαθειών και επιδιώξεων. Ένα νέο ξεκίνημα αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, με τη βοήθεια των δασκάλων και την προσπάθεια του καθενός. Στην προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο παίζει η στήριξη των γονέων, που φροντίζουν πάντοτε για το καλό των παιδιών τους.
    Η προσπάθεια ανάπτυξης της γνώσης και της ανάπτυξης του μυαλού θα πρέπει να συνοδεύεται και από την καλλιέργεια του πνεύματος, την ανάπτυξη του ήθους και της αρετής. Αλλιώς δεν θα είναι ολοκληρωμένη, Θα παραμείνει μονόπλευρη.
    Στη νέα αυτή προσπάθεια όλοι είμαστε  στο πλευρό σας.
    Καλή, ευλογημένη και καρποφόρα σχολική χρονιά !
Με πατρικές ευχές
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


+ Ο Κίτρους Γεώργιος

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θερμά Συγχαρητήρια από την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας στην Κατερίνα Νικολα'ι'δου και στην Σοφία Ασουμανάκη για την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο και την κατάκτηση του ασημένιοu μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών.
Εσάς, στις οικογένειες σας και στους προπονητές, αλλά και στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης ευχόμαστε πάντα τέτοιες επιτυχίες!
Συνεχίστε με δύναμη, στόχους και όραμα και κάντε περήφανους όλους εμάς και όλη την Ελλάδα μας.Ευχόμαστε οι επιτυχίες αυτές να συνεχιστούν και στο μέλλον και να αποτελέσουν κίνητρο για τους νέους μας ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.
Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ζωγράφος

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για πρόσληψη Παιδιάτρων με σύμβαση έργου.



                Το Γ.Ν Κατερίνης προσκαλεί ιδιώτες Παιδιάτρους  για συνεργασία με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.).
              Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στο Γραφείο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης στη διεύθυνση 6ο  χιλιόμετρο Κατερίνης-Αρωνά, Νέο Κεραμίδι,  Τ.Κ.  60100 Κατερίνη, με την ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ».
           Θα επιλεγούν δύο (2) Παιδίατροι, για τη λειτουργία των Τακτικών Ιατρείων ή/και Τ.Ε.Π. –Παιδιατρική Κλινική  για 7 -10 ημέρες το μήνα.
         Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες, δηλαδή από Τετάρτη 09-09-2015 μέχρι και τη Δευτέρα  14-9-2015.
          Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Διοικητή με τηλέφωνο επικοινωνίας  23513-50300.

Γραφείο Διοικητή
Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης
                            

Χριστουγεννιάτικο Χωριό 2015: Ξεκινήσαμε!


TΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ



Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Παναγίας Παντάνασσας Κατερίνης, με την ευκαιρία της εορτής Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφυλάκτου.