Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Η μεγάλη ψηφοφορία της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ».


 Ξεκινάει σήμερα η μεγάλη ψηφοφορία της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.
Εννοείται ότι το όποιο αποτέλεσμα προκύψει θα είναι καθαρά ενδεικτικό και το πραγματικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θα προκύψει το βράδυ της Κυριακής.
Όπως πάντα ψηφίζετε πάνω δεξιά στην οθόνη σας.
Καλή ψήφο!

Τ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ. Ο λαός να εγκαταλείψει όχι μόνο τα κόμματα, μα και τη στρατηγική τους



Για τρεις λόγους η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτές τις εκλογές - εξπρές:

 Θέλουν να πιάσουν το λαό στον ύπνο, να μην προλάβει να δει και να συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις των βάρβαρων μέτρων του τρίτου μνημονίου.

 Είναι απαίτηση του κεφαλαίου στην Ελλάδα να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση, αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, προκειμένου να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα, τους νόμους που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο. Την απόφαση για εκλογές τη χαιρέτισαν επίσης η Μέρκελ, ο Γιούνκερ, ο Ντάισελμπλουμ.

 Ο τρίτος λόγος είναι ο πλέον επικίνδυνος: θέλουν το λαό συνένοχο στην πολιτική τους, να βάλει δηλαδή την υπογραφή του στο μνημόνιο, αφού έτσι θα ερμηνεύσουν την ψήφο στα κόμματα που στηρίζουν τα μνημόνια.

Έλεγχος και πιστοποίηση ψεκαστικών μηχανημάτων


Με το νέο Νόμο επιβάλλεται ο έλεγχος και η πιστοποίηση της κατάστασης των ψεκαστικών μηχανημάτων. Ο τρόπος ελέγχου και πιστοποίησης καθορίζεται από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς το καλύτερο φυτοφάρμακο αν δεν εφαρμοστεί σωστά τότε η αποτελεσματικότητά του είναι περιορισμένη. Όλα τα ψεκαστικά της χώρας, με χρόνο λειτουργίας από πέντε χρόνια και πάνω πρέπει να δοκιμαστούν και να πιστοποιηθούν ως το τέλος του 2016. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης, υπ. βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς αύριο στην Κατερίνη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ κ. Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

9:30 π.μ   Συνέντευξη Τύπου (Γραφεία ΝΟΔΕ)
10:15       Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης
11:00       Δημαρχείο Δίου- Ολύμπου (Λιτόχωρο)
12:00       Επιμελητήριο Πιερίας
12:30       Δημαρχείο Κατερίνης
13:00       Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης
 μετά        Κεντρικός Πεζόδρομος Κατερίνης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΕΚΑΒΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Με προβλήματα για μια ακόμη χρόνια ο αγιασμός στα δημοτικά σχολεία της Κατερίνης και της Πιερίας. (Και πανελλαδικά φυσικά)


Προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσουν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς για μια ακόμη σχολική χρονιά, όχι τόσο σε δασκάλους αλλά στις ειδικότητες που συμπληρώνουν το διδακτικό πρόγραμμα όπως, μουσικών, θεατρικής αγωγής, εικαστικών, ενώ ελλείψεις όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό θα παρουσιαστούν σε ειδικότητες πληροφορικής και ξένων γλωσσών και λιγότερο σε γυμναστές.

Πάντως σε περίπτωση που δεν γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις το βάρος θα το σηκώσουν οι δάσκαλοι αφού εκτός της πληροφορικής και των ξένων γλωσσών μπορούν βάση των παιδαγωγικών προγραμμάτων που σπούδασαν να αναλάβουν τα υπόλοιπα…

ΚΑΤΕΡΙΝΗ- ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ 13/09


Τ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ-Προεκλογικό σποτ ΚΚΕ

Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, 
μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν»...

Με το απόσπασμα αυτό από τον Μενέλαο Λουντέμη, το πρώτο σποτ του ΚΚΕ για τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη θυμίζει τα ψέματα που είπαν στο λαό όλες οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις για τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους που θα σκίζονταν τάχα και θα καταργούνταν με ένα νόμο και ένα άρθρο, ενώ καταλήγει με το σύνθημα του ΚΚΕ: 
«Τους δοκίμασες... Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής!».

Από την επίσκεψη του βουλευτή Λαρίσης της ΝΔ κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ & ΠΕΣΚΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

Αναστέλλονται λόγω εκλογών από 16 έως 25 Σεπτεμβρίου οι εργασίες των δικαστηρίων



Με εγκύκλιο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αναστέλλονται ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, οι εργασίες όλων των δικαστηρίων τρεις εργάσιμες ημέρες πριν από τη διενέργειά τους και πέντε εργάσιμες ημέρες μετά από αυτές, δηλαδή από 16 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι και 25 Σεπτεμβρίου 2015.
Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 16η Σεπτεμβρίου 2015 και δεν θα περατωθούν την ίδια ημέρα συνεχίζονται και μετά την 16η Σεπτεμβρίου 2015.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ κ. Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


- Η Νέα Δημοκρατία ξεκινά με αφετηρία το 28% της προηγούμενης εκλογικής αναμέρτησης, με μια νέα ηγεσία, ενωμένη αλλά και διδαγμένη από λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες του παρελθόντος.

- Απέναντί μας έχουμε το απερχόμενο κυβερνόν κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι ακρωτηριασμένο. Καθημερινά αποχωρούν δεκάδες στελέχη του. Και δεν είναι μόνο πρωτοκλασάτα και επιφανή στελέχη του. Καθημερινά αποχωρούν εκατοντάδες στελέχη του σε όλη τη χώρα, ακόμη και ο λογογράφος του κ. Τσίπρα, καθώς έχουν διαψευσθεί οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Με μεγάλη συμμετοχή η ιδρυτική συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας


Με μεγάλη συμμετοχή και σε κλίμα ενθουσιασμού έγινε το απόγευμα της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου, η πρώτη ιδρυτική συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας. Την εισήγηση έκανε ο Βουλευτής Πιερίας, Ζήσης Ζάννας ο οποίος επισήμανε τα εξής:
- Η κυβέρνηση Τσίπρα συνομολόγησε ένα τρίτο πολύ σκληρό μνημόνιο, χαριστική βολή στην οικονομία, τη δημοκρατία και την κοινωνία της χώρας. Οι αυταπάτες και οι παλινωδίες της διαπραγματευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και η ακύρωση όλων των προγραμματικών δεσμεύσεων οδήγησε στην ταπείνωση και συνθηκολόγηση της κυβέρνησης

Συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης παραγωγών ορισμένων οπωροκηπευτικών

=

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ανακοινώνεται ότι, με τον κατ’ εξουσιοδότηση Καν.(ΕΕ) 1369/2015 της Επιτροπής τροποποιείται ο Καν.(ΕΕ) 1031/2014 με τον οποίο θεσπίστηκαν συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης παραγωγών ορισμένων οπωροκηπευτικών, εξαιτίας της απρόβλεπτης κρίσης που προκλήθηκε από την απαγόρευση της ρωσικής κυβέρνησης στις εισαγωγές ορισμένων οπωροκηπευτικών προϊόντων. Ο νέος Κανονισμός προβλέπει παράταση των εκτάκτων μέτρων στήριξης μέχρι εξάντλησης της νέας κατανομής των ποσοτήτων για κάθε κράτος μέλος ή μέχρι την 30η Ιουνίου 2016 (ανάλογα με το ποια ημερομηνία είναι προγενέστερη).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΖΩΔΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΒΟΟΕΙΔΩΝ





          Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει τους βοοτρόφους της Π.Ε.Πιερίας για τα παρακάτω :
          Στις 20.08.2015 επιβεβαιώθηκε η προσβολή δύο εκτροφών στην περιοχή του Έβρου και ακολούθησε η άμεση λήψη μέτρων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και την απαγόρευση αγοραπωλησιών βοοειδών και ειδών χορτονομής από την Π.Ε.Έβρου.

ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ


Στα πλαίσια της ποιοτικής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων, ο Δήμος Κατερίνης εξασφαλίζει μέσω του έργου συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας, την αποπεράτωση μιας νέας πτέρυγας στον πρώτο όροφο του Δημοτικού Σχολείου Περίστασης.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Εργατικό μας Κέντρο απευθύνει προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους πολίτες της Πιερίας προσκλητήριο ενότητας, αγώνα και συμμετοχής στο αγωνιστικό και κοινωνικό  συλλαλητήριο που γίνεται στη ΘΕΣ/ΝΙΚΗ στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Σεπτέμβρη  στις 6 το απόγευμα για να δηλώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στις τιμωρητικές και εξοντωτικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ' εντολή των «εταίρων» και προς όφελος των τοκογλύφων δανειστών. 

 

Εγγραφές Εσπερινού Γενικού Λυκείου Κατερίνης

Σας γνωρίζουμε ότι :
Οι εγγραφές στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ συνεχίζονται μέχρι και 11/09/2015, όλες τις εργάσιμες ημέρες και στις ώρες 18.30 μμ – 21.30 μμ, στο κτήριο που στεγάζεται το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης (Ειρήνης 34).

Το σχολείο μας απευθύνεται σε μαθητές άνω των 14 ετών οι οποίοι επιθυμούν να ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση παράλληλα με την πρωινή εργασία τους. Δυνατότητα εγγραφής έχουν και οι άνεργοι με κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και οι μητέρες με ανήλικα παιδιά που έχουν ως αποκλειστική τους απασχόληση τα οικιακά.
Σύμφωνα με το νόμο για το νέο Λύκειο (ΦΕΚ 4186,άρθρο 45, παρ. 7) στα Εσπερινά Σχολεία δύνανται να εγγράφονται ενήλικες, χωρίς βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας, καθώς και ανήλικοι οι οποίοι απασχολούνται σε οικογενειακή επιχείρηση με υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους.
Ειδικότερα :

Εξόφληση οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης και μέσω e - banking

Για τη διευκόλυνση των δημοτών, οι υποχρεώσεις καταβολής – βεβαιωμένων και μη βεβαιωμένων ή  και ρυθμισμένων οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης, δύνανται να εξοφλούνται ηλεκτρονικά μέσω web / internet banking ή εναλλακτικά με μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό καταθέσεών τους, σε Τραπεζικό Λογαριασμό του Δήμου στην Alpha Bank.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εκ των προτέρων επικοινωνία με την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να πληροφορηθούν οι ενδιαφερόμενοι αφενός τον αριθμό λογαριασμού κατάθεσης (IBAN) και αφετέρου το ακριβές ποσό της κατάθεσης.

Πληροφορίες – διευκρινίσεις στο ισόγειο του Δημαρχείου Κατερίνης. Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2351350443 & 442.

Ο Αν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικού
 Κιτιξής Κων/νος

Λαϊκή Ενότητα Πιερίας -Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015, και ώρα 13:00 στο ξενοδοχείο LIDO, στην Κατερίνη.
Στη συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστούν οι αρχές και οι κεντρικοί άξονες του προγράμματος της Λαϊκής Ενότητας.
Την παρουσίαση θα κάνει ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας

Από το Γραφείο Τύπου
Λαϊκή Ενότητα Πιερίας



44ο Φεστιβάλ Ολύμπου. ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΜΑΡΟΚΙΝΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ


  Το 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου περνά σιγά-σιγά πλέον στην ιστορία. Με αφορμή την επιλογή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου να αναδείξει το Μαρόκο ως την τιμώμενη χώρα του φετινού Φεστιβάλ, ο πρέσβης του Μαρόκου Abdelkader EL ANSARI παρέθεσε αποχαιρετιστήριο δείπνο προς τιμή του διοικητικού συμβουλίου του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και των συνδιοργανωτών.
  Το δείπνο με Μαροκινά εδέσματα παρατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 31 Αυγούστου 2015 στο mediteranean village και έδωσε την ευκαιρία στους προσκεκλημένους να γίνουν γευσιγνώστες της Μαροκινής κουζίνας που παρασκεύασε σεφ της τιμώμενης χώρας με μενού mhencha, tajine of chicen ,couscous teffaya, moroccan pastries, tea with mint.

Στην Κατερίνη πριν από λίγο ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πιερίας βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και έδωσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της πόλης μας.
Οι ερωτήσεις που του έγιναν είχαν να κάνουν κυρίως με τι είναι αυτό που κάνει την ΝΔ να διαφέρει από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει την ψήφο του Ελληνικού λαού, μιας και τα δυο κόμματα ψηφίσαν το 3ο Μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε ο κ. Χαρακόπουλος ως Αρμαγεδών, αλλά το ψήφισε αναγκαστικά για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη.

Συνάντηση παλιών φίλων στο γήπεδο της Νεοκαισάρειας



Βρέθηκαν «αντίπαλοι» ως προπονητές τερματοφυλάκων στον αγωνιστικό χώρο του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, στην φιλική αναμέτρηση μεταξύ του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ και του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ο Κώστας Τόσκας και ο Γιάννης Μπικούδης που και οι δυο επί χρόνια υπεράσπιζαν την εστία του ΠΙΕΡΙΚΟΥ σ’ όλες τις κατηγορίες αφήνοντας χρυσές εποχές στην ιστορία του. Κατόπιν ο καθένας συνέχισε την αξιόλογη καριέρα του εκτός Πιερίας αλλά και εκτός της Ελλάδας σε γνωστές ομάδες. Οι δυο φίλοι τα είπαν ανταλλάσοντας απόψεις σ’ ένα όμορφο κλίμα με φόντο το καλοκαιρινό φεγγάρι. Τους ευχόμαστε καλή πορεία κι επιτυχίες με τις ομάδες τους και πάντα να βρίσκονται με χαρά.

Στη φάση ολοκλήρωσης το αποχετευτικό δίκτυο του Σβορώνου


Στην τελική φάση της υλοποίησής του μπαίνει το αποχετευτικό δίκτυο της Τ.Κ.  Σβορώνου, καθώς τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ξεκίνησαν με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες του έργου «Ολοκλήρωση Αποχέτευσης Οικισμού Σβορώνου», το οποίο εκτελείται από τη ΔΕΥΑΚ.

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας ΟΛΥΜΠΟΣ. Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

                                                                                       
                       
Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας ''ΟΛΥΜΠΟΣ'' εκ μέρος όλων των μελών του, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά, τον πρόεδρο κ. Σαχινίδη Νικόλαο καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Σ.Π.Α.(ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΝΑΔΑΣΩΤΩΝ), που σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο στηρίζουν έμπρακτα την πρωτοβάθμια προνοσοκομειακή φροντίδα, κύριος εκφραστής της οποίας είναι οι Διασώστες του ΕΚΑΒ με την δράση και προσφορά τους στην κοινωνία, δωρίζοντας το παρακάτω διασωστικό υλικό:
Τέσσερα σακίδια Διασώστη εξοπλισμένα με ambu – mask, συστήματα φλεβοκέντησης, στοματοφαρυγγικούς αεραγωγούς, επιδέσμους, γάζες, πιεσόμετρο
Δύο σετ διασωλήνωσης
Τέσσερα σακχαρόμετρα
Φορητό βαλιτσάκι με φιάλη Ο2
Γάντια εργασίας
Νάρθηκες ακινητοποίησης
Μία εκπαιδευτική κούκλα

     Η  χορηγία σας, πράξη με ιδιαίτερο συμβολισμό και ευαισθησία, βοηθάει τα μέγιστα να συνεχίσουμε το έργο μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                                 ΒΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Η πρώτη ανοικτή σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας. (Συγκροτείται ευρύ αντιμνημονιακό μπλοκ στην Πιερία, εκφράζοντας το όχι που ψήφισε ο Ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα) (Φωτογραφίες-βίντεο)



Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό καφέ της Κατερίνης η πρώτη ανοικτή σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας.

Στην ανάγκη έκφρασης του όχι που είπε ο Ελληνικός λαός και η νεολαία της χώρας μας στους δανειστές στάθηκαν όλοι όσοι πήραν τον λόγο, αλλά και στην συγκρότηση ενός ευρέως αντιμνημονιακού μπλοκ στην Πιερία.

Ευχάριστη έκπληξη για τους ανθρώπους της Λαϊκής Ενότητας η αυθόρμητη παρουσία πολλών συμπολιτών μας,  γιατί αρκετός κόσμος βλέποντας την σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας, εισήλθε στον χώρο και έμεινε μέχρι το τέλος παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την σύσκεψη.

Φινάλε απόψε του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου Κ.Θ.Β.Ε.: Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ


Είναι η τελευταία παράσταση του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Την παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος απόψε  Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8 το βράδυ στο αρχαίο θέατρο Δίου.

Πρόκειται για την «Απολογία του Σωκράτη», διαχρονικό έργο που για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου θα την απολαύσει το κοινό στην αρχαία Ελληνική γλώσσα, έτσι όπως την κατέγραψε και τη διαμόρφωσε ο Πλάτωνας.