Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

PARTY ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!


Ας κλείσουμε το φετινό καλοκαίρι μεταδίδοντας όλοι μαζί το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αισιοδοξίας!
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί το τελευταίο ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι στην παραλία που βρίσκεται μπροστά στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Village Mediterranean!
Σας περιμένει μια άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα κάτω από τα αστέρια με θέα τη θάλασσα και την αμμουδιά στολισμένη με ιστιοπλοικά σκαφάκια του Ναυτικού Ομίλου Πιερίας!
Παρασκευή 28 Αυγούστου
στις 10μ.μ.
Τιμή πρόσκλησης 8 ευρώ στην οποία συμπεριλαμβάνεται το ποτό σας!
Σας περιμένουμε να μοιραστείτε μαζί μας μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις!
Θα υπάρχει μπαζάρ από τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης.
Το πάρτυ θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για Live Stage εμφανίσεις συγκροτημάτων καθώς επίσης θα παρελάσουν από τα desks πολλοί γνωστοί dj's
Με την πρόσκλησή σας μπαίνετε κατευθείαν σε κλήρωση για υπέροχα δώρα από τους αξιότιμους χορηγούς μας.
Κεντρικός στόχος αυτού του πάρτυ είναι να έρθουμε όλοι μας, και ιδιαίτερα η νεολαία του σήμερα, πιο κοντά για έναν καλό σκοπό.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη ενίσχυση της αξιέπαινης προσφοράς της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης όλα αυτά τα χρόνια.

ΕΠΑΜ: Ανάγκη διαμόρφωσης αντιμνημονιακής κυβερνητικής πλειοψηφίας



Η παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα στο Σεπτέμβρη αποτελεί αναπόδραστο αποτέλεσμα της μεγάλης αναντιστοιχίας μεταξύ της λαϊκής βούλησης όπως αυτή εκφράστηκε με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και της πολιτικής που ακολουθήθηκε έκτοτε και που οδήγησε στη ταπεινωτική συμφωνία με τους δανειστές και τελικά στην υπογραφή του 3ου μνημονίου.
Από νωρίς έγινε φανερό, ότι η νεομνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν θα μπορούσε να πάει πολύ μακριά, ούτε θα της ήταν δυνατό να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τις συμφωνίες που υπέγραψε. Ιδιαίτερα μάλιστα με την έντονη αντίσταση στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας, κατέστη ακόμα περισσότερο αδύναμη να προωθήσει τις καταστροφικές επιλογές της. Έτσι δεν υπήρχε άλλος τρόπος, είτε μέσω κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος να οδηγηθούμε σε μια κυβέρνηση υποτίθεται εθνικής σωτηρίας από το σύνολο των «προθύμων» στο κοινοβούλιο, είτε σε μια τέτοια κυβέρνηση, που με ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, να μπορεί να νομιμοποιηθεί μέσω των εκλογών. Και αυτό, προκειμένου να κατευναστούν οι αναμενόμενες λαϊκές αντιδράσεις έτσι ώστε, σχετικά απερίσπαστη, η κυβέρνηση αυτή να προχωρήσει στην εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων με τους δανειστές, που θα φέρουν τη χώρα σε ολοκληρωτική διάλυση και καταστροφή.

3η Οικογιορτή Κατερίνης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ την ΤΕΤΑΡΤΗ 26-8-2015 Ώρα 18:00 στο Α΄ Δ.Α.Κ.

 Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας καλεί όλους τους Διαιτητές ποδοσφαίρου τοπικών πρωταθλημάτων της δύναμής της να πάρουν μέρος στ’  αγωνιστικά τεστ που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26-8-2015 και ώρα 18:00 στο Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης.
          Όσοι Διαιτητές δεν έχουν παραδώσει στην ΕΔ/ΕΠΣ Πιερίας τις ιατρικές βεβαιώσεις (οφθαλμίατρου , καρδιολόγου) να το πράξουν πριν των αγωνιστικών τεστ. Διαφορετικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σ΄ αυτά.
          Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι Διαιτητές θα έχουν μαζί τους την αθλητική περιβολή.

Για  την Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. Πιερίας
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Ορφανίδης                 


Η Λαϊκή Ενότητα ξεκίνησε να... δικτυώνεται. Η σελίδα της στον ιστό και στο facebook.

Ρωτήστε έναν λογοθεραπευτή... Υπάρχει λόγος! Της λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.

     Ερχόμενη σε επαφή με γονείς και εκπαιδευτικούς παρατήρησα πως υπάρχουν πολλές απορίες γύρω από την επιστήμη της λογοθεραπείας. Παρακάτω θα βρείτε απαντημένες τις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται σε έναν λογοθεραπευτή.
Σε ποιες περιπτώσεις προβληματιζόμαστε και απευθυνόμαστε σε λογοθεραπευτή;
         Σε κάθε ηλικία ένα παιδί θα πρέπει να έχει κατακτήσει τα βασικά στάδια της φυσιολογικής ανάπτυξης του λόγου και της ομιλίας. Όταν το παιδί δεν κατακτά τα αντίστοιχα της ηλικίας του αναπτυξιακά στάδια, εμφανίζονται κάποια σημάδια που μας προειδοποιούν για προβλήματα στην επικοινωνία, στο λόγο, στην ομιλία και στην άρθρωση. Απευθυνόμαστε για αξιολόγηση σε λογοθεραπευτή όταν παρατηρήσουμε ότι το παιδί

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟΥ  ΤΥΠΟΥ ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δημοσιεύονται κατά καιρούς και διαδίδονται, κυρίως προφορικά, απόψεις ότι η ανοιχτή δικτατορία (και όχι η κοινοβουλευτική) του αστικού κράτους , δηλαδή του καπιταλισμού, έφερε στην Ελλάδα πολλά καλά σε αντίθεση με αυτό που ζούμε σήμερα.
Οι απόψεις αυτές εντοπίζουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης στον τρόπο διακυβέρνησης και όχι σε αυτό καθαυτό το καπιταλιστικό σύστημα που από τη φύση του γεννά περιοδικές κρίσεις που τις πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα. Με την έννοια αυτή αθωώνουν τον καπιταλισμό .
Ένα από τα καθεστώτα που παρουσιάζουν ως φιλολαϊκό είναι και η αστική δικτατορία του Μεταξά . Και τι δεν λένε…
Ότι καθιέρωση το 8ωρο, καθιέρωσε την Κυριακή αργία,  καθιέρωσε την άδεια μετ' αποδοχών,  εφάρμοσε το νόμο της Κοινωνικής Ασφάλισης,  ρύθμισε τα αγροτικά χρέη…
Ας δούμε αποσπάσματα από ένα άρθρο του «Ριζοσπάστη» (28-10-2012) που αποκαλύπτει τα ψέματα και την απάτη όσων επιχειρούν μια τέτοια προσπάθεια και που έγραψε ο Διονύσης Αρβανιτάκης .

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την έναρξη της 31ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες προετοιμασίας εν όψει της έναρξης της 31ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης το Σάββατο 29 Αυγούστου, ενώ την Κυριακή 30 Αυγούστου και ώρα 20:00 στον καθιερωμένο χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης θα γίνουν τα εγκαίνια της αυθεντικής λαϊκής αυτής γιορτής.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης εργάζονται καθημερινά, προκειμένου στη διάρκεια των ημερών λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης και ειδικότερα από τις 29 Αυγούστου έως τις 04 Σεπτεμβρίου, να υπάρξει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση για τους εμπόρους και τους επισκέπτες. Στις εγκαταστάσεις έγιναν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις, οι εργασίες συντήρησης – επισκευών, καθαρισμού χόρτων του χώρου κ.ο.κ. Η έκταση όπου θα τοποθετηθούν τα περίπτερα έχει διαμορφωθεί σε τρεις τομείς: τον εμπορικό, τον ψυχαγωγικό, καθώς και τον τομέα εστίασης.

Η φετινή Εμποροπανήγυρη αναμένεται να φιλοξενήσει εμπόρους, μικροπωλητές κ.α. εκθέτες. Ο χώρος θα φυλάσσεται από την Δημοτική Αστυνομία, ενώ τα προβλεπόμενα μέτρα τάξης και ασφάλειας θα λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.


Όπως αναφέρθηκε η τελετή των εγκαινίων της Εμποροπανήγυρης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, ενώ το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, που θα πλαισιώσει την επίσημη έναρξη και θα πραγματοποιηθεί με την επιμέλεια του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, θα επικεντρωθεί στην συμμετοχή σχημάτων των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας. 

Δήλωση συμμετοχής του βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα στην ΚΟ της «Λαϊκής Ενότητας»



Μετά την αθέτηση των δημόσιων δεσμεύσεων, του αντιμνημονιακού προγράμματος, τις ιδρυτικές θέσεις και αρχές του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των μνημονίων και των μέτρων σκληρής λιτότητας, και μάλιστα με ευθύνη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, αποχωρώ από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Επιλέγω να τιμήσω τη σχέση εμπιστοσύνης που μέσα από μακροχρόνιους αγώνες οικοδομήσαμε από κοινού με τις κοινωνικές ομάδες που σήμερα βλέπουν ένα τρίτο σκληρότερο μνημόνιο να εφαρμόζεται, καταλύοντας τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και φέρνοντας περισσότερη φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.
Θα συμπορευτώ με τις δυνάμεις του ελληνικού λαού που σε μεγάλο συντριπτικό ποσοστό είπε στο πρόσφατο δημοψήφισμα ένα περήφανο ΟΧΙ, ένα ΟΧΙ στη συνέχιση της βαρβαρότητας.
Συντάσσομαι με το πλατύ, αντιμνημονιακό, προοδευτικό, δημοκρατικό μέτωπο,  τη «Λαϊκή Ενότητα» για ένα νέο δρόμο χωρίς μνημόνια και εποπτείες για την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και για μια προοδευτική προοπτική για τη χώρα μας.
Καλώ κάθε πολίτη,  όλους και όλες όσοι δώσαμε τα τελευταία χρόνια μεγάλους και ανυποχώρητους αγώνες ενάντια στα μνημόνια να συνεχίσουμε μέχρι τέλους για την αξιοπρέπεια μας, για τη νεολαία, για τον λαό μας.
Ζήσης Ζάννας
Βουλευτής Πιερίας

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης: Η χώρα αλλάζει μόνο με πράξεις και μόνο από εμάς τους ίδιους

Αύριο η διανομή 45 τόνων πατάτας και κρεμμυδιού θα γίνει κανονικά όσο κι αν βρέχει. Η τοπική κοινωνία (περίπου 4000 άτομα) θα εξοικονομήσει περίπου 15.000 €, τα οποία θα ξοδέψει στην τοπική αγορά (τόσα παραπάνω θα ξόδευε αν αγόραζε τις πατάτες της από το σούπερ μάρκετ). Οι παραγωγοί θα πληρωθούν περίπου 15.000 € στο χέρι, μέσα σε 3 μόλις ώρες, κόβοντας κανονικά αποδείξεις. Αν έδιναν τα προϊόντα τους σε μεσάζοντα θα έπαιρναν περίπου 4000 € και μάλιστα 8 μήνες μετά, ενώ ο μεσάζοντας θα πλούτιζε χωρίς κόπο. Η χώρα αλλάζει μόνο με πράξεις και μόνο από εμάς τους ίδιους και η οικονομία της επίσης. Όλοι οι υπόλοιποι μπορείτε να συνεχίσετε άσκοπα τις οικονομικές σας, προεκλογικές αναλύσεις.

16ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΓΙΑΝΝΙΩΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος συμμετείχε στον εορτασμό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου, προσκεκλημμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Στον εορτασμό συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.
Στον λαμπρό εορτασμό συμμετείχε και ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος είχε εγκάρδια συνομιλία.
Το Σάββατο 15 Αυγούστου ο Μητροπολίτης μας προεξήρχε του Αρχιερατικού Συλλειτούργου στον ιστορικό Ναό Εκατονταπυλιανής, κτίσμα του Μ. Κωνσταντίνου, τον οποίο ανακαίονισε ο Ιουστιανιανός και ο οποίος αποτελεί τον αρχαιότερο Ναό στην Ελλάδα.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος, κατά τη μεγαλοπρεπή λιτανεία, μίλησε ενώπιον χιλιάδων ελλήνων και ξένων προσκυνητών και τουριστών, στο λιμάνι της Πάρου, όπου κατέπλευσε η τορπιλάκατος «Ρουσέν» του Πολεμικού Ναυτικού, σκάφη του Λιμενικού Σώματος, καθώς επίσης και πολλά επιβατιγά πλοία.

Στη Θεομητορική αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τιμές απέδωσαν αγήματα και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Τροχαία Κατερίνης με τον Διοικητή της κ. Τσαουσίδη Δημήτριο κοντά στους πολίτες στην δράση (βάλε φώτα στο ποδήλατο σου-βάλε φώτα στη ΖΩΗ σου) από κοινού με την Ποδηλατική Απόδραση Κατερίνης.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

«Βάλε φώτα στο ποδήλατό σου, βάλε φώτα στη ΖΩΗ σου»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 20/8 κοινή δράση της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας σε συνεργασία με την Τροχαία Κατερίνης.
Συγκεκριμένα, τα μέλη του συλλόγου και οι άντρες της Τροχαίας σταμάτησαν δεκάδες ποδηλάτες που δεν έφεραν φώτα, και αφού τους διένειμαν ενημερωτικό φυλλάδιο για τη σωστή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου, τους τοποθέτησαν φώτα στα ποδήλατά τους.
Οι ποδηλάτες ξαφνιασμένοι στην αρχή, δέχθηκαν ευχάριστα την παραπάνω κίνηση.
Ο σύλλογος έχει επανειλημμένα επισημάνει τον κίνδυνο της μη χρήσης φώτων από τους ποδηλάτες, κάτι που συχνά αποδεικνύεται μοιραίο για τους ίδιους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρώτοι υπεύθυνοι για την αυτοπροστασία μας είμαστε εμείς οι ίδιοι οι ποδηλάτες και πως το ποδήλατο χωρίς φώτα τη νύχτα ή και το σούρουπο ισοδυναμεί με απόπειρα αυτοκτονίας.
Ευχαριστούμε θερμά την Τροχαία Κατερίνης και ιδιαίτερα το διοικητή κ. Δημήτρη Τσαουσίδη για τη συνεργασία και για τη χορήγηση των φώτων καθώς και για την πολύτιμη συμβολή τους στον τομέα της πρόληψης και της ενημέρωσης των οδηγών.


Εκ του Δ.Σ.


Κινηματογραφική λέσχη Κατερίνης, το πρόγραμμα των προβολών του Αυγούστου.


ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Αλέξη Τσίπρα, τελικά, είσαι όντως η μέγιστη μέχρι στιγμής νεοταξική προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας!
Αποδεικνύεσαι ο χειρότερος ιστορικά εχθρός της όποιας εναπομείνασας δημοκρατίας σε τούτη την άμοιρη πατρίδα!
(Θα σου θυμίσω μόνον πως το συντριπτικό αποτέλεσμα (62 %) ,των μοναδικών γνήσιων Εκλογών εσχάτως εν Ελλάδι, δηλαδή το πρόσφατο Δημοψήφισμα, το πήρες και το πέταξες στα σκουπίδια των πολιτικών σου προθέσεων, απαξιώνοντας καθολικά την λαϊκή εντολή!)
Φρόντισες,επίσης,να αθωώσεις ουσιαστικά και να κρατήσεις ακόμη ζωντανά όλα εκείνα τα νεοταξικά,και δοκιμασμένα μνημονιακά πολιτικά ρετάλια (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ,ΑΝΕΛ κλπ).
Πρωτομάστορα της Κόλασης για την κοινωνία και την πατρίδα, εσύ είσαι που ανέλαβες και τον έξωθεν ρόλο να διαλύσεις την όποια ελληνική Αριστερά!
Αφού, λοιπόν, αντί να σκίσεις τα Μνημόνια, έσκισες και διέλυσες την Αξιοπρέπεια των Ελλήνων, σε προκαλώ να τα μαζέψεις και να πας στον (πολιτικό) αγύριστο, παρέα με τα θλιβερά δεκανίκια σου (ΑΝΕΛ)
Εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκες αναξιόπιστος και συνεπώς επικίνδυνος όσο κανένας άλλος μέχρι στιγμής!
Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους Εφιάλτες!

Αληθινούς Δημοκράτες και Πατριώτες χρειάζεται πλέον!