Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Φωτογραφίστε έργα της περιοχής σας που έλαβαν Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση και κερδίστε ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες! (Έχουμε στην Κατερίνη κανένα τέτοιο έργο;)

Την αξιοποίηση των επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει να...δει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτό και έχει προκηρύξει διαγωνισμό για το πώς αυτές έχουν επηρεάσει την περιοχή που κατοικείτε.



Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να τραβήξετε μια φωτογραφία από ένα έργο που έχει λάβει Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση, μαζί με την ταμπέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της συγχρηματοδότησης του έργου, το οποίο να διακρίνεται κάπου στην φωτογραφία.



Στη συνέχεια διαμοιράστε την φωτογραφία στην σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΕΔΩ, έως τις 28 Αυγούστου 2015 και κερδίστε ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες για δύο άτομα για τον Οκτώβριο του 2015.

Απάντηση του Πρώην Δημάρχου Δήμου Μεθώνης και των Προέδρων της Τ.Κ. Μεθώνης , Μακρυγιάλου για τις ομιλίες των αρχαιολόγων στο 44ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ στην Αρχαία Πύδνα. «ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ».


 Απάντηση πρώην Δημάρχου Μεθώνης Κώστα Αβραμίδη

Στην κατά τα άλλα υπέροχη βραδιά που μας χάρισε το Φεστιβάλ Ολύμπου με το δημοτικό ωδείο Κατερίνης και την πολυτονική ορχήστρα του, σε ενορχήστρωση και διεύθυνση του Παναγιώτη Λυμπαβνού στην Αρχαία Πύδνα, ακούσαμε με μεγάλη έκπληξη τον αρχαιολόγο κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο εξ Αυστραλίας,  να μας μιλά με χλευασμό και ειρωνεία για την κατασκευή ανδριάντα του Φιλίππου του Β’ στην παραλία της Μεθώνης.

Το μνημείο του Φιλίππου του Β΄ που κοσμεί την παραλία της Μεθώνης, φιλοτεχνήθηκε υπό την αιγίδα του πρώην Δήμου Μεθώνης, τη συμμετοχή των Δημοτών και κυρίως των κατοίκων και φίλων της κοινότητας της  Μεθώνης εναρμονισμένα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (2007-2010). Επίσης,  σε κανένα σημείο της ομιλίας δεν υπήρξε αναφορά στο σημαντικότατο έργο πνοής για τον τόπο, την κατασκευή της επισκέψιμης μουσειακής αποθήκης που θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω επιστημονική έρευνα.

Ο Γιδαράκος Δημήτρης (πρώτος βιβλιοθηκάριος της Δημοτικής βιβλιοθήκης Κατερίνης) μίλησε στα παιδιά για την σύσταση και την ιστορία της Δημοτικής βιβλιοθήκης




 https://www.facebook.com/KateriniCityLibrary

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2015"




 http://alexandreon.edu.gr/index.php/typography-2/typography-5/391-ypo-tin-aigida-tou-diethnous-idrymatos-megalou-aleksandrou-i-drasi-ton-proskopon-kentrikis-makedonias-aleksandros-2015

Πως αλλάζεις κάτι προς το καλύτερο άμα προσπαθήσεις λίγο… Πλήρης μεταμόρφωση της παιδικής χαράς επί της οδού Σβορώνου (δίπλα στην παλιά πυροσβεστική υπηρεσία) στην Κατερίνη. Από ασχημόπαπο σε… κύκνο! Τα συγχαρητήρια μας στον Δήμο Κατερίνης που μεταμόρφωσε μια ακατάλληλη παιδική χαρά σε ένα όμορφο περιβάλλον για να παίζουν τα παιδιά!


Πριν πέντε μήνες η «ΑΛΗΘΕΙΑ» είχε κάνει ρεπορτάζ στην συγκεκριμένη παιδική χαρά και ανάδειξε τους κινδύνους που παραμόνευαν για τα μικρά παιδιά που έπαιζαν εκεί.
Η κατάσταση όπως μπορείτε να δείτε στο ρεπορτάζ μας ήταν τραγική…
Σήμερα όμως όλα αυτά είναι παρελθόν.
Στο ίδιο σημείο που πριν πέντε μήνες ήταν μια άκρως επικίνδυνη παιδική χαρά, σήμερα βρίσκεται μια «άλλη» παιδική χαρά, πανέμορφη και ελκυστική για τα παιδιά.
Ωραία χρώματα, νέα παιχνίδια, πόρτα που κλείνει δημιουργούν μια ατμόσφαιρα όμορφη για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς που αισθάνονται τώρα πιο σίγουροι για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Νικόλαος Κραγιόπουλος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας: Εκπαιδευτικοί, ανοίξτε τις πόρτες στους γονείς και την κοινωνία. Γονείς, συνεργαστείτε με τους Εκπαιδευτικούς και μην παραπληροφορήστε. Ναι υπάρχουν αντιδράσεις για το νέο σχέδιο οριοθέτησης οδών. Θα βρίσκομαι στον αγιασμό στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, όπου και αντιδρούν περισσότερο οι γονείς! Όσοι Εκπαιδευτικοί κριθούν ακατάλληλοι να διδάξουν θα απολύονται!

Συνέντευξη μας παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Νίκος Κραγιόπουλος, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, μέχρι νεοτέρου, μιας και το Υπουργείο Παιδείας έχει μείνει λίγο πίσω στο σχεδιασμό του και δεν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Στον λίγο χρόνο που είχαμε μιας και το τηλέφωνο του Διευθυντή δεν σταμάτησε να χτυπάει μας είπε σημαντικά πράγματα.

Αναφέρθηκε στα τρία νέα σχολεία, τις αντιδράσεις των γονιών που αναγκάζονται να αλλάξουν τα παιδιά τους σχολικό περιβάλλον, τις σχέσεις του με τον Δήμο Κατερίνης, αλλά και την άποψη του για τον πρώην Διευθυντή Εκπαίδευσης τον κύριο Κρίτογλου.


Διαβάστε αναλυτικά τι μας είπε:

Φεστιβάλ Ολύμπου στην Αρχαία Πύδνα ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ



   Τρίτη βράδυ 18 Αυγούστου 2015 στην Αρχαία Πύδνα. Τοπίο μοναδικό, ενδιαφέρουσες ομιλίες των αρχαιολόγων που αναδεικνύουν τη Βόρεια Πιερία, μουσική μυσταγωγία από την πολυτονική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
   Ένα τρίπτυχο που το απόλαυσε το πολυπληθές Πιερικό και όχι μόνο κοινό, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου στο πλαίσιο του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου και με γενικό τίτλο «Οι αρχαιολόγοι μιλούν για τη Βόρεια Πιερία».
   «Τις τόσο αξιόλογες εισηγήσεις των διακεκριμένων αρχαιολόγων που φωτίζουν την ιστορία της περιοχής, οφείλουμε να τις εκδώσουμε σε έντυπη μορφή και θα το υλοποιήσουμε άμεσα, ώστε να γίνει ευρέως γνωστός ο  πλούτος της Αρχαίας Πύδνας, της Μεθώνης όσο και της ευρύτερης ζώνης που κρύβει στα σπλάχνα της η Βόρεια Πιερία. Απόψε η Πιερία κατέδειξε ακόμα περισσότερο πόσο σημαντική υπήρξε στη διαδρομή του Ελληνισμού. Το έργο των αρχαιολόγων, αξιέπαινο από κάθε πλευρά και εμπεριστατωμένο επιστημονικά.

Αρχαίο Θέατρο Δίου 22 Αυγούστου

Τα Λύκεια των Ελληνίδων Βέροιας, Γιαννιτσών, Κιλκίς και Κατερίνης σας καλούν να απολαύσετε στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, στις 9 το βράδυ, τη δραματοποιημένη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο “Μύθου λόγια της γης και τ' ουρανού”. Ένα ταξίδι στον χρόνο που θα συνοδεύεται από εικόνες, μουσική και χορούς της Ελλάδας σε μια αρμονική ώσμωση μυθολογίας και ιστορίας.
Από τη μια η Ρέα κρύβει από τον Κρόνο τον γιο της Δία σε σπηλιά στην Κρήτη. Απ' την άλλη η Παναγιά η Δέσποινα γεννάει σε σπηλιά τον μονάκριβο γιο της. Ο Ήφαιστος επί σκηνής σφυρηλατεί στη φωτιά σπαθί κι ασπίδα, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος έφιππος θυσιάζει στον Δία στο Δίον πριν τη μεγάλη εκστρατεία. Οι εννέα Πιερίδες Μούσες διδάσκουν χορό, τραγούδι και τέχνες στους ανθρώπους. Ο Προμηθέας παίρνει κρυφά από τον Όλυμπο την ιερή τη φλόγα και την προσφέρει στους θνητούς.
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις σκηνές που θα εξελιχτούν μπροστά στους θεατές της παράστασης από τους χορευτές και τις χορεύτριες των Λυκείων. Ο θάνατος κι ο θρήνος θα εναλλάσσονται δυναμικά με τη ζωή, τη γέννηση, τη νεκρανάσταση και τη χαρά.
Σε αυτό το παραδοσιακό γλέντι της ζωής είστε όλοι καλεσμένοι.

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΑΠΟΨΕ «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΟ Κ.Θ.Β.Ε.



   Με τη θεατρική παράσταση «Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζεται απόψε 19 Αυγούστου 2015 στις 9 το πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Η τραγωδία του Ευριπίδη με το επίκαιρο θεματολόγιο παρουσιάζεται στο αρχαίο θέατρο του Δίου, σε σκηνοθεσία και μετάφραση Θωμά Μοσχόπουλου.
   Η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα κατά την αρχαιότητα έργα. Δεν περιέχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα την κατέτασσαν με ευκολία στις τραγωδίες. Είναι γραμμένη σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Αθηναϊκή Δημοκρατία  και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια πρόταση ελπίδας και τρυφερής παρηγοριάς από μεριάς του Ευριπίδη. Πρόκειται για ένα έργο αριστοτεχνικής δόμησης γεμάτο λυρισμό το οποίο στάθηκε σημείο αναφοράς στην μετέπειτα Ευρωπαϊκή ανθρωπιστική παράδοση και τον Διαφωτισμό.
   Στην παράσταση είναι αποδεκτά και τα εισιτήρια του ΟΓΑ.

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ: Πατάτες και κρεμμύδια προς 0,29€ το κιλό (!!!) στην Κατερίνη


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συνεχίζει να αναδεικνύει το πρόβλημα της αισχροκέρδειας στη χώρα μας και με την οργάνωση των αγορών «Χωρίς μεσάζοντες» ενισχύει την τοπική οικονομία και την λαϊκή οικογένεια.
Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 οργανώνει την 56η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» διαθέτοντας ελληνικά αγροτικά προϊόντα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές: Πατάτες και κρεμμύδια Σερρών, φετινής σοδειάς, προς 0,29€ το κιλό, απευθείας από τον παραγωγό. Οι τιμές στα Σούπερ Μάρκετ σήμερα κυμαίνονται από 0,50 έως 0,90€.
Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, από τις 08:00 το πρωί, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας η 56η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες». Θα διατεθούν πατάτες ποικιλίας Spunta & Everest και κόκκινα κρεμμύδια νέας σοδειάς από το Βαλτοτόπι Σερρών προς 0,29€ το κιλό, σε συσκευασίες των 17,24 κιλών (5€ το τσουβάλι).
Οι παραγωγοί των παραπάνω προϊόντων κατέθεσαν πιστοποιητικά βιοχημικών εξετάσεων, σύμφωνα με τα οποία, στα συγκεκριμένα προϊόντα τους δεν εντοπίζονται κατάλοιπα φυτοφαρμάκων.
Κατά τα διάρκεια της διανομής οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραδώσουν μεταχειρισμένα μαγειρικά έλαια (τηγανέλαιο).

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει ότι οι εγγραφές στα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου θα αρχίσουν την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 .
Παιδικό γεν. 2001-2002 , Προπαιδικό 2003-2004 , Τζούνιορ 2005-2006 ,
Προτζούνιορ 2007-2008 , Μπαμπίνι 2009-2010.
Οι εγγραφές θα γίνονται από Δευτέρα-Παρασκευή στα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται στο Α΄ ΔΑΚ από 18:00 έως 21:00.
                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
                              ΤΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριο Αριστείδη Μπαλτά



Θέμα: Απλήρωτοι οι εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ

Αθήνα, 13 Αυγούστου 2015

Σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Ν. 4186/2013, «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις», τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ) αποτελούν φορείς παροχής αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και απευθύνονται στους αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους αποφοίτους των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η διαχείριση και λειτουργία των Δημόσιων ΙΕΚ είναι ευθύνη του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας. Μεταξύ των υποχρεώσεων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ περιλαμβάνονται η πρόσληψη των εκπαιδευτών των Δημόσιων ΙΕΚ και η καταβολή των αποδοχών τους.

Σήμερα το μεσημέρι, συνέντευξη στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Κραγιόπουλου Νικόλαου. Μιλάει για όλα και για όλους. Τι λέει για τα τρία νέα σχολεία, τις αποσπάσεις, για τον προηγούμενο Διευθυντή κ. Κρίτογλου, τον Δήμο Κατερίνης και πάρα πολλά άλλα πολύ ενδιαφέροντα!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Εργαζόμενοι-ες ,άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, νέοι και νέες,
Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης με χαρά σας κάνει  γνωστό, ότι έχει τη δική της στέγη,   στο κυλικείο του παλαιού νοσοκομείου της Κατερίνης. Αυτός ο χώρος θέλουμε να γίνει το κύτταρο της αλληλεγγύης και της δράσης, στηρίζοντας όλους όσους  χτυπιούνται από τις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 
Η  Λ.Ε. δεν θα είναι ένας ακόμα φιλανθρωπικός σύλλογος, ούτε μια νέα  Μ.Κ.Ο. ούτε κάποια εθελοντική ομάδα δράσης, καλλιεργώντας στους  ανθρώπους , την υποταγή, τη μιζέρια, τον αποπροσανατολισμό για το πώς φτάσαμε εδώ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄ ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές του 1ου Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων της Πιερίας που πραγματοποιήθηκε στις 15 Αυγούστου 2015 στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας με ΑΠΟΛΥΤΉ επιτυχία. Μέτα την πολύ μεγάλη περσινή επιτυχία, και φέτος περίπου δύο χιλιάδες άτομα αντάμωσαν σε έναν πανέμορφο χώρο στον Άγιο Σπυρίδωνα με σκοπό να θυμηθούν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν σε Σαρακατσάνικους ρυθμούς. 

Προσεχείς συνδιοργανώσεις Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας



16ο Αντάμωμα Αγιαννιωτών. Κυριακή 23 Αυγούστου 2015.


Μουσικό Αφιέρωμα στον Άκη Πάνου

Με συνδιοργανωτή τον Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης

Αφιέρωμα στον Άκη Πάνου από την Πολυτονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου


Ένα αφιέρωμα μνήμης και τιμής στον λαϊκό συνθέτη Άκη Πάνου, με αξέχαστα τραγούδια που ερμήνευσαν σε πρώτες, αλλά και πολλαπλές εκτελέσεις οι καλύτεροι τραγουδιστές της Ελλάδας, θα παρουσιάσει το Λαϊκό Σύνολο της Πολυτονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
Tην εκδήλωση συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, την Τετάρτη 26 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου.
Μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη, που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει, όπως: «Η ζωή μου όλη», «Το θολωμένο μου μυαλό», «Η πιο μεγάλη ώρα», «Θα κλείσω τα μάτια», κ.α. θα ερμηνεύσουν οι: Μαρία Δραγασιά, Κατιρτζής Δημήτρης, Κων/νος Καψάλης, Κωστοπούλου Βασιλική.

Τη διδασκαλία – επιμέλεια υπογράφει ο Παναγιώτης Λυμπανοβνός.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.