Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΑΝΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ




Ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους, ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Εξοχής και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας <<ΖΕΥΣ>> διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα δρόμου – περιπατητικό αγώνα 5χλμ με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της θεραπείας της μικρής Ηλιάνας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρoπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 29 Αυγούστου 2015 και αποτελούν συνέχεια του εξαιρετικά επιτυχημένου αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε το 2014 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια της λειτουργίας του Ιερού Ναού.
Εκκίνηση θα δοθεί τις 19.00 από τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού στο Σιδ. Σταθμό. Το ίδιο σημείο ορίζεται και ως τερματισμός.

Το τμήμα Στίβου του Αρχελάου οργανώνει και προσκαλεί Αθλητές και Φίλους την Κυριακή 23 Αυγούστου σε Μονόημερη Εκδρομή στην Σκιάθο!!!


Το τμήμα Στίβου του Αρχελάου οργανώνει και προσκαλεί Αθλητές και Φίλους την Κυριακή 23 Αυγούστου σε Μονόημερη Εκδρομή στην Σκιάθο!!! Τιμή συμμετοχής: 30.-Ευρώ το άτομο (συμπεριλαμβάνει μεταφορά με το πούλμαν και κρουαζιέρα). 
Θα περάσουμε τέλεια!!!

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ Την Τρίτη 18 Αυγούστου στις 9 το βράδυ


   Με μια ημέρα πριν την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Αρχαίας Πύδνας (περιοχή Μακρυγιάλου Πιερίας) η ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδήλωση «Οι αρχαιολόγοι μιλούν για τη Βόρεια Πιερία», στο πλαίσιο του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Οι ενδιαφέρουσες αρχαιολογικές ομιλίες θα παρουσιασθούν το βράδυ της Τρίτης 18 Αυγούστου 2015 στις 9:00 μ.μ. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία έργων του Μάνου Χατζιδάκι.

Ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ

Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ.  Πιερίας,  χαιρετίζει  όλους τους εργαζόμενους- ες, τους συνταξιούχους , τους νέους-ες,  που πήραν  μέρος  στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ  ενάντια στο  3ο  μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ  που ψηφίστηκε  από τα  κόμματα της άρχουσας  τάξης. Παρά  τα παιχνίδια που παίχτηκαν  και παίζονται, από μερίδα βουλευτών των   κομμάτων του ευρωμονόδρομου, στην προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν  τα συμφέροντα μερίδας της αστικής τάξης , ετοιμάζοντας  να στήσουν  το νέο ανάχωμα για να εξαπατήσουν και, να μαντρώσουν  τον λαό  ξανά  στη λογική  να ψάχνει  τους νέους σωτήρες  από τα πάνω.

Παιχνίδια που ενισχύουν τη γλωσσική ανάπτυξη. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.


       Συχνά οι γονείς των παιδιών προσχολικής ηλικίας ρωτούν ποια παιχνίδια του εμπορίου να προτιμούν για τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών. Αυτό που έχω να πω είναι πως κανένα παιχνίδι από μόνο του δεν είναι αρκετό για να αναπτύξει το παιδί τον προφορικό λόγο. Αν δώσετε σ’ ένα νήπιο ένα παζλ με ζώα, το πιθανότερο είναι να φτιάξει το παζλ αλλά τα ζώα δε θα τα μάθει ως δια μαγείας! Ο ρόλος των γονιών/ μεγαλυτέρων στο παιχνίδι είναι σημαντικός, καθώς είναι εκείνοι που θα καθίσουν με το παιδί και θα του μεταδώσουν όλα εκείνα τα γλωσσικά στοιχεία που θέλουν να μάθει.
       Είναι γνωστό πως για να μιλήσει ένα παιδί πρέπει πρώτα να αναπτυχθεί η κατανόηση και η αντίληψη. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει πρώτα να αναπτυχθούν οι προγλωσσικές δεξιότητες της βλεμματικής επαφής, της συγκέντρωσης-προσοχής, της μίμησης και της εναλλαγής της σειράς.
       Παρακάτω θα βρείτε μια προσωπική επιλογή παιχνιδιών με βάση την ηλικία και των τομέων που ενισχύουν.

Το πρόγραμμα της πολιτικής συζήτησης για το εθνικό νόμισμα στην Κατερίνη

Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση, επισυνάπτουμε την επιστολή του δικηγόρου Μανώλη Παππά σχετικά με την εκδήλωση της 29ης Αυγούστου για το εθνικό νόμισμα.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Σχετικά με την πολιτική εκδήλωση που προγραμματίζει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, με θέμα «Η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα», στις 29 Αυγούστου 2015, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, σας πληροφορούμε τα παρακάτω:

Ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών στο παρατηρητήριο της Ελάφου

Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος 2015Συνολικά, και στα τρία παρατηρητήρια, συμμετέχουν 190 μέλη και καλύπτουν 212 βάρδιες
(ποσοστό κάλυψης, χωρίς τις ακυρώσεις: 94,38%)
ενώ 29 μέλη πραγματοποιούν περισσότερες από μία βάρδιες.
Ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών στο παρατηρητήριο της Ελάφου.
Φίλες και φίλοι, οι επόμενες ημέρες του καλοκαιριού θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Οι συνήθεις αυγουστιάτικοι άνεμοι, σε συνδυασμό με την συνεχόμενη ανομβρία και την αύξηση της κυκλοφορίας των παραθεριστών, θα αυξήσουν επικίνδυνα τις πιθανότητες πυρκαγιών ακόμη και στις αστικές περιοχές.

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ανακοίνωση ενάντια στα μέτρα του μνημονίου 3 για την Παιδεία




«Οργανώνουμε άμεσα την πάλη ενάντια στα μέτρα – λαιμητόμο του μνημονίου 3 για την Παιδεία.

1. Τα νέα μέτρα για την Εκπαίδευση που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους «θεσμούς» για το νέο μνημόνιο ολοκληρώνουν ό,τι άφησαν ατελείωτο οι προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας – ανάμεσα στα άλλα – το αντιδραστικό «νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου, τον νόμο 4186/2013 του Αρβανιτόπουλου. Κανένας εκπαιδευτικός, κανένας γονιός, κανένας μαθητής, κανένας εργαζόμενος στην Εκπαίδευση να μη χάσει χρόνο, να μην πιστέψει το παραμύθι για δήθεν θετικές αλλαγές που θα έρθουν μόνο αν στηριχθεί η αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Η σημερινή πραγματικότητα σε μία φωτογραφία. Του Τάσου Αλχαζίδη.






              Τελείωσε η ψηφοφορία στη βουλή και το 3 μνημόνιο είναι πλέον γεγονός ! ! !

Ας είναι καλά όλοι αυτοί που με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του γεγονότος και μιας και αύριο είναι 15 Αυγούστου και έχουμε την μεγάλη γιορτής της Παναγίας εύχομαι όλα αυτά τα μέτρα που ψήφισαν σε βάρος του " Ελληνικού Λαού " να τους τα επιστρέψει διπλά σε αυτούς και τις οικογένειες τους ..

Και όπως λέμε " Άλλος το τρώει και δροσίζετε άλλος το τρώει και ζορίζετε " διαλέξτε σε ποια κατηγορία ανήκετε και πάρτε!

(Η φωτογραφία είναι σημερινή από τον κήπο μου...)

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Την Πέμπτη 13 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γέωργιος χοροστάτησε στον Μέγα Παρακλητικό Κανόνα στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας Κατερίνης.
Μετά την Παράκληση λιτανεύθηκε αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας στον πεζόδρομο και σε οδούς της Παραλίας.
Στην Παράκληση και την προεόρτια Θεομητορική Λιτανεία συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί, έλληνες και ξένοι, κυρίως Σέρβων, Ρουμάνοι και Βούλγαροι, οι οποίοι ακολούθησαν με ευλάβεια τη λιτανευτική πομπή.

Προχώρησαν στην ίδρυση σωματείου, οι παραδοσιακοί αμβυκούχοι διημέρου (αποστακτήρια τσίπουρου) Πιερίας κατά την σύσκεψη τους στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερία.



Σύσκεψη με την συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, πραγματοποίησαν την Τρίτη 11-08-2015, οι ιδιοκτήτες Παραδοσιακών Αποστακτηρίων Διημέρου (αδειοδοτημένοι αμβυκούχοι τσίπουρου) Πιερίας στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Πιερίας.

Πως ψήφισαν οι βουλευτές μας…


Ζήσης Ζάννας: ΟΧΙ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Μπέτυ Σκούφα: ΝΑΙ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Χάρης Τζαμακλής: ΝΑΙ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Κουκοδήμος Κω/νος: Ναι ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ




ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. Τάσος Ισαάκ – Σολωμός Σολωμού : Δύο Ήρωες που το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» το εννοούσαν !



Τάσος Ισαάκ – Σολωμός Σολωμού : Δύο Ήρωες που το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» το εννοούσαν !


H 11η και η 14η  Αυγούστου του 1996,είναι οι μέρες που ξημέρωσαν, για να γραφτούν στην Ελληνική Ιστορία  τα ονόματα δύο νέων ηρώων που έδειξαν ότι τίποτα δε μπορεί να σταματήσει την Ελληνική ψυχή…
Ο Τάσος Ισαάκ – 24 χρόνων και ο Σολωμός Σολωμού – 26 χρόνων, Ελληνοκύπριοι, δολοφονούνται με βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο από τα χέρια του Τούρκου κατακτητή της Κύπρου και αφήνουν την τελευταία τους πνοή.
Στις 11 Αυγούστου, Ελληνοκύπριοι, ήταν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν αντικατοχική πορεία και να φθάσουν στην Kερύνεια. Η διαδήλωση όμως ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο και στη Δερύνεια δέχθηκαν επίθεση. Ο Τάσος Ισαάκ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν άλλον Ελληνοκύπριο, τον οποίο χτυπούσαν οι Τούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν και άλλοι λυσσασμένοι Τούρκοι και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους και άρχισαν να τον κτυπούν αλύπητα με πέτρες, ρόπαλα και λοστούς. Τον χτυπούσαν και τον κλοτσούσαν στο κεφάλι μέχρι που ο ήρωας Τάσος Ισαάκ άφησε την τελευταία του πνοή.

Δρόμος Αλληλεγγύης - 5 χλμ για τη μικρή Ηλιάννα





Ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους, ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Εξοχής και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα δρόμου – περιπατητικό αγώνα 5χλμ, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της θεραπείας της μικρής Ηλιάννας.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρoπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 και αποτελεί συνέχεια του εξαιρετικά επιτυχημένου αγώνα δρόμου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το 2014 στο πλαίσιο των εορτασμών, για τα 50 χρόνια λειτουργίας του Ιερού Ναού.

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ




Την Τετάρτη 12 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μετέβη στο Αιγίνιο της Βόρειας Πιερίας για την τέλεση του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Συγκεκριμένα, χορορστάτησε στο Παρεκκλήσιο Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγινίου.

Στη Βουλή ακόμα μιλούν...