Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΣΦΙΠ: «ΣΦΚ ο Πιερικός» ή τώρα ή ποτέ!

Είναι γεγονός πως ο Ερασιτέχνης, τουλάχιστον την τελευταία τετραετία κι απέναντι στην καταστροφική πολιτική της ΠΑΕ, δεν έκανε απολύτως τίποτα ούτως ώστε να περιφρουρήσει τον πρώτιστο θεσμικό του ρόλο, που είναι η προάσπιση της περιουσίας του ονόματος Πιερικός. Στις παραινέσεις μας περί της δέουσας ανάληψης του ρόλου θεματοφύλακα σε αυτή την περιουσία, παίρναμε απαντήσεις άσχετες. Έχουμε καταγράψει πάνω από πέντε απαντήσεις - δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου του, που μας απαγόρευε να πιάνουμε στο στόμα μας τον Ερασιτέχνη, γιατί είναι καθαρός και δεν χρωστάει ούτε δεκάρα σε κανέναν!

Ακόμη κι αυτή όμως η άσχετη απάντηση αποδείχθηκε ανεπαρκής, διότι οι εγκεκριμένοι απολογισμοί των εκάστοτε Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, παρουσίαζαν με αδιαμφισβήτητο μεν τρόπο την αληθή ταμειακή διαχείριση του Συλλόγου, η δε πραγματική λογιστική θέση ως προ το «δούναι και λαβείν» του Συλλόγου ουδέποτε αναδείχθηκε.  Έμπαιναν στην «ζυγαριά» της κρίσης των Γ.Σ. τα ευρώ που εισέπραττε ο Σύλλογος, τα ευρώ που πλήρωνε ο Σύλλογος και τα ευρώ που έμειναν στο ταμείο του, όμως οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις του Συλλόγου ήταν απούσες από κάθε αναφορά.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΑΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Πέμπτη 30 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού Αγίας Φωτεινής Σαμαρείτιδος στην Ενορία Λεπτοκαρυάς. 

Η τελετή άρχισε με την υποδοχή των ιερών μαρτυρικών λειψάνων., ενώ απολούθησε η Τελετή Εγκαινίων με την παρουσία πολλών πιστών, τόσο μόνιμων κατοίκων της Λεπτοκαρυάς όσο και παραθεριστών. 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στην τελετή, επεξήγησε διάφορα σημεία της, τονίζοντας ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ναός του Αγίου Πνεύματος. Συνεπώς, ο εσωτερικός μας κόσμος, η ψυχή μας χρήζει συνεχούν ανακαινίσεως και αναγεννήσεως, προκειμένου να γευθούμε στη ζωή μας τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος

Ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός στο μπάσκετ. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας!


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ




  Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του μεγαλύτερου Έλληνα  λαϊκού δημιουργού, του Βασίλη Τσιτσάνη, η Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» τιμώντας την ιστορική επέτειο, διοργανώνει συναυλία με έργα του χιλιοτραγουδισμένου συνθέτη.
  Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στον αύλειο χώρο του «Αλεξάνδρειου» (κόμβος Λιτοχώρου) και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΑΧΑΡΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΡΦΕΟ



44ο Φεστιβάλ Ολύμπου
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΟΙ «ΑΧΑΡΝΗΣ»
   Μία από τις ωραιότερες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού απόλαυσαν οι θεατές που κατέκλυσαν το Αρχαίο Θέατρο Δίου το Σαββατόβραδο της πρώτης μέρας του Αυγούστου 2015.

Οι Αχαρνής του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου



«Ξυπνήστε, γιατί όποιος κοιμάται στη δημοκρατία ξυπνάει στη δικτατορία!» (Αχαρνής, Δικαιόπολης)
Σοφία Ελευθεριάδου – Ειρήνη Παξιμαδάκη, φιλόλογοι
Το Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015,  πάνω από 1200 άτομα παρακολούθησαν στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, σε ένα αρχαιολογικό πάρκο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, την παράσταση «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Το άλικο φεγγάρι που αναδύθηκε με την έναρξη της παράστασης- συνωμοσία του σύμπαντος- συμπλήρωνε την ομορφιά της στιγμής.
«Αχαρνής»:  Λήναια 425 π.Χ. – Φεστιβάλ Ολύμπου 2015 μ.Χ. Ο Αριστοφάνης 2440 χρόνια μετά ακτινοσκοπεί την πολιτική ζωή της Ελλάδας σαν σύγχρονος αναλυτής.  Ένας  αγρότης από τις Αχαρνές (σημερινό Μενίδι), ο Δικαιόπολης, κουρασμένος από τα δεινά του Πελοποννησιακού πολέμου, θέτει σε εφαρμογή ένα επαναστατικό σχέδιο: συνάπτει ιδιωτική ειρήνη με τους Σπαρτιάτες. Ο χορός (κάτοικοι των Αχαρνών) ορμά πάνω στον Δικαιόπολη, αλλά αυτός αναπτύσσει τα επιχειρήματά του υπέρ της ειρήνης και προκαλεί διάσπαση του χορού.  Στην ουσία όλο το έργο είναι ένα κυνηγητό εναντίον του ανθρώπου που φέρνει την ειρήνη. Το φιλοπόλεμο τμήμα ζητά τη βοήθεια του στρατηγού Λάμαχου, δεν έχει όμως επιτυχία και τελικά ο χορός ολόκληρος δηλώνει ότι μεταπείσθηκε από τον Δικαιόπολη. Στο τέλος του έργου ο Δικαιόπολης απολαμβάνει  τις χαρές της ειρήνης, ανοίγει τις αγορές και γλεντοκοπά πανηγυριώτικα.

Έκκληση για συμμετοχή στην διαλογή φαρμάκων την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015, από τις 20:30 έως τις 22:30 στον Καπνικό Σταθμό

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης "Αλέκος Φτίκας" καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν στη διαλογή φαρμάκων
Την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015, από τις 20:30 έως τις 22:30, θα συναντηθούμε και πάλι για να τακτοποιήσουμε φάρμακα που έχουν παραδοθεί στο κοινωνικό φαρμακείο. Για τη διαλογή (διαχωρισμός ληγμένων από τα μη ληγμένα) δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Μπορεί να βοηθήσει ο καθένας. Καλούμε απλούς πολίτες, που δεν χρειάζεται να έχουν οπωσδήποτε κάποια σχέση με υγειονομικά επαγγέλματα, αλλά και φαρμακοποιούς, γιατρούς, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, να βοηθήσουν στη διαλογή και στην εισαγωγή των φαρμάκων στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας».

Ευγένιος Παπαδόπουλος. ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ



ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ετοιμαστείτε,μόλις οι νυν "αποστρατευτουν" με εντολη ανωθεν και με μοναδικό τους πλέον μέλημα να σώσουν τα πολιτικα τομάρια τους,να μας οδηγήσουν οι πραγματικοι εξωθεν κυβερνητες μας στην επόμενη φάση του Νεοταξικου Πειράματος εν Ελλαδι!
Αυτή θα συνίσταται στην εμφάνιση και επιβολή "προσωπατων" υπεράνω πάσης υποψίας και συνεπώς στην ακύρωση της οποιασδήποτε εναπομείνασας αίσθησης περί Δημοκρατίας κλπ!
Το εν λόγω ακριβώς μόρφωμα και εξαμβλωμα θα μείνει στην Ιστορία μας ως "Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας" ή κάτι παρόμοιο αλλά ουσιαστικά θα αναλάβει τον έσχατο ρόλο της Εθνικής Υποταγής!


• Φανταστειτε,με την δική μου αλλοκοτη φαντασία,τον...Εφιάλτη ομοτραπεζο των Ελλήνων Αντιπροσώπων-όλων αποντων από την τραγική Θυσία του Λεωνιδα και των 300 του- την
επόμενη κιολας της μάχης στις Θερμοπυλες,να συσκεπτονται για την...σωτηρία της πατρίδας!!!
Εκεί βρισκόμαστε ΗΔΗ,δυστυχώς!

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ALEXANDRA GRAVAS

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ  ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ALEXANDRA GRAVAS
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας ανακοινώνει, πως η χορωδία του Συλλόγου θα συμμετέχει στην αυριανή εκδήλωση  2 Αυγούστου με την Alexandra  Gravas και την Ορχήστρα Νέων Δίου, στα πλαίσια του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Βυζαντινό Ναό Παναγίας Κονταριώτισσας στις 21: 00μ.μ..
Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τους φίλους και τα μέλη του να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία!

                                                                      Από το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                      Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου