Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Μην ξεχνάτε κάθε Παρασκευή η Λογοθεραπεύτρια μας, Ξένια Ουσάκοβα μας μυεί στην επιστήμη της Λογοθεραπείας.

Εδώ είναι το πρώτο άρθρο της Ξένιας Ουσάκοβα: http://pierikialithia.blogspot.gr/2015/07/blog-post_749.html

Το δεύτερο άρθρο της αναφέρεται στα στάδια ανάπτυξης, λόγου και ομιλίας.
Επίσης την Παρασκευή μαζί με το άρθρο θα υπάρχει στην διάθεση σας ένα «ερωτηματολόγιο» για να μπορούν οι γονείς να το κατεβάσουν, να το μελετήσουν, και να απαντήσουν στα ερωτήματα.

Το βιογραφικό της Ξένιας Ουσάκοβα:

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Καλλινίκου της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Σκοτίνας τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ιερουργούντος και του οικείου Αρχιερέως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Να σημειωθεί ότι στις 22 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος κ. Χαρίτων τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Καλλινίκου.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου γνωστοποιεί το νέο πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου που διαφοροποιήθηκε λόγω των γνωστών πολιτικών εξελίξεων. Παράλληλα ανακοινώνονται και οι νέες μειωμένες τιμές των παραστάσεων.

Ν.Ο.Κατερίνης: «Βραδιά με πανσέληνο στον Όμιλο»

«Βραδιά με πανσέληνο στον Όμιλο»
~~
Την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 21:30 θα βρεθούμε όλοι,
 παλιοί αθλητές, γονείς αθλητών, μέλη και φίλοι
του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης
 στο μπαράκι του Club Omilos στην Παραλία,
 για να θυμηθούμε ιστορίες από παλιά, και να οραματιστούμε το μέλλον του Ομίλου μας,
υπό το φως της πανσέληνου.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Καρυώτης

http://greekrowers.blogspot.com/2015/07/blog-post_0.html#ixzz3hHxs98WJ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με την προβολή της Αργεντίνικης ταινίας “Η Αιχμάλωτη’’ συνεχίζεται την Τρίτη 4 Αυγούστου (ώρα προβολής 21:30) στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης, το αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, στο πλαίσιο των θερινών προβολών του φετινού καλοκαιριού από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης. Η προβολή της ταινίας γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, το Ινστιτούτο Θερβάντες και την πρεσβεία της Αργεντινής.
Σκηνοθεσία: Γκαστόν Μπιραμπέν, Αργεντινή
Η Κριστίνα, ένα 15χρονο κορίτσι, οδηγείται μια μέρα από το αυστηρό καθολικό σχολείο της στο Μπουένος Άιρες, στο γραφείο ενός δικαστή. Εκεί της αποκαλύπτεται ότι λέγεται Σοφία Λομπάρντι και είναι κόρη ενός νεαρού ζευγαριού στρατευμένων αρχιτεκτόνων που εξαφανίστηκαν τη δεκαετία του 70, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.


Είσοδος ελεύθερη

Καταργείται η διάταξη που επιβάλλει ότι ιδιοκτήτης φαρμακείου είναι μόνο πτυχιούχος φαρμακοποιός; Τι καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Yπάρχουν έγκυρες πληροφορίες  σύμφωνα με τις οποίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει -καθ΄ υπόδειξη και καθ΄ υπαγόρευση των Τροϊκανών -  νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία καταργείται η διάταξη που επιβάλλει ότι ιδιοκτήτης και υπεύθυνος ενός φαρμακείου, μπορεί να  είναι μόνο πτυχιούχος φαρμακοποιός.
Η διάταξη αυτή αποτελούσε εμπόδιο στη δημιουργία καρτέλ στον χώρο του φαρμάκου.
Ενημερώνουμε την Κυβέρνηση ότι κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ενημερώνουμε επίσης την Κυβέρνηση ότι τέτοιες διατάξεις που οι Τροϊκανοί υποδεικνύουν, δεν τις έχουν εφαρμόσει ούτε στις χώρες τους,  (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο κ.λπ.).
Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση μας είναι αβάσιμες και αναληθείς.
Ελπίζουμε και καλούμε  προς τούτο τον πρωθυπουργό, τον υπουργό υγείας και την πρόεδρο του ΕΟΦ να δηλώσουν με τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση ούτε και σχεδιασμός.
Ενδεχόμενη αποφυγή σαφούς και κατηγορηματικής κυβερνητικής θέσης, είναι προφανές ότι θα επιβεβαιώσει τους φόβους μας και τις πληροφορίες μας.
Στην περίπτωση αυτή θα αντιληφθούν ΟΛΟΙ ότι σπέρνοντας ανέμους, θερίζουν θύελλες.
Θα αντιληφθούν επίσης ότι δεν μπορούν να  εμπαίζουν ένα κλάδο  υλοποιώντας πρακτικές και πολιτικές που πολεμούσαν μέχρι χθες.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενημερώνει τους πολίτες αλλά και τους αγρότες, σχετικά με τα προληπτικά αλλά και απαιτούμενα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών




Σοφία Μαυρίδου:
«Αυτές τις ημέρες που η θερμοκρασία έχει ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα – καύσωνας, είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε όλοι μας, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, τόσο σε αστικές αλλά κυρίως σε δασικές περιοχές. Οι έχοντες γεωργικές, κτηνοτροφικές και μελισσοκομικές εργασίες, καλό θα ήταν να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Διεύθυνσης Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι συλλογική ευθύνη, αλλά πρωτίστως ατομική»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει τους αιγοπροβατοτρόφους της Π.Ε.Πιερίας ότι έχουν πλέον εξαντληθεί τα εμβόλια REV-1 κατά του μελιταίου πυρετού και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ), δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την προμήθεια νέας παρτίδας εμβολίου.

Περισσότερο πράσινο, λουλούδια και χρώμα στον πεζόδρομο της Κατερίνης


Στη φύτευση ανθοφόρων εποχικών λουλουδιών και στη δημιουργία ακόμη περισσότερου πρασίνου, με γλάστρες και ζαρντινιέρες στον πεζόδρομο της Κατερίνης, δίνοντας όμορφο χρώμα και αλλάζοντας την όψη του κέντρου της πόλης, προχώρησε με  παρεμβάσεις της η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.


«Αναμορφώνουμε συντονισμένα και σε καθημερινή βάση όλους τους υπάρχοντες χώρους πρασίνου, ενώ όπου έχουμε τη δυνατότητα δημιουργούμε και νέους. Με τις παρεμβάσεις μας όχι μόνο στο κέντρο, αλλά σε κάθε γειτονιά, στο σύνολο του Δήμου, η ενίσχυση του πρασίνου είναι ορατή» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευστάθιος Κεραμιδιώτης.

Βιβλιοπροτάσεις από το βιβλιοπωλείο ΝΕΣΤΩΡ.

Τρελή από έρωτα

Τι κάνεις όταν τα εξηκοστά γενέθλια της φίλης σου συμπίπτουν µε τα τριακοστά του γκόμενού σου; Είναι νοσηρό να λες ψέματα για την ηλικία σου, όταν κάνεις ονλάιν γνωριμίες; Είναι ηθικά μεμπτό να πηγαίνεις στο κομμωτήριο, όταν ένα από τα παιδιά σου έχει ψείρες; Ο Δαλάι Λάμα γράφει πράγματι στο τουίτερ ή είναι κάποιος βοηθός του; Το σεξ μετά από δύο ραντεβού και έξι εβδομάδες εντατικής ανταλλαγής μηνυμάτων δεν είναι άραγε σαν τους γάμους που έκαναν τον καιρό της Τζέιν Όστιν μετά από δύο συναντήσεις και έξι μήνες αλληλογραφίας;

Προσπαθώντας να επιλύσει αυτά και άλλα σύγχρονα διλήμματα, η Μπρίτζετ Τζόουνς προχωρεί όπως μπορεί ανάμεσα στις προκλήσεις της μοναχικής μητρότητας, των τουίτ, του διαδικτύου και της εκ νέου ανακάλυψης της σεξουαλικότητάς της σε μια ηλικία που μερικοί αποκαλούν µε περίσσια αγένεια "μέση". Το "Τρελή από έρωτα", η πολυαναμενόμενη επιστροφή της ηρωίδας που αγάπησαν εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ένα τρυφερό, συγκινητικό, πνευματώδες, σοφό, επίκαιρο και εντελώς ξεκαρδιστικό βιβλίο, που επιβεβαιώνει ότι η Μπρίτζετ Τζόουνς είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια τεράστια παγκόσμια εκδοτική επιτυχία. "Το μήνυμα έφυγε µε την άκρη του δαχτύλου µου, σαν πυρηνική βόμβα, σαν πύραυλος εδάφους αέρος".

Εξόφληση οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης και μέσω e - banking

Για τη διευκόλυνση των δημοτών, οι υποχρεώσεις καταβολής – βεβαιωμένων και μη βεβαιωμένων ή  και ρυθμισμένων οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης, δύνανται να εξοφλούνται ηλεκτρονικά μέσω web / internet banking ή εναλλακτικά με μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό καταθέσεών τους, σε Τραπεζικό Λογαριασμό του Δήμου στην Alpha Bank.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εκ των προτέρων επικοινωνία με την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να πληροφορηθούν οι ενδιαφερόμενοι αφενός τον αριθμό λογαριασμού κατάθεσης (IBAN) και αφετέρου το ακριβές ποσό της κατάθεσης.

Πληροφορίες – διευκρινίσεις στο ισόγειο του Δημαρχείου Κατερίνης. Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2351350443 & 442.

Ο Αν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικού


Κιτιξής Κων/νος

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Πληρότητα 100% στις δημιουργικές καλοκαιρινές αποδράσεις
Η ενθουσιώδης ανταπόκριση με την οποία υποδέχτηκαν παιδιά και γονείς το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη», το οποίο είναι σε εξέλιξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης αποτυπώνεται απτά στην αθρόα προσέλευση των συμμετεχόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση την διαδικασία και το πρόγραμμα  προκράτησης, όλες οι θέσεις έως και τη λήξη του προγράμματος (15 Σεπτεμβρίου) έχουν ήδη διατεθεί.

Τι σημαίνει βιοκλιματικό σχολείο; Διαβάστε τις ελάχιστες προδιαγραφές που απαιτούνται για να χαρακτηριστεί ένα κτήριο βιοκλιματικό. Οποιαδήποτε ομοιότητα με σημερινά κτήρια της πόλης μας που χαρακτηρίζονται ως βιοκλιματικά είναι το λιγότερο ατυχής...


 Στην πράξη, μέρος του βιοκλιματικού σχεδιασμού των σχολείων είναι τα ακόλουθα στοιχεία:

·        Προστασία κελύφους
·        Θερμομόνωση (αποφυγή θερμογεφυρών, διπλοί υαλοπίνακες, κουφώματα κτλ)
·        Χωροθέτηση κτιρίου – ηλιασμός
·        Μείωση των βόρειων και δυτικών ανοιγμάτων (ζώνες φύτευσης στον βορρά)
·        Ηλιοπροστασία – σκιασμός ανοιγμάτων (μόνιμα εξωτερικά συστήματα-οριζόντια για νότιο προσανατολισμό και κατακόρυφα για τους ανατολικό και δυτικό, κινητά σκίαστρα, πέργκολες, κατάλληλη φύτευση)
·        Φυτεμένα δώματα (όπου οι περιβαλλοντικές και κλιματολογικές συνθήκες επιτρέπουν την συντήρησή τους)
·        Παθητικά ηλιακά συστήματα
·        Νότια ανοίγματα
·        Ηλιακοί τοίχοι (τοίχοι trombe)
·        Ηλιακοί χώροι (θερμοκήπια, αίθρια)
·        Παθητικός δροσισμός
·        Σκιασμός ανοιγμάτων (μόνιμα εξωτερικά σκίαστρα – οριζόντια για νότιο προσανατολισμό και κατακόρυφα για ανατολικό και δυτικό- κινητά σκίαστρα, πέργκολες, κατάλληλη βλάστηση)
·        Φυσικός διαμπερής αερισμός
·        Φυσικός κατακόρυφος αερισμός (ηλιακή καμινάδα)
·        Υβριδικός αερισμός (ανεμιστήρες οροφής)
·        Εξάτμιση νερού (εξατμιστικός δροσισμός)
·        Χρήση βλάστησης με κατάλληλα δένδρα
·        Φυσικός φωτισμός
·        Γεωμετρία ανοιγμάτων του χώρου
·        Φωτομετρικά χαρακτηριστικά επιφανειών (χρώμα)
·        Χαρακτηριστικά υαλοπινάκων (ανακλαστικότητα, φωτεινή διαπερατότητα).

Ζήσης Ζάννας: Δυστυχώς δικαιώνομαι για την πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα της Τουρκίας.

Η ομόφωνη πολιτική -προς το παρόν- στήριξη των 28 χωρών μελών του ΝΑΤΟ (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) στην τουρκική επιθετικότητα, επιβεβαιώνει αυτά που είχα πει πρόσφατα σε συνέντευξή μου: "Η Τουρκία με πρόφαση την ισλαμική τρομοκρατία σήμερα διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις απέναντι στη Συρία και απέναντι στους Κούρδους. Η οποία επίθεση προκαλεί δυστυχώς μεγάλη αστάθεια στην περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται.
Η Τουρκία με αφορμή το ISIS επιθυμεί να καθαρίσει το εσωτερικό της μέτωπο και τους Κούρδους του Βόρειου Ιράκ και της Συρίας.
Όποτε έχει εσωτερικά προβλήματα η Τουρκία, διεξάγει επιθετικές κινήσεις και κυρίως κατά των Κούρδων που εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούν να κερδίσουν την αυτονομία και την ανεξαρτησία τους.
Παρόλα αυτά ελπίζω η Ελλάδα να μην συναινέσει σε αυτού του είδους τις πρακτικές.
Θεωρώ ότι η Ελλάδα πρέπει να διαφυλάξει τον ειρηνικό προσανατολισμό της και τα συμφέροντα της στην περιοχή.
Οφείλω όμως να πω ότι δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση ίσως και κάτω από εκβιαστικά διλήμματα απομακρύνεται από την αρχική της θέση και στάση ως μια πολιτική που θα υπηρετεί την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας.

Δεν θα έλεγα ότι είμαι αισιόδοξος για τις ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης…"