Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ. Επιτακτική η ανάγκη αντίστασης στο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα του αστικού πολιτικού συστήματος ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, στα προαπαιτούμενα για το 3ομνημόνιο, έχουν αποδεχτεί ότι μαζί με την εργατική τάξη και οι αγρότες θα πληρώσουν το κόστος της κάλυψης των κρατικών ελλειμμάτων και χρεών και τη δημιουργία των πλεονασμάτων, που είναι απαραίτητα για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Εκτός από τη φοροαφαίμαξη, με την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, που ροκανίζει το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα και της αγροτικής λαϊκής οικογένειας και την αύξηση στο κόστος παραγωγής, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει επιπλέον μέτρα-φωτιά:

Ταξιδεύοντας με την «ΑΛΗΘΕΙΑ». Γρεβενά-Ελασσόνα-Κατερίνη. Ζούμε στην ομορφότερη χώρα… (Α’ μέρος)


ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΕΩΝ UEFA UNDER 19 Greece, Katerini 2015. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Βασίλη Τσακιρίδη προς την Ε.Π.Ο. και Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ

Μια πετυχημένη διοργάνωση έφτασε στο τέλος, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Νέων UEFA 2015, Under 19, με τις ελίτ ομάδες της Ευρώπης γράφτηκε στην ιστορία και προσπέρασε κάθε προηγούμενο στην Κατερίνη, στην Λάρισα και στην Βέροια. Σ΄ αυτή την μαραθώνια διαδρομή σταθήκαμε όλοι συνεπείς στο ραντεβού μας  ως Πιεριείς και ως Κατερινιώτες.
Αν και οι συγκυρίες που ζούσε η χώρα μας στο πολιτικό και στο οικονομικό επίπεδο δεν ήταν ιδανικές, εμείς ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας χάρη στην φιλοξενία και την εργατικότητα των τοπικών φορέων, των περιφερειακών φορέων, των αξιωματούχων της UEFA, των στελεχών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, των μελών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, τους φορείς και τους συλλόγους. Να συγχαρούμε όλες τις ομάδες των χωρών για την εξαίρετη παρουσία τους, το ποιοτικό ποδόσφαιρο που παρουσίασαν, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους επιτελείς και συνοδούς τους για το αξιόλογο αγωνιστικό επίπεδο που επέδειξαν και να επισημάνουμε ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις, εκτός από την αθλητική άμιλλα μεταξύ των εθνών δημιουργούν παράλληλα και ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και σύσφιξης των φιλικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των λαών.  

Μέχρι 5 Αυγούστου το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ»

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων από 15 Ιουλίου έως και 5 Αυγούστου 2015.
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Στήριξης Ευπαθών Ομάδων, Στοά Δημαρχείου, τηλ. 23510-73425.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Ταυτότητα, (όλων των μελών της οικογένειας)
2. Εκκαθαριστικό, Ε1 και Ε9 έτους 2015 (χρήση 2014)

3. Τελευταία Εκκαθάριση Ε9 (2014).

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ





   Ο πολιτισμός ξεπερνά την κρίση. Σε πείσμα των καιρών ορθώνεται και αποδεικνύει ότι μπορεί και υπερβαίνει. Το Φεστιβάλ Ολύμπου δηλώνει την παρουσία του και συνεχίζει στο διάβα του πολιτισμικού ορίζοντα.
   Το Σαββατόβραδο 25 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου στον αίθριο χώρο του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου, παρουσία εκπροσώπων της φετινής τιμώμενης χώρας του Μαρόκου, της πολιτείας και των φίλων και υποστηρικτών του θεσμού.

Η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής εορτάστηκε στην Πιερία.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουλίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Δίον. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος πλαισιωμένος από ιερείς της εύρυτερης περιοχής του Δίου.

Κατά το κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους σύγχρονους μάρτυρες της πἰστεως στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.


Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο παρακείμενο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτὠν, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του 44ου ‘’Φεστιβάλ Ολύμπου’’, το οποίο εδώ και 44 έτη αποτελεί τον σημαντικότερο πολιτισμικό θεσμό της Πιερίας. Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόριος Παπαχρήστου, οι Δήμαρχοι Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και Δίου-Ολύμπου Ευάγγελος Λαγδάρης, οι βουλευτές Χαρίλαος Τζαμακλής και Ζήσςη Ζἀνας, η Αντιπεριφεριάρχης Σοφία Μαυρίδου, καθώς και εκπρόσωποι του Βασιλείου του Μαρόκο, η οποία αποτελεί φέτος την τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Κυριακή 26 Ιουλίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ελευθεροχωρίου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Τζιούρτζιου κ. Αμβροσίου (Πατριαρχείο Ρουμανίας) και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος καλωσόρισε τον ξένο Ιεράρχη και τους κληρικούς που τον συνόδευαν, ευχαριστώντας τους για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη της Ενορίας.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος τόνισε τους στενούς δεσμούς που υφίστανται μεταξύ των Εκκλησιών Ελλάδος και Ρουμανίας, εκδήλωσε θερμά την ευγνωμοσύνη τους προς τους Έλληνες για τη φιλοξενία που παρείχαν στον ίδιο και σε άλλους Ρουμάνους κληρικούς, που σήμερα είναι επίσκοποι, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην Ελλάδα.

Τέλος, δήλωσε τη συμπαράσταση και την κατανόηση του Ρουμανικού λαού προς όλους τους Έλληνες για την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, προτρέποντας όλους να κρατηθούν από την πίστη και την ελπίδα στον Θεό.


Ο Ρουμάνος Ιεράρχης την παραμονή της εορτής, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον ίδιο Ιερό Ναό, όπου υπηρετεί ο Ρουμάνος Ιερέας Νικόλαος Μπάρμπου, με τον οποίο συνδέεται φιλικά εδώ και πολλά χρόνια.

Απάντηση του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σε ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος

Προβλήματα στη λειτουργία Λιμενικών Αρχών Κεντρικής Μακεδονίας

Το υπουργείο αλλά και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-ΕΛ.ΑΚΤ έχει εποπτεία και γνώση των όποιων πραγματικών ζητημάτων έχουν προκύψει στη λειτουργία των Λιμενικών Αρχών και Υπηρεσιών της Κεντρικής Μακεδονίας και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας. Με βάση αυτή την εποπτεία και γνώση τα παρακολουθεί, τα αξιολογεί και σχεδιάζει τις αναγκαίες παρεμβάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος-ΕΛΑΚΤ στις Λιμενικές Αρχές Κεντρικής Μακεδονίας και γενικότερα Βορείου Ελλάδος, έχουν διατεθεί σε μόνιμη βάση 39 πλωτά μέσα διαφόρων τύπων και κατηγοριών, καθώς και 59 χερσαία μέσα διαφόρων κατηγοριών.
Τα διατιθέμενα επιχειρησιακά μέσα εκτελούν περιπολίες, στους χώρους αρμοδιότητας τους σε ολόκληρη την περιοχή δικαιοδοσίας των εν λόγω λιμενικών αρχών, εφαρμόζοντας την ισχύουσα νομοθεσία και τον υφιστάμενο σχεδιασμό, ενώ καθόλο το 24ωρο βρίσκονται σε ετοιμότητα προς αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και εντάσσονται στον προγραμματισμό περιπολιών επιτήρησης θαλασσίων συνόρων.

Αγώνας Δρόμου Αλέξανδρος Υψηλάντης

ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2015 ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13 Σεπτεμβρίου 2015, 11:30 π.μ.
ΤΟΠΟΣ: Νέα Τραπεζούντα Πιερίας
ΑΠΟΣΤΑΣΗ:  10.000 μέτρων (τρέξιμο αγωνιστικού χαρακτήρα) & 4.500 μέτρων (περπάτημα μη αγωνιστικού χαρακτήρα)
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας "Αλέξανδρος Υψηλάντης". Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας - Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και με την στήριξη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».
Οι συμμετοχές θα περιοριστούν στις 200 και θα δοθεί προτεραιότητα στον αγώνα δρόμου.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ: Ως αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Το τερέν περιλαμβάνει άσφαλτο (κυρίως) και χαλίκι. Η διαδρομή είναι ευχάριστη αλλά και ιδιαίτερα απαιτητική καθώς συμπεριλαμβάνει συχνές υψομετρικές αυξομειώσεις. Η υψομετρική διαφορά του αγώνα ανέρχεται σε +155 μέτρα.

Έκκληση για συμμετοχή στην διαλογή φαρμάκων της 24 Ιουλίου 2015 στον Καπνικό Σταθμό

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης "Αλέκος Φτίκας" καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν στην διαλογή φαρμάκων
Την Πέμπτη που μας πέρασε, συναντηθήκαμε στην αυλή του Καπνικού Σταθμού για να τακτοποιήσουμε τα φάρμακα του Κοινωνικού Φαρμακείου. Γίναμε μια μεγάλη παρέα και μέσα σε δύο ώρες καταφέραμε να ελέγξουμε περισσότερα από 10.000 σκευάσματα, δηλαδή το 50% των φαρμάκων του Ιατρείου. Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ στην παραπάνω εικάνα. Στο τέλος της βραδιάς, η κυρία Ελισάβετ είχε στρώσει το τραπέζι και μας πρόσφερε μύδια αχνιστά. Καθίσαμε λοιπόν στην αυλή, ήπιαμε ένα ποτήρι κρασί, συζητήσαμε και αποφασίσαμε τα παρακάτω:

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Η Κοίμηση της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννας εορτάστηκε στην Πιερία.

Συγκεκριμένα, πανηγύρισαν οι Ιεροί Ναοί Αγίας Άννης Κατερίνης και Λαγόραχης, ακθώς επίσης και η Ιερά Μονή Αγίων Θεοπατόρων Κολινδρού.

Την Παρασκευή το απόγευμα 25 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Λαγοράχης τελέστηκαν ο Πανηγυρικός Εσπερινός, η Λιτανεία και η Αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφύλακτος.

Την κυρίωνυμη ημέρα, Σάββατο 25 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας Κολινδρού.


Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε πνευματικό-εξομολόγο τον Οικονόμο Παναγιώτη Τιμαμόπουλο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κολινδρού.

Καλημέρα από τον Αιμιλιανο Γρεβενών



Πόλεμος και ειρήνη. (Ο Στρατηγός θέλει να κάνει πόλεμο! Ωστόσο ο λοχίας τον ενημερώνει πως οι στρατιώτες δεν έχουν όπλα αλλά κρατάνε λουλούδια, δεν φοράνε στρατιωτικές στολές αλλά πολύχρωμα ρούχα. Η Ειρήνη και η Αγάπη, δύο νεαρά κορίτσια, καταφέρνουν να αλλάξουν τον έμπειρο στρατηγό και τον κόσμο όλο!! ένα παραμύθι του Λεωνίδα Βαϊόπουλου.)

Tο ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ είναι μια ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά και όσους νιώθουν για πάντα παιδιά!
Το αερόστατο πετάει μέσω της συχνότητας του ράδιο Ενημέρωση 92,2 fm Κατερίνης αλλά μπορείτε να το ακούσετε και μέσω του e-radio στη διεύθυνση http://www.e-radio.gr/Enimerosi-922-Katerini-i653/live κάθε Σάββατο και Κυριακή (σε επανάληψη) 9-10 το πρωί.
Η Δομνίκη Καράντζιου, Ειρήνη Παπαδοπούλου και ο Λεωνίδας Βαϊόπουλος συγγράφουν παραμύθια, αφηγούνται και παρουσιάζουν την εκπομπή.

Περιμένουμε να μας επισκεφτείτε και στο μπλογκ μας mousikoaerostato.blogspot.com

Καλημέρα Κυριακή σήμερα 26 Ιουλίου