Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ελληνική Αστυνομία: Πώς μπορώ να αποφύγω ενοχλητικά τηλεφωνήματα;

Σε κάποιον άγνωστο που σας ενοχλεί ή σας απειλεί τηλεφωνικά μην απαντάτε και μάλιστα επιθετικά. Αυτό που επιζητεί για να συνεχίσει είναι η έντονη αντίδρασή σας.
Μπορείτε να αφήνετε το ακουστικό ανοιχτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ενοχλητικός φαρσέρ θα αποθαρρυνθεί και θα κλείσει το τηλέφωνο.
Χρησιμοποιείστε αυτόματο τηλεφωνητή και αφήστε να καταγραφεί το μήνυμα. Επίσης, στον αυτόματο τηλεφωνητή μπορείτε να εγγράψετε μήνυμα δικό σας ότι όλες οι κλήσεις καταγράφονται σε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας ή σε ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης ( security ).
Κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μη σας ενοχλούν, χαμηλώνετε τον ήχο του κουδουνίσματος ή βγάλτε το τηλέφωνο από την πρίζα.
Μην απαντάτε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κλπ.) που σας κάνουν άγνωστοι, ακόμη κι αν συστήνονται ως εμπορικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε κλπ.
Αν οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, χρησιμοποιείστε την αναγνώριση κλήσεων (εφόσον δεν σας τηλεφωνούν από απόκρυψη) και επιπλέον, ενημερώστε την τηλεφωνική εταιρεία με την οποία είστε συμβεβλημένοι και την Αστυνομία, προκειμένου να σας πληροφορήσουν ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε.
Όταν βρίσκονται στο σπίτι μικρά παιδιά ή υπερήλικες, καλό είναι να ενεργοποιείτε την εκτροπή κλήσεων, ώστε να μη δοθούν από τα άτομα αυτά πληροφορίες για σας και τους δικούς σας.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άτομα που σας συστήνονται ως τεχνικοί της εταιρείας του κινητού σας τηλεφώνου και σας ζητούν, για δήθεν έλεγχο της συσκευής σας, να πατήσετε το πλήκτρο με τη δίεση (#), τους αριθμούς 90 ή 09, δίεση (#) και έπειτα κάποιον άλλον αριθμό.

Να κλείσετε αμέσως το τηλέφωνό σας, διότι αν συμμορφωθείτε με αυτές τις οδηγίες, μπορεί ο άγνωστος να αποκτήσει πρόσβαση στην κάρτα σας SIM και να τηλεφωνεί χρεώνοντας τον δικό σας λογαριασμό.

H Κατερίνη σταθμός της ναυτικής αποστολής για την Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών.Την Κυριακή 26 Ιουλίου και ώρα 19:00 στην Παραλία

 Μετά την περσινή διάσχιση ολόκληρης της Ελλάδας με καγιάκ, το «Ελλάδα 1000 Μίλια», ο κωπηλάτης του South Evian Gulf team, Άγγελος Χριστοφίδης, ετοιμάζεται για ένα ακόμα εγχείρημα στην ανοιχτή θάλασσα, το 5ο κατά σειρά της ομάδας: Θεσσαλονίκη – Πειραιάς με καγιάκ. Σκοπός και αυτής της αποστολής είναι η διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και η αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή».
 Με απόπλου προγραμματισμένο για τις  26 Ιουλίου 2015 από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης και μια σύντομη στάση στην παραλία της Κατερίνης (~19:00), το ίδιο απόγευμα και τον Πλαταμώνα την επομένη (27/7), η αποστολή θα πλεύσει νότια, κατά μήκος των ακτών της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας. Θα πραγματοποιήσει στάση στη Σκιάθο (29/7), θα διασχίσει τον Ευβοϊκό, με μία στάση στην Ερέτρια (1/8) και θα συνεχίσει παράκτια σε όλη τη νότια ακτή της Αττικής. Αφότου πραγματοποιήσει μια στάση στην Κέα (4/8), θα καταπλεύσει στο Μικρολίμανο του Πειραιά (7/8). Πρόκειται για μία απόσταση 330 ναυτικών μιλίων, με εκτιμώμενη διάρκεια ταξιδιού τις 14-15 ημέρες. [Οι ημερομηνίες/ώρες μπορεί να μεταβληθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού λόγω καιρικών συνθηκών]

Ταξιδεύοντας με την «ΑΛΗΘΕΙΑ». Κατερίνη-Βόλος-Καλά Νερά.

Rest Area, 09:00 το πρωί μετά τα Τέμπη και λίγο πριν την Λάρισα.
Η κρίση δεν θα μπορούσε να μην αφήσει τα σημάδια της και εδώ.
Ερημιά, ένα αυτοκίνητο μόνο, καθίσαμε σχεδόν μισή ώρα και πρέπει να σταθμεύσανε 3-4 αυτοκίνητα σύνολο…
Η ίδια κατάσταση και απέναντι στο ρεύμα προς τα Τέμπη.

Ο Κάστορας που έχασε τη γούνα του!


Tο ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ είναι μια ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά και όσους νιώθουν για πάντα παιδιά!
Το αερόστατο πετάει μέσω της συχνότητας του ράδιο Ενημέρωση 92,2 fm Κατερίνης αλλά μπορείτε να το ακούσετε και μέσω του e-radio στη διεύθυνση http://www.e-radio.gr/Enimerosi-922-Katerini-i653/live κάθε Σάββατο και Κυριακή (σε επανάληψη) 9-10 το πρωί.
Η Δομνίκη Καράντζιου, Ειρήνη Παπαδοπούλου και ο Λεωνίδας Βαϊόπουλος συγγράφουν παραμύθια, αφηγούνται και παρουσιάζουν την εκπομπή.

Περιμένουμε να μας επισκεφτείτε και στο μπλογκ μας mousikoaerostato.blogspot.com

«Ευχές για καλή επιτυχία στους Διαιτητές»

  Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας εύχεται ολόψυχα, σε όλους τους Αξιολογημένους Διαιτητές αλλά και στους υποψηφίους Νέους Διαιτητές – Βοηθούς Διαιτητές – Παρατηρητές και Εκπαιδευτές, της δύναμής της,
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
          Στις αγωνιστικές δοκιμασίες αλλά και γραπτές εξετάσεις που διενεργεί η Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο. περιόδου 2015-2016.
  
Για  την Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. Πιερίας
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Ορφανίδης                 
  
Για  το  Δ.Σ.
                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                  Δημήτριος Ελευθεριάδης                 Κωνσταντίνος Ορφανίδης

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ »

   
 Από την Επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Πιερίας ανακοινώνεται ότι για τους προπονητές των ομάδων και την λειτουργία της τεχνικής περιοχής των αγώνων περιόδου 2015-2016 θα ισχύσουν αυστηρώς τα παρακάτω:
•        Για την Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία οι ομάδες υποχρεούνται να προσλάβουν προπονητή που έχει σε ισχύ ταυτότητα προπονητή η οποία εκδίδεται από την Ε.Π.Ο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Η Πιερία στο επίκεντρο μετά την άψογη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων UEFA U19 2015


Σοφία Μαυρίδου: “Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων με απόλυτη επιτυχία. Ήταν μία μεγάλη γιορτή, όχι μόνο για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και για τους πολίτες της Πιερίας που είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εξαιρετική διοργάνωση να λαμβάνει χώρα στον τόπο τους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.”

Το Σάββατο 25-7-2015 στο Δίον ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ 44ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΟΚΟΥ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Με τρεις αξιόλογες εκθέσεις, οι δύο από την τιμώμενη χώρα το Μαρόκο και η μία από την ιστορική διαδρομή την μέχρι τώρα άγνωστης πτυχής της Πιερίας, εγκαινιάζεται το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 στις οκτώ το βράδυ στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου Πιερίας, το 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Τις εκθέσεις συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Φεστιβάλ Ολύμπου παρουσιάζουν την έκθεση «Τοπία/τόποι πολιτισμού στην Πιερία»



H Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου την έκθεση «Τοπία/τόποι πολιτισμού στην Πιερία», στο πλαίσιο του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Η έκθεση πρόκειται να φιλοξενηθεί στην κεντρική αίθουσα του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου από το Σάββατο 25 Ιουλίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Δελτίο Τύπου- Περιστατικό δηλητηρίασης Ασπροπάρη στα Μετέωρα

 Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ότι βρέθηκε ένας δηλητηριασμένος Ασπροπάρης μέσα στη φωλιά του στους βράχους των Μετεώρων, ενώ το ταίρι του αγνοείται εδώ και μερικές μέρες.
Η μάστιγα των δηλητηριασμένων δολωμάτων έκανε και πάλι το θαύμα της! Ενώ λίγους μήνες πριν είχαμε με χαρά υποδεχτεί τα τρία ζευγάρια Ασπροπάρηδων που φώλιασαν στα Μετέωρα, σήμερα δυστυχώς έχουν απομείνει μόνο τα δύο.

Θερινός Κινηματογράφος στον Καπνικό Σταθμό: «Ψυχή βαθιά»

Την Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015, γύρω στις 21:30, μόλις το σκοτάδι σκεπάσει για τα καλά το φως της ημέρας, θα απολαύσουμε τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο στην καλύτερη ερμηνεία της ζωής του.

Ο Θερινός Δωδεκάλογος συνεχίζεται και αποχαιρετάει τον θερμό Ιούλιο κλείνοντας το πρόγραμμά του για τον μήνα αυτό με μια ακόμη βραδιά Θερινού Κινηματογράφου. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θα προβάλει στον κήπο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης την ταινία «Ψυχή βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη.

Πρόσκληση Συμμετοχής από τον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"


"29ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ των ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ στον Κοκκινοπηλό"


Ανακοίνωση Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κατερίνης

 Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ’ αριθ. 4/2012 Διάταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και στην απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ’ αυτά. Στους χώρους που αναφέρονται παραπάνω  απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους. 
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος υποχρεούται στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των χώρων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
 Παρακαλούμε τους δημότες να ακολουθούν τις υποδείξεις των σχετικών  Διατάξεων προκειμένου να διασφαλίσουμε την περιοχή μας από την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 
Βαϊνάς Δημήτριος

Αντιδήμαρχος Κατερίνης

Η αριστερά δεν είχε ποτέ χρώματα. Και ακόμη κι αν είχε, εσύ τα τελευταία 40 χρόνια πάσχεις από κομματική κοινοβουλευτική αχρωματοψία. Του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη

Δε δέχομαι από κανένα βουλευτή κανενός κόμματος να μου παρουσιάζει το Μνημόνιο 3 ως τη μοναδική επιλογή πόσο μάλιστα όταν οι ίδιοι λένε ότι είναι ένα κατάπτυστο για το λαό μνημόνιο κι ένα πρόγραμμα που δε βγαίνει. Δε δέχομαι από κανένα Τσίπρα να μου λέει ότι «Η αριστερά είναι οχυρό μάχης για την προστασία των αδικημένων», όταν και η δική του η κυβέρνηση εναντίον αυτόν των αδικημένων βάλλεται και μάλιστα νομοθετώντας. Κι επίσης Αλέξη, επειδή όντως χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δε δίνονται -όπως ως πρωθυπουργός είπες- οδήγησε τη χώρα σε εκλογές που ούτε χρειάζεται ούτε και αντέχει, έτσι για να χρησιμοποιήσεις ακόμη μια φορά το όπλο που λέγεται "ωμός εκβιασμός" μπας και διώξεις τους διαφωνούντες. Δε βάζεις ταφόπλακα μόνο στη χώρα και την Ιστορία της. Για αυτό εξάλλου είχανε φροντίσει οι προηγούμενοι, πασπαλίζοντας έντεχνα πάντα το θάνατο της χώρας με μπόλικη ευρωπαϊκή συνείδηση. Βάζεις ταφόπλακα -ευτυχώς όμως εκεί ταφόπλακα δε μπαίνει- στην Αριστερά. Όχι στην στυγνή κομματική αριστερά, μα στην αριστερά της δημοκρατίας, της ελευθερίας, των πραγματικών αγώνων, για εκείνους που έχουν ανάγκη και με εκείνους που έχουν ανάγκη.

Τις επιλογές της 12ης Ιουλίου παρουσίασε στη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

1. Μνημόνιο 3.
2. Άτακτη χρεοκοπία.
3. Σχέδιο Σόϊμπλε.


Η Ελλάδα δεν είχε πρόταση;

Ποιοι ψήφισαν όχι; Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας: "Ναι" ψήφισαν 230, «Όχι» 63 και «Παρών» 5.

«Όχι» ψήφισαν 63 βουλευτές (31 εκ των οποίων από τον ΣΥΡΙΖΑ) και παρόντες δήλωσαν πέντε.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι» οι:

Αγλαΐα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ιωάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχαήλ Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ευαγγελία Αμανατίδου – Πασχαλίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Αθανάσιος Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Ευστάθιος Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.


«Παρών» ψήφισαν: Ηρώ Διώτη, Κώστας Δερμιτζάκης, Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου, Μίνα Κασιμάτη, Βασιλική Λέβα.