Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ: Και λίγο χιούμορ...

Νέο χιουμοριστικό σποτ της ΚΝΕ (VIDEO)

Δεύτερο σποτ κυκλοφόρησε η ΚΝΕ στο διαδίκτυο  σχολιάζοντας πρόσφατες και παλιότερες δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν, όπως σημειώνει και το σποτάκι της ΚΝΕ, ότι «το δούλεμα πάει σύννεφο»...

Παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα (λήγει στις 27 Ιουλίου) και έως τις 20 Αυγούστου για τις επιχειρήσεις (λήγει στις 20 Ιουλίου).


Η σχετική απόφαση, που φέρει την υπογραφή της έως σήμερα αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 1500, 17 Ιουλίου 2015). Αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για τον προσδιορισμό των ημερομηνιών καταβολής των τριών δόσεων του φόρου, που είναι η τελευταία ημέρα του Ιουλίου, του Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η Γ.Σ. του Ερασιτέχνη Πιερικού στην Εκάβη.

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στην Εκάβη μια ακόμη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη Πιερικού με σκοπό την εύρεση λύσης για τα διοικητικά της ομάδας της πόλης μας.
Αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι πάμε σε νέα Γ.Σ. την Τρίτη ή την Τετάρτη περιμένοντας την απόφαση της football league για το αν η ομάδα αγωνιστεί τελικά στην Β’ ή στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Τσιτιρώκης ενημέρωσε τους φιλάθλους ότι δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από κάποιον μεμονωμένο επιχειρηματία που θα ήθελε να αναλάβει την ομάδα και να βάλει χρήματα.
Γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι που θα ήθελαν να βάλουν ο καθένας τους από 10.000 ευρώ το χρόνο για να ανταπεξέλθει ο Πιερικός στα έξοδα της χρονιάς, και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 5-6 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.
Επίσης ο Πρόεδρος ανέφερε με πικρία ότι υπάρχει μεγάλη άρνηση από παράγοντες, βουλευτές, Δήμο και φορείς γενικότερα να ασχοληθούν με τον Πιερικό, ενώ σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία ανθρώπων του Δήμου Κατερίνης σήμερα στην Γ.Σ. , όπως και η απουσία του πρώην υποψήφιου κ. Μανώλα.
Αυτό που σημάδεψε την Γ.Σ. ήταν η συγκίνηση του κ. Τσιτιρώκη όταν αναφέρθηκε στην περίπτωση ο Πιερικός να αγωνιστεί στην Α΄ τοπική κατηγορία.
Εκείνη την στιγμή βούρκωσε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει την ομιλία του για αρκετό διάστημα.
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός μιλώντας στο βήμα, είπε ότι εφόσον τελεσφορήσει το σχήμα των 10 παραγόντων-χορηγών θα βοηθήσει και αυτός.

Η Γ.Σ. συνεχίζεται και αν υπάρχουν νεότερα θα σας ενημερώσουμε άμεσα. 

Κλειστή την Κυριακή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Αθηνών

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια εργασιών στο ύψος του υπό κατασκευή κόμβου Αιγινίου (Χ.Θ. 468+300 του αυτ/μου Π.Α.Θ.Ε.), την Κυριακή 19-07-2015 και κατά τις ώρες 06:00 έως 08:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα πορείας του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε., από τον κόμβο Μεθώνης – Αγαθούπολης (Χ.Θ. 462+000) μέχρι τον κόμβο Κλειδίου (Χ.Θ. 474+000).
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ
Έξοδος από τον αυτ/μο Θεσ/νίκης - Αθηνών προς Βέροια (μέσω του κόμβου Κλειδίου) και είσοδο στην Εγνατία Οδό, στην συνέχεια έξοδο από την Εγνατία οδό μέσω του Α/Κ Νησελίου και είσοδο στην Ε.Ο. Αλεξάνδρειας – Κατερίνης (ρεύμα πορείας προς Κατερίνη) έως τον Α/Κ Μεθώνης (Χ.Θ. 462+000), από όπου τα οχήματα θα εισέρχονται ξανά στον αυτ/μο Π.Α.Θ.Ε. προς Αθήνα.
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται αντιστρόφως μέσω του οδικού άξονα που αναφέρθηκε παραπάνω.
Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Η διανομή των εισιτηρίων του τελικού


Από την Οργανωτική Επιτροπή του UEFA Euro U-19 Championship Greece 2015 ανακοινώνονται τα σημεία και οι ώρες διάθεσης των εισιτηρίων για τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, Ισπανία-Ρωσία, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης.
Επισημαίνεται ότι τα εισιτήρια διατίθενται στους φιλάθλους δωρεάν και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παραλάβει 2 εισιτήρια με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Η διάθεση θα γίνει ως εξής: 
Ημέρα
Ώρα
Σημείο διάθεσης
Σάββατο 18/7
18:00-21:00
Πλατεία Ελευθερίας
Κυριακή 19/7
11:00-Έως έναρξη αγώνα
Εκδοτήρια Θύρας 4, Α' ΔΑΚ Κατερίνης

Σήμερα το βράδυ στις 8:00 στην ΕΚΑΒΗ η κρίσιμη Γεν. Συνέλευση του ΣΦΚ για το μέλλον του Πιερικού μας. Επιβάλλεται η ΕΚΑΒΗ σήμερα να είναι γεμάτη!


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: Πού μας οδηγεί το σύμφωνο θανάτου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι και λοιπών δοσιλόγων.*


Η κυβέρνηση της Αυστραλίας πριν λίγο καιρό έδωσε κατά κεφαλή κάθε νοικοκυριού 1.000 δολάρια ως δωρεάν ενίσχυση με μοναδικό στόχο να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη του πληθυσμού και να στηριχθεί η εσωτερική αγορά. H τάση αυτή είναι παγκόσμια. Ακόμη και στις ΗΠΑ.
Στο τεύχος Σεπτεμβρίου / Οκτωβρίου 2014 το περιοδικό της αμερικανικής ελίτ Foreign Affairs δημοσίευσε άρθρο του Mark Blyth και Eric Lonergan με τίτλο "Τυπώστε λιγότερα, αλλά Μεταφέρετε Περισσότερα: Γιατί οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να δώσουν χρήματα απευθείας στον λαό." Και όχι στις τράπεζες, που πρέπει επιτέλους οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις να τις αφήσουν να πτωχεύσουν για να διασωθεί η πραγματική οικονομία του 99% του πληθυσμού.
Βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι ως χώρα έχεις κατ' ελάχιστο τη δική σου κεντρική τράπεζα και μια κυβέρνηση που δεν θεωρεί καθήκον της να ενδίδει στους εκβιασμούς των ισχυρών. Κι ενώ σ' ολόκληρο τον κόσμο έχει φουντώσει η συζήτηση για το πώς να δοθεί χρήμα στον λαό, αντί για τις τράπεζες και τις χρηματαγορές, στην Ελλάδα η συμφωνία που πραξικοπηματικά ψήφισε η Βουλή έχει σαν στόχο:

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, στο Λιτόχωρο, τον Κορινό και σε άλλους παραθεριστικούς οικισμούς.
Επίκεντρο του εορτασμού αποτέλεσε, για ακόμη μία φορά, ο Ενοριακός Ιερός Ναός Νέων Πόρων, όπου προσήλθαν χιλιάδες πιστοί, κυρίως παραθεριστές από την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πολλές Βακλανικές Χώρες.
Την Πέμπτη 16 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκαν ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, η Λιτανεία και η Αρτοκλασία. Την Παρασκευή 17 Ιουλίου τελέστηκαν ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.
Σε όλες τις ι. ακολουθίες προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος ομίλησε κατάλληλα στο εκκλησίασμα, αναφερόμενος στην εορταζομένη Αγία και συνδέοντας την εορτή με τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Να σημειωθεί ότι ομίλησε στα σερβικά και ο ιερέας Ντέϊαν Γιοβάνοβιτς, κληρικός της Ιεράς Επισκοπής Νίς, ο οποίος εξυπηρετεί στις Ενορίες Πλαταμώνα και Ν. Πόρων τις λειτουργικές ανάγκες των πολυάριθμων Σέρβων και άλλων Σλάβων παραθεριστών.

Κρύα νερά και σοκολατάκια κάτω από την ομπρέλα για όσους και όσες χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Eurobank) στην Κατερίνη

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και νυν Eurobank έχουμε την χαρά να βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας.
Με πρωτοβουλία της τράπεζας έχουν τοποθετηθεί καθίσματα και μια μεγάλη ομπρέλα έξω από την τράπεζα και δίπλα στο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων, ώστε να μπορούν να ξεκουράζονται και να προστατεύονται από την ζέστη και τον ήλιο, κυρίως οι ηλικιωμένοι πελάτες της τράπεζας, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας υπάλληλοι της τράπεζας μοιράζουν κρύα νερά και κερνούν σοκολατάκια!
Αν μη τι άλλο αξίζουν συγχαρητήρια και πολλά μπράβο στην τράπεζα για την πρωτοβουλία της και το ενδιαφέρον που δείχνει για τον κόσμο που αυτή την περίοδο ταλαιπωρείται καθημερινά έξω από τα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων.

Σήμερα στην Πλάκα Λιτοχώρου: Υπαίθρια διάλεξη από τον κ. Νίκο Λυγερό για την πυροπροστασία του Ολύμπου

Ο μαθηματικός, στρατηγικός αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός συμμετέχει
στο φετινό «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος»
και θα μας μιλήσει για την άμεση  ανάγκη προστασίας του μυθικού βουνού της πατρίδας μας.
 Οι βάρδιες δασοπυροφύλαξης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας διοργανώνονται όλο το καλοκαίρι, για 8η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα. Σκοπός της δημοφιλούς δράσης «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος», την οποία αγκαλιάζουν εκατοντάδες οικογένειες κάθε χρόνο, είναι ο εντοπισμός εστιών πυρκαγιάς που θα μπορούσαν να απειλήσουν τον Όλυμπο και τα Πιέρια όρη.
 Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, την απογευματινή βάρδια 15:00 έως 20:00, στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου, θα καλύψει ο πολυπράγμων ερευνητής κ. Νίκος Λυγερός.

Νέος κύκλος δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την τουριστική προβολή της Πιερίας





Με στόχο την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας και την προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σχεδίασε και υλοποίησε δράση προβολής της περιοχής.
Μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  Σοφίας Μαυρίδου, δημοσιογράφοι που εξειδικεύονται στο ρεπορτάζ τουρισμού και προτείνουν προορισμούς από εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΘΝΟΣ, REAL ΝEWS, MAΚΕΔΟΝΙΑ) ταξίδεψαν στην Πιερία με σκοπό την προβολή των ορειβατικών διαδρομών του Ολύμπου, των ακτών της Πιερίας καθώς και των ποιοτικών τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του πρώην Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Χρήστου


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

  Μετά από 39 χρόνια ευδοκίμου υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία και ανιδιοτελούς συμμετοχής και προσφοράς στο συνδικαλιστικό κίνημα αυτής, ως πρώην πλέον πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, απευθύνομαι σε όλες και όλους εσάς για να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για τη μακρόχρονη εμπιστοσύνη που επιδείξατε στο πρόσωπό μου, αλλά και τη βοήθεια που μου προσφέρατε, συμμετέχοντας στον κοινό αγώνα μας, είτε σταθήκατε απέναντί μου καλοπροαίρετα, είτε διαφωνώντας, είτε επικρίνοντάς με για τις όποιες επιλογές μου.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ 2-0. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ) ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ