Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Μουσικό Αερόστατο, ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά. Ο μικρός Φανούρης φεύγει από το σπίτι

Ο μικρός Φανούρης, απογοητευμένος από τους γονείς του, που δεν του επιτρέπουν να παίζει στον υπολογιστή πολλές ώρες, πεισμώνει και παραμένει στο σπίτι την Κυριακή πρωί που όλοι φεύγουν στην εκκλησία. Ακολουθεί μια περιπέτεια που του διδάσκει πως μακριά από την οικογένεια ποτέ δεν είναι ωραία!
Το ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ είναι μια ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά και όσους νιώθουν για πάντα παιδιά!
Το αερόστατο πετάει μέσω της συχνότητας του ράδιο Ενημέρωση 92,2 fm Κατερίνης αλλά μπορείτε να το ακούσετε και μέσω του e-radio στη διεύθυνση http://www.e-radio.gr/Enimerosi-922-Katerini-i653/live κάθε Σάββατο και Κυριακή (σε επανάληψη) 9-10 το πρωί.
Η Δομνίκη Καράντζιου, Ειρήνη Παπαδοπούλου και ο Λεωνίδας Βαϊόπουλος συγγράφουν παραμύθια, αφηγούνται και παρουσιάζουν την εκπομπή.
Περιμένουμε να μας επισκεφτείτε και στο μπλογκ μας mousikoaerostato.blogspot.com

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- Kαμία (δήθεν) Εθνική Ευθύνη δεν είναι πάνω από την ΕΥΘΥΝΗ να προστατεύονται αδιαπραγμάτευτα οι αληθινές κοινωνικές και εθνικές ΑΞΙΕΣ!

Έχω έτοιμη για δημοσίευση μια Ανοιχτή Επιστολή προς τον συναγωνιστή και ομόψυχο μου Πάνο Καμμένο, τον Πρόεδρο του Κινήματος του οποίου το 2012 εκλέχτηκα Βουλευτής!
Επειδή θεωρώ πως αυτές καθαυτό οι ήδη υφιστάμενες διαδικασίες δεν συνιστούν πολιτικό ατόπημα, τουναντίον θα βοηθήσουν στο απόλυτο ξεμασκάρεμα των εκτός και εντός αθλίων, περιμένω εν αγωνία την ημέρα της Ιστορικής Ψηφοφορίας!
Ως προοίμιο και μόνον, θέλω εδώ να καταθέσω επιγραμματικά και, βέβαια, προς κάθε αποδέκτη ότι
καμία (δήθεν) Εθνική Ευθύνη δεν είναι πάνω από την ΕΥΘΥΝΗ να προστατεύονται αδιαπραγμάτευτα οι αληθινές κοινωνικές και εθνικές ΑΞΙΕΣ!
(Δηλώνω, εξάλλου, πως Έλληνας γεννήθηκα, ενώ Ευρωπαίος ,και όσα αυτό συνεπάγεται, θα αποφασίσω, στη βάση και μόνο ενός απόλυτου αλληλοσεβασμού, αν και μέχρι ποιου σημείου, θα γίνω!)

Ο Μασούτης "έγραψε" ξανά. Η Ελληνική εταιρία Μασούτης έκανε 6,300 εργαζόμενους περήφανους καθώς .... κατέβαλε το επίδομα αδείας και τον μισθό μετρητοίς σε όλους τους εργαζόμενους , για να μην μπουν στην διαδικασία να στηθούν στα Α.Τ.Μ .


Στον τελικό του Παγκομίου Κυπέλλου τα γαλανόλευκα κουπιά Νικολαϊδου – Ασουμανάκη

Η Κατερίνα Νικολαϊδου και η Σοφία Ασουμανάκη προκρίθηκαν στον πρώτο μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας που διεξάγεται στη λίμνη Λουκέρνη της Ελβετίας. Τερμάτισαν στη 3η θέση του ημιτελικού με χρόνο 9:19.13 πίσω από την Λευκορωσία (7:14.98) και την Γερμανία (7:17.52).

Οι δυο Ελληνίδες Πρωταθλήτριες, αν και έγιναν πλήρωμα πριν από λίγους μήνες, παρουσιάστηκαν πολύ σταθερές στην κούρσα και παρέμειναν από το ξεκίνημα ως το φινάλε στη 3η θέση. Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για αύριο στις 15:20, ώρα Ελλάδας.

Γαλλία-Ελλάδα: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια

Από την Οργανωτική Επιτροπή του UEFA EURO U19 2015 ανακοινώνεται ότι διατέθηκαν όλα τα εισιτήρια του αγώνα Γαλλία-Ελλάδα (12/7/2015, 21:00). Ευχαριστούμε θερμά το κοινό της Κατερίνης για τη μαζική παρουσία του στους αγώνες τού Α' ΔΑΚ, η οποία θα συνεχιστεί και στο αυριανό παιχνίδι της Εθνικής μας και παρακαλούνται οι φίλαθλοι που δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήριο για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση να μην προσέλθουν στο γήπεδο.

Ενόψει του αγώνα με τη Γαλλία για τη φάση των ομίλων του EURO U-19 2015, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Νέων, Γιάννης Γκούμας προέβη στην εξής δήλωση:

Το αυριανό παιχνίδι με τη Γαλλία είναι τελικός για εμάς. Αυτή τη στιγμή κρατάμε την πρόκριση στα χέρια μας. Όλα θα εξαρτηθούν από τις δικές μας δυνάμεις. Αρχικά, όπως και σε όλους τους αγώνες, θα πάμε στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης με στόχο τη νίκη. Αν όμως, όπως κυλάει το παιχνίδι, έχουμε την ισοπαλία που επίσης μας στέλνει στα ημιτελικά, σε καμία περίπτωση δε θα ρισκάρουμε. Η Γαλλία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Το έχει αποδείξει στους δύο προηγούμενους αγώνες και από το γεγονός πως έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση. Από κει και πέρα, δεν πρέπει να τους φοβηθούμε, καθώς κι εμείς διαθέτουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο και είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του κρίσιμου αυτού αγώνα.  

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» στο ERT.gr

Για όλα αυτά μίλησε στο ert.gr ο Ηλίας Τσολακίδης, ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ»:
"Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να προχωρήσει, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, στην νομιμοποίηση των αγορών «Χωρίς Μεσάζοντες» και στην νομική προστασία του κινήματος. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνει το επόμενο Σάββατο 11 Ιουλίου 2015, την 55η διανομή και με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζει, πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση, αλλαγές νόμων για την ενίσχυση των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων μπορούν να γίνουν ακόμη και με …κλειστές τις τράπεζες!»".
Η συνέντευξη με τον Νάσο Μπράτσο θα αναρτηθεί
στην 
ιστοσελίδα της ΕΡΤ το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015, στις 07:00 π.μ. 

Η αντιπολίτευση... και η θύελλα

Η αντιπολίτευση….
Με αφορμή τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, το ΚΚΕ έδειξε την ανάγκη να αναδειχτεί ο λαός σε πραγματική αντιπολίτευση, απέναντι στην ενιαία στρατηγική των κομμάτων του κεφαλαίου. Τότε βέβαια, η «αντιμνημονιακή» ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο απόγειο, καθώς διεκδικούσε τη διακυβέρνηση και στη βάση αυτή έκανε «αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση και στις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις. Σήμερα, η εικόνα είναι πλέον πιο καθαρή. Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση, ετοιμάζεται να υπογράψει και να ψηφίσει ένα 3ο μνημόνιο με σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα. Οι άλλες δυνάμεις, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι, τάσσονται ανοιχτά στο πλευρό του και δε βγάζουν «κιχ», ενώ η ψευτοκριτική της φασιστικής Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να συγκαλύψει τις σχέσεις της με ισχυρές μερίδες του κεφαλαίου και τις διασυνδέσεις της με διάφορα κέντρα μέσα στην κυβέρνηση. Επομένως, μοναδική αντιπολίτευση απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα και τη στρατηγική που τα επιβάλλει, είναι το ΚΚΕ. Η θέση του για την αναγκαιότητα να οργανωθεί τώρα μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, με ανασύνταξη του κινήματος και τη συγκρότηση μιας ισχυρής Λαϊκής Συμμαχίας, επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις, σαν προϋπόθεση για να δοθεί διέξοδος υπέρ του λαού.

Και η θύελλα…

Το αδιαχώρητο σήμερα το πρωί στον χώρο της εμποροπανύγηρης όπου οι «Χωρίς Μεσάζοντες» μοίρασαν ελαιόλαδο και προϊόντα καθαρισμού. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας που καλεί σε απολογία ο εισαγγελέας για τις κινητοποιήσεις τους στα διόδια Λεπτοκαρυάς…

 Πάντως κάποιες στιγμές ήταν τόσος ο κόσμος, που δημιουργήθηκαν μικροπροστριβές και αυτό κυρίως γιατί παρότι είχαν λάβει μηνύματα για διαφορετικές ώρες προσέλευσης, όλοι έρχονταν την ίδια ώρα!
Και κλασικά υπήρχαν και οι «ιδιοφυίες» που δεν υπολόγιζαν την ουρά… 

Δήλωση 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφίσαμε "ναι" αλλά εννοούσαμε όχι…(Τι δεν καταλαβαίνετε;)

Με κοινή δήλωση 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν θετική ψήφο σημειώνουν τις ισχυρές τους ενστάσεις για το περιεχόμενο της ελληνικής πρότασης.

Όπως αναφέρουν "θέλουμε να τονίσουμε ότι η πρόταση προς τους θεσμούς στη βάση της οποίας η κυβέρνηση μας ζητά να δώσουμε με την ψήφο μας εξουσιοδότηση προκειμένου να διαπραγματευτεί μας βρίσκει ριζικά αντίθετους".


Σημείωνουν επίσης ότι "η πρόταση αυτή δεν έπρεπε να ψηφιστεί από τη Βουλή και αν εμείς μετά από προβληματισμό ψηφίζουμε τελικά αυτήν την πρόταση το κάνουμε μόνο και μόνο για να μη δώσουμε αφορμές για να αξιοποιηθεί η στάση μας προκειμένου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση".

Η Κατερίνη χρόνια μπροστά από όλους τους άλλους δείχνει σε όλο τον κόσμο πως γίνονται τα σύγχρονα έργα! Και φυσικά πως έρχεται η ανάπτυξη!