Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Πιερικού Αρχέλαου | Ακαδημίες. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΚΗ ΣΦΗΚΑ

Πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού η τελετή λήξης των ακαδημιών για τη χρονιά 2014-2015.Στη γιορτή παρευρέθησαν σχεδόν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου,οι προπονητές,σύσσωμη η διοίκηση καθώς και γονείς και φίλοι των αθλητών.
Ο πρόεδρος του Πιερικού Αρχέλαου Απόστολος Πόδας απηύθυνε χαιρετισμό προς τους αθλητές,τους συνεχάρη για την πορεία τους και τους ευχήθηκε για το μέλλον.Φυσικά η γιορτή αυτή,όπως άλλωστε είπε και ο πρόεδρος είναι αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Τάκη Σφήκα.
Ακολούθησαν παιχνίδια και διαγωνισμοί που είχαν οργανώσει οι προπονητές και οι νικητές πήραν ως έπαθλο εμφανίσεις του συλλόγου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν και οι αθλητές του τμήματος badminton του συλλόγου οι οποίοι είχαν φέτος μεγάλες διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο

12o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στις  07-07-2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι το θέμα που εξετάστηκε είναι τα
Οργανικά κενά και πλεονάσματα ανά σχολική μονάδα.

ΓΑΣ Σβορώνου: Δήλωση-παρέμβαση Ιωάννη Τρελλόπουλου

Από το 1971 η ομάδα του ΓΑΣ Σβορώνου αποτελεί σημείο αναφοράς για το χωριό μας.  Αργά  αλλά  σταθερά  η  ομάδα  μας  εξελίχθηκε  σε  ένα  στολίδι  αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς για τον Σβορώνο,  ένα αθλητικό εργαστήρι στο  οποίο  γαλουχήθηκαν,  έμαθαν  και  έζησαν  τις  χαρές  του  ποδοσφαίρου εκατοντάδες  παιδιά  και  αγαπήθηκε  από  όλους  μας.  Ένα  Σωματείο  στο  οποίο προσέφεραν  και  συμπαρατάχθηκαν  επιφανείς  συγχωριανοί  μας,  με  κορυφαίες προσωπικότητες  τον  αείμνηστο  πατέρα  μου  και  τον  αείμνηστο  «Βαρώνο»  του ποδοσφαίρου της Πιερίας. Παράλληλα, είναι και μία ποδοσφαιρική ομάδα που μας χάρισε τίτλους, στιγμές χαράς και περηφάνιας στα γήπεδα της Δ’ Εθνικής και των τοπικών πρωταθλημάτων και κυπέλλων της Πιερίας.

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Η ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.

Στη Λουκέρνη της Ελβετίας βρίσκεται από την Τρίτη7/7 η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου, για να συμμετάσχει μαζί με την Ασουμανάκη Σοφία (ΕΝΟΑ) σε ένα από τα 4 πληρώματα με τα οποία θα πάρει μέρος η χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας που θα πραγματοποιηθεί από 10 ως 13 Ιουλίου σε έναν από τους πιο όμορφους φυσικούς στίβους κωπηλασίας στον κόσμο στη λίμνη Rotsee. 
Το Παγκόσμιο Κύπελλο που φέτος συγκεντρώνει 293 πληρώματα από 45 χώρες, είναι η πρώτη παγκόσμια διοργάνωση στην οποία συμμετέχει το νεοσύστατο πλήρωμα του διπλού σκιφ γυναικών, με τις Νικολαΐδου και Ασουμανάκη, και αποτελεί το τελευταίο δυνατό τεστ, πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών τον Αύγουστο στη Γαλλία, όπου θα δοθούν τα περισσότερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο.
Σύμφωνα με τον προπονητή της Κατερίνας Νικολαΐδου στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης Γιώργο Μπικογιάννη, «Τα κορίτσια θα ξεκινήσουν τη Παρασκευή με τους προκριματικούς, με αρχικό στόχο την πρόκρισή τους στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών. Ο ανταγωνισμός, όπως είναι φυσικό σε παγκοσμίου επιπέδου αγώνες, είναι ιδιαίτερα υψηλός με πολύ δυνατά πληρώματα, όπως της Ν.Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, της Αγγλίας και της Γερμανίας.»
Ο έφορος Δ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ
Κώστας Σακκάς


ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Ερασιτέχνης) προσκαλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί (μετά από την αναβολή της 26ης Ιουνίου )την 13η Ιουλίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 στην ΕΚΑΒΗ (Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης), στην αίθουσα του 1ου ορόφου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

- Eκλογή Προέδρου και Γ .Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης.

- Οικονομικός, Διοικητικός Απολογισμός απερχόμενης Διοίκησης.

- Αρχαιρεσίες εκλογής για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΤΙΡΟΚΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Η κρίση δεν κόβει τις συνήθειες του Έλληνα, γεμάτα ασφυκτικά για μια ακόμη ημέρα τα cafe της πόλης μας. Και οι τιμές φαρμακείο.. 2,5 ευρώ ένας ελληνικός καφές! Από την ουρά του ΑΤΜ στην ουρά του..cafe! Η μοναδική περίπτωση να βγει σε διαμαρτυρία ο Έλληνας είναι αν του κλείσουν τα cafe!!

Τα τμήματα που υλοποιήθηκαν φέτος στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κατερίνης




Συνολικά 26 τμήματα υλοποίησε την περίοδο Νοεμβρίου 2014 - Ιουνίου 2015, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ 450 συμπολίτες μας παρακολούθησαν τα εν λόγω προγράμματα. Ειδικότερα:

Μεγάλη ταλαιπωρία για όσους θέλουν να προμηθευτούν ένα εισιτήριο για τον αγώνα της Εθνικής μας την Κυριακή με αντίπαλο την Γαλλία.

Κυκλοφορούν ελάχιστα και ο κόσμος που στέκεται στις ουρές δεν προλαβαίνει να προμηθευτεί ένα εισιτήριο.
Παράπονα πολλά από τους φιλάθλους της Κατερίνης που αναζητούν εισιτήρια και δεν βρίσκουν.
Γιατί δεν κυκλοφορούν περισσότερα εισιτήρια για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος;
Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που στήνονται στην ουρά και μόλις έρχεται η σειρά τους δεν υπάρχει εισιτήριο..
Υπάρχουν φίλαθλοι που έχουν πάει 2 και 3 φορές για εισιτήριο και δεν βρήκαν..
Ας το προσέξουν λίγο παραπάνω οι αρμόδιοι, γιατί ακούγονται πολλά παράπονα για τον τρόπο που διανέμονται τα εισιτήρια…

Υπάρχει και αυτή η όψη..

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους υπαλλήλους και τον Διευθυντή του πρώην ταχυδρομικού ταμιευτηρίου (Eurobank) για την άμεση εξυπηρέτηση μου σήμερα το πρωί.
Είμαι με πρόβλημα αναπηρίας συνταξιούχος και δεν είχα κάρτα για να πάρω την σύνταξη μου.
Οι υπάλληλοι με εξυπηρέτησαν, βγήκαν εκτός τραπέζης και μου έβγαλαν την κάρτα ανάληψης.
Τους ευχαριστώ θερμά.

(To email μας το έστειλε αναγνώστρια που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της)
(Να εκφράσουμε και εμείς τα μπράβο μας στους υπαλλήλους της τράπεζας, η ανθρωπιά είναι αυτό που μας έμεινε και αυτό που μένει σε αυτή τη ζωή..)

Τι κι αν κρατάνε τις τράπεζες κλειστές! Ο Θερινός Δωδεκάλογος συνεχίζει τις εκδηλώσεις του με την ίδια ένταση και με το ίδιο ακριβώς πάθος με το οποίο ξεκίνησε.


Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, το βράδυ, στη θεατρική σκηνή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, στην καταπράσινη αυλή δίπλα ακριβώς από τους πανέμορφους φούρνους και κάτω από τον έναστρο ουρανό, φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκπληκτική κωμωδία του Θεάτρου Πήγασος, το έργο του Σάκη Σερέφα, «Έναν φιδέ. κι ακίνητος!», σε σκηνοθεσία του Χάρη Αμανατίδη. Το θέατρο Πήγασος έριξε τη δική του σατιρική ματιά πάνω στις αγωνίες των ανθρώπων που τραβάνε γερό ζόρι στα χρόνια της οικονομικής κρίσης μα δεν γονατίζουν. Μια θεατρική παράσταση η οποία παρουσιάστηκε ως ένα αυτοσαρκαστικό σχόλιο για την πόζα του θεάτρου στις μέρες μας. Διάλογοι με τους οποίους διακωμωδείται εντέχνως η κατάσταση - πολιτική και κοινωνική - την οποία όλοι μας βιώνουμε. Ή αλλιώς, όπως θα μπορούσε ο καθένας από εμάς να πει, γελάμε με τα χάλια μας. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παράσταση ενώ με τον προαιρετικό όπως πάντα οβολό του (τρόφιμα και φάρμακα) ενίσχυσε τόσο το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας όσο και το Κοινωνικό Φαρμακείο των Γιατρών του Κόσμου.

Επόμενο ραντεβού, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και του Θερινού Δωδεκάλογου, την Τρίτη 14 Ιουλίου με Θερινό Σινεμά σε έργο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Πιάστηκαν στα χέρια έξω από τράπεζα σήμερα το πρωί στην Κατερίνη. Με την επέμβαση της αστυνομίας ηρέμησαν τα πράγματα. Τεράστιες οι ουρές σήμερα σε όλες τις τράπεζες. Οι συνταξιούχοι είναι στα όρια τους..