Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Με την προβολή της ταινίας “Ανδαλουσία, αγάπη μου’’ ξεκινάνε αυτήν  την
Τρίτη 7 Ιουλίου (Ώρα προβολής 21:30) οι θερινές προβολές του φετινού
καλοκαιριού στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης, από την
Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης. Η προβολή της ταινίας γίνεται σε
συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολύμπου και την πρεσβεία του Μαρόκου
(τιμώμενη χώρα φέτος στο φεστιβάλ).

Σκηνοθεσία: : Μοχάμεντ Ναντίφ
Ο Σαΐντ κι ο Αμίν, κάνουν σχέδια να φτάσουν στην Ευρώπη. Βρίσκονται σε
ένα μικρό χωριό στο βόρειο Μαρόκο. Με τη βοήθεια του δασκάλου τους,
μπαίνουν σε μια βάρκα και ξεκινούν για την αντίπερα όχθη. Αλλά θα
ναυαγήσουν. Η θάλασσα γυρίζει τον Αμίν στην παραλία του χωριού τους και
ξεβράζει τον Σαΐντ σε μια αμμουδιά στην Ισπανία. Όμως, η Ανδαλουσία
μοιάζει παράξενη στα μάτια του. Και ο Αμίν, πίσω στο μαροκινό χωριό,
παρατηρεί κάποια περίεργα φαινόμενα.


Είσοδος ελεύθερη

Τελικό αποτέλεσμα, ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑ: 82-76. Δεν τα κατάφερε η εθνική μας. Αύριο μικρός τελικός με την Τουρκία για το χάλκινο μετάλλιο.


ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑ: 37-32 ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U19


Περικλής Αμοιρίδης-Την Κυριακή 5 Ιουλίου ψηφίζουμε ΟΧΙ

Την Κυριακή στις 5 Ιουλίου ψηφίζουμε ΟΧΙ για ένα καλύτερο μέλλον όχι μόνο δικό μας αλλά και τον παιδιών μας, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ψήφος μας θα δώσει δύναμη στην κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας. Ήρθε η ώρα για να καταλάβουν ότι ο Ελληνικός λαός είναι υπερήφανος κ αγωνιστής.

Αμοιρίδης Περικλής

Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό "Νέα Εποχή για την Κατερίνη"

Τελικά διαβάζω η δεν διαβάζω το Δημοψήφισμα;

Κυριακή 05/07/2015...
Η Ελλάδα, ερωτάται, και οι πολίτες της πρέπει; να απαντήσουν......

Δημοψήφισμα, μία διεργασία απολύτως Δημοκρατικής υπόστασης......

Ελβετία μία χώρα που το Δημοψήφισμα είναι απλά Ο Θεσμός, κάτι πού ίσως θα έπρεπε να υπάρχει και στην χώρα της  Δημοκρατίας...

Την Ελλάδα...

Εκεί οι πολίτες διαβάζουν το ερώτημα και απαντούν στο ερώτημα......

Εδώ τόσες ημέρες όλοι μας ψάχνουμε να βρούμε τι σημαίνουν; τι κρύβουν; τι θέλουν να πουν;

Οι ερωτήσεις του Δημοψηφίσματος.....

Στο περίπτερο της επιτροπής υποστήριξης του ΟΧΙ συναντήθηκαν τυχαία σήμερα το μεσημέρι ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Ζήσης Ζάννας με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πιερίας κ. Ευθύμη Τσίρκο.

55η Διανομή ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ στην Κατερίνη

Image 
Διακριτικά, αντί προλόγου για την 55η διανομή
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να προχωρήσει, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, στην νομιμοποίηση των αγορών «Χωρίς Μεσάζοντες» και στην νομική προστασία του κινήματος. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνει το επόμενο Σάββατο 11 Ιουλίου 2015, την 55η διανομή και με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζει, πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση, αλλαγές νόμων για την ενίσχυση των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων μπορούν να γίνουν ακόμη και με …κλειστές τις τράπεζες!

Τη Δευτέρα 6-7-2015 στην Παραλία Κατερίνης ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


   Ελληνοκυπριακή βραδιά με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια διοργανώνει η εφορεία διεθνούς φεστιβάλ παράδοσης της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης  στις 8:30 το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2015, στην κεντρική πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος της Παραλίας Κατερίνης ( δίπλα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής).
   Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ παράδοσης «Πιερίδων Μουσών» και εντάσσεται στο πρόγραμμα της 45ης επετείου των ζωντανών παραδόσεων του CIOFF ( διεθνές συμβούλιο των οργανώσεων φεστιβάλ λαογραφίας και λαϊκής τέχνης).   
   Επιπρόσθετα η Ελληνοκυπριακή χορευτική συνάντηση που υλοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης και με τη συνεργασία του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης και του μορφωτικού εξωραϊστικού συλλόγου Παραλίας, υποστηρίζει την 70η επέτειο του εορτασμού της UNESCO.

Μήνυμα Χάρη Τζαμακλή

 Σε λίγες ώρες οι Έλληνες πολίτες καλούνται στην κάλπη για να αποφασίσουν στη βάση της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας και του Συντάγματος αν αποδέχονται την πρόταση των δανειστών για συνέχιση της λιτότητας και της ύφεσης χωρίς αναπτυξιακή προοπτική και χωρίς κούρεμα του μη βιώσιμου χρέους. 
      Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους έδωσαν εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευθεί εντός της ευρωζώνης για τον τερματισμό της λιτότητας και της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Αυτήν την εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ την υπηρέτησε και την υπηρετεί μέσα σε αντίξοες συνθήκες, μέσα σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, μέσα σ’ έναν δυσμενή συσχετισμό δυνάμεων με όπλα την αλήθεια, τη θέληση του λαού και την υπεράσπιση του δικαίου. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία δεν συνιστά απόσειση των ευθυνών της Κυβέρνησης, αλλά αναβάπτιση και άμεση νομιμοποίηση για εξάντληση όλων των δυνατοτήτων.    
Ποιες είναι αυτές οι δυνατότητες;
Πρώτη δυνατότητα η δικαιότερη κατανομή των βαρών, δηλαδή η κατανομή υπέρ των αδύναμων και εις βάρος των εχόντων.

Θεοφάνης Γκατζής-Ψηφίζουμε ΟΧΙ στο σχέδιο εξαθλίωσης της χώρας μας

Καθώς οδεύουμε προς το κρίσιμο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου που θα κρίνει το μέλλον της πατρίδας μας ο ελληνικός λαός επιθυμεί να πληροφορηθεί τι θα σημάνει το ΟΧΙ και τι το Ναι στη συμφωνία με τους δανειστές.Ένα ναι στη συμφωνία θα οδηγήσει στην επιβολή 13-15 δις μέτρων που θα οδηγήσουν σε ισοπέδωση την ελληνική οικονομία,καθώς θα οδηγήσει  σε μείωση του ΑΕΠ κατά 8 με 10% .Χαρακτηριστικά με τα μέτρα που επιβάλλουν   οι Ευρωπαίοι θα αυξηθούν υπέρμετρα οι ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και θα επιβληθεί υψηλή φορολογία στους αγρότες γεγονός που θα οδηγήσει σε   συντριβή την γεωργία ,που αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας!!Επιπλέον,τα μέτρα επιφέρουν  μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων  και θα προκαλέσουν αφαίμαξη στο εισόδημα των επαγγελματιών (με προκαταβολή φόρων 100%) γεγονός που θα οδηγήσει  σε περαιτέρω μείωση της καταναλωτικής δύναμης των μικρομεσαίων!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Παρασκευή 3 Ιουλίου το βράδι έφθασαν στην Κατερίνη 50 παιδιά και αραβορθόδοξοι νέοι, κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου , συνοδευόμενοι από τον Αρχιμ. Ιερώνυμο Δελήογλου, προϊστάμενο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Φιές στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Η αποστολή έφθασε στην Ελλάδα, προκειμένου να φιλοξενηθεί για μία εβδομάδα στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Σκοπός της επίσκεψης είναι η αλληλογνωριμία και εκκλησιαστική συνεργασία, ιδιαίτερα μέσω ανταλλαγών νέων.