Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης συνεργάζεται φέτος με το 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου φέρνοντας στην πόλη μας εικόνες απο το Μαρόκο (τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ) με ‪4 αξιόλογες ταινίες‬ (Προβολές στο θεατράκι, στο Πάρκο Κατερίνης)


4ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων από τους "Σταυραετούς"



"Γνωρίζω την Θάλασσα & Παίζω¨ Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης πάντα κοντά στις μικρές ηλικίες δημιουργεί : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ - ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.


"Θερινός 12λογος - Fête de la Musique - Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής".



Φωτογραφίες: Ευάγγελος Γκούντας

Θεατρική ομάδα 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης- Τα μαγικά μαξιλάρια.


ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ- ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΚΚΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/6 στις 7μ.μ. στο Σιντριβάνι- πλατάνι

 Η διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, οδηγεί σε νέα μέτρα – λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τη λαϊκή οικογένεια, που προστίθενται σ’ αυτά που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους μνημονιακούς νόμους και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί.
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά το λαό, όταν ισχυρίζεται ότι δε θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αφού οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις εισφορών σε μισθούς και συντάξεις, οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες για το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και τα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού.

Δημήτρης Καζάκης: Μέχρι το τέλος του 2015 η ζωή στην Ελλάδα θα είναι κυριολεκτικά αβίωτη για την συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών, τα περισσότερα εκ των οποίων θα στερούνται τα βασικά μέσα προς το ζειν.

Το μόνο που μένει για την επίσημη συμφωνία είναι η έναρξη της εφαρμογής όσων απαιτούν οι δανειστές.
Η κυβέρνηση Τσίπρα συμφώνησε σε μέτρα οριζόντιων περικοπών και αυξημένων φόρων της τάξης των 8 δις ευρώ έως το 2016. Πιο συγκεκριμένα 2,7 δις ευρώ έως το τέλος του 2015 και 5,2 δις ευρώ μέσα στο 2016. Κι όλα αυτά για να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος του 1% πρωτογενές πλεόνασμα επί του ΑΕΠ το 2015.
Η κυβέρνηση προσχώρησε και στην απαίτηση των δανειστών για πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα 4 χρόνια 1, 2, 3, 3.5% του ετήσιου ΑΕΠ αντίστοιχα. Κάτι που η κυβέρνηση Τσίπρα είχε χαρακτηρίσει παλιότερα "παράλογη" απαίτηση και "υφεσιακή πολιτική".

Κατερίνη: 1ο Αθλητικό Ψυχαγωγικό Camp!



Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από την Τράπεζα Πειραιώς ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «εξέλιξη», είναι μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και έχει ως βασικό πυλώνα δράσης την υποστήριξη της βιώσιμης αγροτικής επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η «εξέλιξη» έχει δομήσει μία σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αγροτών που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.
Υλοποιώντας αυτή τη φιλοσοφία το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «εξέλιξη» πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 στην Κατερίνη  εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Επιχειρηματικός Σχεδιασμός για αγροτικές επιχειρήσεις» με εισηγήτρια την Κυριακή Μιλάνου, Learning Consultant-Σύμβουλος μάθησης του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου για την αξιοποίηση των λιμένων Πιερίας


Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος με θέμα «Αξιοποίηση Λιμένων Πιερίας» κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
«Σύμφωνα με την παράγραφο 1β του άρθρου 103 του ΝΒ.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική Αυτοδιοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» κάθε δήμος μπορεί να συνιστά ή να έχει ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για τη διοίκηση και διαχείριση ζώνης λιμένα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Λιμενικά Ταμεία που συνιστώνται ως δημοτικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κατά τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν.2738/1999 «Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στη Δημόσια Διοίκηση, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων  αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις» λειτουργούν σύμφωνα με τις ρυθμίσεις των άρθρων 239 επόμενα και τις ειδικότερες προβλέψεις του άρθρου 244 του Ν.3463/2006 «Κύρωση Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων».

Αυτοσχεδιασμοί του Αλέξανδρου Καρόζα στην Αστική Σχολή


Ζωγραφικές δημιουργίες του Αλέξανδρου Καρόζα φιλοξενούνται στην Αστική Σχολή Κατερίνης από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου 2015. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.

Χρώματα, σχήματα, συναισθήματα αποτυπώνονται στους 40 αυτοσχεδιασμούς του συντοπίτη μας ζωγράφου, η σχέση του οποίου με την ζωγραφική τέχνη κρατάει από την παιδική του ηλικία και είναι απόρροια μιας προσωπικής περιέργειας απέναντι στη θέα του κόσμου:
«Πάνω εκεί γεννήθηκε η ανάγκη μου να ζωγραφίσω, ενστικτωδώς χωρίς κανόνες, με σαφείς όμως επιρροές από δημιουργούς, όπως ο Πικάσο, ο Μόραλης κ.α.» επισημαίνει χαρακτηριστικά τονίζοντας παράλληλα, ότι, τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως λάδι και σπανιότερα ακουαρέλα.


O δημιουργός έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει λάβει μέρος και σε πολλές ομαδικές. Την έκθεση ζωγραφικής μπορεί να επισκέπτεται καθημερινά το κοινό από τις 11:00 π.μ. έως  τις 13:00 και από τις 19:00 έως 21:00.

Ερώτηση του Χάρη Τζαμακλή για την προστασία της καστανοκαλλιέργειας στην Πιερία


      Ο Χάρης Τζαμακλής συνέταξε και κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, την οποία συνυπογράφουν ακόμη 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για την προσβολή των καστανόδενδρων από τη «σφήκα του καστάνου», ένα έντομο που απειλεί άμεσα την παραγωγή. Η προσβολή εντοπίσθηκε αρχικώς σε καστανόδενδρα σε χωριό της Πιερίας, αλλά ο κίνδυνος εξάπλωσης και στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι σοβαρός.
      Στην ερώτηση τονίζεται η ανάγκη έγκαιρης λήψης μέτρων από την πλευρά του Κράτους ούτως, ώστε να μην ανακοπεί, εξαιτίας της τυχόν εξάπλωσης ης προσβολής, η ανοδική πορεία που καταγράφει τα τελευταία χρόνια η ελληνική παραγωγή κάστανου τόσο ως προς τις εξαγωγές, όσο και ως προς την τιμή πώλησης, προσφέροντας επαγγελματική διέξοδο με σημαντικό εισόδημα σε πολλές ορεινές περιοχές της πατρίδας μας.

Παράλληλα, ο Χάρης Τζαμακλής ενημέρωσε και δια ζώσης τον κ. Υπουργό για το πρόβλημα και ανέλαβε την αποστολή να του παραδώσει δείγματα από προσβληθέντα καστανόδενδρα.  

 Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ερώτησης στον παρακάτω σύνδεσμο.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» δεν ξεχνάει…


Πέρασαν περισσότεροι από 6 μήνες και οι λογαριασμοί των δικαιούχων πετρελαίου θέρμανσης παραμένουν απλήρωτοι…

Χιλιάδες κόσμος, άνεργοι, πολύτεκνοι, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες έβαλαν πετρέλαιο και περιμένουν να δουν χρήματα στον λογαριασμό τους.

Μιλάμε για ποσά από 200 ευρώ και άνω…

Τα κανάλια και οι εφημερίδες το έθαψαν το θέμα, όπως και οι βουλευτές.

Αν είναι να μην το δώσετε, να βγείτε δημοσίως και να το πείτε. Μην αφήνετε τον κόσμο με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει.

Τον Οκτώβρη ποιος θα σας πιστέψει και θα βάλει ξανά πετρέλαιο;

Και μην πείτε ότι είναι νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης…

Η ερώτηση μας δεν απευθύνεται στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην Ελληνική κυβέρνηση…


Τι θα κάνουν οι βουλευτές της Πιερίας με το νέο μνημόνιο, θα το ψηφίσουν;


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η στάση που θα κρατήσουν κυρίως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, με το που θα έρθει το νέο μνημόνιο στην βουλή για ψήφιση.

Μπέττυ Σκούφα, Ζήσης Ζάννας και Χαρίλαος Τζαμακλής, εκλέχτηκαν από τον κόσμο της Πιερίας με την ελπίδα να σβήσουν μνημόνια, να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, τα διόδια, να επαναφέρουν το αφορολόγητο και να ανακουφίσουν τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό από μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν οικογένειες, οδήγησαν κόσμο στην ανεργία και την αυτοκτονία.

Εκλέχτηκαν με γνώμονα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπου ο φτωχός Έλληνας και Ελληνίδα είδε μια χαραμάδα φωτός να ανοίγεται μπροστά του.

Και οι τρεις τους, αγαπητοί στην κοινωνία της Κατερίνης, για τους αγώνες τους στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων, καλούνται να πάρουν μια μεγάλη απόφαση που θα τους ακολουθεί για πάντα στον πολιτικό και προσωπικό τους βίο, αλλά και θα έχει θετική ή αρνητική επίπτωση στις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων και Ελληνίδων.

Η στιγμή που θα χρειαστεί να αποφασίσουν είναι κοντά..

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: «Ενημέρωση για Άδειες Λειτουργίας Ποδοσφαιρικών Γηπέδων»





          Εν’  όψη έναρξης των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Πιερίας της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2015-2016, λαμβάνοντας υπ’  όψη ότι οι άδειες λειτουργίας των ποδοσφαιρικών γηπέδων εκδίδονται από την αποκεντρωμένη διοίκηση και προκειμένου να αποφύγουμε προβλήματα που αντιμετωπίσαμε την προηγούμενη περίοδο με τις άδειες λειτουργίας γηπέδων, παρακαλούμε όπως τα σωματεία μέλη μας φροντίσουν έγκαιρα σε συνεργασία με τον Δήμο της περιοχής τους για την έκδοσης άδειας λειτουργίας του ποδοσφαιρικού γηπέδου που χρησιμοποιούν για την διεξαγωγή των αγώνων τους.
          Σας ενημερώνουμε ότι για τη συμμετοχή των ποδοσφαιρικών ομάδων στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Πιερίας η κατάθεση παραχωρητηρίου χρήσης γηπέδου με άδεια λειτουργίας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και ότι στις 30-6-2015 λήγει η παράταση ισχύος των παλαιών αδειών λειτουργίας γηπέδων.
          Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

         
Για  το  Δ.Σ.
                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                  Δημήτριος Ελευθεριάδης                            Κωνσταντίνος Ορφανίδης


Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου «Παρουσίαση προγράμματος εκδηλώσεων του 12ου ΟLYMPUS MARATHON


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Olympus Marathon, Aριστείδης Νίκας, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στη Συνέντευξη Τύπου με θέμα:

«Παρουσίαση προγράμματος εκδηλώσεων του 12ου ΟLYMPUS MARATHON». Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 και ώρα 12.00 μ.μ. στο γραφείο του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, στο δημαρχείο στο Λιτόχωρο.

2ο Ανοιχτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Εορδαία» 2015. Πρωτιές και επιτυχίες για τα παιδιά της πόλης μας!


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΟΜΝΗΝΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 2ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ «ΕΟΡΔΑΙΑ» 2015.
ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ 87 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ: