Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Πρόγραμμα Εκμάθησης Κολύμβησης-Κωπηλασίας-Ιστιοπλοΐας από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 24 Ιουνίου 2015 Συνέντευξη Τύπου almiraMAN Απονομές αναμνηστικών πλακετών και «Η Κατερίνη και η δυναμική της στο τρίαθλο»

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου και ώρα 19:00’ στο almira beach bar σας προσκαλούμε σε Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί από την οργανωτική επιτροπή του almiraMAN με την συμμετοχή αρμόδιων φορέων, για την απονομή πλακετών για την συμβολή τους στην διοργάνωση του 2015 και στην οποία θα ανακοινωθούν επίσημα, ο απολογισμός της διοργάνωσης και οι σκέψεις των φορέων για την διοργάνωση της επόμενης χρονιάς  .

Στην συνέντευξη τύπου θα παρευρεθούν οι αντιπρόσωποι των εταιριών-χορηγών καθώς  και οι εθελοντικές ομάδες που βοήθησαν μέγιστα στην διεξαγωγή.



                        ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ almiraMAN  είναι:

       1. Η διοργάνωση να αποκτήσει το παγκόσμιο κύρος που τις αρμόζει.

       2. Την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας.

       3. Η εμπλοκή όλων των επιχειρήσεων της πόλης μας, μιας που ο σκοπός είναι σε δύο χρόνια να έχουμε πάνω από 1500 συμμετοχές.

       4. Η εξεύρεση λύσεων και η εφαρμογή προγραμμάτων στηρίζεται στην συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

 Μετά το τέλος της συνέντευξής σας προτρέπουμε να παραμείνετε στον χώρο υποστηρίζοντας το πάρτι που διοργανώνει το almira beach bar για την ενίσχυση του τμήματος Κατερίνη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού



Για την οργανωτική επιτροπή


Παπαδόπουλος Ιορδάνης

Η ψηφοφορία της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ»



Επίκαιρο θέμα, η νέα ψηφοφορία της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ».

Μένουμε Ευρώπη με όποιο κόστος και μέτρα που μας προτείνουν οι τραπεζίτες;
Μένουμε Ευρώπη με ανθρώπινους όρους που σέβονται την ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια μας;
Όχι φεύγουμε από την Ευρώπη;

Όπως πάντα ψηφίζετε πάνω δεξιά στην οθόνη σας.

Οι αντιπρόσωποι της Πιερίας (ΕΡΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Π.Ε.) στην 84η ΓΣ της ΔΟΕ που γίνεται τώρα στην Αθήνα!

Η 84η Γενική Συνέλευση του κλάδου βρίσκετε σε εξέλιξη. Στο Ξενοδοχείο Novotel στην Αθήνα χτυπά η καρδιά των Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών, εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πολλοί οι αναπληρωτές που συμμετέχουν για πρώτη φορά δυναμικά.


Σύνολο αντιπροσώπων 605. Αναγνωρίστηκαν 599. Περίπου…ΔΑΚΕ:149. ΠΑΡ.ΚΙΝ.ΣΥΣ.:126. ΔΗ.ΣΥ.:106. ΠΑΜΕ:85. ΕΡΑ:75. ΑΝ. ΕΚΚΙΝ. ΕΚΠΑΙ.:35. ΑΝΕΞ.:12. ΛΟΙΠΑ:11. Οι αντιπρόπωποι είναι από 131 συλλόγους της χώρας.

Οι νέοι υποδιευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της Πιερίας.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ 10/Θ ΚΑΙ ΑΝΩ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Ανάληψη υπηρεσίας στις 26-06-2015 στη Διεύθυνση Π.Ε. Πιερίας

6η Η ΛΟΥΚΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ 11ΧΡΟΝΩΝ. ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ Α.ΚΟΛΟΣΣΕΝΤΑ


Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 20 Ιουνίου το Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Optimist 11χρονων, στην Παλαιά Φωκαια με τη συμμετοχή 280 νεαρών ιστιοπλόων (185 αγόρια και 96 κορίτσια) από όλη την Ελλάδα.              
Ο άστατος καιρός που επικρατούσε σε όλη την Ελλάδα το τριήμερο, επηρέασε και τη διοργάνωση με συνθήκες που κυμαίνονταν από την απόλυτη άπνοια, ως και παροδικά μπουρίνια και ισχυρούς ανέμους που δυσκόλεψαν τους νεαρούς ιστιοπλόους.
Παρόλα αυτά με 3 φανταστικές ιστιοδρομίες τη τελευταία ημέρα των αγώνων, η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Λουκία Σιδηροπούλου   έφτασε στην κατάκτηση της έκτης θέσης της πανελλήνιας κατάταξης. Με ιστιοδρομίες 2 , 6 και 5 σκαρφάλωσε από την 11η θέση που είχε βρεθεί στο τέλος της δεύτερης ημέρας,  στην 6η θέση, ανάμεσα σε 96 αθλήτριες.
 Πολύ καλή η προσπάθεια και από τον μικρό Αρείων Κολοσέντα. Συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε τέτοια διοργάνωση και με τόσο δύσκολες συνθήκες τις πρώτες 2 ημέρες, έμεινε στον στίβο προσπαθώντας να τερματίσει σε όλες τις ιστιοδρομίες. Παρά τις  ανατροπές στο σκάφος του και 2 άκυρες εκκινήσεις κατάφερε να αφήσει πίσω του στην βαθμολογία 50 συναθλητές του, δείχνοντας μεγάλη επιμονή και αγωνιστικότητα.
Ο προπονητής ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Ν.Σταυρίδης που συνόδεψε τους αθλητές, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος τόσο από τις επιδόσεις όσο και από την αγωνιστικότητα των δυο νεαρών ελπιδοφόρων αθλητών του,

Ο Έφορος Δ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ

Κώστας Σακκάς.

Επίσκεψη του εμπνευστή του συστήματος «SEATRAC» στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

                     
Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, συναντήθηκε ο εμπνευστής  του συστήματος «SEATRAC και τέως Αντινομάρχης Δημόσιας Υγείας - Κοινωνικής Αντίληψης & Προνοιακής Μέριμνας  νομού Αχαΐας,  κ. Γεράσιμος Φεσσιάν, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το σύστημα «SEATRAC» αποτελεί ένα μηχανισμό με ράγες σταθερής τροχιάς μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα με κινητική αναπηρία για πρόσβαση στη θάλασσα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 4Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 2015 ΣΤΙΣ ΚΡΗΝΙΔΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ


Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας θα λάβει μέρος στην 4η Συνάντηση Μικρασιατών 2015,που τη διοργάνωση για φέτος ανέλαβε  η Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων.

Η εκδήλωση  θα  πραγματοποιηθεί στις Κρηνίδες Καβάλας το Σάββατο  4 Ιουλίου 2015.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, διοργανώνει 2/ημερη εκδρομή στην Καβάλα 4-5 Ιουλίου. Το Σάββατο 4 Ιουλίου θα είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί  από την Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων, ενώ την Κυριακή 5 Ιουλίου θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατα της γύρω περιοχής. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Συλλόγου και στο τηλ/νο 2351028674..

                                                              Από το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                                                            Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΖΑΜΑΚΛΗ Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στην εφημερίδα «Το Χωνί της Κυριακής» 21 Ιουνίου 2015


Γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα: Κάποια δεδομένα και κάποιες σκέψεις

      Ομόφωνα η Βουλή των Ελλήνων επανασυνέστησε την Διακομματική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα (πολεμικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων, αποπληρωμής του κατοχικού δανείου, επιστροφής των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών). Αντικείμενο της Επιτροπής είναι η οργανωμένη συνέχιση και ολοκλήρωση της συγκέντρωσης και τεκμηρίωσης των αδιαμφισβήτητων ιστορικών στοιχείων, που θα ενισχύσουν αποτελεσματικά την ελληνική επιχειρηματολογία για τη διεκδίκηση των οφειλομένων. Η Επιτροπή επιδιώκει και τη συστράτευση και άλλων δυνάμεων και διεθνών οργανισμών (ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, Ευρωκοινοβούλιο, ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα που έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις).
      

Κάποια δεδομένα:

Έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου η Ευνοϊκή Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης


Λήγει την Παρασκευή (26/6) η προθεσμία για την ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Δήμο Κατερίνης.

Ειδικότερα, την δυνατότητα να ρυθμίσουν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους  τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δήμο Κατερίνης  έχουν οι πολίτες, έπειτα από την ψήφιση στη Βουλή και τη δημοσίευση σχετικής νομοθετικής διάταξης για την ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραπάνω οφειλές προς τον  Δήμο Κατερίνης μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται μετά από επιλογή του οφειλέτη,  με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα είκοσι (20) ευρώ. Αναλόγως του αριθμού των δόσεων που θα επιλεγεί, θα υπάρχει και η αντίστοιχη απαλλαγή από προσαυξήσεις, με ανώτατο όριο απαλλαγής σε ποσοστό 100% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής και με κατώτατο όριο σε ποσοστό 30% σε περίπτωση επιλογής καταβολής της οφειλής σε 91-100 δόσεις.
      
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή ρύθμιση και να τακτοποιήσουν οριστικά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Δήμο Κατερίνης. Όπως προαναφέρθηκε η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση ισχύει μέχρι 26/06/2015.      
      
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης: 2351350422-2351350521-2351350443.


Ο ΑΝ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



ΚΙΤΙΞΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Την ένταξη των αγροτών στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ ζητούν με ερώτησή τους στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι η ένταξη και των αγροτών στις ρυθμίσεις τη ΔΕΗ θα τους βοηθήσει να καταφέρουν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να δώσουν υπέρογκα ποσά και ζητούν να μην υπάρχει καμία διακοπή ρεύματος κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
Τέλος, επισημαίνουν ότι είναι αναγκαίο το Υπουργείο να προχωρήσει σε μείωση των αγροτικών τιμολογίων ρεύματος, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα οι παραγωγοί να καλλιεργούν τις εκτάσεις τους, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Η ερώτηση των βουλευτών:

Ο Δημήτρης Καζάκης στην Κατερίνη.

Το EΠAM (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) Κατερίνης  διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον οικονομολόγο αναλυτή και   ιδρυτικό   μέλος   του   ΕΠΑΜ, ΔΗΜΗΤΡΗ   ΚΑΖΑΚΗ

Θέματα ανάλυσης: ● ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ

● ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝIOY,  ΩΡΑ 19 μ.μ. στο Συνεδριακό  Κέντρο  “ΕΚΑΒΗ”,  Μεραρχίας 7, Κατερίνη.


  Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας για να ακούσουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος για το πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα της πατρίδας μας.     

ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΟΥ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ανακοινώθηκαν από το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης τα ονόματα των μαθητών της Α, Β και Γ τάξης που αρίστευσαν κατά το φετινό σχολικό έτος.

Δείτε αναλυτικά τους παρακάτω πίνακες με τα ονόματα και τους βαθμούς των αριστούχων, οι οποίοι έκαναν τους δικούς τους ανθρώπους να αισθάνονται υπερήφανοι.
Συγχαρητήρια!


ΕΛΤΑ: Αλλαγή ταχυδρομικού κώδικα, οδηγίες.

Αλλαγή στους ταχυδρομικούς κώδικες πραγματοποίησαν τα ΕΛΤΑ.
Πλέον υπάρχουν ταχυδρομικοί κώδικες ξεχωριστοί για διαφορετικούς τομείς μέσα στην Κατερίνη.

Για να βρείτε τον δικό σας ταχυδρομικό κώδικα, μπείτε στην σελίδα των ΕΛΤΑ και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Πατήστε στον σύνδεσμο:

Ποιοι δικαιούνται επισιτιστική βοήθεια -Ξεκινούν οι αιτήσεις από 1 έως 31 Ιουλίου.


Στους ωφελούμενους θα παρέχονται:

ΚΤΕΛ Πιερίας, το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων, ισχύει από 23 Ιουνίου.



5ος στην Ελλάδα ο Πιερικός Αρχέλαος | Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων

Ολοκληρώθηκε η τελική φάση του 42ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων που διεξήχθη στην Πάτρα.Ο Πιερικός Αρχέλαος κατέλαβε ηρωικά την 5η θέση αγωνιζόμενος με τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ σε επίπεδο Παίδων.

Η τελική βαθμολογία

1.Πανιώνιος  5-0   304-314  10

2.ΑΣΕ Δούκα 3-2   243-240  8

3.ΠΑΟΚ        3-2   321-284  8

4.Εργοτέλης  2-3   271-300  7

5.Πιερικός     1-4   301-406  6

6.Προμηθέας 1-4   335-340  6