Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Σε επίσχεση εργασίας από τις 15 Ιουνίου το προσωπικό του ΕΚΑΒ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η διοίκηση του ΕΚΑΒ και η Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις δεν μας έχουν καταβάλει έως σήμερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τον ΙΟΥΝΙΟΥ 2014.
Δεν ξέρουμε δηλαδή :
•        Πότε και πόσοι μήνες θα καταβληθούν για τα οφειλόμενα των Εκτός Έδρας του 2014
•        Πότε και πόσοι μήνες θα καταβληθούν για τα οφειλόμενα των Εκτός Έδρας του 2015
•        Πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο από Νυχτερινά και Αργίες  για τον Δεκέμβριο του 2014
•        Πότε και πόσοι μήνες θα καταβληθούν για τις  εξαιρέσιμες Αποδοχές ( Νυχτερινά , Αργίες  κτλπ) που μας  οφείλουν από τον Ιανουάριο  2015


Οι οφειλές αυτές συνίστανται σε μη καταβολή των εξαιρέσιμων αποδοχών μας (Νυχτερινά και Αργίες )  και των Εκτός Έδρας μετακινήσεων μας και αποτελούν για μας βασική πηγή εσόδων για την επιβίωσή μας.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω έρχεται και το σχέδιο νόμου του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. ΜΑΡΔΑ όπου ουσιαστικά μας κόβει όλες τις αμοιβές για τις Εκτός Έδρας μετακινήσεις..
  
Επίκειται συνάντηση  με τον Υπουργό Υγείας και τον Αν Υπουργό Οικονομικών  για να συζητήσουμε και να προτείνουμε  τις πιθανές λύσεις  για τα παραπάνω . Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις ή δεν δοθεί ρεαλιστική λύση στα προβλήματά μας 

Σας δηλώνουμε προς ενημέρωση των συμπολιτών μας που ζητάμε και την κατανόησή τους, ότι από την 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015  προχωράμε σε  ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 

                        
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Παρότι τρία σχολεία σήμερα το βράδυ «ένωσαν» τις… δυνάμεις τους, η βροχή αποδείχτηκε πιο δυνατή και ματαίωσε (προς το παρόν) μια εκδήλωση που αν γινόταν θα άφηνε τις καλύτερες εντυπώσεις σε γονείς και μαθητές/τριες.


Το άγχος που είχαν οι τρεις Διευθυντές (2ου, 4ου και 12ου) Δημοτικών Σχολείων, όχι τόσο για την επιτυχία της εκδήλωσης αλλά για τον καιρό, αποδείχτηκε τελικά δικαιολογημένο.

Τα σύννεφα που σιγά-σιγά πλησίαζαν το θεατράκι του πάρκου Κατερίνης τελικά έφεραν τη βροχή και έδιωξαν τον κόσμο που είχε κατακλύσει το θεατράκι για να δουν τα παιδιά τους.

Ο Διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Γιώργος Φελεκίδης πήρε το μικρόφωνο και απευθύνθηκε στον κόσμο και ανακοίνωσε την διακοπή της εκδήλωσης, αλλά υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσουν τα τρία σχολεία να την επαναλάβουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Φωτορεπορτάζ από την σημερινή κλήρωση των αγώνων της Τελικής Φάσης του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων της UEFA



"Γκόλφω for ever" σε σκηνοθεσία Μαριάννας Γιαννακίδου, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, ώρα 20:30, η συνέχεια των θεατρικών παραστάσεων του "Θερινού Δωδεκάλογου", με την κωμωδία του Ντίνου Σπυρόπουλου, "Γκόλφω for ever" σε σκηνοθεσία Μαριάννας Γιαννακίδου, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τις φίλες και τους φίλους της να απολαύσουν την κωμωδία, παρωδία του γνωστού έργου. Μια μοναδική ερμηνεία από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βροντούς, με τον μύθο να ακολουθεί την δομή της παλιάς ιστορίας μέσα από μία σύγχρονη σατυρική ματιά.

Το πρόγραμμα αγώνων της Τελικής Φάσης του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων της UEFA

ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ ΕΤΥΧΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ!!!

GROUP A
1.ΕΛΛΑΔΑ
2.ΟΥΚΡΑΝΙΑ
3.ΑΥΣΤΡΙΑ
4.ΓΑΛΛΙΑ

GROUP B
1.ΙΣΠΑΝΙΑ
2.ΓΕΡΜΑΝΙΑ
3.ΡΩΣΙΑ
4.ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας – Αναρρίχησης


Με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης, κ. Δημήτριο Γεωργούλη, συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ.Σοφία Μαυρίδου, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  να ξεναγείται από τον Πρόεδρο της  Ε.Ο.Ο.Α. στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και στη βιβλιοθήκη με το σπάνιο υλικό που διαθέτει.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» στην κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (UNDER19 CHAMPIONSHIP GREECE 2015)!

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα μέσα στην ΕΚΑΒΗ και θα σας μεταδώσει ζωντανά την κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων που θα γίνει στην πόλη μας!


Απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις των Συλλόγων Γονέων για το νέο χωροταξικό σχέδιο ανακατανομής!!!


Τεράστιο θέμα προκύπτει με το τελικό σχέδιο που παρουσίασε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Πιερίας κ. Αστέριος Κρίτογλου, αλλά και την στάση που τήρησαν τόσο η ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) και η Ένωση Γονέων.
Το πρακτικό της ΔΕΠ αναφέρει ότι συμφωνεί στο νέο σχέδιο των ορίων φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Κατερίνης με την προϋπόθεση να γίνουν δεκτές και να εξεταστούν από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι ενστάσεις των Συλλόγων Γονέων.


Λογικά θα έπρεπε αφού οι ενστάσεις δεν έγιναν τελικά δεκτές η ΔΕΠ να αποσύρει την έγκριση της στο νέο σχέδιο και να το καταγγείλει κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα!
Το ίδιο θα πρέπει να πράξει και η Ένωση Γονέων αφού οι ενστάσεις που υποβληθήκανε στην ΔΕΠ δεν έγιναν δεκτές, ούτε και οι δικές της προτάσεις που είχε κάνει..


Θα έπρεπε η Ένωση Γονέων που εκπροσωπεί τους Συλλόγους Γονέων της πόλης μας να είχε αποσύρει άμεσα την στήριξη της στο νέο σχέδιο, κάτι που δεν έχει κάνει!

Να θυμίσουμε ότι το νέο σχέδιο εγκρίθηκε και ψηφίστηκε από την ΔΕΠ από όλα τα μέλη της (και την Ένωση Γονέων..) εκτός από την ΕΛΜΕ με τον εκπρόσωπο της (τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Βαρδακώστα Γιώργο) που ψήφισε όχι γιατί θεώρησε ότι με το νέο σχέδιο βλάπτονται τα συμφέροντα των οικογενειών της πόλης μας.


Τις τελευταίες ημέρες η «ΑΛΗΘΕΙΑ» έχει δεχτεί πάρα πολλά τηλεφωνήματα από γονείς που πηγαίνουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό και ξαφνικά μαθαίνουν ότι πρέπει να μετακομίσουν σε άλλα σχολεία και παθαίνουν… ΣΟΚ!!!

Υπάρχει θέμα ηθικής τάξης τόσο για την ΔΕΠ, όσο και για την Ένωση Γονέων που έδωσαν την συγκατάθεση τους για ένα σχέδιο για το οποίο δεν λήφθηκαν υπόψη οι ενστάσεις τους.

Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιος τελικά αποφασίζει για το νέο σχέδιο, η ΔΕΠ ή ο Διευθυντής Εκπαίδευσης;

Παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε μόλις υπάρχουν νεότερα.


Κανταρτζής Μιχάλης. 

Ο Γιώργος Καραγκούνης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης!



ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΗΛΙΑ 13-6-2015 ΕΩΣ 14-6-2015

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΗΛΙΑ ΜΕ ΑΛΟΓΑ ! ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ Ή ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 23510 81203 ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ 6985564487



ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΧΩΝ…

Η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι αποτελεί την κυριότερη πηγή παραγωγής πολιτισμού στον τόπο μας.
   Οι φετινές εκδηλώσεις ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2015 που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 κατέγραψαν το πέρασμα στην αιωνιότητα, μιας και το τέλος σημαδεύτηκε από μια βραδιά αέναης περιπλάνησης στα μονοπάτια της μουσικής πανδαισίας.
   Ο δικηγόρος και έφορος παραδοσιακής μουσικής της Εστίας, ο καλλικέλαδος Ηλίας Παπάζογλου, εμπνεύστηκε, επίλεξε και συνένωση τους «ολύμπιους» με μουσικούς γνώστες του ρεμπέτικου και όχι μόνο. Διαμόρφωσε  ένα σχήμα με τους σημαντικότερους Πιεριείς δημιουργούς οι οποίοι διάνθισαν μια βραδιά με αναφορά σε ακούσματα της Βυζαντινής, δημοτικής και ρεμπέτικης μουσικής.
   Εντυπωσιασμένος και ιδιαίτερα συγκινημένος από την εκδήλωση με τίτλο «μουσική περιπλάνηση με ήχους, μακάμια και μουσικούς δρόμους στη Βυζαντινή, δημοτική και ρεμπέτικη μουσική», ο ταμίας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Γρηγόρης Μιτσοκάπας, δήλωσε:
   «Πολλοί θεωρούν την Κούβα ως την ανεξάντλητη πηγή μουσικής στο σύγχρονο δυτικό κόσμο.
    Όμως ο Ηλίας με αυτή τη συναυλία μας οδήγησε περίτεχνα σε άλλους μουσικούς δρόμους ίσης και ίσως και μεγαλύτερης ακουστικής αξίας.
    Αξέχαστο θα μου μείνει το πέρασμα από τον Βυζαντινό πλάγιο τέταρτο «Αναστάσιμο τροπάριο-ύμνος των Αίνων» στο δημοτικό τραγούδι «το αηδόνι της ανατολής», για να καταλήξει στην κορωνίδα της λαϊκής έκφρασης, στη «συννεφιασμένη Κυριακή» του δασκάλου Βασίλη Τσιτσάνη (μουσικός δρόμος ραστ).
   Νοιώθω την ανάγκη να συγχαρώ τον Ηλία Παπάζογλου και χωριστά τον κάθε καλλιτέχνη. Τους Νίκο Μούμο-κανονάκι, Νίκο Αποστολίδη-ούτι, Βαγγέλη Γεωργούλη-κλαρίνο, Χρήστο Νικόπουλο-μπαγλαμά και τραγούδι, Γιώργο Μακρή-κιθάρα και τραγούδι, Γιάννη Τελίδη-μπουζούκι και Νίκο Κατσαμάγκα-κόντρα μπάσο.
   Αυτοί οι μουσικοί με οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι τα ανθρώπινα σώματα πρώτα τα χορδίζει ο Θεός και μετά τα Ωδεία.»


Πρόταση του Χάρη Τζαμακλή προς τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Πιερίας για το χαρακτηρισμό πόλεων και χωριών του νομού ως Μαρτυρικών

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χάρης Τζαμακλής απέστειλε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 ανοικτή επιστολή προς τους τρεις Δημάρχους του Νομού με θέμα: «Πρόταση – προτροπή προς τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων του Νομού Πιερίας να λάβουν σχετικές αποφάσεις  και να αιτηθούν το χαρακτηρισμό ως Μαρτυρικών Πόλεων και ως Μαρτυρικών Χωριών πόλεων και χωριών του Νομού Πιερίας, που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημιές κατά την αντίσταση εναντίον των δυνάμεων κατοχής 1941-1944».

Στην επιστολή του ο βουλευτής Πιερίας και με την ιδιότητά του ως μέλους της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, αναφέρει: «Πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά του Νομού Πιερίας έχουν υποστεί καταστροφές σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημιές κατά την αντίσταση εναντίον των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής κατά την περίοδο των ετών 1941-1944. Χαρακτηριστικά (όχι μοναδικά) παραδείγματα: οι μάχες που δόθηκαν, η εκτέλεση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κατερίνης των πατριωτών και του Δημάρχου Κατερίνης Αιμιλίου Ξανθόπουλου, η εκτέλεση των πατριωτών στο Ελατοχώρι, στον Τρίλοφο, στον Άγιο Δημήτριο, ο βομβαρδισμός του Λιτοχώρου και της Μονής του Αγίου Διονυσίου.Καταστροφές έχουν υποστεί και χωριά, που γεωγραφικώς κείνται σε άλλους, όμορους, Νομούς (Λιβάδι και Κοκκινοπηλός Νομού Λαρίσης, Καταφύγιο Νομού Κοζάνης), αλλά που οι κάτοικοί τους μετά τις καταστροφές μετοίκησαν μαζικά κυρίως στην Κατερίνη και επιδεικνύουν ενδιαφέρον».


Η επιστολή κλείνει με την ακόλουθη έκκληση: «Θεωρώντας ότι αποτελεί εθνικό και πατριωτικό καθήκον όλων μας, αλλά και επειδή η ιστορική συγκυρία το επιβάλλει, υπό μορφήν εκκλήσεως σας προτείνω και σας προτρέπω να προκαλέσετε σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων σας, προκειμένου να αιτηθείτε τον χαρακτηρισμό ως Μαρτυρικών Πόλεων και ως Μαρτυρικών Χωριών πόλεων και χωριών του Νομού Πιερίας, που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημιές κατά την αντίσταση εναντίον των δυνάμεων κατοχής 1941-1944. Περαιτέρω να συμβάλετε στην πρόκληση σχετικών αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των ομόρων Δήμων των ανωτέρω Νομών Λαρίσης και Κοζάνης για τον ίδιο σκοπό».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ


             

  
         Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες του εθνικού συστήματος Υγείας.
         Η 14η Ιουνίου έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
        Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και το Τμήμα Αιμοδοσίας θέλοντας να τιμήσει αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους που ως τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες  προσφέρουν ανιδιοτελώς ένα πολύτιμο δώρο ζωής, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, ώρα 12:00 στον αύλειο χώρο της Αιμοδοσίας και στην Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών που θα κάνουν και τις απονομές των βραβείων.
      Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν:
•        Τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες
•        Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών από το σύνολο του Ν. Πιερίας

                                                                                 Ο Διοικητής


                                                                                                    Αστέριος Φαρμάκης      

 

       


Δημοτικό Σχολείο Παλαιόστανης. Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ & ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ Με αφορμή την επίσκεψη του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Γ. Κίρκου στη Κατερίνη την Παρασκευή


Με αφορμή την επίσκεψη του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Γ. Κίρκου στη Κατερίνη την Παρασκευή, παραθέτω τα κρίσιμα σημεία για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κατερίνης θέλοντας να συμβάλω στο διάλογο για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας της Πιερίας.
Όπως είναι γνωστό αλλά ελάχιστα έτυχε δημόσιας προβολής μέχρι τώρα, την Παρασκευή ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γ. Κίρκος ήρθε στη Κατερίνη. Είχε συναντήσεις στο ΚΨΥ Κατερίνης με στελέχη του Ψυχιατρείου στη συνέχεια πήγε στον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης (εκτενή ρεπορτάζ έγιναν σε ένα Μπλόκ και το Ολύμπιο Βήμα) και ακολούθως θα είχε συνάντηση στο νοσοκομείο Κατερίνης.
Στις συναντήσεις στον Ιατρικό Σύλλογο πήγα και εγώ και συνομίλησα για λίγο με τον κ. Κίρκο καθότι γνωρίζω πολλά χρόνια τον Διοικητή της ΥΠΕ. (απ’ όπου και οι σχετικές φωτογραφίες).
Παραθέτω λοιπόν τα δυνατά (Πλεονεκτήματα) και αδύνατα σημεία (Μειονεκτήματα) της λειτουργίας του νοσοκομείου Κατερίνης, τις ευκαιρίες και τις απειλές που αυτό αντιμετωπίζει για καλύτερη προσέγγιση της υπάρχουσας κατάστασης της δημόσιας υγείας στο νομό μας.

Αποκλειστικό! Φωτογραφίες από την ΕΚΑΒΗ λίγες ώρες πριν την κλήρωση του U19 της UEFA.


Η «ΑΛΗΘΕΙΑ»… μπήκε στην ΕΚΑΒΗ και σας παρουσιάζει για πρώτη φορά τα σκηνικά που στήθηκαν για την κλήρωση του U19 της UEFA.

Όλα είναι έτοιμα, η σκηνή με τα logo της UEFA είναι έτοιμη, ενώ από το πρωί συνεργεία του Δήμου Κατερίνης «γυαλίζουν» το χώρο εντός και εκτός της αίθουσας.(Πάλι καλά που γίνονται και κάποιες εκδηλώσεις σαν και αυτή και  καθαρίζεται ο χώρος…)