Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ελάτε να παίξουμε, όπως παλιά, στις αλάνες, στις αυλές και στους δρόμους!



Ποιος από εμάς τους μεγάλους, δεν θυμάται τις αλάνες, τους κλέφτες & αστυνόμους, το λάστιχο, τα πεντόβολα, τα μήλα...

Λέξεις άγνωστες για τα σημερινά παιδιά. Λέξεις που γι αυτά δε σημαίνουν τίποτα. Αν όμως τα ρωτήσεις για internet, facebook και i-phone, τα γνωρίζουν όλα!

Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα. Με το πάτημα ενός κουμπιού έρχεσαι σε επαφή με άλλους κόσμους. Ανοίγεις μια οθόνη και μπορείς συγχρόνως να "μιλάς" με εκατοντάδες ανθρώπους. Παρόλα αυτά, ποτέ δε ήμασταν πιο μόνοι, πιο αποξενωμένοι.

Παλιά, περνούσες από τις γειτονιές και άκουγες χαρούμενες παιδικές φωνές, γέλια και τραγούδια... Τώρα περνάς και ακούς μόνο κόρνες αυτοκινήτων και την τηλεόραση να παίζει κάποια σαπουνόπερα..

Επειδή όμως έχουμε ανάγκη να ακούσουμε και πάλι χαρούμενες παιδικές φωνές, γέλια και τραγούδια, σας προσκαλούμε όλους, την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, ώρα 18:30, στην μικρή μας γιορτή, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Προσκαλούμε εσάς, τους "μεγάλους" να γίνετε πάλι παιδιά και να διδάξετε στα δικά σας παιδιά, πώς είναι να νιώθεις ανέμελος, να χαμογελάς, να δίνεις την ενέργειά σου σε ένα άλλο ζωντανό πλάσμα της ηλικίας σου, να μοιράζεσαι...

Προσκαλούμε και εσάς, τους μικρούς μας φίλους να γνωρίσετε έναν άλλον κόσμο. Τον παιδικό κόσμο της μαμάς, του μπαμπά, του παππού και της γιαγιάς! Να δείτε και να βιώσετε από κοντά, παιχνίδια που δεν χρειάζονται WiFi και τηλεκοντρόλ!


Ελάτε να παίξουμε, όπως παλιά, στις αλάνες, στις αυλές και στους δρόμους! Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, ώρα 18:30, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ – ΚΥΡΙΑΚΗ 07/06/2015)


Την Κυριακή 07 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης με απόλυτη επιτυχία τουρνουά σκάκι μεταξύ των μαθητών του σχολείου.
Χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου ήταν η συμμετοχή 41 μαθητών από όλες τις τάξεις του σχολείου (Νήπια – ΣΤ’ Δημοτικού) που μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα αγωνίστηκαν για τη χαρά της συμμετοχής και τη διάκριση.
Πραγματοποιήθηκαν  τέσσερα διαφορετικά τουρνουά με βάση την ηλικία των σκακιστών ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο διάκρισης για όλους τους μαθητές και υψηλότερο επίπεδο στις παρτίδες που πραγματοποιήθηκαν.
Οι μάχες που δόθηκαν για την κορυφή και στα τέσσερα τουρνουά ήταν σκληρή με αρκετό πάθος αλλά πάντα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι», αρχή που διέπει το σκάκι ως άθλημα και το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αθλήματα.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΝΗΠΙΑ - Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
1ος ΣΙΤΜΑΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Α’ ΔΗΜ. - ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)
2ος ΠΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Α’ ΔΗΜ. - ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)
3η ΚΟΣΤΙΤΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑ (Α’ ΔΗΜ. - ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
1ος ΑΣΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)
2ος  ΓΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)
3η  ΤΖΗΤΗΡΙΔΟΥ ΑΝΝΑ (ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
1ος ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)
2ος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)
3ος ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ (ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)

4ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δ’ , Ε’ , ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
1η ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΜΑΡΑ (Δ’ ΔΗΜΟΤ. – ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)
2ος ΣΑΛΤΑΠΙΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (Δ’ ΔΗΜ.– ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)
3ος ΧΑΜΠΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Ε’ ΔΗΜ. – ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ)

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε χάρη στην αγάπη των ανθρώπων του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία πάντα με τον Διευθυντή του Σχολείου.

 Ευχαριστούμε όλους τους σκακιστές και τις σκακίστριες που συμμετείχαν στο τουρνουά καθώς και όλους όσους  βοήθησαν στη πραγματοποίησή του.

3ο Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ. ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ


ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΑΣΤΟΥ



Αναγκαία θεωρείται η ασφαλτόστρωση στην οδό Ακάστου στο Υδραγωγείο Κατερίνης ενόψει και του καλοκαιριού λόγου ανυπόφορης σκόνης των χαλικιών, αυτό το μικρό ταλαιπωρημένο κομμάτι, δημιουργώντας εδώ και αρκετούς μήνες προβλήματα στην μετακίνηση τόσο των κατοίκων όσο και των διερχομένων οχημάτων, μιας και δεν υπάρχει και φωτισμός στο κομμάτι αυτό κάθετα στην Εθνικής Αντίστασης με Κολινδρού. Ας μην μείνει σε εκκρεμότητα αυτό το μικρό τμήμα του οδοστρώματος, μιας και σε κάθε νεροποντή γίνεται αδύνατη η πρόσβαση των πεζών, κατοίκων της περιοχής. Ας επιμεληθούν οι αρμόδιοι του Δήμου, δείχνοντας κατανόηση μιας και από καιρό ήταν τα συνεργεία στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς υπάρχει και στον προγραμματισμό του Δήμου.  

Το επιστημονικό συνέδριο για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη στην Εκάβη Κατερίνης.( Απόσπασμα ομιλίας της συμπολίτισσας μας Ιατρού Ελεονώρας Κέλλα, ειδικού παθολόγου, εξειδικευθείσα στον Σακχαρώδη Διαβήτη.)





Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης.




Θεατρική παράσταση σήμερα στις 8:00 το βράδυ στην Εκάβη από τα παιδιά του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.


Στην Κατερίνη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου 13-14 Ιουνίου στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο



Τη διαχρονική αξία του κλασικού αθλητισμού αναδεικνύει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 13 – 14 Ιουνίου (Σάββατο απόγευμα και Κυριακή πρωί), στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης.
Το πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒΑΣ Πιερίας και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.
Περισσότεροι από 300 αθλητές και φίλοι του αθλητισμού (ηλικίας 35 ετών και άνω),  από όλη την Ελλάδα αναμένεται να λάβουν μέρος στον καθιερωμένο αυτό αθλητικό θεσμό. Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει το σύνολο των αγωνισμάτων (ρίψεις, άλματα, ταχύτητες, ημιαντοχή κ.ο.κ.).
Παράλληλα, οι αγώνες - οι οποίοι αναμένεται να προσφέρουν συγκίνηση, θέαμα σε όλους όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν από κοντά το πρόγραμμα του αθλητικού διημέρου -αποτελούν και πρόκριση για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.


Η ιστορία του Χότζα στην ελληνική πολιτική .

Του Δημήτρη Μπέη

Ακούγοντας τον Πρωθυπουργό την Παρασκευή να δηλώνει στη βουλή ότι το κείμενο Γιουγκέρ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως βάσει συζήτησης αλλά μετά από λίγο να δηλώνει ότι είμαστε κοντά όσο ποτέ άλλοτε σε συμφωνία, στο μυαλό μου ήρθε η ιστορία του Χότζα.
Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στην Ευρώπη και δηλώνει ότι η χώρα μας δεν έχει δυνατότητα για άλλα μέτρα και περικοπές .
Τότε ο « Χότζας» της Ευρώπης μας δίνει μια πρόταση για αύξηση κατά 10% στο ηλεκτρικό ρεύμα , και σε πολλά τρόφιμα και υπηρεσίες , κόψιμο του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης αλλά και μείωση των συντάξεων . κύριων και επικουρικών . κ.α
Θα έρθει την τελευταία στιγμή να αφαιρέσει δύο ή τρία πράγματα από τα προτεινόμενα και τότε ελπίζω να μην έχουμε πανηγυρισμούς από τον πρωθυπουργό και το κόμμα του .
Η πρόταση της Ευρώπης περιλαμβάνει περίπου 2 δις μέτρα και 2 δις περικοπές . Αν αυτό γίνει 1,7 και 1,7 δις δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα . Όταν μάλιστα έχουμε ως δεδομένο ότι το Δεκέμβριο με το mail Χαρδούβελη ζητούσαν μέτρα συνολικά 1,2 δις και πήγαμε σε εκλογές .
Οι περήφανες διαπραγματεύσεις κρίνονται από τα αποτελέσματα.Η διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους είναι εθνική υπόθεση , δεν χωρά πολιτικά παιχνίδια και μετάθεση για το μέλλον μαζί με τις δύσκολες αποφάσεις.
Ανάγκη για εθνική συνεννόηση υπάρχει τώρα όσο ποτέ άλλοτε και όχι πανηγυρισμούς και εικονικές μεγάλες επιτυχίες σε βάρος του ελληνικού λαού .


Ο Θερινός Κινηματογράφος και πάλι στην πόλη μας

Έναρξη προβολών του Θερινού Κινηματογράφου 2015 έγινε την Τετάρτη 3 Ιουνίου κάτω από τον έναστρο ουρανό του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του "Θερινού Δωδεκάλογου" και όπως η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας είχε υποσχεθεί, στο πλαίσιο της αναβίωσης του Θερινού Σινεμά στην πόλη μας, προβλήθηκε η ταινία "Το ολοκαύτωμα της μνήμης" του Στέλιου Κούλογλου.
Η αυλή του Καπνικού Σταθμού, φορώντας όπως πάντα τα καλά της, υποδέχτηκε τους θεατές οι οποίοι με τη σειρά τους ανταποκρίθηκαν στο προαιρετικό κάλεσμα της ομάδας για φάρμακα ή τρόφιμα. Συγκεντρώθηκαν με τον τρόπο αυτό, φάρμακα και τρόφιμα για τους αποδέκτες συμπολίτες μας, του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Σπουδαστές του ΙΕΚ Κατερίνης στον Καπνικό Σταθμό


Τελειόφοιτοι σπουδαστές και σπουδάστριες, του τμήματος "Βοηθοί Φαρμακείου" του ΙΕΚ Κατερίνης επισκέφτηκαν τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και ξεναγήθηκαν στους χώρους του από μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.


Αφού ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου, για τη διαδικασία καταχώρησης των φαρμάκων, για την διαδικασία διαλογής των σκευασμάτων και για τον διαχωρισμό των ληγμένων φαρμακευτικών ουσιών, όπως επίσης για τα ωράρια λειτουργίας και για το μοναδικό εργαλείο αναζήτησης σκευασμάτων μέσω διαδικτύου, πολλοί από τους σπουδαστές δήλωσαν ήδη την εθελοντική συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Φαρμακείο ενώ εξετάζεται συγχρόνως η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των αποφοίτων του ΙΕΚ και των Ιατρών του Κόσμου,



Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε το ενδεχόμενο όσοι τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι το επιθυμούν να ασκήσουν την πρακτική τους άσκηση. όπως ο νόμος ορίζει, στο Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας με τη λήξη της οποίας θα λαμβάνουν πιστοποίηση συμμετοχής από τους Γιατρούς του Κόσμου.