Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.



 Σ ΥΛΛΟΓΟΣ 
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ 
 ΕΝΟΤΗΤΑΣ 
 ΠΙΕΡΙΑΣ

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  την 11η Μαΐου 2015 εξέλεξε το νέο του  Δ.Σ. 

Για για το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβαν:

Την κατάργηση των σχολικών συμβούλων προτείνουν οι νηπιαγωγοί!!


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου εφαρμόζεται από το 1982 (Ν.1304/1982).Κατά τη διάρκεια των 33 χρόνων εφαρμογής του υπήρξαν διαστήματα-ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια- κατά τα οποία ήταν αποτελεσματικός και οι Σχολικοί Σύμβουλοι  επιτελούσαν το συμβουλευτικό τους έργο.Τα τελευταία χρόνια όμως ο θεσμός είναι αναποτελεσματικός και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στους εκπαιδευτικούς απ’ όσα επιλύει. Η κλειστή «εκπαιδευτική ελίτ των Σχολικών Συμβούλων βαθμού Α΄» ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο για το πώς θα διατηρήσει τα προνόμιά της και έσπευσε σύσσωμη να πάρει μέρος σε εικονικές αξιολογικές διαδικασίες δηλώνοντας πανέτοιμη να αξιολογήσει με το μαστίγιο, ασκώντας μεγάλες πιέσεις στους εκπαιδευτικούς και δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Βελτίωση δασόδρομου Άνω Μηλιάς, Κρυωνέρι - Μπουρλέκια τοπικής κοινότητας Μηλιάς, Δημοτικού Διαμερίσματος Πέτρας


Στην Τοπική Κοινότητα Μηλιάς, σε ένα μοναδικής ομορφιάς δασικό περιβάλλον, ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Κατερίνης η κατασκευή δασόδρομου, ο οποίος καθιστά προσπελάσιμο ένα σημαντικό κομμάτι του ορεινού όγκου του Δήμου .

Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από το ¨Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ¨ και αφορά τη διάνοιξη 4.120 μέτρων μήκους και πλάτους 7 μέτρων, αμμοχαλικοστρωμένου δασικού δρόμου που ξεκινά από το Ορεινό Καταφύγιο της Άνω Μηλιάς και καταλήγει στην τοποθεσία ¨Μπουρλέκια¨, συνολικού προϋπολογισμού 199.255,00 ευρώ.


Βελτίωση δασόδρομου Άνω Μηλιάς, Κρυωνέρι - Μπουρλέκια τοπικής κοινότητας Μηλιάς, Δημοτικού Διαμερίσματος ΠέτραςΟ δασόδρομος διασχίζει τη γραφική ορεινή περιοχή της Άνω Μηλιάς, αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά των Πιερίων δίνοντας τη δυνατότητα στους πεζοπόρους να απολαύσουν το τοπίο, ενώ παράλληλα διευκολύνει την ασφαλή και ελεγχόμενη υλοτόμηση , αλλά και την προστασία από τυχόν εκδηλώσεις πυρκαγιών στη γύρω περιοχή .


Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Κατερίνης κύριος Τάκης Βαϊνάς , ¨μέριμνα του Δήμου αποτελεί η ύπαρξη ομαλής πρόσβασης των κατοίκων σε κάθε σημείο των ορεινών περιοχών. Ο Δήμος δρα καθημερινά σε κάθε κοινότητα και ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα των προέδρων των Τοπικών κοινοτήτων πραγματοποιώντας παρεμβάσεις σε όλο το αγροτικό και δασικό δίκτυο. Παράλληλα αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που αφορά έργα αγροτικής ανάπτυξης¨.

Η συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2015»



ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ: 1-0


12o OLYMPUS MARATHON


AEK-ΗΡΑΚΛΗΣ: 1-0 ΣΤΟ 58΄


ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 0-0 ΗΜΙΧΡΟΝΟ


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2015 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ


Την  Παρασκευή  29 Μαΐου 2015 και ώρα 13:00, θα γίνει η εκδήλωση απονομής βραβείων των μαθητών του Νομού Πιερίας, που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο υπεύθυνος του διαγωνισμού Λάμπρου Μιχαήλ Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη το Σαββάτο 21 Μαρτίου, στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ. Πήραν μέρος μαθητές από τη B΄ Δημοτικού μέχρι τη Γ΄ Λυκείου. Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν δεν απαιτούσαν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονταν μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά ήταν αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Ο μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 5,1 εκατομμυρίων μαθητών από 42 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στο διαγωνισμό από το Μάρτιο του 2007.  Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.


Προσκαλούνται οι μαθητές (των οποίων τα ονόματα παρατίθενται στην κατάσταση που ακολουθεί) οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων τους, να βρίσκονται στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη), στον 1ο όροφο.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΑΤΡΟΦΙΛΟΥΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 44ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


Το Δ.Σ του ΟΡ.ΦΕ.Ο αποφάσισε να καθιερώσει από φέτος εκπτωτική κάρτα διαρκείας για τις θεατρικές παραστάσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των καλλιτεχνικών του εκδηλώσεων. Είναι μια προσφορά στους σταθερούς φίλους του θεάτρου που χρόνια στηρίζουν το Φεστιβάλ Ολύμπου.
Συγκεκριμένα  η κάρτα διαρκείας  στοιχίζει 80 ευρώ,  περιέχει δέκα θεατρικές παραστάσεις, με έκπτωση σχεδόν 50%  επί του συνόλου της αρχικής τιμής των παραστάσεων.
Η διάθεση των καρτών διαρκείας θα γίνεται ηλεκτρονικά, με ημερολογιακή σειρά προτεραιότητας.

Εντός των ημερών, αφού πρώτα παρουσιαστεί επίσημα το πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, θα ανακοινωθεί η ημέρα έναρξης της διάθεσης των καρτών διαρκείας.

Θεσσαλονίκη: Έπεσε παράθυρο μέσα σε αίθουσα δημοτικού σχολείου ! Πτώση παραθύρου μέσα σε αίθουσα στο 12ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση με τη σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει πια επικίνδυνη για μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, όπου, πριν από λίγες μέρες και κατά τη διάρκεια του μαθήματος, έφυγε από τη θέση του και έπεσε μέσα στην τάξη ολόκληρο μεγάλο πλαίσιο παραθύρων αλουμινίου!
Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί παιδιών αφού η τάξη ήταν συγκεντρωμένη στο βάθος της αίθουσας, το μόνο σκιερό μέρος.
Να σημειωθεί πως, το 12ο Δημ. Σχολείο Θεσσαλονίκης –με πάνω από 100 μαθητές- εδώ και πολλά χρόνια στεγάζεται και λειτουργεί προσωρινά(!) στις λυόμενες αίθουσες-παράγκες που βρίσκονται μπροστά ακριβώς από το υπερσύγχρονο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μόλις ξεκίνησε το μεγάλο ντέρμπυ δυο ομάδων που θα έπρεπε να είναι στην Α΄ Εθνική..


Φωτογραφικό υλικό απο την εκδήλωση-αφιέρωμα στην Ημέρα της Ευρώπης στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου





Νέα συντονιστική επιτροπή στο ΜΕΤΑ ν. Πιερίας

Σε εκλογή νέα συντονιστικής επιτροπής προχώρησαν τα μέλη του ΜΕΤΑ νομού Πιερίας την Παρασκευή 22 Μαΐου, μετά την πραγματοποίηση σχετικής συνέλευσης, που έγινε παρουσία του γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργου Χαρίση.

Συγκεκριμένα, εξελέγησαν οι:

Στέργιος Καστόρης (πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας)
Τάσος Γιαμούζης (εργαζόμενος στα σ/μ «Μασούτης»)
Βασίλης Δασόπουλος (ταμίας στο Δ.Σ. Συνδικάτου Οικοδόμων)
Αντώνης Καραΐσκος (συνταξιούχος Δημοσίου, προερχόμενος από τους ΟΤΑ)
Χαράλαμπος Κελίδης (συνταξιούχος ΙΚΑ)


Να σημειωθεί πως το ΜΕΤΑ νομού Πιερίας είχε συνεδριάσει και στις 17 του Μάη, όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν οι δράσεις και οι στόχοι της παράταξης την επόμενη περίοδο, με βάση την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου του ΜΕΤΑ στις 7 Μαρτίου, παρουσία του μέλους του Γ.Σ του ΜΕΤΑ Παναγιώτη Φραγκίδη.

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ......ΦΥΣΗΣ

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΑΝΑΒΛΥΖΟΥΝ ΣΕ ΦΡΕΑΤΙΟ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 300ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ( ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ''ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ''ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΤΗ ).


ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΥΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΠΟΥ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ;
ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ;
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ 'Η ΤΗΝ ΔΕΥΑΚ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;





ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2015.
                                                                      

                                                         ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σας προσκαλούμε στην ενοριακή συνεστίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι. Ν. Αγίας Άννης Κατερίνης. Θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ανανίας Πουλουτίδης, εκ της Ι. Μητροπόλεως Γουμενίσσης, με θέμα «Σκέψεις γύρω από τη Θεία Λειτουργία». Θα συμμετέχει η ενοριακή χορωδία κυριών και θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά υπέρ του Φιλανθρωπικού ενοριακού έργου.

Χωρίς νερό τα Καταφιώτικα από το πρωί



Από το πρωί τα Καταφιώτικα είναι χωρίς νερό. Χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση, μια μεγάλη περιοχή της Κατερίνης δεν έχει νερό. Αγανακτισμένοι πολίτες επικοινωνούν με την ΑΛΗΘΕΙΑ και καταγγέλλουν ότι επικοινωνούν με το 2351045330 (βλάβες) και τους ενημερώνουν ότι, ... το πολύ σε μία ώρα θα έχει αποκατασταθεί η βλάβη. Μόνο, που από τότε έχουν περάσει πολλές ώρες.
Οικογένειες έχουν μείνει χωρίς φαγητό, μαθητές, που επιστρέφουν στο σπίτι από τις πανελλαδικές δεν μπορούν να πάνε ούτε στην τουαλέτα.

Κατερίνη 2015 ... 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ16ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι μικροί μαθητές/τριες του 16ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης στο Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού.

Τα μικρά παιδιά παρακολούθησαν βίντεο με την ιστορία και τους σκοπούς του Ερυθρού Σταυρού και στην συνέχεια τους έγινε παρουσίαση πρώτον βοηθειών, ιατρικών εξετάσεων, ενώ τους έγινε και ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία και την σημασία της.


Μια εκπαιδευτική επίσκεψη που ενθουσίασε τα παιδιά, που.. δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν ότι άκουσαν και έμαθαν, και στους γονείς τους!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 23-24/5/2015


Πλούσιο το Σαββατοκύριακο σε εκδηλώσεις και το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, συνεχίζοντας τις επαφές γνωριμίας  παραβρέθηκε σε κάποιες απ΄ αυτές.
Συγκεκριμένα το απόγευμα του  Σαββάτου 23 Μαΐου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Α. Μπογιατζής παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης του Λυκείου Κονταριώτισσας, που τυγχάνει να είναι και γενέτειρα του.

Αργότερα το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην πλατεία της Ανατολικής Ρωμυλίας Κορινού, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας παραβρέθηκε με πολυμελή αντιπροσωπεία του, τιμώντας τις εκδηλώσεις της αναβίωσης  του εθίμου «ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ».
Την Κυριακή 24 Μαΐου  ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, προσκεκλημένος από την  Θρακική Εστία Κατερίνης, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για  τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»  και την ονομασία της Πλατείας «ΘΡΑΚΩΝ».

Η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών σε μία άψογη γεμάτη αρχοντιά εμφάνιση, συμμετείχε στις εκδηλώσεις υπό την καθοδήγηση του χοράρχη κ. Ν. Πατρή. Τις εκδηλώσεις τίμησαν επίσης μέλη του Δ. Σ. Μικρασιατών Πιερίας.

Ευχαριστούμε  την Θρακική Εστία για την πρόσκληση, για την ολόθερμη υποδοχή και την τιμητική διάκριση.
Ευχόμαστε  στην Θρακική Εστία, καλορίζικη η νέα πλατεία, πάντα επιτυχίες και τέτοιες πρωτοβουλίες .Τέλος ευχή και στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι…. να κρατάμε ψηλά τις παραδόσεις μας, την χριστιανική ελληνική ταυτότητά μας, να ζήσουμε με τα ιδανικά της πατρίδος μας και να μη λησμονήσουμε τη θυσία των προγόνων μας.
                                                                                                          ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                                                                                        Γ.Γ. Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα

Εντατικοποίηση των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου «Συντήρηση δρόμου Κατερίνης-Νέου Νοσοκομείου» από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας



     
Σοφία Μαυρίδου: «Οδική ασφάλεια και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών προτεραιότητα της Π.Ε.Πιερίας»

Εντατικοποιούνται οι εργασίες για την παράδοση του έργου «Συντήρηση δρόμου Κατερίνης-Νέου Νοσοκομείου» από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Το έργο προϋπολογισμού μελέτης 200.000,00 €, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΚΜ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου  του 2015.


Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η συντήρηση τμήματος της 4ης Επαρχιακής οδού Κατερίνης-Μοσχοποτάμου και συγκεκριμένα του τμήματος της οδού από τη συμβολή (φανάρια) της 4ης Επαρχιακής οδού με την οδό Ν. Πλαστήρα στο ύψος της Κατερίνης και μέχρι το ύψος του Νέου Νοσοκομείου, συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων.

Μέχρι στιγμής,  έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών επιφανειών οδοστρώματος, οι εργασίες καθαρισμού και διανοίξεων χωμάτινων τάφρων καθώς και οι εργασίες πλακοστρώσεων του πεζοδρομίου έμπροσθεν του 2ου ΕΠΑΛ στο Ν. Κεραμίδι, ενώ υπολείπονται  εργασίες κατασκευής τεχνικών έργων (σωληνωτών οχετών), τοποθέτησης πινακίδων, αποκατάστασης στηθαίων ασφαλείας οδού καθώς και εργασίες διαγραμμίσεως της οδού σε όλο το μήκος μέχρι το ύψος του νέου Νοσοκομείου.


«Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που εντάσσεται στις στοχευμένες ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για ανάπτυξη της περιοχής και βελτίωση των υποδομών τόσο πρωτίστως  για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για τη διευκόλυνση και βελτίωση της καθημερινότητάς τους», ανέφερε  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.





Η τελετή ονομασίας της Πλατείας Θρακών στην συμβολή των οδών Αρτεσκού, Φιλλελήνων, Φιλώτα, Ρ.Φεραίου και Αθ. Διάκου στην Κατερίνη. (Φωτογραφίες)



Εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης τμημάτων του οδικού δικτύου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


Συνεχίζονται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας οι εργασίες καθαρισμού τμημάτων του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της.

Κοπή της βλάστησης και αποκομιδή απορριμμάτων (μπουκάλια, πλαστικές σακούλες κ.α.) περιλαμβάνουν οι εργασίες που εκτελούν με αμείωτη ένταση τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας στην 1η επαρχιακή οδό Περίσταση-Παραλία (εντός νησίδας).

Με γνώμονα τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της αισθητικής εικόνας της περιοχής η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προχωρά σε αποψίλωση χόρτων και κλάδεμα δέντρων από τον κόμβο Μακρυγιάλου έως τη Μεγάλη  Γέφυρα, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης στη Νέα Έφεσο μπροστά από το γήπεδο της ΕΠΣ Πιερίας.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης

Ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων προσέφεραν τα ΚΑΠΗ την Πέμπτη 21 Μαΐου στον Κορινό και την Παρασκευή 22 Μαΐου στο ΄Β ΚΑΠΗ.
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την υποδοχή της αποστολής μελών της  παραδοσιακής χορωδίας “ Balbines”   από την πόλη Police της Πολωνίας, αδελφοποιημένη πόλη με τον Κορινό και με πολλά χρόνια  συνεργασίας με τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Κορινού.

Την αποστολή συνόδευε ο Δήμαρχος της Πόλης Wladyslaw Diakun, ο αντιπεριφεριάρχης Cezary Arcuzewski, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Anna Rul και τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ κ. Παπαζήσης Αναστάσιος υποδέχτηκε και καλωσόρισε τον Δήμαρχο και τα μέλη της αποστολής,  και ανέφερε την σημαντικότητα της ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων μέσω παραδοσιακών καλλιτεχνικών σχημάτων που ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας  των λαών,  ενώ αντήλλαξαν με τον Δήμαρχο καλάθια με παραδοσιακά προϊόντα .

Τις εκδηλώσεις από μέρους των ΚΑΠΗ πλαισίωσαν, η χορωδία και το χορευτικό του ΚΑΠΗ Κορινού, η χορωδία των ΚΑΠΗ Κατερίνης και το Χορευτικό τμήμα του ΚΑΠΗ Περίστασης.
 Η Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Μακρίδου Πιπίτσα τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση στο ΚΑΠΗ του Πάρκου.



Στο Λιτόχωρο πραγματοποιήθηκε το 2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας



Στο Λιτόχωρο του Δήμου Δίου – Ολύμπου έλαβε χώρα το 2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Το φόρουμ πραγματοποιήθηκε στις 20 με 22 Μαΐου 2015 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  συγκεκριμένα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ενώ το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η εταιρία – μέλος του BASF Ελλάς ΑΒΕΕ ανέλαβαν τη συνδιοργάνωση.


ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2015 ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

​    
   Με την έκθεση ξυλογλυπτικής-χαρακτικής με χρώματα εμποτισμού του Νίκου Σπανού που ολοκληρώνεται την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 και τη διεθνή έκθεση φωτογραφίας «ΙΡΙΔΑ» του τμήματος φωτογραφίας της Ε.Π.Μ.,  στην οποία συμμετέχουν φωτογραφικές ομάδες από Ελλάδα, Γερμανία, Πολωνία και Τουρκία (η έκθεση τελειώνει στις 28-5-2015), συνεχίζεται το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2015 που διοργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.
   Οι δύο εκθέσεις φιλοξενούνται στην Αστική Σχολή Κατερίνης, συνδιοργανώνονται όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις των ΕΑΡΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΟΥΣΩΝ 2015 από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.
   

Γιώργος Κυριακίδης: «Έχουμε ικανότητες, μπορούμε να προσφέρουμε»


Η ενασχόληση ενός προσώπου με την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ομολογουμένως το πρώτο «σχολείο» για όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά, έχοντας ως αφετηρία τη θέληση να εντοπίζει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών αλλά και την ικανότητα να προτείνει λύσεις.

Ο Γιώργος Κυριακίδης, δημοτικός σύμβουλος του Άλλου Δρόμου μιλά στο e
​-​pieria.gr για την εμπειρία του στο δημοτικό συμβούλιο, για τα «κακώς κείμενα» της σημερινής διοίκησης του Δήμου Κατερίνης, αλλά και για όσα έφερε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας για τη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων.

Παραδέχεται ακόμη την έλλειψη συντονισμού που υπάρχει στον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης που οφείλεται κυρίως, όπως υποστηρίζει, στη φυσική απουσία του επικεφαλής.

Συνέντευξη στον Θέμη Κωτούλα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΡ.ΦΕ.Ο ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΟ 44ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις των εκδηλώσεων του καλοκαιριού ,απευθύνεται προς τους πολίτες της Πιερίας που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά μέρος από το χρόνο τους.
Οι αιτήσεις συμμετοχής να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@festivalolympou.gr. και να περιλαμβάνουν τα εξής στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο, ηλικία, γραμματικές γνώσεις, ξένες γλώσσες και τηλέφωνα επικοινωνίας (κινητό ή σταθερό).
Προθεσμία αιτήσεων μέχρι τις 15 Ιουνίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2351076041

Στα ημιτελικά κόντρα στην Μπενφίκα οι Νέοι του Παναθηναϊκού. MVP ο "δικός μας" Λάζαρος Λάμπρου! (Φωτογραφίες-Βίντεο)


Με απολογισμό μια νίκη, μια ήττα και μια ισοπαλία οι Νέοι του Παναθηναϊκού προκρίθηκαν στον ημιτελικό του τουρνουά του Ούιτγκεστ στην Ολλανδία όπου θα αντιμετωπίσουν την Μπενφίκα 25/5/15 με στόχο την πρόκριση στον τελικό. 

Οι παίκτες του Βαγγέλη Σάμιου σε αγώνες 50 λεπτών γνώρισαν την ήττα με 3-0 από την Ντε Χαγκ αλλά στη συνέχεια αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 1-1 κόντρα στην Τζένοα χάρη σε γκολ του Σιλβεστρίδη και στο τελευταίο ματς της ημέρας επικράτησαν 5-0 της Ούιτγκεστ με τον Λάμπρου να πετυχαίνει δυο τέρματα και τους Βασίλη Αγγελόπουλο, Νιούμαν και Μπαμίχα από ένα.

Έτσι οι πράσινοι τερμάτισαν στην δεύτερη θέση του ομίλου τους και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους αετούς της Λισαβόνας που τερμάτισαν στην πρώτη του άλλου γκρουπ διεκδικώντας μια θέση στον τελικό.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Θέμα: σχετικά με τις πρόσφατες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ
Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι
τα θέματα, που εξετάστηκαν στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, είναι τα εξής:

Επιστολή της Αιρετού της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΠΕ Πιερίας Βάσσου Φρειδερίκης

                                                     



                                                                                                    Κατερίνη  25/05/2015
 
     Φίλες & φίλοι συνάδελφοι
Την Παρασκευή 22-05-2015 ανακοινώθηκε η απόφαση του Υπουργού Παιδείας σύμφωνα με την οποία σε όλα τα ΠΥΣΠΕ προστίθενται δύο επιπλέον εκπαιδευτικοί, ώστε να μετατραπούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε Συμβούλια Επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης.

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης Νοσταλγοί Της Παράδοσης στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας αποδεχόμενο την πρόσκληση που έλαβε από το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, παραβρέθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος

Καλημέρα, καλή εβδομάδα, Δευτέρα σήμερα 25 Μαΐου 2015