Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ (BULLING)



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ»

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ (BULLING)

Από το Γραφείο Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 17 Μαϊου και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Αγίου Φωτίου» θα πραγματοποιηθεί ενδιαφέρουσα ομιλία από την Κοινωνική Λειτουργό κα  Ειρήνη Γιαλουρίδου με θέμα: «Ενδοσχολική βία (bulling): αιτίες – επιπτώσεις – τρόποι αντιμετώπισης».
        Καλούνται ιδιαίτερα οι γονείς των μαθητών να την παρακολουθήσουν.

Από το Γραφείο Νεότητος

Λήξη κατηχητικών δημοτικού και γυμνασίου της Ι.Μ. Κίτρους





Με τη συμμετοχή 1.200 παιδιών δημοτικού και γυμνασίου πραγματοποιήθηκε η β΄ λήξη των κατηχητικών συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε προηγηθεί η λήξη των κατηχητικών συνάξεων παιδιών λυκείου.
Η τελετή λήξης φιλοξενήθηκε σε οργανωμένο ιδιωτικό camping στην Πλάκα Λιτοχώρου. 

Επιστολή ΑΣΠΕ προς Βουλευτές για τροπολογία Βαλαβάνη για αφορολόγητο παιδιού και φόρο πολυτελείας



α.Να θεσπισθεί αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί πολύτεκνης οικογένειας και



 β.Να καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων, που επεβλήθηκε με το άρθρο 87παρ. 1 περ. β’ του Ν. 3842/2010 (ΦΕΚ 58/Α), με το οποίο τροποποιήθηκε η παρ. 3 του άρθρου 17 του Ν. 3833/2010 (ΦΕΚ 15/Α), επειδή τα αυτοκίνητα που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι πολύτεκνες οικογένειες δεν αποτελούν  είδος πλουτισμού αλλά μέσο για την ασφαλή μεταφορά των πολλών παιδιών τους.


Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου



Οι ‘Έλληνες δεν ξεχνάμε τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του πρόσφατου παρελθόντος. Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του 20ού αιώνα. 353.000 Έλληνες Πόντιοι δολοφονήθηκαν και χιλιάδες εκδιώχθηκαν βιαίως από την πατρίδα μας τον Πόντο.

Η 19η Μαΐου, έχει καθιερωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα μνήμης της θυσίας του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Αυτή την μνήμη θέλουμε να την διατηρήσουμε βαθιά χαραγμένη μέσα μας, για να την κρατήσουμε ζωντανή, χωρίς εισαγωγικά η ερωτηματικά στις σελίδες της ιστορίας .

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις και αποτίει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας. Είναι σημαντικό η ιστορική μας μνήμη να αποτελεί πηγή γνώσης και για τις νεότερες γενιές προκειμένου να παραμείνουν προσηλωμένες στα ιδανικά της ειρηνικής και δημιουργικής συμβίωσης των λαών.

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ



Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ
Ο Ερασιτέχνης Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ευχαριστεί θερμά το φιλικό σωματείο ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Αθανάσιο Τζήμα, για την πολύτιμη συνεργασία και παραχώρηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων τους, στην ομάδα Κ17 του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ προκειμένου να προπονείται η ομάδα για την αγωνιστική χρονιά 2014/2015. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την κίνηση αυτή και τη φιλοξενία προς την ομάδα μας.
Τέτοιες ενέργειες άριστης συνεργασίας φανερώνουν σχέση εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας και συνεισφοράς στο αθλητικό πνεύμα και στον αθλητικό πολιτισμό. Σας ευχαριστούμε κ Τζήμα.

                                                             Γραφείο Τύπου κι Επικοινωνίας

Συμφωνείτε να ψηφίζουν οι εκπαιδευτικοί τους Διευθυντές των σχολείων τους;



Από σήμερα η «ΑΛΗΘΕΙΑ» δίνει τον λόγο στους εκπαιδευτικούς (και όχι μόνο), και ξεκινάει μια ψηφοφορία για το αν οι σύλλογοι διδασκόντων συμφωνούν ή όχι στο να αξιολογούν τους Διευθυντές των σχολείων τους.
Επάνω δεξιά στην οθόνη σας μπορείτε να ψηφίσετε με ένα ναι ή όχι.
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μια εβδομάδα.
Για να δούμε τι λένε οι εκπαιδευτικοί..

Την Παρασκευή 22/05/2015 και ώρα 14:00 η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κατερίνης για τα όρια φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.( Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για όσους γονείς θέλουν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση.)


Παράκληση για μαθητές στην Κατερίνη



Παράκληση για την επιτυχία και την ενίσχυση των μαθητών που δίνουν ενδοσχολικές ή Πανελλήνιες εξετάσεις τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.



Ευχαριστήριο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης-Ν.Πιερίας.




Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον ουρολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Θεόδωρο Γκοράνη για την άμεση και ουσιαστική συμβολή του στην επίλυση σοβαρότατου προβλήματος υγείας μέλους του Συλλόγου μας. Είναι η πολλαπλή φορά που βρίσκεται στο πλάι μας, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως επαγγελματίας. Η ενεργός ανταπόκρισή του κάθε φορά που χρειαζόμαστε τη βοήθειά του είναι περισσότερο από συγκινητική!

Εκφράζουμε επίσης  τις θερμές μας ευχαριστίες στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, την Προϊσταμένη και το νοσηλευτικό προσωπικό και το ιατρικό προσωπικό στην 3η στάση τον εξωτερικών ιατρείων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους σε μέλος του Συλλόγου μας, όχι μόνο για την ποιότητα αυτών, αλλά και για τον ανθρώπινο τρόπο προσέγγισης , που ξεπερνά την τυπική υποχρέωση εργαζομένων σε δημόσιο νοσοκομείο. Έχοντας υπόψη το φόρτο εργασίας και τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας εκτιμούμε αφάνταστα το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν τον ασθενή ως πάσχοντα άνθρωπο και όχι ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας.

Η Πρόεδρος

κ. Θεανώ Γελαδάρη

Και το Δ.Σ.

Οι εκδηλώσεις, Σαββάτο/Κυριακή στην Κατερίνη.




Σάββατο 16-05-2015


18:00 Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου (Ζαγοράκης και Rehhagel)
19:00 Παρουσίαση βιβλίου Κ. Ακριβού στο κτήμα Μπέλλου.
20:00 Διεθνής Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον πολιτισμό στην Αστική Σχολή Κατερίνης.
Σάββατο και Κυριακή: Ετησία Ζωοπανήγυρη στο κτήμα Ηρακλή.

Κυριακή 17-05-2015

10:30 Κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Γενοκτονίας Κατερίνης
για την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
11:00 Στο ξενοδοχείο Ολύμπιον εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την γενοκτονία των Ποντίων.
12:30 Συνεστίαση φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην αίθουσα εκδηλώσεων Grande Sala (6ο χλμ Κατερίνης - Ελασσώνας), με τους αδερφούς Τσαχουρίδη, Ματθαίου και Κωνσταντίνου.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν υπέρ της ανάγκες του εκκλησιαστικού γηροκομείου της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
18:00 Εκλογές των ξενοδόχων στην Παραλία Κατερίνης.
19:30 Πλατεία Ελευθερίας – Κεντρική Εκδήλωση με θέμα: «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
20:30 Η επίσημη τελετή έναρξης του 2ου παγκοσμίου συνεδρίου αστροφυσικής “Ολύμπιο Συμπόσιο 2015” στο Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης


Καλημέρα, Σάββατο 16/05/2015 σήμερα.