Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Οι πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Το Ξαθέρι»






Με μεγάλη  επιτυχία διεξήχθη η 2η  εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσε  ο σύλλογος Κρητών Πιερίας «το ξαθέρι» σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Κατερίνης, την Κυριακή 10/05/2015 και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου, Α. Παπάγου14.
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου μας και έλαβαν μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία. Η ευαισθησία και η διάθεση προσφοράς που επέδειξαν,  αναδεικνύουν την υψηλή αξία του ανθρωπισμού.

Θερμή παράκληση προς τους αρμοδίους του Δήμου Κατερίνης που διαβάζουν την «ΑΛΗΘΕΙΑ».


Η «τρύπα» αυτή βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας πριν τις δυο καφετερίες όπως πηγαίνουμε προς την κεντρική πλατεία Κατερίνης, στο ύψος του φροντιστηρίου “Praxis computers”.

H «τρύπα» αυτή είναι παγίδα για όποιον περάσει από εκεί!

Περάσαμε πριν από λίγο από το σημείο, και μέσα στο σκοτάδι και ιδίως και με την βροχή που πέφτει ασταμάτητα, η τρύπα δεν φαίνεται.

Από το σημείο διέρχονται όλη την ημέρα και το βράδυ πάρα πολύς κόσμος, παιδάκια και ηλικιωμένοι.
Είναι και το φροντιστήριο δίπλα και τα παιδιά πηγαινοέρχονται συνεχώς από εκεί.

Θερμή παράκληση προς τους αρμοδίους να επιληφθούν του θέματος άμεσα, και τουλάχιστον αύριο το πρωί να έχουν διορθώσει το πρόβλημα πριν κάποιος συμπολίτης μας τραυματιστεί!

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» δεν θα πει ότι ο Δήμος Κατερίνης δεν κάνει καλά την δουλειά του.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι αρμόδιοι έχουν ευαισθησίες και επαγγελματική συνέπεια και αύριο το πρωί θα έχουν τακτοποιήσει το θέμα!



"ΦΥΣΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



ΤΡΙΔΥΜΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ-ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥ ΗΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ


ΤΡΙΔΥΜΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ (TAC)
Αθροιστική κεφαλαλγία  - Συνεχής ημικρανία  - Παροξυσμική SUNCT / SUNA
Συχνότητα (ανά ημέρα)         1 - 8          20       100
Διάρκεια (λεπτά)                    30 - 180    2 - 30     1 - 5
Φωτοφοβία / φωνοφοβία -      50%      40%      25%
Ανησυχία / διέγερση -                 65%      65%     25%
Εκλυτικοί παράγοντες -               90%      80%     65%
Αλκοόλ  -                                          +++        +           -
Δερματικοί   -                                    -            -         +++
Ημικρανικά χαρακτηριστικά με τις κρίσεις
Ναυτία                                   50%        40%                   25%
Φωνοφοβία / φωτοφοβία       65%        65%                   25%

Αλχαζίδης Αναστάσιος Κάτοικος : Νέας Τραπεζούντας



Αυτή η τρύπα δημιουργήθηκε μετά τις προχθεσινές βροχοπτώσεις βρίσκετε επί της οδού Γ. Βασιλειάδη δηλαδή στον κεντρικό δρόμο που δέχεται την περισσότερη κίνηση τόσο των Ι.Χ αλλά και των βαρέων οχημάτων όπως τα μαθητικά λεωφορεία το αστικό της γραμμής αλλά κυρίως τα απορριμματοφόρα του δήμου Κατερίνης αλλά και του Δήμου Πύδνας τα οποία διέρχονται μέσα από το χωριό για να πάνε στο ΧΥΤΑ κάτι που παρά τις επανειλημμένες μας εκλύσεις τόσο προς τους οδηγούς όσο και τους αρμοδίους και των δύο Δήμων   από πέρυσι και παρά του ότι υπάρχει άλλος δρόμος εξακολουθούν να διέρχονται μέσα από το χωρίο ..

Πρόσκληση σε εκλογές από την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 17 Μαΐου 2015  και ώρα 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας.
Στην Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί και διενέργεια Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας και της Ελεγκτικής Επιτροπής.                                                                                                                                                    
Για την απαρτία της πρώτης Γενικής Συνέλευσης απαιτείται η παρουσία του ½  των ταμειακά τακτοποιημένων μελών.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την ίδια μέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας στον ίδιο χώρο και απαιτείται το ¼ των ταμειακά τακτοποιημένων μελών.
Οι αιτήσεις για τις υποψηφιότητες από τους ενδιαφερόμενους πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 και ώρα 3.00 μ.μ στο γραφείο της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, Λ. Στρατού 5.
Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα για το τρέχον έτος μέλη που πληρούν τις προϋποθέσεις του καταστατικού. 
 Η παρουσία και η συμμετοχή σας στη Συνέλευση κρίνεται απαραίτητη!


«Επισημάνουμε
Ενόψει των επερχόμενων εκλογών της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας την Κυριακή, 17 Μαΐου παρακαλούμε τους επιχειρηματίες ξενοδοχειακής επιχείρησης να τακτοποιήσουν  τις οικονομικές υποχρεώσεις τους (συνδρομή έτους 2015).»


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Χολέβας

Η Γεν.Γραμματέας
Βασιλική Κώτσιου

Εκτός ΕΟΠΥΥ όσοι γιατροί δεν καταχωρούν τις επισκέψεις στο σύστημα



Eξάντληση του μηνιαίου πλαφόν των διακοσίων επισκέψεων για τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δηλώνουν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί από τις πρώτες μέρες του μήνα, ωστόσο στο σύστημα των ραντεβού αυτό δεν αποτυπώνεται, οι ασφαλισμένοι ψάχνουν εναγωνίως να βρουν ραντεβού, και ο ΕΟΠΥΥ απειλεί με διακοπή της συνεργασίας.

 Το 90% των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στον Οργανισμό από ασφαλισμένους αφορούν την εξάντληση των ραντεβού, ενώ ο ΕΟΠΥΥ έκρινε ως μη επαρκείς τις εξηγήσεις που απέστειλαν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί όταν ρωτήθηκαν σχετικά, καθότι η πλειοψηφία αυτών ισχυρίζεται «αδυναμία καταχώρησης των ραντεβού λόγω έλλειψης χρόνου» .

Ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι οι συμβεβλημένοι γιατροί οφείλουν να καταχωρούν όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις στο σύστημα προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του Οργανισμού από μη ορθή ενημέρωση του συστήματος, σε άλλη περίπτωση θα προχωρήσει σε διακοπή της συνεργασίας.

Ειδικό θεωρημένο αυτοκόλλητο νόμιμης λειτουργίας υποχρεωτικά για όλους τους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων





Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι  όλοι οι επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων υποχρεούνται να προμηθευτούν και να επικολλούν σε κάθε δωμάτιο ειδικό θεωρημένο αυτοκόλλητο νόμιμης λειτουργίας όπως καθορίζετε στο ΦΕΚ 251/ 24-11-2014 με αριθμ. απόφαση  4308.  Το ανώτερο αυτοκόλλητο θα έχει ετήσια ισχύ και θα εκδίδεται σε αριθμό αντιτύπων ίσο με τον αριθμό των δωματίων του τουριστικού καταλύματος, σύμφωνα με το ειδικό σήμα λειτουργίας του.  Ειδικά για το έτος 2015, η ισχύς των ειδικών αυτοκόλλητων νόμιμης λειτουργία αρχίζει εντός Μαΐου 2015 και λήγει την 31-12-2015.
 Η επιχείρηση υποβάλλει αίτηση για την έκδοση του ειδικού αυτοκόλλητου νόμιμης λειτουργίας  για αριθμό δωματίων ίσο με τη δυναμικότητα του καταλύματος. Με την αίτηση συνυποβάλλεται φωτοαντίγραφο του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) του καταλύματος και υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης ότι το       Ε.Σ.Λ. βρίσκεται σε ισχύ και ότι δεν έχει επέλθει μεταβολή της αναγραφόμενης στο Ε.Σ.Λ. δυναμικότητας του καταλύματος.       
Σε επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση επικόλλησης  του ειδικού αυτοκόλλητου νόμιμης λειτουργίας  επιβάλλεται από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Τουρισμού πρόστιμο ύψους χιλίων ευρώ (1.000 €) ανά τουριστικό κατάλυμα.
Για οποιαδήποτε απορία η περαιτέρω διευκρίνιση παρακαλούμε να τηλεφωνήσετε στο γραφείο της Ομοσπονδίας (2351063350) ή στους κατά τόπους συλλόγους.

Πληροφορίες για τον τουριστικό κλάδο και για όλα τα θέματα που σας απασχολούν μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα μας www.makedoniaholidays.gr. Επίσης μπορείτε να κατεβάστε τα απαιτούμενα έντυπα από εκεί.

                                                                                    Με εκτίμηση,

                                                                                    Ο Πρόεδρος
                                                                                    Γρ. Βεΐδαμενίδης


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
ΛΕΩΦ. ΣΤΡΑΤΟΥ 5,  Τ.Κ 60100   ΠΑΡΑΛΙΑ – ΠΙΕΡΙΑΣ
ΤΗΛ.& ΦΑΞ 2351063350 Email: info@makdays.gr, www.makedoniaholidays.gr




                         


Φύσα αεράκι - Ερμηνεία: Δημοσθένης Τσάμης, Στίχοι-Μουσική: Σπύρος Κανταρτζής


Το ΤΕΕ Ε.Α Κατερίνης παρουσιάζει το "Φύσα θάλλασα πλατιά"



Διαδικασία εγγραφής – επιλογής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης για το σχολικό έτος 2015-16





Τα Μουσικά Σχολεία ιδρύθηκαν το 1988 και αποτελούν μια αναβάθμιση του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Στα Μουσικά Σχολεία διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι συμμαθητές τους των άλλων σχολείων σχετικά με τη συνέχεια των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Επιπλέον, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν δωρεάν μια πλήρη και ολοκληρωμένη Μουσική Παιδεία. Διδάσκονται ως υποχρεωτικά μαθήματα πιάνο και ταμπουρά, ενώ μπορούν να επιλέξουν ένα ακόμη μουσικό όργανο της αρεσκείας τους. Επίσης διδάσκονται ιστορία της μουσικής, θεωρία ευρωπαϊκής μουσικής, βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική και συμμετέχουν σε φωνητικά και οργανικά σύνολα ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.
Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εργάζονται ομαδικά, να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις των μουσικών συνόλων και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχολείου (προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, συνεργασίες με τοπικούς κοινωνικούς φορείς κλπ).

Καθαρισμός συλλεκτήριας τάφρου Λιτοχώρου ανάντη του τμήματος του κωπηλατοδρομίου προϋπολογισμού 60.000 € ενέταξε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών





Σοφία Μαυρίδου: Ένα ακόμη σημαντικό έργο από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέταξε στο  Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, χρηματοδοτούμενο από ΚΑΠ, το έργο «Καθαρισμός συλλεκτήριας τάφρου Λιτοχώρου ανάντη του τμήματος του κωπηλατοδρομίου» προϋπολογισμού 60.000 €.

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Κατερίνη για την Ημέρα Λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου





Εκδηλώσεις για την 9η Μαΐου, Ημέρα Λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα στην Κατερίνη.


Το πρωί του Σαββάτου 9 Μαΐου 2015, στο  Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας τελέσθηκε τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων,  Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ζήση Ζάννα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Στέφανο Μπιτόπουλο,  τον Υποδιοικητή της XXIV ΤΘ Ταξιαρχίας, τη Δημοτική Σύμβουλο Κατερίνης, κ. Ροδή Ελευθεριάδου-Μελετλίδου, τον
Υποδιευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης  Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πιερίας, το  Λιμενάρχη Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης,  εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας,  το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας,  το Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας " Ο ΟΛΥΜΠΟΣ",  το Σύλλογο  Κρητών Ν.Πιερίας "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ",  το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού "ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ" και από το Πολιτιστικό και Αθλητικό Σωματείο "Sportland Νικηφόρος".

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (96η ΕΠΕΤΕΙΟΣ)





'Όπως είναι  γνωστό, με το Ν. 2193/1994 (Φ.Ε.Κ. 32Α/94) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Με το Π.Δ. 99/1994 (Φ.Ε.Κ. 78/Α 1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή.

Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίζουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων, σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

            Οι φετινές εκδηλώσεις για την πόλη της Κατερίνης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ορίζονται ως εξής:


12 Μαΐου-Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή





Η 12η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή,  είναι μια ημέρα εορτασμού αφιερωμένη στους χιλιάδες Νοσηλευτές-τριες  ανά τον κόσμο που ασχολούνται καθημερινά στο Σύστημα Υγείας  και στην ανεκτίμητη προσφορά τους στην Κοινωνία.  Αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής των Νοσηλευτών-τριών στο δύσκολο έργο που επιτελούν.
            Η Φλοράνς Νάιτιγκεϊλ  (τη γέννηση της οποίας το 1820 τιμά η καθιέρωση του συγκεκριμένου εορτασμού) είναι η πρώτη Νοσηλεύτρια που έθεσε τις βάσεις της επιστημονικής Νοσηλευτικής και κατέστησε το νοσηλευτικό έργο ως κοινωνικό λειτούργημα.
           

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ


Αρβανίτη Μαρία
Γάτας  Δημήτρης
Γκαϊντατζής Γεώργιος
Γκανάτσιου Ελένη
Γκόλτσιος Γεώργιος
Καψάλης Θάνος
Κολωνιάρη Καλλιόπη
Κραγιοπούλου Ελένη
Μπέση Σταματία
Μυτιληναίος Γεώργιος
Ντελής Μιχαήλ
Πέττα Ηλέκτρα Διονυσία
Σαββίδης Γιάννης
Συμεωνίδης Ευστάθιος
Στεργιούλας Δημήτρης
Τσαγγεράς Γεώργιος
Χατζηκωνσταντίνου Θεολόγος





«Ασφάλεια Διαδικτύου και ανήλικοι» Στο Δημοτικό Σχολείο Σβορώνου Πιερίας.



Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Σβορώνου, σε συνέχεια της εκδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί στις 11/3/2015, σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης την Τετάρτη 13/5/2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.
Εισηγητής της εκδήλωσης:
Αμανατίδης Γρηγόρης, Υπαστυνόμος Β΄ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης.
Θέμα: «Ασφάλεια Διαδικτύου και ανήλικοι»
Όσοι γονείς το επιθυμούν, μπορούν να έχουν μαζί τους φορητούς Η/Υ ή tablet για να ενεργοποιήσουν/εγκαταστήσουν τον Γονικό Έλεγχο Υπολογιστή με την βοήθεια του καθηγητή πληροφορικής του Σχολείου μας, κ. Παναγιωτίδη.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Σβορώνου

ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΛ: ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ= ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΚΑΤΑΝΤΙΑ





Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων καταδικάζει την εκδήλωση - κατάντια για την προώθηση των ναρκωτικών ουσιών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου στην Πλατεία Συντάγματος, καθώς και την υποστήριξή της από την Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς και είμαστε γνώστες του γεγονότος της μεγάλης διάδοσης των επονομαζόμενων τεχνηέντως μαλακών ναρκωτικών, όπως το χασίς, ιδίως στις νέες ηλικίες, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι με την υποκρισία και την άποψη της αποποινικοποίησης καλλιεργητών και εμπόρων δήθεν για οικονομικούς λόγους, για λόγους «προοδευτισμού», νομικιστικο-κοινωνιολογικών προφάσεων ή ψευδεπίγραφων προσφορών στην υγεία του ανθρώπου.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ



Η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας, ευχαριστεί το σωματείο «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» Κατερίνης για την συνεργασία, παραχωρώντας το γήπεδο τους, για τη διεξαγωγή αγώνων  κατάταξης και Play-Off του των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Πιερίας.

Ύστερα από την λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 και προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο να προγραμματίσει τη σύνταξη προκηρύξεων πρωταθλημάτων και Κυπέλλου 2015-2016, παρακαλούμε τα σωματεία της δύναμής μας να στείλουν εγγράφως στην Ε.Π.Σ. Πιερίας μέχρι 30 Μαΐου 2015, απόψεις – προτάσεις που αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και γενικότερα θέματα οργάνωσης αυτών (ιατροί αγώνων, πρόγραμμα αγώνων, παρατηρητές αγώνων κ.τ.λ.), λαμβάνοντας πάντα υπόψη τον Κανονισμό Ποδοσφαίρου.

Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας ανακοινώνεται ότι ο επαναληπτικός αγώνα μεταξύ των ομάδων «ΕΘΝΙΚΟΣ» Ν. Κεραμιδίου – «ΑΡΗΣ» Κοκκινοπλιτών για τα Play-Off της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας θα διεξαχθεί το Σάββατο 16-05-2015 και ώρα 5:30 μ.μ. στο γήπεδο ΜΥΛΑΥΛΑΚΟΥ.

Για την Επιτροπή πρωταθλήματος & Κυπέλλου
Ο Πρόεδρος
Ηρακλής Δασιόπουλος

Εκδήλωση του Ελληνορωσικού Κέντρου Πολιτισμού «Άντον Τσέχωφ» για τα 70 χρόνια από τη νίκη κατά του φασισμού




Το Ελληνορωσικό Κέντρο Πολιτισμού «Άντον Τσέχωφ» διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή τα 70 χρόνια από τη νίκη κατά του φασισμού σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του ΤΕΙ Κατερίνης.
Στην εκδήλωση θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ και θα πλαισιωθεί μουσικά από την ορχήστρα Amadeus από τη Θεσσαλονίκη.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«ΈΚΤΑΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ, ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»





            Σας διαβιβάζουμε το παραπάνω σχετικό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού το οποίο ισχύει από την ΔΕΥΤΕΡΑ 11-05-2015 έως και την ΤΡΙΤΗ 12-05-2015, με φαινόμενα επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με κυρίαρχο αυτό των έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων που θα συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι, με πιθανή βελτίωση από Την Τρίτη 12.05.2015
Παρακαλούμε τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

                        Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ




ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ε.Ο.Σ Κατερίνης-Τριήμερο Αγίου Πνεύματος. Θρησκευτική -Τουριστική – Ορειβατική εξόρμηση στα ΜΕΤΕΩΡΑ


Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης διοργανώνει τo τριήμερο του Αγίου Πνεύματος την 29-30-31 Μαΐου 2015  εξόρμηση στα Μετέωρα στο δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα, μετά το Άγιο Όρος που συμπεριλαμβάνεται  στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Διάσχιση  σε αρχέγονα μονοπάτια σ’ ένα καταπράσινο τοπίο με εκπληκτική θέα μέσα στην καρδιά του εκπληκτικού  «λίθινου δάσους» των Μετεώρων, μοναδικό στον κόσμο ικανό να ανυψώσει το πνεύμα σας,  και να σας  ταξιδέψει  στο χρόνο  .

Μετέωρα  ένας τόπος που θα σας μείνει αξέχαστος και θα σας σημαδέψει βαθιά.




Έτοιμος ο εξοπλισμός των νέων Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης!



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΣΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                       
Κατερίνη, 8 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξοπλισμός Νέων διδακτηρίων

Α. Την Τετάρτη 6 Μαΐου και την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, παρουσία της Δημοτικής αρχής της Κατερίνης και των εργολάβων των κτηρίων
Π α ρ έ λ α β α ν
τον εξοπλισμού των Νεοϊδρυθέντων Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης (17ο-18ο-19ο) από τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε ( πρώην Ο.Σ.Κ.).
            Β. Ήδη έχει παραληφθεί εξοπλισμός για το νέο διδακτήριο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κατερίνης.
Γ. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να παραληφθεί κι άλλος εξοπλισμός για τα νέα διδακτήρια.
Προσεχώς αναμένεται η παράδοση των νέων σχολικών κτηρίων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και η διαδικασία έκδοσης της απόφασης της αναδιάρθρωσης των ορίων φοίτησης των μαθητών της Κατερίνης και αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών.
                                                                                                                                                      Η Διεύθυνση ΠΕ Πιερίας

Το ψηφοδέλτιο της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Πιερίας.


Το ΤΕΕ Ε.Α Κατερίνης παρουσιάζει το "Φύσα θάλλασα πλατιά"



ΕΛΜΕ: Εθελοντική αιμοδοσία την ημέρα των εκλογών



Σας ενημερώνουμε ότι την ημέρα των εκλογών την Πέμπτη 14/5/2015 παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία, στην οποία συμμετέχει η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, από τις 9:00 έως τις 13:30 στο 9ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης, που βρίσκεται στην οδό Λουκιανού 2 στη περιοχή του Εθνικού Σταδίου δίπλα από το Δασαρχείο.
Προτρέπουμε τους συναδέλφους, να συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή, ενισχύοντας την τράπεζα αίματος της Ε.Λ.Μ.Ε. και προσφέροντας ένα δώρο ζωής σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.
Τονίζουμε ότι, για να δώσει κάποιος αίμα, δεν θα πρέπει να έχει καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά το προηγούμενο βράδυ. 
Την ημέρα της αιμοδοσίας επιβάλλεται να έχει φάει πριν την αιμοληψία. 
Καλό είναι επίσης να αυξήσει την κατανάλωση υγρών (όχι αλκοολούχων) τόσο πριν όσο και μετά την αιμοδοσία.
Οι εθελοντές αιμοδότες δικαιούνται 2 μέρες αιμοδοτική άδεια, την οποία μπορούν να πάρουν μέσα στο τρέχον ημερολογιακό έτος 2015.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος
Βαρδακώστας Γεώργιος
Η Γενική Γραμματέας
Ζιώγα Όλγα

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ: “Βάλτε το ποδήλατο σε όλα τα σχολεία, και ποδηλατόδρομους σε κάθε συνοικία”


Μαζική ήταν για άλλη μια χρονιά η συμμετοχή των φίλων του ποδηλάτου στην 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που διοργανώθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου σε περισσότερες από 40 πόλεις της χώρας.
Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης στην Πιερία ανέλαβε για άλλη μια χρονιά η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών. Οι 3ήμερες ποδηλατικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 8 Μαΐου οπότε οι φίλοι του ποδηλάτου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να γνωρίσουν τον σύλλογο στο ενημερωτικό περίπτερο που τοποθετήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας.

ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ-Αιώνιος καλπασμός του Γιώργου Λιάνη χθες το βράδυ στην «ΕΚΑΒΗ». (Φωτογραφίες)



Πλήθος κόσμου βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στην «ΕΚΑΒΗ» για να παρακολουθήσει την συναυλία-αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Λιάνη, «ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ-ΑΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΠΑΣΜΟΣ».
Μαγική βραδιά με την ορχήστρα νέων του Δίου, να ξεσηκώνει και να συγκινεί το κοινό υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Νίκου Πατρή.
Ο Κώστας Μυστακίδης, μάγεψε με την αφήγηση του, ενώ οι τραγουδιστές Φιλιώ Σέρβου, Αλέξης Ηλιάδης και Νίκος Μπίνος ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη.
Ο Περικλής Χατζηγιάννης άψογος στον ρόλο του παρουσιαστή και συντονιστή της βραδιάς, και ο Πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρης Παπαχρήστος έβαλε την υπογραφή του σε μια ακόμη υπέροχη εκδήλωση που σχεδιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια για να προσφέρει πολιτισμό και Παιδεία στην κοινωνία της πόλης μας.

Ο Γιώργος Λιάνης παρουσίασε άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου συνθέτη και στο τέλος υπέγραψε τα βιβλία του και φωτογραφήθηκε με τον κόσμο. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ζήσσης Ζάννας που είχε μια όμορφη στιχομυθία με τον κ.Λιάνη, και τον τελευταίο να τον παροτρύνει δημόσια να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ξεπεράσει η χώρα τα προβλήματα.
Επίσης παρών ήταν ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης κ. Παυλίδης Θόδωρος, ο κ. Ρουκάς Δημήτρης επιστημονικός συνεργάτης της Περιφέρειας, ο κ. Καζταρίδης που μίλησε για τον Βασίλη Τσιτσάνη, ο κ. Δημήτρης Μπέης, και φυσικά το "team" του βιβλιοπωλείου Νέστωρ που βοήθησε στην διανομή του βιβλίου του κ. Λιάνη.
  

ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ Δ.Σ.

To πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο προέκυψε κατόπιν αρχαιρεσιών
που πραγματοποιήθηκαν στην ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.
Η σύνθεσή του έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ευγένιος Παπαδόπουλος
Αντιπρόεδρος: Θεοχαρης Μπικηρόπουλος
Γεν. γραμματέας: Αργύρης Ολοκτσίδης
Ταμίας: Αγγελος Αγγελίδης
Κοσμήτορας: Βιβή Κοντοπούλου
Μέλη: Καραμανώλας Αλέξης
           Κόσυβας Θάνος
           Παπαδημητρίου Μάγδα
           Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης
Αναπληρωματικό μέλος: Τσερτεκίδου Γιώτα

Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Δευτέρα 11/5/2015 σήμερα.