Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Πιερικός Αρχέλαος – Αργοναύτης Καλαμαριάς 77-51 | Β΄εθνική κατηγορία ανδρών



Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε εύκολα του Αργοναύτη Καλαμαριάς με 77-51 σε αγώνα για την 26η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών. Η ομάδα της Κατερίνης ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 45-26 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος ο Στέλιος Χατζηιωάννου  χρησιμοποίησε παίκτες από την παιδική και εφηβική ομάδα (Βαβατσιούλας, Τσιλιγγαρίδης, Ζησόπουλος και Παρμακτσίδης) με το σκορ να διαμορφώνεται στο τελικό 77-51.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



8η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2015- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



"Νέοι φίλοι είναι σαν ασήμι, μα χρυσάφι είναι οι παλιοί". Η συνάντηση των απόφοιτων του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης! (Φωτογραφίες)



Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Μαϊου, η καθιερωμένη συνάντηση συμμαθητών απόφοιτων του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης σχολικού έτους 1984-85. Η προσέλευση ήταν μεγάλη, καθώς ήρθαν πολλοί και από άλλες πόλεις όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Η χαρά και η συγκίνηση όλων μας, καθώς και των καθηγητών που παρευθέθησαν, ήταν εμφανής. Οι παιδικές και εφηβικές φιλίες και σχέσεις χαράσσονται βαθιά μέσα μας. "Νέοι φίλοι είναι σαν ασήμι, μα χρυσάφι είναι οι παλιοί", όπως ανέφερε στη συγκέντρωση η Πρόεδρος του 15/λούς μας, Σοφία Ελευθεριάδου. Ανανεώνουμε , λοιπόν, το ραντεβού μας για τον Μάιο του 2016. Να είμαστε πάντα γεροί και χαμογελαστοί να ανταμώνουμε.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 19 ΜΑΙΟΥ





ΣΑΙΤ ΤΣΕΝΙΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΒΛΑΣΗΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Πώς βλέπει η αριστερά τη γενοκτονία και την εξόντωση των λαών της Ανατολής; Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά θα δοθεί την Κυριακή, 17 Μαίου, 11 το πρωί στο καφέ Ολύμπιον. Με ομιλητές δύο ανθρώπους της αριστεράς, τον γνωστό ιστορικό του μικρασιατικού ελληνισμού Βλάση Αγτζίδη (υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς και διαχειριστή της σπουδαίας ιστοσελίδας «Πόντος και αριστερά») και τον τούρκο αγωνιστή της αριστεράς, ιστορικό και κοινωνιολόγο Σαϊτ Τσετίνογλου, ο οποίος μελέτησε και συνεχίζει να μελετά τα σχετικά με την συστηματική εξόντωση των Ελήνων και των άλλων πληθυσμών της Ανατολής από την οθωμανική και κεμαλική εξουσία.

Λήξη κατηχητικών παιδιών Λυκείου της Ι.Μ. Κίτρους




Με την ευκαιρία λήξης της κατηχητικής χρονιάς  2014-2015 το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποίησε προσκυνηματική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή σε προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για παιδιά γ΄ γυμνασίου και λυκείου.



Η ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΒΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ).


Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης



Είμαστε η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών,
μια ομάδα ανεξάρτητων εκπαιδευτικών
μια ομάδα ελεύθερων ανθρώπων,
Είμαστε καθηγητές, που υπηρετούμε στην Πιερία, χωρίς συνδικαλιστικό παρελθόν. Η προσπάθειά μας ξεκίνησε πριν από 2,5 χρόνια όταν, μια μικρή ομάδα 5 συναδέλφων, κουρασμένοι και αηδιασμένοι από τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο μας, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε και να καταθέσουμε τη δική μας διαφορετική πρόταση.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Μοναδικές μουσικές στιγμές στα Εόρτια Μουσικών Σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας



Ξεχωριστές μουσικές στιγμές χάρισαν τα Μουσικά Σχολεία Κατερίνης, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Βέροιας που συναντήθηκαν στην αίθουσα του 2ου-5ου Γ.Ε.Λ. Κατερίνης την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στα πλαίσια του θεσμού των Εορτίων των Μουσικών Σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας.
Με το νέο αυτό θεσμό που εορτάζεται για δεύτερη χρονιά, δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθεί το ανεκτίμητο παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό έργο που προσφέρουν τα μουσικά σχολεία στην παιδεία του τόπου και στην ελληνική κοινωνία.
Τα Εόρτια συνδιοργανώθηκαν από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

2η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ" ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ



ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΑ

Οι μαθητές και των τριών τάξεων  του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας στις 6 Μαΐου του τρέχοντος έτους. Για φέτος επιλέξαμε ως προορισμό μας την ιστορικής και εθνικής σημασίας  περιοχή της Μακεδονίας και ειδικότερα της πρωτεύουσας του Βασιλείου της Αρχαίας Μακεδονίας, μιας και γνωρίζουμε καλά ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας ότι πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές περιοχές της χώρας μας και ως εκ τούτου αποφασίσαμε να εκδράμουμε προς τα εκεί.  Οι μαθητές μας οργανωμένα και με την καθοδήγηση των συνοδών καθηγητών είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του σύγχρονου αυτού εντυπωσιακού κτιρίου, του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου στεγάζονται και εκτίθενται  τα πολύτιμα ευρήματα της Αρχαίας Πέλλας πιστοποιώντας με τον πιο αδιαμφισβήτητο και τεκμηριωμένο τρόπο την ελληνικότητα της Μακεδονίας με τη συνεχή, μακραίωνη και αδιάλειπτη παρουσία του ελληνισμού στην εν λόγω περιοχή. Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσκεψή μας στην ονομαστή και ξακουστή για την εποχή της Σχολή του Αριστοτέλη στη 


Μίεζα της Νάουσας, όπου μαθήτευσε κοντά στο σοφό δάσκαλο Αριστοτέλη ο Μέγας Αλέξανδρος μαζί με άλλους επίλεκτους και εκλεκτούς νέους της τότε εποχής. Εκεί οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα στο όμορφο και καταπράσινο φυσικό τοπίο. Η αμοιβή όλων ήταν ότι οι μαθητές μας επέστρεψαν μετά την επίσκεψη αυτή έχοντας αποκομίσει πλούτο γνώσεων και εμπειριών. Ευχή όλων μας είναι να συνεχίσουμε και τις υπόλοιπες σχολικές χρονιές τέτοιου είδους δραστηριότητες.
Για το Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου
Ο Διευθυντής
Αλεκάκης Παναγιώτης

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ 3ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΓΚΑΛΕΡΙ ΜΕΖΕ (GALLERY MEZE)







Παπαχρήστος - Λιάνης. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

  
Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ-αιώνιος καλπασμός, συναντήθηκαν και είχαν να πουν πολλά, ο πρόεδρος Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου του συνδιοργανωτή της εκδήλωσης Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος της αξιόλογης έκδοσης Γιώργος Λιάνης.
   Η παρουσίαση του βιβλίου συνοδεύεται από ιστορικές αναφορές στη διαδρομή και το δημιουργικό έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, αλλά και αφηγηματικό λόγο και τραγούδια του συνθέτη από την ορχήστρα νέων του Δίου.
   Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στις 7:30 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κατερίνης EKABH, με διοργανωτή το κέντρο γραμμάτων και τεχνών Δίου και τον εκδοτικό οργανισμό Λιβάνη.
   Συνδιοργανωτές εκτός από το ΟΡ.ΦΕ.Ο., ο Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης και το βιβλιοπωλείο Νέστωρ.
   Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε όλους τους Πιεριείς.
  
  


Μάνα μου…εσύ που έφτιαχνες πάντα γλυκό τον κόσμο. Από την 2η Ποιητική Συλλογή ¨ανθρώπινα¨ του Αγγελου Αγγελίδη



     



Μάνα !!!... 
δεν μου τα είπες όλα τότε ….   Μάνα.
Μάνα !!!...
σαν άλλα μ΄ έταξαν θαρρώ τα πρώτα σου τα λόγια.

Μάνα !!!...
κι αν κάποιοι σε ξεγέλασαν, αντίσταση δεν έκανες καθόλου.
Μάνα!!!... 
στο ένστικτο αφέθηκες, μα ήμουνα ακόμη τόσο νέος.

Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. στην Ι.Μ. Κίτρους (ΦΩΤΟ)



Στα πλαίσια του μαθήματος της «Παιδαγωγικής» του καθηγητού της Θεολογικής σχολής κ. Ιωάννη Κογκούλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα 9 Μαΐου εκδρομή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους.

Η εκδρομή άρχισε με εκκλησιασμό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου της πόλης της Κατερίνης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κίτρους Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης και οι υπεύθυνοι του ναού δεξιώθηκαν τους φοιτητές και τους καθηγητές στην αίθουσα του ναού.


Εκεί ο πρωτοσύγκελος υποδέχτηκε και καλωσόρισε τους φοιτητές ενώ μετέφερε και τις πατρικές ευχές του οικείου ποιμενάρχου κ. Γεωργίου.

Pierikos Club Μελανόλευκοι: «Καλοστημένο θέατρο!». Ο «κομπάρσος ΠΙΕΡΙΚΟΣ της καρπαζιάς» όπως τον οραματίζεται ο Πρόεδρος, εμείς δεν το θέλουμε!!!



ΕΚΑΒΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
---------------------------------
Pierikos Club Μελανόλευκοι: «Καλοστημένο θέατρο!»

«Για την ιστορία έχουμε χρέος να παραθέσουμε και έναν αντίλογος στον (χθεσινό)μονόλογο της ΠΑΕ Πιερικός.
Έτσι και αλλιώς προσωπικές φιλοδοξίες δεν τρέφουμε, ας ακουστούν τουλάχιστον μερικές αλήθειες και ας κρίνει ο καθένας. Ίσως να είναι και ο τελευταίος αντίλογος που θα ακουστεί…
Η (χθεσινή) συγκέντρωση της Εκάβης ήταν ένα καλοστημένο θέατρο από πλευράς ΠΑΕ ώστε να συνηθίσουν και οι τελευταίοι ρομαντικοί στην ιδέα του «κομπάρσου ΠΙΕΡΙΚΟΥ».
Ο «κομπάρσος ΠΙΕΡΙΚΟΣ της καρπαζιάς» όπως τον οραματίζεται ο Πρόεδρος θα είναι μια ομάδα με ακόμα πιο χαμηλό μπάτζετ, με οπαδούς-φυτά, περιτριγυρισμένη από αυλοκόλακες και καταδικασμένη να τρώει τεσσάρες και πεντάρες στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Χθες μάλιστα έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια να απαξιωθεί γενικά το όνομα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ώστε ο πήχης των προσδοκιών για του χρόνου να πέσει πολύ χαμηλά.

Το Λύκειο Ελληνίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης 2015


ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ




Στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων του κόμματος «Τελεία» στην πόλη της Δράμας,  παραβρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαΐου 2015, ο πρόεδρο του κόμματος Απόστολος Γκλέτσος.
Παρόντες επίσης πολλά τοπικά και περιφερειακά στελέχη του κόμματος, ενώ τον συντονισμό και τον πρώτο λόγο στην τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού είχε ο πολιτευτής της «Τελείας» στο Νομό Δράμας κ. Τσολιάς.
Με ευθύ και άκρως επικοινωνιακό λόγο ο κ. Γκλέτσος, χαιρέτησε τους παραβρισκόμενους και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο, τόσο στους δημοσιογράφους, όσο και στους πολίτες, για να καταθέσουν τα ερωτήματά τους, όπως και έγινε.

Η εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στην Κατερίνη


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου στον νεόδμητο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγ. Χριστοφόρου Κατερίνης τελέστηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Καλημέρα, Κυριακή σήμερα 10/5/2015