Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Η έβδομη κατά σειρά παραίτηση μέλους του Δ.Σ. του Ν.Ο.ΚΑΤ.)



Προς το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης

Θέμα: «ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ»

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά  την 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του 2015 κατά την οποία το σώμα των μελών του Ν.Ο.ΚΑΤ. με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε τον Οικονομικό και Διοικητικό Απολογισμό του 2014  και ήρε την εμπιστοσύνη του προς την παρούσα Διοίκηση, θεωρώ επιβεβλημένη την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. του Ν.Ο.ΚΑΤ. την οποία και σας καταθέτω σήμερα.

Βασίλειος Μπούσιου

Λυκειακές επιτροπές - Στο ίδιο έργο θεατές

Φίλοι και φίλες
Θα περίμενε κανείς, ιδιαίτερα την περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, να αλλάξει επιτέλους ο τρόπος με τον οποίο ορίζονται οι λυκειακές επιτροπές, πολύ περισσότερο μετά από τη σχετική οδηγία του νέου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Για άλλη μια χρονιά όμως, είμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Διοικητικοί υπάλληλοι, που υπηρετούν στη Διεύθυνση, συνάδελφοι αποσπασμένοι από άλλα Π.Υ.Σ.Δ.Ε., διάφοροι «ημέτεροι» και «κολλητοί», ακόμα και «συνάδελφοι» από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (!) είναι τα βασικά συστατικά μιας «καλής» λυκειακής επιτροπής.
Δικαιολογημένη η αγανάκτηση και δίκαιες οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων στα σχολεία, που βλέπουν ότι, για άλλη μια φορά, παραμερίζονται προς όφελος των ίδιων πάντα «συναδέλφων» τους. Κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να προσεγγίσουν τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, προκειμένου να μπορέσουν και αυτοί, να καρπωθούν τα ψίχουλα της αμοιβής από τη συμμετοχή στις επιτροπές.
Θεωρούμε ότι, πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η αθλιότητα. Υπάρχουν πολλοί ικανοί συνάδελφοι στα σχολεία μας, που μπορούν να στελεχώσουν τις επιτροπές αυτές και οι οποίοι θα πρέπει να εναλλάσσονται με δίκαιο τρόπο, ώστε σταδιακά να δοθεί η δυνατότητα σε όλους, να εμπλακούν στη διαδικασία αυτή, με τρόπο που να μην δημιουργεί πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων.
Προτρέπουμε όσους συναδέλφους συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια στις λυκειακές επιτροπές, να ζητήσουν την εξαίρεσή τους.
Ζητάμε να εφαρμοστεί η οδηγία του νέου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να ανανεωθεί η σύσταση των επιτροπών αυτών σε ποσοστό τουλάχιστον 50% σε σχέση με τα δύο τελευταία χρόνια.


Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Το Πλάτων στο Λοτζ της Πολωνίας. (Φωτογραφίες)



Το Δημοτικό μας σχολείο συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, ΚΑ2 με τίτλο: "Δίγλωσση Εκπαίδευση, Ένα Βήμα Μπροστά" και διάρκεια δύο έτη. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί Δάφκου Β., Μπίντα Η., Ιορδανίδου Ε. επισκέφτηκαν την πόλη Λότζ στην Πολωνία όπου με τους άλλους εταίρους από την Πολωνία, την Ρουμανία, και την Τουρκία εφάρμοσαν τη δίγλωσση εκπαίδευση με τη μέθοδο CLIL και αντάλλαξαν ιδέες. Βασική επιδίωξη της μεθόδου CLIL είναι να συνδυαστεί η απόκτηση γνώσης για ένα διδακτικό αντικείμενο με την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών.


ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-6η Αγων. Play-off Γ1, Γ2, 6-5-2015




Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 04-05-2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας που αποτελείται από τους  ΟΡΦΑΝΙΔΗ Κωνσταντίνο Πρόεδρο, Μαβίνη Αργύριο Αναπληρωτή Πρόεδρο, Αθανασόπουλο Χρήστο Μέλος με θέμα τον ορισμό διαιτητών και βοηθών διαιτητού για τους αγώνες Πρωταθλήματος Play-Off Γ΄ κατηγορίας  της Ε.Π.Σ. Πιερίας που θα πραγματοποιηθούν  την 06-05-2015.  Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε ομόφωνα ο ορισμός των διαιτητών και βοηθών διαιτητού όπως αναγράφεται παρακάτω.

Η Νυχτερινή Ποδηλατοβόλτα της Τετάρτης από την Ποδηλατική Από-δραση



Η Τετάρτη έρχεται και είναι ώρα για μια νυχτερινή ποδηλατοβόλτα στις γειτονιές της Κατερίνης!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Από αυτή την εβδομάδα οι βραδινές βόλτες θα γίνονται στις 9 το βράδυ.
Ραντεβού στην Πλατεία το βράδυ στις 9 μ.μ. λοιπόν!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι βόλτες της Τετάρτης πραγματοποιούνται μέσα στην πόλη, ενώ ενδέχεται να ακολουθήσει έπειτα και μια βόλτα προς Παραλία αν ο κόσμος το επιθυμεί και οι συνθήκες το επιτρέπουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν βρέχει οι βόλτες δεν πραγματοποιούνται.

Πάμε να διεγείρουμε τις αισθήσεις μας με φώτα, μυρωδιές, ήχους και βραδινό αεράκι!
Ο ρυθμός θα είναι σχετικά χαλαρός, ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν ακόμα και οι πιο αρχάριοι ποδηλάτες.
Η βραδινή βόλτα της Τετάρτης γίνεται ΕΝΤΟΣ της πόλης ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και μια βόλτα ως την Παραλία στη συνέχεια, ανάλογα με τον καιρό και τα κέφια των συμμετεχόντων!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ "ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2015"



ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε δημοσίευση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης για τη σημερινή (Δευτέρα 4-5-2015) παρουσίαση του σχολείου μας στον κεντρικό πεζοδρομο της Ξάνθης.


Η Πολιτευτής του κόμματος «Τελεία» Ν. Πιερίας Μαρία Νικολαίδου στο 6ο επιμορφωτικό σεμινάριο του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας με θέμα «Η γυναίκα συμμετέχει , η πολιτική αλλάζει»



Η Πολιτευτής του κόμματος «Τελεία» Ν. Πιερίας Μαρία Νικολαίδου συμμετείχε στο 6ο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) με θέμα «Η γυναίκα συμμετέχει , η πολιτική αλλάζει»,στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής» από 27 ως 30 Απριλίου στην Κοζάνη. 

Δοκιμασία από ψηλά… του Γιάννη Τσαπουρνιώτη



Πόσα παραδείγματα, πόσες καθημερινές εικόνες να αραδιάσω στην κενόδοξη φαντασία μου για να πειστώ για τα λάθη μου και να μετανοήσω;
Πόσο συχνά είναι τα καθημερινά «χαστούκια» της ζωής που πρόσκαιρα μόνο αντιλαμβάνομαι το βαθύτερο μήνυμα τους;
Καίω μέσα μου τις πίκρες και τις στεναχώριες και η στάχτη μένει μόνο για να μου βάζει φρένο στους παροξυσμούς ανόητων, άγευστων, φθαρτών απολαύσεων που ξεγελούν το πνεύμα και τη σάρκα.

Πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Μακρύγιαλο με την βουλευτή Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Στο πλαίσιο της καμπάνιας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με στόχο και την ενημέρωση των πολιτών για το κυβερνητικό έργο ,αλλά και ζητώντας την ενεργή συμμετοχή τους στην διακυβέρνηση της χώρας διοργανώθηκε στον Μακρύγιαλο πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.
 
H βουλευτής έκανε πρώτα έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, της δράσης των 3 βουλευτών της Πιερίας για τα θέματα του νομού που προώθησαν αλλά και ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης με την Ε.Ε.
 
Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν φορείς αλλά και πολίτες  για θέματα που απασχολούν την περιοχή  και συνολικά την βόρεια Πιερία. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήσεις φορέων και πολιτών.
H εντύπωση όλων ήταν ότι αυτές οι συναντήσες πρέπει να γίνονται συχνά ώστε να υπάρχει αμφίδρομη ενημέρωση και επαφή του πολίτη με τους βουλευτές του νομού.
 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:
1.       Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Παναγιώτη ΚΑΜΜΕΝΟ
2. Υπουργό Εσωτερικών &
Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Νικόλαο ΒΟΥΤΣΗ


Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, 

Τεράστια αναστάτωση, άγχος και ταλαιπωρία έχει δημιουργηθεί στους προς εισαγωγή άρρενες - επιτυχόντες στις Αστυνομικές Σχολές της χώρας ετών 2013-2014 και 2014-2015, καθώς, προφανώς ένεκα ελλείψεως συντονισμού των συναρμοδίων υπηρεσιών των Υπουργείων σας, αυτοί καλούνται προς κατάταξη στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ επίκειται από τον Σεπτέμβριο 2015 η εγγραφή τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 34 παρ. 23 Ν. 4115/2013. 

H ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΣΠΙΡΤΖΗ 3/5/2015


Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ.





ΧΘΕΣ 03/05/2015 ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ. 
ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΩΛΗΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΛΑΣΚΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΛΕΜΠΟΥΜΠΑ ΟΛΓΑ
ΤΑΜΙΑΣ: ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΓΚΟΥΝΤΩΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΑΝΗΛΙΚΩΝ-ΕΝΗΛΙΚΩΝ).
ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
ΠΑΛΑΣΚΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ:6983931420
ΑΛΕΜΠΟΥΜΠΑ ΟΛΓΑ:6975838210

Η Εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Πιερίας στην Λίμνη Πλαστήρα και την μονή Κορώνης.





Την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 τα μέλη και φίλοι του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. βρεθήκαμε σε μια όμορφη ημερήσια εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα και την μονή Κορώνης. 

Διάλογος του βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα με τους κατοίκους της Βροντούς



Ζητήματα γενικότερου πολιτικού ενδιαφέροντος, αγροτικής πολιτικής αλλά και τοπικά ζητήματα που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής ανέπτυξε ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βροντούς – Κονταριώτισσας στη Βροντού, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Δίνουμε το παρών».
Η εκδήλωση έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς το πρωί της Κυριακής, 3 Μαΐου 2015, με τους πολίτες να επικεντρώνονται κυρίως σε ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος αλλά και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η συντονίστρια της Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου – Ολύμπου Σάκης Καλαϊτζής, αλλά και πολλοί πολίτες της Βροντούς και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Την εκδήλωση συντόνιζε εκ μέρους της τοπικής οργάνωσης ο Νίκος Χατζηστογιάννης.

Επανέρχεται από σήμερα, Δευτέρα (04/05/2015) η τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.




Η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 12:30, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Η πρόθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη και της κυβέρνησης ήταν να γίνεται σε τακτική και επίσημη βάση η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μία δέσμευση που από σήμερα γίνεται πράξη.

http://webtv.nerit.gr/nerit1-live/

Μπέττυ Σκούφα: "Καταλύεται η ταξικότητα στα σχολεία" (Εξω από τα δόντια στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την Τράπεζα Θεμάτων"


ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ PLAY-OFF



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


            Καλούνται τα σωματεία
            1.- ΟΛΥΜΠΟΣ Βροντούς
            2.- ΤΑΥΡΟΣ Ελάφου
            3.- ΑΡΗΣ Κοκκινοπλιτών
            4.- ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. Κεραμιδίου
            5.- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Σβορώνου
            6.- ΕΛΠΙΣ Ανδρομάχης.
την Τρίτη 5-5-2015 και ώρα 7:00 μ.μ., σε κοινή σύσκεψη με την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Πιερίας, για τους αγώνες Play-Off ανόδου και κατάταξης της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Για την Επιτροπή πρωταθλήματος & Κυπέλλου
Ο Πρόεδρος
Ηρακλής Δασιόπουλος

           

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





Κατερίνη 1-05-2015

Προς το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ  ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ.
Ιωάννη Νικολαΐδη 
-------
Κύριε Πρόεδρε,

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας, σεβόμενος τη βούληση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Ν.Ο.ΚΑΤ. που με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του 2014 και κατ΄επέκταση απέσυρε την εμπιστοσύνη των μελών προς το Δ.Σ., θεωρώ χρέος μου να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. και από τη θέση του εφόρου κωπηλασίας.

  
                                                                Ιωάννης Νικολαΐδης

Χάρης Τζαμακλής: Συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας



Ο Χάρης Τζαμακλής συνέταξε και κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητά να συμπεριληφθούν τα άτομα με αναπηρία στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο αφορά την πρόσληψη 32.433 ανέργων στους Δήμους της χώρας. Την ερώτηση του βουλευτή Πιερίας συνυπογράφουν 53 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεδομένου ότι η εργασία αποτελεί το «κλειδί» για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και η ανεργία την πιο σκληρή μορφή «κοινωνικής αναπηρίας», οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν σχετικά με την εφαρμογή των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία σε όλες τις δράσεις σχετικά με την Απασχόληση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Βραδιά λόγου και μουσικής. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ-Συνδιοργανωτής ο ΟΡ.ΦΕ.Ο.

 
   Τούτη τη χρονιά συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από το γέννηση του σημαντικότερου Έλληνα δημιουργού της λαϊκής μουσικής. Του Βασίλη Τσιτσάνη. Του μουσικού που εξέφρασε και ύμνησε μέσα από τις νότες τους καημούς και τις αγωνίες ενός ολόκληρου λαού.
   Με αφορμή την επέτειο της εκατονταετηρίδας του Βασίλη Τσιτσάνη η Πιερία τον τιμά μέσα από μια εκδήλωση στην οποία συμπλέουν ο λόγος και η μουσική. Διοργανωτές το κέντρο γραμμάτων και τεχνών του Δίου και ο εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη. Συνδιοργανωτές ο οργανισμός φεστιβάλ Ολύμπου, ο οργανισμός παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και το βιβλιοπωλείο Νέστωρ.
  


Επιστημονικό Συνέδριο στην Κατερίνη την Πέμπτη και Παρασκευή 7/8 Μαΐου




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνουμε με θέμα

«Η εικόνα του ΄άλλου΄ στην εποχή μας και στον τόπο μας. Ψυχοκοινωνικές και Ποιμαντικές προσεγγίσεις. Σύγχρονες μορφές βίας»

Πέμπτη  7- Παρασκευή 8 Μαΐου
Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης «Εκάβη»
Ώρες διεξαγωγής του Συνεδρίου 11.00 -20.00

Συνδιοργανωτές:

ΔΟΕ: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη
Σχετικά με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή

 ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ




 
Σήμερα, 29/4/2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη έπειτα από τη χθεσινή πρόσκλησή του, ενώ είχαν ήδη κατατεθεί οι τροπολογίες που αφορούν την εκπαίδευση στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αθλητισμού.
                Οι τροπολογίες, έπειτα από την έντονη αντίδραση του συνόλου σχεδόν των βουλευτών, αποσύρθηκαν και κατατίθενται τελικά στη Βουλή ως αυτοτελές Νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με στόχο να ψηφιστούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. επιμένει να επανεισάγει όλες τις «τροπολογίες» δίχως να προηγηθεί ο οποιοσδήποτε διάλογος με το συνδικαλιστικό κίνημα καταδεικνύει την απόλυτη απαξίωση της έννοιας του διαλόγου από τη μεριά του Υπουργείου Παιδείας.
                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην έναρξη της συνάντησης ανέδειξε τον ευτελισμό του διαλόγου για τον οποίο είχε δεσμευθεί ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας στη συνάντηση της 3ης Μαρτίου 2015  και αποτελεί εμπαιγμό έναντι των εκπαιδευτικών. Τόνισε το γεγονός η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εκπαιδευτικούς και έχει αυτοδιαψευστεί σε όλα τα ουσιαστικά ζητήματα για τα οποία πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου στις 16 Απριλίου 2015, αφού:
·                     Δεν καταργεί το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης
·                     Δεν καταθέτει καμία ρύθμιση για την άμεση πραγματοποίηση των διορισμών που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των σχολείων
·                     Δεν προχωρά στη δημιουργία οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων
·                     Δεν καταθέτει τις ρυθμίσεις, που είχε εξαγγείλει, για τους αναπληρωτές
·                     Δεν αγγίζει τα «καυτά» ζητήματα της Ειδικής και της Προσχολικής Αγωγής
Είναι αδιανόητο να καλεί ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας σε διάλογο το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για να «συζητήσουν» επί διατάξεων που έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή και ψηφίζονται άμεσα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Καταγγέλλουμε αυτή τη στάση και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των διατάξεων που δεν είναι όντως κατεπείγουσες (π.χ. επιλογή στελεχών εκπαίδευσης) και την έναρξη διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα για το σύνολο των θεμάτων που την απασχολούν.
Σε διαφορετική περίπτωση ο κλάδος θα απαντήσει άμεσα μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του όπως έπραξε σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για το θέμα της Αξιολόγησης.


Από τη Δ.Ο.Ε.

Μουσική βραδιά-Συναυλία στο Πάρκο Ευγγελικών Κατερίνης


Σε άθλια κατάσταση ο χώρος πίσω από το πολιτιστικό κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» (Φωτογραφίες)


Απαράδεκτες εικόνες αντικρίζει όποιος βρεθεί πίσω από την «ΕΚΑΒΗ» και συγκεκριμένα ακριβώς πίσω από το εγκατελελειμένο εστιατόριο του Δήμου Κατερίνης, το «ΕΚΑΒΗ ΠΑΛΛΑΣ».

Έπαρση Σημαίας στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


Ορειβατικά Νέα του Ε.Ο.Σ Κατερίνης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι o Ε.Ο.Σ. Κατερίνης την 09-10 Μαιου 2015 διοργανώνει εξόρμηση στο χωριό Ακρίτας (υψ. 1050μ) της Φλώρινας στους πρόποδες του Όρους Βαρνούντα όπου θα πραγματοποιηθεί 2η συνάντηση ορειβατικών συλλόγων Περιφέρειας Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας
Η συνάντηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00 στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Ακρίτα. Θα ακολουθήσει δωρεάν δείπνο . Η φιλοξενία θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου Ακρίτα και είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας υπνόσακο και στρωματάκι. Υπάρχει επίσης δυνατότητα κατασκήνωσης στον προαύλιο χώρο.

Την Κυριακή 10 Μαΐου στις 07:30 θα προσφερθεί τσάι βουνού και πρωινό και θα ακολουθήσει πορεία 5 ωρών ,προς την κορυφή Ανθοβούνι (Πινερίτσα, 2117μ) του Βαρνούντα και επιστροφή στον Ακρίτα.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ χειμερινών δραστηριοτήτων
Απαραίτητα: :Yπνόσακος,Καριματ, Μπατόν
Αναχώρηση: 14:00 από 7ο Γυμνάσιο (Άγαλμα Ποντίου)
Κόστος συμμετοχής: 15€ ευρώ ,
Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολές στα γραφεία του συλλόγου
Αλ. Ζαΐμη 3 (ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΕΜΠΤΗ 07-5-2015 ) τηλ., fax.: 23510-23102 κιν: 6977587345

Email: eoskaterinis@gmail.com     Email: ttekiridis@gmail.com