Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ο λόγος που εκφώνησε ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων την στιγμή που κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα της Ελευθερίας στη κεντρική πλατεία Κατερίνης!



Την ώρα που ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Χρήστος Φωτόπουλος κατέθετε στεφάνι στο άγαλμα της Ελευθερίας, ξάφνιασε ευχάριστα όλους με τον λόγο που εκφώνησε!


Είπε:

«Σε σας που ζώσατε την ζωή σας για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, για δικαιώματα της εργατιάς οι αστυνομικοί υπάλληλοι υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για συμπόρευση με όλους τους εργαζόμενους για την πραγματική συμφιλίωση του Έλληνα αστυνομικού με τον πολίτη, για μια φιλική αστυνομία προς την κοινωνία, δίπλα στους εργαζόμενους και τον πολίτη πάντα και μακριά από σκουριές και διαδηλώσεις.

Σας ευχαριστούμε πολύ!»


Ολύμπιο Συμπόσιο 2015: Επίσημη τελετή έναρξης.- Κυριακή, 17 Μαΐου στις 20:30 στο Village Mediterranean στην Παραλία Κατερίνης.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 1΄ ΜΑΗ



Η Εργατική Πρωτομαγιά στην Κατερίνη ένωσε τρεις φίλους που είχαν να βρεθούν από το 1975!



Οι Άγγελος Αγγελίδης, Αχιλλέας Μητσουκαράκης και Αργύρης Κουντουριανός πήγαν σήμερα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης για να γιορτάσουν την Εργατική Πρωτομαγιά.
Ο καθένας ξεχωριστά και κανείς τους δεν περίμενε να συναντηθούν μεταξύ τους.
Είχαν να ιδωθούν από το 1975!
Όταν και τελείωσαν το εξατάξιο Γυμνάσιο Αιγινίου.
Η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης τους ένωσε και τους δόθηκε η ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τα παλιά ύστερα από 40 χρόνια!


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)






Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



        
  Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι πολίτες της Πιερίας  που  πήραμε μέρος στην Πρωτομαγιάτικη αγωνιστική συγκέντρωση  στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εγκρίνουμε το παρακάτω ψήφισμα:
         Αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.
            Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και την αλληλεγγύη προς την εργατική τάξη και το λαό του Νεπάλ για την καταστροφή που προκλήθηκε από τον ισχυρότατο σεισμό.
           Διατρανώνουμε την θέληση μας να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων μας και να παλέψουμε για έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση.         

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 2 και την Κυριακή 03 Μαΐου στη διάρκεια διεξαγωγή των αγωνισμάτων τριάθλου στην Παραλία



Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την 18954/30-4-2015 σχετ.18765 Χορήγηση Άδειας Τέλεσης Αγώνα, θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας, το Σάββατο 2  Μαΐου από ώρα 15:30 έως 17:30 και την Κυριακή  03 Μαΐου από 09:00 έως τις 13:00.
Στην παραλιακή οδό που ενώνει την Παραλία Κατερίνης με τον λιμένα Αλυκών Κίτρους. Πιο συγκεκριμένα, από το ύψος του ξενοδοχείου COSMOPOLITAN ως τον λιμένα Κίτρους. Παρακαλούνται όσοι θέλουν να μετακινηθούν για τους αντίστοιχους τελικούς προορισμούς να κινηθούν σε εναλλακτικές διαδρομές.
Για τα καταστήματα που λειτουργούν κοντά και από τα φανάρια  Παραλίας Κορινού έως την Παραλία Κατερίνης, θα εξυπηρετούνται από την παραλιακή οδό (μπροστά στη θάλασσα). Θα υπάρχουν εθελοντές που θα διευκολύνουν την πρόσβαση.


Θες να γίνεις Πρόεδρος της ΕΡΤ; Δες τα προσόντα…



Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των θέσεων του Προέδρου του Δ.Σ. , του Διευθύνοντος Συμβούλου και ...
των τριών λοιπών μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε.
Κατόπιν της ψήφισης του νόμου 4324/2015 (Α’ 44/29.04.2015) «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του κ.ν. 2190/1920 και άλλες διατάξεις», και σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 4 του άρθρου 7 του νόμου, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απευθύνει ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων του Προέδρου του Δ.Σ. , του Διευθύνοντος Συμβούλου και των τριών λοιπών μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) Α.Ε.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος έχει αναρτηθεί στη Δι@ύγεια και τον ιστότοπο www.opengov.gr.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικώς, μέσω της σχετικής πλατφόρμας στον διαδικτυακό τόπο www.opengov.gr μέχρι τη Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015, 12:00 μ.μ.

Η επανάσταση δεν έχει τρόπο. Έχει μόνο δίκιο. (Του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη.)




Ξεκινάμε λοιπόν από το τέλος. 
Παρέα με τους στίχους του T.S. Eliot επισκεπτόμαστε τις κόκκινες πόλεις του κόσμου: Λονδίνο, Μόσχα, Πράγα,  Καμπάλα, Αθήνα..."Στο ακίνητο σημείο είναι ο χορός" .Άνοιξη του '41,του '14,του '68,του 2010 και Άνοιξη του 2015.Εκεί όπου οι αγαπημένοι μας, πέσανε. Εκεί όπου οι λαοί αγωνίζονται για ειρήνη κι ελευθερία. Εκεί, όπου ο θάνατος είναι απλά το τέλος του μεγαλύτερου γυρίσματος. Εκεί όπου τα παιδιά χαμογελούν ακόμα. Τον αγώνα δε θα τον σταματήσουμε ποτέ. Εδώ, το δίκιο να διεκδικούμε, ποτέ. Κι ας γινόμαστε ενίοτε κακοί και με εκείνους που εξαρχής μας έφτυναν και με τους άλλους που κάποτε μας λάτρευαν. Η επανάσταση δεν έχει τρόπο. Έχει μόνο δίκιο. Όσο υπάρχουνε Αχαιοί θα υπάρχει μια ωραία Ελένη και ας είναι αλλού το χέρι αλλού ο λαιμός. Κάθε καιρός κι ο Τρωικός του πόλεμος. Κάθε καιρός κι η Ελένη του. Καθείς και τα όπλα του, λοιπόν.
 


Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

Μήνυμα για την Πρωτομαγιά της Πολιτευτή του κόμματος "Τελεία" Ν. Πιερίας κας Μαρίας Νικολαίδου



Η Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης και τιμής, συμβολίζει και υπενθυμίζει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο, αποτελεί μάλιστα σταθμό και αφετηρία για νέες διεκδικήσεις, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, των συνθηκών και των όρων εργασίας.
Η πολιτική των τελευταίων ετών και τα μνημόνια έχουν γυρίσει τη χώρα στον εργασιακό μεσαίωνα.
Έχει καταπατηθεί η ανθρώπινη προσωπικότητα, η αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίες, η κοινωνική δικαιοσύνη και η δημοκρατία. Περικοπές μισθών και συντάξεων, ανεργία και κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν οδηγήσει στο κοινωνικό περιθώριο χιλιάδες Έλληνες και έχει στερήσει την ελπίδα από τους νέους που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδος. ΄
Είναι χρέος λοιπόν των κυβερνώντων αλλά και όλων μας να κάνουμε σωστές πολιτικές κινήσεις, να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις και να αναζητήσουμε αποτελεσματικούς τρόπους διεξόδου από την κρίση.

 Να αγωνιστούμε από κοινού για έναν κόσμο ισότητας, ευημερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, μέσα από την ανάπτυξη, την στήριξη της επιχειρηματικότητας, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την διασφάλιση των κοινωνικών παροχών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας.

Καλημέρα, Παρασκευή 1 Μαΐου σήμερα. Μην ξεχνιέστε δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!