Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΔΟΕ: Το υπουργείο Παιδείας απαξιώνει τον διάλογο!



Όταν στις 3 Μαρτίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας ανακοίνωνε στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ότι πολύ σύντομα η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. θα κατέθετε σε διάλογο με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες πολυνομοσχέδιο όπου θα περιλαμβάνονταν όλα τα μεγάλα ζητήματα που συζητήθηκαν σ” εκείνη τη συνάντηση κι ότι θα μεσολαβούσαν πολλές και συχνές συναντήσεις πολιτικής ηγεσίας – Δ.Ο.Ε. όπου θα αναπτυσσόταν  γόνιμος και αναλυτικός διάλογος, κανείς δε φανταζόταν ότι θα γινόταν μάρτυρας της απόλυτης απαξίωσης κάθε διαδικασίας θεσμικού διαλόγου που επέβαλε η ηγεσία του Υπουργείου. Δε φανταζόταν, επίσης, ότι τόσο γρήγορα θα αυτοδιαψευδόταν ο Αναπληρωτής Υπουργός ο οποίος διαβεβαίωνε ότι δε θα επαναλάμβανε την απαράδεκτη πρακτική των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών να «στριμώχνουν» ρυθμίσεις για την παιδεία σε άσχετα νομοσχέδια.

Μουσικό Αερόστατο. (Εκπομπή για παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά Επιμέλεια- παρουσίαση: Δομνίκη Καράντζιου, Ειρήνη Παπαδοπούλου και Λεωνίδας Βαϊόπουλος)



Το Μουσικό Αερόστατο θα απογειωθεί και πάλι
το επόμενο Σάββατο 25 Απριλίου 2015.
Όπως πάντα στο Ράδιο Ενημέρωση, 92,2fm.
 http://www.e-radio.gr/Enimerosi-922-Katerini-i653/live

Κλειστοί οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα αύριο από τις 12:00 έως 15:00. Κλειστά και στην Πιερία!



Αυριο Παρασκευη 24 Απριλιου συμμετεχουμε στο κλείσιμο των Δήμων
που πραγματοποεί η ΚΕΔΕ από τις 12.00 – 15.00. εκδηλώνοντας την διαμαρτυρία μας για το σάρωμα των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων.

ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ

Και εγένετο Κυνοφιλική 'Ενωση Πιερίας!




Αρχαιρεσίες Κυνοφιλικού  Ομίλου  Πιερίας  ( Κ.Ο.Π.)


Την Τετάρτη , 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  η πρώτη Γενική Συνέλευση του νεοϊδρυθέντος Κυνοφιλικού  Ομίλου  Πιερίας με μοναδικό θέμα την ανάδειξη  των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής .

Ψήφισαν 30 μέλη, βρέθηκαν  έγκυρα 30
έλαβαν και εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη του  Διοικητικού  Συμβουλιου :

Πιερικός Αρχέλαος – Άργος Ορεστικό | Βράβευση Παιδικής και Εφηβικής Ομάδας



Η ανδρική ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου αντιμετωπίζει την Κυριακή 26/4 και ώρα 17:00 στην Κατερίνη το Άργος Ορεστικό.Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι καθώς το Αργος βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας.Συνεπώς ο Πιερικός Αρχέλαος(5η θέση) με νίκη διατηρείται στο κυνήγι της 4ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ παιχνίδια.

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το παιχνίδι του 1ου γύρου στο Άργος και μάλιστα σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Ήταν αναμφισβήτητα μία από τις πιο δύσκολες έδρες και κέρδισαν οι γηπεδούχοι με 78-72.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

 Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου του αγώνα μεταξύ του Πιερικού Αρχέλαου και του Άργους Ορεστικού που θα γίνει στις 26/4/2015 και ώρα 17:00 στο κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού θα βραβευθεί η ομάδα των Εφήβων που στέφθηκε Πρωταθλήτρια Κεντρικής Μακεδονίας και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων καθώς και η ομάδα των Παίδων η οποία ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Μακεδονίας,Θράκης και Θεσσαλίας και προκρίθηκε στην τελική 6άδα της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 17 Ιουνίου.

O προπονητής του Πιερικού Αρχέλαου Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά:

Η άσπρη κιμωλία και ο μαύρος μαρκαδόρος «Η ποδιά της Ράνιας»της Δομνίκης Καράντζιου



Η άσπρη κιμωλία και ο μαύρος μαρκοδόρος είχαν γίνει πλέον οι καλύτεροι φίλοι. Περνούσαν ανεπανάληπτες στιγμές μέσα στην τάξη. Ο μαρκαδόρος είχε αποκτήσει σιγά σιγά πολλές γνώσεις στα μαθηματικά και στη γλώσσα. Αδυναμία όμως είχε στη Γεωγραφία. Του άρεζε να ακούει για ποτάμια και θάλασσες, για βουνά και πεδιάδες και προσπαθούσε να φανταστεί πώς είναι η φύση από κοντά. Η κιμωλία τον πείραζε όταν ξεχνούσε το μάθημα της προηγούμενης μέρας. Ιδιαίτερα προστατευτική όμως ήταν με τους μαθητές, γιατί όπως έλεγε συχνά στον μαρκαδόρο:

Ο Εθελοντισμός και πόσο πολύ προσπαθούν κάποιοι να τον παρατήσουμε....Της Φωτεινής Μπόχτη.


Φωτεινή Μπόχτη

Με αφορμή την ανάρτηση για την ( Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας) εδώ: http://pierikialithia.blogspot.gr/2015/04/blog-post_574.html

Η δική μου εμπειρία περί εθελοντισμού ξεκίνησε ίσως από την στιγμή που περπάτησα, ίσως και νωρίτερα...
Η γιαγιά μου -που με μεγάλωσε εκεί πάνω στην λατρεμένη Κορύτιανη-, είχε μια μάνα ( την βάβω-Λένω ) η οποία φόραγε κάτι φαρδιά μακριά κατάμαυρα ρούχα και είχε και την πλουμιστή ηπειρώτικη ποδιά με τις μεγάλες τσέπες που την γέμιζε με καραμέλες και μπισκοτάκια...
Η κόρη της ( η γιαγιά μου) είχε παντρευτεί στο ίδιο χωριό, καμιά 800αριά μέτρα μακρύτερα και είχαν καθημερινή επικοινωνία..
Έπαιρνε λοιπόν η βάβω τον δρόμο σιγά σιγά από το σπίτι της και ερχόταν να μας βρεί... κουραζόταν όμως στην ανηφόρα κι ακούμπαγε σε μιά μεγάλη πέτρα για να ξεκουραστεί και φώναζε και την γιαγιά μου ( της έκανε κατά κάποιον τρόπο αναπάντητη ), Βέργω της έλεγε, μόι Βέργω...

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΦΡΑΓΜΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ







Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Πλαστήρα, Φράγμα, Ιερά Μονή Κορώνης, Καρδίτσα και πλαζ Λαμπερού στις 3 Μαΐου 2015, ημέρα Κυριακή και το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο είναι 10,00 Ευρώ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου 1 (2ος όροφος) και στο τηλέφωνο : 2351078736 τις ώρες 19.00 – 21.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κουτσή Δημήτριο στο τηλέφωνο : 6973223716 και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο στο τηλέφωνο : 6978098345.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Κουτσής Δημήτριος                                                               Τσαλός Αθανάσιος

Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ-ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ





 

Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ



Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΙΕΡΙΚΕ
Μικροί, μεγάλοι όλοι μαζί σου στη μάχη
Σε τρεις ημέρες ξεκινάει ο Γολγοθάς για την παραμονή στην κατηγορία, σ’ αυτή την προσπάθεια ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ μας θέλει δίπλα του, να δείξουμε την αγάπη και την υποστήριξη στην ιστορική ομάδα της πόλης και του νομού μας. Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ είναι ιδέα, είναι ιστορία και έχει ανάγκη τη δυναμική σου τη στήριξή σου όπως έπραττες πάντα όλα τα προηγούμενα χρόνια όταν το απαιτούσε η συγκεκριμένη στιγμή και κατάσταση. Φίλαθλε, οπαδέ, φίλε της ομάδας, φίλε της πόλης, φίλε του νομού ήρθε η στιγμή να δείξεις έμπρακτα τη μελανόλευκη συνείδησή σου και αγάπη στα πέντε εντός έδρας κρίσιμα παιχνίδια της ομάδας.
Μην αφήσουμε την ομάδα της καρδιάς μας τον ΠΙΕΡΙΚΟ στην τύχη. Αυτή η ομάδα που μεγάλωσε στην πόλη στο νομό μας οικογένειες και γενεές έδωσε χαρές και συγκινήσεις μας χρειάζεται τώρα όσο ποτέ άλλοτε, η στιγμή έφτασε. Ένας κύκλος έκλεισε κι ένας νέος ανοίγει την Κυριακή για δέκα τελικούς αγώνες. Μας καλεί ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ μας, μας καλεί η ιστορία του, μας καλεί το ένδοξο παρελθόν του και πρέπει να είμαστε εκεί στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, το οφείλουμε ο ένας στον άλλον, το οφείλουμε τελικά στους εαυτούς μας. Να δώσουμε το μήνυμα της ενότητας, της υπερηφάνειας και του αλληλοσεβασμού.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ μία ιδέα, ένα όνομα, μία ομάδα που δεν τελειώνει ποτέ.
 Με εκτίμηση
Βασίλης Τσακιρίδης
Δάσκαλος

Παρέμβαση του Βουλευτή Πιερίας κ. Κώστα Κουκοδήμου για τον αιγιαλό.



Το αίτημα μετέφερε ο βουλευτής Πιερίας  Κ. Κουκοδήμος με επίσκεψή του στα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών

Ζητείται τροποποίηση της ΚΥΑ για τη χρήση αιγιαλού
-Πλήγμα για τον τουρισμό της Πιερίας χαρακτηρίζουν επαγγελματίες και ξενοδόχοι την απαγόρευση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό σε όλη την παραλιακή ζώνη του νομού




Διπλά εγκαίνια Ναού επ’ ονόματι του εορταζομένου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου τελέστηκαν στην Σκοτίνα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.






Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 22 Απριλίου το απόγευμα έγινε η υποδοχή των Μαρτυρικών Ιερών Λειψάνων. Στη συνέχεια, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου και των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος.

Αμέσως μετά σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή πέριξ του Ιερού Ναού. Ο Σεβασμιώτατος κ. Χαρίτων, συνοδευόμενος από κληρικούς, ιεροψάλτες, ιερόπαιδες και πολλούς πιστούς μετέβη στον ισόγειο Ιερό Ναό του Αγίου Καλλινίκου, όπου έλαβε χώρα η τελετή των Εγκαινίων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μετέβη στον ανώγειο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου ομοίως έλαβε ταυτοχρόνως χώρα η τελετή των Εγκαινίων.

Το Επιμελητήριο Πιερίας και το Τμήμα ΟΑΕΕ Κατερίνης σας προσκαλούν σε μια επίκαιρη ημερίδα με θέμα: «Η ρύθμιση των 100 δόσεων σύμφωνα με το Ν4321/2015, καθώς και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών»,



Το Επιμελητήριο Πιερίας και το Τμήμα ΟΑΕΕ Κατερίνης
σας προσκαλούν
σε μια επίκαιρη ημερίδα με θέμα:
«Η ρύθμιση των 100 δόσεων σύμφωνα με το Ν4321/2015, καθώς και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών»,
Την Δευτέρα 27 Απριλίου, στις 7 μ.μ., στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας (1ος όροφος).
Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι οι Υπάλληλοι του ΟΑΕΕ Κατερίνης:
           Μπαλούκας Χρήστος, (Κεντρικός Εισηγητής – Υπεύθυνος μηχανογράφησης - έσοδα)
           Αθανασιάδης Χαράλαμπος, (Αν. Προϊστάμενος)
           Μαυρομάτης Γεώργιος, (Υπεύθυνος απαλλαγών – διαγραφών  - επανεγγραφών)
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας
κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Η είσοδος είναι Ελεύθερη

Στυλίδα: Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Απριλίου το 1ο Συνέδριο του κόμματος «Τελεία»



Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 25 και 26 Απριλίου πραγματοποιείται στη Στυλίδα  το 1ο Συνέδριο του κόμματος «Τελεία».
Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει από τον Απόστολο Γκλέτσο ενώ το «παρών» θα δώσουν όλοι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εκλογές του Ιανουαρίου αλλά και οι φίλοι του κόμματος. Πέρα από τις αρχαιρεσίες, θα στηθεί το βράδυ του Σαββάτου ένα μεγάλο γλέντι με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια ενώ θα προσφερθεί άφθονο κρασί από του αμπελώνες του συνιδρυτή, Βάιου Γκανή.

Επίσημη απάντηση GEA σε δημοσίευμα 19ης Απριλίου στο pierikialithia.blogspot.gr



Με αφορμή το δημοσίευμα της 18ης Απριλίου 2015 στην ιστοσελίδα http://dete.gr/, υπό τον τίτλο: «ΠΑΤΡΑ: Η GEO – MUSIC ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ… ΚΑΦΕΝΕΔΑΚΙΑ ! «Ξηλώνουν» τηλεοράσεις από καφενεία για να μην πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα!», το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος, κ. Αχιλλέας Ροδίτης, και με το οποίο αμφισβητούνται η νομιμότητα και δράση του Οργανισμού GEA, GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, ο Οργανισμός μας γνωστοποιεί δημοσίως τα εξής, θεωρώντας δεδομένο ότι θα αναρτηθούν στην ίδια θέση που αναρτήθηκε και το ανωτέρω άρθρο:

Από φέτος αυτοκόλλητα αντί τιμοκαταλόγου...


Από φέτος αυτοκόλλητα αντί τιμοκαταλόγου...
Πραγματοποιήθηκε προ ημερών η 18η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων Ελλάδος στην Αθήνα και συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα, που ταλαιπωρούν στο σύνολό τους τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις.
Τη συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Τσακίρης και πολλοί εκπρόσωποι κομμάτων και θεσμικών φορέων του τουρισμού.
Αναφορικά, με την κατάργηση των τιμοκαταλόγων και την αντικατάστασή τους από τα νέα αυτοκόλλητα σήματα νόμιμης λειτουργίας το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από φέτος. Το αυτοκόλλητο θα είναι ετήσιας ισχύος, ώστε κάθε χρόνο να ανανεώνεται σύμφωνα με την προβλεπόμενη δυναμικότητα της επιχείρησης  και σε πάταξη της φοροδιαφυγής και της παρανομίας. Σε Επιχείρηση που δεν θα συμμορφώνεται  με την παρούσα διάταξη θα  επιβάλλεται  πρόστιμο 1000 ευρώ από το Υπουργείο Τουρισμού.
Η διάθεση των αυτοκόλλητων ξεκινά τέλη Απριλίου. Το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα θα εκδίδεται από το ΣΕΤΕ προς την ΣΕΕΔΔΕ και θα διανέμεται στους κατά τόπους Ομοσπονδίες, και στην συνέχεια θα δίδονται στους συλλόγους τους οπού αυτοί με την σειρά τους θα τα χορηγούν στα μέλη τους.
Περιμένουμε εντός των ημερών λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία δήλωσης & προμήθειας των εν λόγω αυτοκόλλητων και θα ενημερώσουμε τα μέλη μας στην συνέχεια.
                                               
                                                        Γρηγόριος Βεΐδαμενίδης
Πρόεδρος Ο.Ε.Δ.Δ.Π.Η.Π.

Έκλεισε με μεγάλη επιτυχία ο Ισολογισμός του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης του έτους 2014.



          
                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

   Έκλεισε με μεγάλη επιτυχία ο Ισολογισμός του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης του έτους 2014.
   Όπως κάθε χρόνο –τα τελευταία χρόνια- από το 2010 το Οικονομικό Τμήμα και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ολοκλήρωσαν αρχές Απριλίου (πρώτο από όλα τα Νοσοκομεία της χώρας) την σύνταξη και έγκριση του Ισολογισμού 2014 και των λοιπών ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και τον έλεγχο του Ορκωτού Ελεγκτή, ενώ η νομική υποχρέωση αυτή λήγει στις 30 Ιουλίου κάθε έτους για τον ιδιωτικό τομέα.
   Έτσι λοιπόν τα σημαντικότερα οικονομικά αποτελέσματα από την Οικονομική Διαχείριση του έτους 2014 είναι: (σύγκριση με το 2013).
1.      Πωλήσεις δηλ. έσοδα από παροχή Υπηρεσιών.
2014
2013
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
13.337.991
12.675.593
Αύξηση 5,23%
2.      Λειτουργικό κόστος συνολικό.
2014
2013
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
28.081.213
29.595.843
Μείωση 5,12%



3.      Αγορές Αναλώσιμων υλικών (συνολικά).
2014
2013
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
4.523.963
4.876.831
Μείωση 7,24%
4.      Καθαρό Τελικό Αποτέλεσμα: Πλεόνασμα (+)
2014
2013
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
+ 3.553.654
+ 2.760.284
Αύξηση 22%

  Συμπέρασμα: Περισσότερη και καλύτερη παροχή υπηρεσιών, με περισσότερο μειωμένο κόστος λειτουργίας. Αντιμετωπίζουμε δηλ. περισσότερα περιστατικά, περισσότερους ασθενείς, με λιγότερο προσωπικό, με λιγότερο κόστος λειτουργίας και συνεπώς με πολύ πιο αυξημένη παραγωγικότητα!!!
   Σημείωση: Η πληρότητα σε % επί των ανεπτυγμένων κλινών είναι 70-75%
                                                                                                                Ο Διοικητής
                                                                                                         Αστέριος Φαρμάκης

Εργασίες συντήρησης δικτύων της ΔΕΥΑ Κατερίνης σε Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή

Τα συνεργεία Αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Κατερίνης, συνεχίζοντας την προετοιμασία του Δήμου Κατερίνης ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου, προχωρούν όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Φώτης Δρούγκας, στον καθαρισμό και τη συντήρηση των φρεατίων και σχαρών ομβρίων υδάτων του δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας και του Οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής. Επίσης, το αποφρακτικό μηχάνημα της ΔΕΥΑΚ προχώρησε σε αντικατάσταση των αεροεξαγωγών του καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων της Παραλίας προς τον Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου.
Στόχο του Δήμου Κατερίνης αποτελεί οι τουριστικοί προορισμοί να είναι έτοιμοι για να υποδεχτούν και φέτος το πλήθος των τουριστών που θα επισκεφθεί την περιοχή.

Επενδύουμε στην Αγροτική Ανάπτυξη του Δήμου Συνεχίζοντας ο Δήμος Κατερίνης την τόνωση της τοπικής αγροτικής οικονομίας, ολοκλήρωσε ένα ακόμη έργο που αφορά στη βελτίωση των υποδομών στο αγρόκτημα Κούκου.

Όπως υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Δημήτρης Βαϊνάς , « Ο στόχος μας είναι η τόνωση της αγροτικής παραγωγής και η δημιουργία των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών υποδομών της υπαίθρου. Επενδύουμε στην αγροτική ανάπτυξη του Δήμου, πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την ενίσχυση των αγροτικών εισοδημάτων. Επιπλέον, το έργο κατασκευάστηκε από πιστώσεις αποκλειστικά του προγράμματος Leader και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 205.000,00 ευρώ».
Κατασκευάστηκαν και ασφαλτοστρώθηκαν 3 τμήματα αγροτικής οδοποιίας συνολικού μήκους 935m και συνολικού εμβαδού 3.542 τ. μ. Παράλληλα, με την οδοποιία , λήφθηκε μέριμνα και για την απορροή των ομβρίων υδάτων κατασκευάζοντας ο Δήμος φρεάτια υδροσυλλογής και αγωγούς απορροής.
Επίσης, επιστρώθηκε με αμμοχάλικο αγροτική οδός συνολικού μήκους 294m.

Το IMBB του ΙΤΕ στρέφει και πάλι τα φώτα της επιστημονικής κοινότητας στην Κρήτη!

Το IMBB του ΙΤΕ στρέφει και πάλι τα φώτα της επιστημονικής κοινότητας στην Κρήτη!
Ερευνητές του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας αποκάλυψαν ένα νέο κυτταρικό μηχανισμό που συντονίζει τη διαδικασία δημιουργίας και καταστροφής των μιτοχονδρίων, ρυθμίζοντας τη γήρανση.
Οι ερευνητές του ΙΜΒΒ Κωνσταντίνος Παληκαράς και Δρ. Ειρήνη Λιονάκη, με επικεφαλής τον Καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, αποκάλυψαν ένα κομβικό μονοπάτι μοριακής σηματοδότησης που συντονίζει τη δημιουργία και, ταυτόχρονα, την καταστροφή των μιτοχονδρίων στα κύτταρα, κατά τη γήρανση, καθορίζοντας τη διάρκεια ζωής.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 26-04-2015 ο ΕΟΣ Κατερίνης ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τους φίλους του για ανάβαση στον ΟΛΥΜΠΟ



Την ΚΥΡΙΑΚΗ 26-04-2015 ο ΕΟΣ Κατερίνης ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τους φίλους του για ανάβαση στον ΟΛΥΜΠΟ κυκλική διαδρομή:

Από Αγ. Βασίλειο υψ 269μ - Καστρακι,υψ 428μ - Ρέμα Μπαμπίτσι υψ 521μ - Μελίσι υψ 680μ - Κόκκινος Βράχος υψ 800μ - Αγ. Κων/νο υψ 320μ - Αγ .Βασίλειο υψ 269μ
Υ.Δ: 531μ.
Μήκος διαδρομής: 6χλμ
Μέγιστο Υψόμετρο:800 μ
Διάρκεια πορείας : 04:00ω σνλ
Βλάστηση: Πυκνό Δάσος από Πουρνάρια, Κουμαριές, Ελατα
Βαθμός Δυσκολίας : A


ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
Απαραίτητη η χρήση Μπατόν
Αναχώρηση: 08:00 από [ΚΤΕΛ-ΘΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ- ΕΚΑΒΗ]
Κόστος συμμετοχής: 5€ ευρώ .
Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολές στα γραφεία του συλλόγου
Αλ. Ζαΐμη 3 (Δευτέρα -Τετάρτη 20:00 -21:00 ) τηλ., fax.: 23510-23102
κιν: 6977587345

Ερώτηση του Χαρίλαου Τζαμακλή για τις απαράδεκτες πρακτικές των ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ εις βάρος των πολιτών





            Ο Χάρης Τζαμακλής συνέταξε και κατέθεσε ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν και άλλοι 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τις εισπρακτικές εταιρίες και τις παράνομες πρακτικές που υιοθετούν προσβάλλοντας, εκφοβίζοντας και ασκώντας ψυχολογική πίεση στους πολίτες.
Στην ερώτησή του προς τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Οικονομίας, επισημαίνεται η ανάγκη επιβολής κυρώσεων κατά των εισπρακτικών εταιριών και αυστηροποίησης του νομικού πλαισίου λειτουργίας τους, αλλά και η ανάγκη επίσπευσης της ρύθμισης για τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών, σύμφωνα και με την προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



            Η Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. Πιερίας συγχαίρει τους το μέλος της, Διαιτητή ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟ για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Πανελλήνιους αγώνες του αθλήματος των Μεικτών Πολεμικών Τεχνών «ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ»
           

Για  την Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. Πιερίας
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Ορφανίδης                 

Κοινωνικό Παντοπωλείο Κατερίνης-Οι δικαιούχοι του, προσφέρουν εργασία και πληρώνονται με τρόφιμα!



Γιώργος Κωτίδης (Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας):
«Ο τρόπος λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου δεν έχει σχέση με την ελεημοσύνη.
Ελεημοσύνη προσφέρει η Εκκλησία.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας χρειάζεται βοήθεια και για αυτό ζητούμε από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου να εργαστούν 8 ώρες το μήνα ώστε να βοηθήσουν σε διάφορες εργασίες στον Καπνικό Σταθμό και να πληρωθούν με τρόφιμα.
Είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει ώστε αυτοί οι άνθρωποι να νιώσουν ενεργοί πολίτες, ότι συμμετέχουν και ότι δεν είναι απλά ελεημοσύνη προς αυτούς.
Το χειρότερο που μπορεί να νιώσει κάποιος είναι ότι τον βοηθάς επειδή έχει ανάγκη.»

Παρουσίαση βιβλίου από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015, η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης παρουσίασε με επιτυχία το βιβλίο του Όμηρου Ξενίδη «Ουσία και μορφή στον κινηματογράφο». Το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κατέκλυσε το «Θέατρο Πήγασος», παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους ομιλητές της βραδιάς οι οποίοι άντλησαν τα θέματά τους από το βιβλίο. 


Γλυκερία Λάμπρου Γερμάνη : «Τα ωραιότερα ταξίδια γίνονται με την φαντασία μας» Υπέροχες δημιουργίες της στην Αστική Σχολή Κατερίνης στα πλαίσια της έκθεσης του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.







Επαναστάτης ποπολάρος....του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη.



Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες αφού ανέχτηκαν περικοπές της τάξεως του 60% των πόρων τους και κανένας δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη, τώρα εκβιάζουν την κυβέρνηση για να μην χάσουν οι εργολάβοι τα λεφτά τους. Με πρώτους και καλύτερους τους γαλάζιους δημάρχους και περιφερειάρχες που σήκωσαν τη σημαία της επανάστασης επικαλούμενοι το καλό των πολιτών. 
Εκείνων των πολιτών που τους έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. 
Εκείνων των πολιτών στους οποίους δε δίνουν τη δυνατότητα για καμία δημόσια διαβούλευση, δεν έχουν ορίσει ακόμη ούτε τους συμπαραστάτες του Δημότη, ούτε τις επιτροπές διαβούλευσης, όπως ο νόμος ορίζει. 
Ποιους πολίτες λοιπόν επικαλούνται; 



YΓ. Δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να κυβερνά κάποιος με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Είναι σαν να αποφασίζει ένας και μόνος δήμαρχος να μετατρέψει την 19ης Μαΐου σε ποτάμι χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Απονομή βεβαιώσεων σε όσους παρακολούθησαν σεμινάρια, Τεχνικού Ασφαλείας & Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στο Επιμελητήριο Πιερίας. (Φωτογραφίες)




Για την σημερινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κατερίνης μας μίλησε ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου κ. Παύλος Μπατάλας.

Παύλος Μπατάλας (Οικονομικός επόπτης Επιμελητηρίου Πιερίας):
«Σήμερα ολοκληρώνονται και τυπικά τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας από το Επιμελητήριο Πιερίας με την απονομή των βεβαιώσεων σε όσους συμμετείχαν σε αυτά.
Από ότι βλέπεται από τον κόσμο που βρίσκεται σήμερα εδώ, η συμμετοχή ήταν ιδιαιτέρα μεγάλη και αυτό δείχνει το ενδιαφέρον του κόσμου της Πιερίας για επιμόρφωση αλλά και την στήριξη του στις δράσεις του Επιμελητηρίου μας.
Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου αλλά και τα συγχαρητήρια του Προέδρου του κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και όλων των μελών του Επιμελητηρίου σε όσους συμβάλανε στην δημιουργία και ολοκλήρωση των σεμιναρίων τεχνικού ασφαλείας.
Το Επιμελητήριο Πιερίας θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον πολίτη με δράσεις και πρωτοβουλίες ώστε να τον ενισχύσει επαγγελματικά και εκπαιδευτικά για να είναι πιο ανταγωνιστικός και αποδοτικός προς όφελος δικό του αλλά και της κοινωνίας μας.
Συγχαρητήρια σε όσες και όσους έλαβαν σήμερα την βεβαίωση του τεχνικού ασφαλείας.»

Καλημέρα, Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 σήμερα.