Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Πασχαλινό μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη



Η κορύφωση του Θείου Δράματος που καταλήγει στην Ανάσταση του Κυρίου, στο Άγιο Πάσχα, αποτελεί το διαχρονικό μήνυμα νίκης της Ζωής επί του θανάτου.

Εύχομαι ολόψυχα, το ανέσπερο φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις ψυχές μας. Να δίνει δύναμη σε όλους μας ώστε να μπορέσουμε με αισιοδοξία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αυτής της περιόδου και να πορευτούμε σε ένα καλύτερο κόσμο.

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση με αισιοδοξία, χαρά, αγάπη και πάνω απ’ όλα υγεία.

Πασχαλινό μήνυμα Αλβανίας Αναστάσιου: Αξιοπρεπής δεν είναι ο καλοβολεμένος αστός, αλλά ο ευγενής στο ήθος, ο δίκαιος, ο έντιμος




Την ανάγκη να "συνειδητοποιήσουμε βαθύτερα τη θεόσδοτη αξιοπρέπειά μας" και το γεγονός ότι "η αξιοπρέπεια είναι κυρίως εσωτερική υπόθεση" που σχετίζεται με τον πυρήνα της ανθρώπινης προσωπικότητας, τονίζει ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, στο Πασχαλινό μήνυμά του.

Πασχαλινό μήνυμα Ιερώνυμου: Να χαιρόμαστε για τις σταυρώσεις μας, τα βάσανα και τις οδύνες μας



"Όλο και περισσότεροι προσχωρούν ανοικτά στην νοοτροπία του "φάγωμεν,πίωμεν, αύριο γαρ αποθνήσκομεν", αναφέριε μεταξύ άλλων στο πασχαλινό μηνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ακολουθεί ολόκληρη η εγκύκλιος:

«Σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα» τονίζει στο πασχαλινό του μήνυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης



Με το… βλέμμα στις περιοχές εκείνες του πλανήτη όπου υπάρχουν εστίες έντασης και θάνατοι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος ζητά το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους.

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζει τη σημασία της Αναστάσεως του Χριστού και εύχεται αυτό να φτάσει σε όλο τον κόσμο. Αναλυτικά:

Απορία αναγνώστη για τα έργα που γίνονται πάνω από την σήραγγα της Κατερίνης.



Θα  ήθελα να ρωτήσω (ρητορικά) εάν είμαστε ενήμεροι για τις εργασίες διαμόρφωσης του κοινόχρηστου χώρου που έχουν ξεκινήσει πάνω από την σήραγγα Μέγας Αλέξανδρος στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης.
Θεωρώ ότι ο Δήμος Κατερίνης δεν το έχει επικοινωνήσει καθόλου αυτό το κρίσιμο έργο σε κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται τόσο κοντά στον αστικό ιστό αλλά και εμείς οι ίδιοι οι πολίτες δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει ( για π.χ πάρκο, παιδική χαρά, περιπατητικές διαδρομές, γηπεδάκια) η απλά ένα γκαζόν με χαμηλές φυτεύσεις (δηλαδή κάτι απλό αλλά και λιτό - φτηνό στο ύφος της εποχής.......).
Παρακαλώ θα ήταν σωστό τουλάχιστον να ενημερωθούν οι κάτοικοι του Δήμου Κατερίνης για το τι είδους παρέμβαση θα γίνει και στην τελική ένα απλό σχέδιο για να ξέρουμε τι θα δούμε.
Γνωρίζω ότι το εκτελεί η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ως ανταποδοτικό έργο με δικά του έξοδα (έσοδα διοδίων καλύτερα..........), αλλά δεν γνωρίζω πόσο θα κοστίσει και εάν θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο......

Εύστοχη η απορία του φίλου αναγνώστη της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ", όντως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα αυτό, αν και σημαντικό.
Ούτε από τον Δήμο Κατερίνης, ούτε από την Αιγαίον..
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι, μπορεί να μας ενημερώσει στο email της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ":


pierikialithia@gmail.com

O Τσιρογιάννης του Πιερικού Αρχέλαου στην εθνική | Εθνική Παίδων(U15)



Προπονητικό τριήμερο έχει στο πρόγραμμά της η Εθνική Παίδων (U15), το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Λυγουριό Αργολίδας (14-16/4).Ανάμεσα στους αθλητές που κλήθηκαν από τους ομοσπονδιακούς προπονητές είναι ο καλαθοσφαιριστής του Πιερικού Αρχέλαου Κώστας Τσιρογιάννης.

Ο Κώστας Τσιρογιάννης είναι γεννηθείς το έτος 2001,έχει ύψος 1,92 στην τελευταία μέτρηση(ο αθλητής βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης) και αγωνίζεται στη θέση του point guard.Πρόκειται για έναν παίκτη με εντυπωσιακή σωματοδομή για την ηλικία του,με μεγάλο δείκτη ωριμότητας και άριστη τεχνική κατάρτιση,ενδεικτικό της δουλείας που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.Αποτελεί σίγουρα τον πιό ελπιδοφόρο παίκτη της Πιερίας σε επίπεδο U15,και hot prospect πανευρωπαϊκά στις συγκεκριμένες ηλικίες με αποτέλεσμα αρκετοί μεγάλοι ελληνικοί σύλλογοι να  έχουν δείξει ήδη ενδιαφέρον.

Ο καλαθοσφαιριστής της παιδικής ομάδας Κώστας Τσιρογιάννης επιλέχθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να πάρει μέρος στο 31ο Τουρνουά Χριστουγέννων Παίδων που διεξήχθη στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας από 26 έως 30 Δεκεμβρίου 2014 όπου αναδείχθηκε απόλυτος πρωταγωνιστής και MVP της διοργάνωσης.

Ο Πιερικός Αρχέλαος λοιπόν ύστερα από τους Φακοπουλίδη και Τσαλμπούρη αριθμεί ακόμη ένα μέλος των εθνικών ομάδων καθιστώντας τους Πιερείς υπερήφανους,H διοίκηση και οι προπονητές του Πιερικού Αρχέλαου συγχαίρουν τον Κώστα Τσιρογιάννη για τις επιδόσεις και για το ήθος του και του εύχονται καλή επιτυχία και καλή πρόοδο.

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Συνεχίζοντας η νεοεκλεγείσα διοίκηση της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης τον κύκλο των εθιμοτυπικών συναντήσεων, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. Μέσα σε άριστο κλίμα οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν και επισήμαναν  τη σημασία  και το ρόλο του πολιτισμού στο κοινωνικό γίγνεσθαι και σκιαγράφησαν το πλαίσιο της συνεργασίας για την παραγωγή αξιόλογου πολιτιστικού προϊόντος στο Νομό Πιερίας και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τ.Κ. Νεοκαισάρειας.



Άλλο ένα σημαντικό έργο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ, έρχεται να προστεθεί στο τεράστιο έργο διαρκών επεκτάσεων του δικτύου αποχέτευσης. Από το 2007 μέχρι και σήμερα απορροφήθηκαν εγκαίρως και στο ακέραιο όλες οι χρηματοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και αποδεικνύουν εμπράκτως την περιβαλλοντική ευαισθησία της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου Κατερίνης.

TO TWEET ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Συνάντηση αυτή την ώρα με τον ρώσο Πρόεδρο κ. @PutinRF_Eng. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου. #Greece


PrimeMinisterGR-Συνάντηση αυτή την ώρα με τον ρώσο Πρόεδρο κ. @PutinRF_Eng. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου. #Greece

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ


Ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας σας εύχονται Καλή Ανάσταση, υγεία, ευημερία και προσωπική ευτυχία.
Το Άγιο φως της Ανάστασης,
ας γίνει ορόσημο για μια Νέα Πορεία
στην προσωπική μας ζωή,
στον τόπο μας,
στον κόσμο όλο.

Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε ως έθνος,
είθε η αγάπη για τον τόπο που υπηρετούμε,
να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη
για την αναγέννηση του τόπου  μας.

Καλό Πάσχα

Ανακοίνωση Αντιδημαρχίας Καθαριότητας



Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνει ότι λόγω των εορτών δεν θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα, καθώς και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα.
Τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας θα εργαστούν μέχρι και τη Μ.Παρασκευή οπότε και θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή απορριμμάτων σε όλες τις περιοχές του Δήμου.
Παρακαλούνται οι δημότες να βοηθήσουν το έργο των συνεργείων καθαριότητας, τηρώντας το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί για τις εορτές του Πάσχα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ




            Από την Ε.Π.Σ. Πιερίας ανακοινώνεται ότι τα γραφεία θα λειτουργήσουν ως εξής:
            Μ. Πέμπτη 9-4-2015 από ώρα 8:30 π.μ. έως 2:00 μ.μ.
            Μ. Παρασκευή θα είναι κλειστά
            Μ. Σάββατο 11-4-2015 από ώρα 10:00 π.μ. έως 12:00 το μεσημέρι.
Από το Δ.Σ.

Εξαφανίστηκαν τα αρνιά/κατσίκια από τα μεγάλα supermarket της πόλης μας!


Πολύ δύσκολα θα βρείτε από σήμερα αρνί ή κατσίκι για να αγοράσετε.
Ακόμα και αυτά που αναμένονται σήμερα το απόγευμα ή αύριο είναι όλα παραγγελίες!

Άρα Κυριακή σουβλίζουμε..κοτόπουλο!

Όλα αυτά μας οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα..

1. Η κρίση δεν επηρέασε τους Έλληνες, και όλα όσα ακούγονται είναι απλά για να λέγονται..

2. Υπάρχουν δυο κατηγορίες Ελλήνων, αυτοί που έχουν χρήματα και αγοράζουν τα αρνιά και τα κατσίκια και αυτοί που δεν έχουν (λόγο κρίσης) και την βγάζουν με..φτερούγες από κοτόπουλα..

3. Ο Έλληνας είναι πολύ «large» και κρίση ή όχι αυτός θα περάσει καλά.!

Διαλέγετε και παίρνετε.


ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15-4-2015



Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ
Αγωνιστικό πρόγραμμα
της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15-04-2015

Απάντηση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον βουλευτή Πιερίας της ΝΔ κύριο Κ.Κουκοδήμο



ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Απάντηση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ζημιές από καιρικά φαινόμενα στην Τοπική Κοινότητα Ελάφου της Δημοτικής Ενότητας Ελαφίνας του δήμου Κατερίνης


Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κ.Κουκοδήμος, για τα θέματα αρμοδιότητάς μας και κατόπιν ενημέρωσης μας από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα εξής:

Σε γήπεδα της Πιερίας ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ



Με τη συμμετοχή τριακοσίων σαράντα ποδοσφαιριστών από δώδεκα σχολές του Παναθηναϊκού, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από 5 έως 7 Απριλίου 2015 το ετήσιο τουρνουά του δικτύου Ακαδημιών του τριφυλλιού.
Με έδρα του τουρνουά το ξενοδοχείο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, οι ομάδες μεταξύ των οποίων και η ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης που συνεργάζεται με τη σχολή των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, αγωνίσθηκαν με μοναδικό έπαθλο τη συμμετοχή σε γήπεδα της Πιερίας, στις κατηγορίες τζούνιορ, προπαιδικό και παιδικό.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ



Με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών του Πάσχα εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία.

 Είναι βέβαιο ότι μετά τον Γολγοθά και τη Σταύρωση, υπάρχει πάντα η ΑΝΑΣΤΑΣΗ που φέρνει ελπίδα, αισιοδοξία  και προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο.

 Το Άγιο Φως της Αναστάσεως ας ζεστάνει τις καρδιές όλων μας, υπερβαίνοντας μικρότητες, αντιπαλότητες, μίση και πάθη.

 ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.


Νίκος Μακρίδης
Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής συνδυασμού
"Νέα Εποχή για την Κατερίνη"

Οι ταινίες της ημέρας





  • Ώρα    Τίτλος             Κανάλι           Είδος
  • 10:00  Ολοκαύτωμα E TV   Ελληνική ταινία
  • 12:00  Ο.ΚεΫ, Φίλε  E TV   Ταινία
  • 16:30  Τζέην Ευρ      ΝΕΡΙΤ Ξένη ταινία
  • 21:00  Ο γίγαντας της Κυψέλης      E TV   Ελληνική ταινία
  • 21:10  Η κάλπικη λίρα         Star     Ελληνική ταινία

Μην ξεχνάτε, σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα..


Καλημέρα, Μεγάλη Τετάρτη σήμερα.