Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πρόσκληση-πρόγραμμα Υψηλαντείων 2015-Από τον Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο- Αλέξανδρος Υψηλάντης Νέας Τραπεζούντας Πιερίας.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ



Η νεοσύστατη ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ προσκαλεί
τα ήδη εγγεγραμμένα Μέλη της,
και όσους επιθυμούν να εγγραφούν ακολούθως,
στην 1η Γενική Συνέλευση και σε Αρχαιρεσίες
την Κυριακή 26 Απριλίου 2015,
από 16.00-19.00,
στον χώρο του θεάτρου "ΑΥΛΑΙΑ"
[έναντι 4ου Γυμνασίου-Λυκείου Κατερίνης]

* Τηλέφωνο πληροφοριών: 6936000024 [Ευγένιος Παπαδόπουλος-Ολύμπιος]

Δεν θέλω - Ερμηνεία: Δημοσθένης Τσάμης, Στίχοι-Μουσική: Σπύρος Κανταρτζής


Στο τελικό στάδιο κατασκευής η μεγάλη λιμνοδεξαμενή άρδευσης στη Ράχη.


Βασική αρχή για τον Δήμο Κατερίνης αποτελεί η τόνωση της τοπικής αγροτικής οικονομίας, με εργασίες ενίσχυσης και βελτίωσης των αγροτικών υποδομών στο σύνολο του αγροκτήματος Κατερίνης. Η αναβάθμιση των αγροτικών υποδομών βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και δημιουργεί προϋποθέσεις για αύξηση της παραγωγής και του εισοδήματος τους.
Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η κατασκευή λιμνοδεξαμενής στο αγρόκτημα της Ράχης στη θέση «Καλόγηρος», προϋπολογισμού 615.000.€ . Ένα έργο που δεν επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ του Δημότες Κατερίνης , καθώς η χρηματοδότηση του γίνεται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 20007-2013».
Με την κατασκευή, εσωτερικά της δεξαμενής, στεγανωτικής στρώσης το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποπεράτωσης του.

Την επαναφορά των ειδικοτήτων που είχαν καταργηθεί στα ΕΠΑΛ, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.



Πρόκειται για τις ειδικότητες που είχαν καταργηθεί το 2013 και είχε ως αποτέλεσμα την υπαγωγή 2.472 καθηγητών τεχνολογικών ειδικοτήτων σε διαθεσιμότητας. Η ρύθμιση προβλέπει ότι στις Ομάδες Προσανατολισμού με τους αντίστοιχους Τομείς και Ειδικότητες που ήδη λειτουργούν στα ΕΠΑΛ θα προστεθούν και οι ακόλουθες οι οποίες θα λειτουργήσουν από το σχολικό έτος 2015-2016.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων απαντά στην Ένωση Άθεων




Τη διαβεβαίωση, ότι το Άγιο Φως θα ταξιδέψει και φέτος στην Ελλάδα, έδωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, με αφορμή το αίτημα που διατύπωσε η Ένωση Άθεων να καταργηθεί η αεροπορική μεταφορά για οικονομικούς λόγους.

"Στους ισχυρισμούς της Ένωσης Άθεων, ότι πρέπει να καταργηθεί η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα, έχω να δηλώσω ότι η θέση τους αυτή έρχεται να επισφραγίσει το γεγονός, ότι μόνο οι άνθρωποι του σκότους φοβούνται το Φως και τους διαβεβαιώνω ότι, παρά την αντίθεσή τους, το Άγιο Φως θα έρθει και φέτος στην πατρίδα μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Γιώργος Βασιλείου.

Η Ένωση Άθεων είχε χαρακτηρίσει "μη απαραίτητη πολυτέλεια" την αεροπορική μεταφορά του Αγίου Φωτός σε επιστολή της, ενώ είχε ζητήσει τα αρμόδια υπουργεία την "κατάργηση της μεταφοράς και διανομής του υποτιθέμενου "Αγίου φωτός", με έξοδα του Ελληνικού Κράτους".

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Πιερίας
εύχονται ολόψυχα
στα Σωματεία, τους Ποδοσφαιριστές, τους Παράγοντες,
τους Διαιτητές και τους Φιλάθλους του Νομού
«ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ» και «ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ»


Για  το  Δ.Σ.
                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                            Δημήτριος Ελευθεριάδης              Κωνσταντίνος Ορφανίδης

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνές Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου σας εύχονται, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, ώρα 7.30 μ.μ., πραγματοποιήθηκε συναυλία με έργα πιάνου για τέσσερα χέρια της τάξης πιάνου της καθηγήτριας Μπέττυς Τσομίδου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.



Στη συναυλία παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωδείου, κ. Μακρίδου-Παρτσαλίδου Παρθένα , ο κ. Μπερεδήμας Παναγιώτης από τη Διοίκηση του Ωδείου, καθώς πολλοί γονείς και φίλοι, εμψυχώνοντας τους μικρούς μαθητές και στηρίζοντας το έργο που προσφέρει το Ωδείο στην πόλη μας.
Η συναυλία είχε σκοπό να αναδείξει τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής, τονίζοντας τη συλλογικότητα και τη συνεργασία, μεταξύ των μαθητών και προβάλλοντας την ευγενή άμιλλα.
Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, συμμετείχαν προσκεκλημένοι μαθητές της κ. Μαρίας Τσομίδου, καθηγήτριας πιάνου της Δημοτικής Μουσικής σχολής Αιγινίου και το φωνητικό σύνολο ΄΄Φαίδρα΄΄, υπό την διεύθυνση του κ. Γιάννη Κούκα, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς.Η κ. Μακρίδου πρόεδρος του ΔΩΚ τόνισε πως: «το έργο που προσφέρει το Ωδείο στην πόλη μας είναι μεγάλο και το αποδεικνύει συνεχώς με ποιοτικές εκδηλώσεις».

Εργασίες συντήρησης σε παιδικές χαρές του Δήμου Κατερίνης.



Συνεργεία της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης, συνεχίζουν τις εργασίες συντήρησης παιδικών χαρών του Δήμου Κατερίνης. Στην παιδική χαρά του Δημοτικού πάρκου της Κατερίνης, έγιναν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις οργάνων, βάψιμο, κοπή χόρτων και καθαρισμός. Τα έργα συντήρησης στις παιδικές χαρές -με βασικό στόχο την δημιουργία ασφαλών και καλαίσθητων χώρων- θα συνεχιστούν σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης.

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τις παιδικές χαρές Γιώργος Γαβρίδης επισήμανε τα εξής:

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας στην εκδήλωση με θέμα: “Δρόμοι της πόλης – Διαδρομές Πολιτισμού” της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, Σοφία Μαυρίδου, παρευρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 27 Μαρτίου 2015 στην εκδήλωση με θέμα “Δρόμοι της πόλης – Διαδρομές Πολιτισμού” στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου “MEDROUTE – Mediterranean Route for Tourism and Culture” που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “ENPI CBC MED”.

Κατασκευή γέφυρας ρέματος στη θέση «Τούμπα» της Τ. Κ. Άνω Άγιου Ιωάννη του Δήμου Κατερίνης.



 Ολοκληρώνεται η κατασκευή γέφυρας στο ρέμα που διέρχεται από το αγρόκτημα της Τοπικής Κοινότητας Άνω Άγιου Ιωάννη του Δήμου Κατερίνης, επιλύοντας ένα χρόνιο πρόβλημα προσβασιμότητας της περιοχής, που προκαλείται κυρίως μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Έχουν ήδη τοποθετηθεί δυο σειρές των έξι μέτρων τσιμεντοσωλήνες διατομής Φ100 και έχει γίνει ο εγκιβωτισμός τους με οπλισμένο σκυρόδεμα. Στην είσοδο και έξοδο του οχετού κατασκευάστηκαν πτερυγότειχοι και έγινε τσιμεντόστρωση. Απομένει στην επιφάνεια του τεχνικού να κατασκευαστούν πεζοδρόμια και να τοποθετηθούν μεταλλικοί ανακλαστήρες μόνιμοι με κορμό έμπηξης.
Στο χώρο των εργασιών βρέθηκαν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Άγιου Ιωάννη, Χαράλαμπος Οφίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέξανδρος Γιουμίδης και Νίκος Κατανάς.


Όλα όσα δεν είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή



Άρθρο του Θ. Καράογλου στον "Αγγελιοφόρο της Κυριακής"*

Αναγνωρίζω ότι από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στις συνιστώσες του, η… δουλειά που έχει να φέρει εις πέρας είναι εκ προοιμίου πολύ δύσκολη. Μόνο που αυτό το «άλλοθι» δεν τον δικαιολογεί για το γεγονός ότι η προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε να διεξαχθεί στη Βουλή το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ουσιαστικά ήταν… άνευ αντικειμένου.
Όποιος τον άκουσε στην (υποτιθέμενη) ενημέρωση του Κοινοβουλίου για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς» και το «Brussels Group», αναμφίβολα δεν βγήκε σοφότερος για το που βαδίζει η ελληνική οικονομία.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κατερίνης-Πιερίας '' Η Αγία Αικατερίνη ''


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ 
κ.ΘΕΑΝΩ ΓΕΛΑΔΑΡΗ 
ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. 
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΠΙΕΡΙΑΣ

EBE ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ


Ανακοίνωση του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της ΠΚΜ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (6/4/2015)



Με αφορμή την 7η Απριλίου,  που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Από το 1948, που είναι η ημερομηνία ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθιερώθηκε η 7η Απριλίου να σηματοδοτεί το γεγονός αυτό ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Αφιερώνεται η ημέρα  αυτή σε ένα θέμα που αφορά στην Παγκόσμια Υγεία και που είναι κάθε χρόνο διαφορετικό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ



Όπως έχει ανακοινωθεί για τα Play-Off της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας υπενθυμίζουμε ότι η 1η αγωνιστική θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15-04-2015, ώρα 5:00 μ.μ.
          Για την Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία το πρόγραμμα τροποποιείται ως εξής:

Ερώτηση του Βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου για τις πιστώσεις στα σχολεία.



ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Κύριε Υπουργέ,