Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Η Ε΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ



Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών 29 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της ομώνυμης ορεινής κωμοπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εορταζόμενη Οσία Μαρία την Αιγυπτία, χαρακτηρίζοντάς τον ως πρότυπο μετάνοιας.

Την Δευτέρα 30/3 η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης θα προβάλει στον Κινηματογράφο Ευκαρπίδη την ταινία "ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ". Ώρες Προβολών: 7.30 & 10


Ενημέρωση για τον ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 2 στο Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στον Σβορώνο Πιερίας.



Σήμερα το απόγευμα βρεθήκαμε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στον Σβορώνο για μια σημαντική εκδήλωση του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ι.Ν.
Διαπιστώσαμε το κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι Ενορίες της πόλης μας, έργο που ανακουφίζει, βοηθά και προσφέρει αλληλεγγύη σε όσους την χρειάζονται.
Εκεί συναντήσαμε τον Πάτερ Δημήτριο Σιαμάγκα που είναι και ο Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου.


Μιλήσαμε μαζί του και μας είπε για την σημερινή εκδήλωση:







2ημερο εκδηλώσεων Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (ανανεωμένο)


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς οργάνωσε ένα διήμερο Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Μαρτίου όπου πραγματοποιήθηκε έκθεση βιβλίου με καλεσμένη την κυρία Βασιλική Νευροκοπλή που το Σάββατο το πρωί αφηγήθηκε στα παιδιά ένα από τα βιβλία της, γνωρίστηκε μαζί τους, έλυσε τις όποιες απορίες είχαν και στο τέλος υπέγραψε τα βιβλία της.








Η επίσκεψη του Προέδρου της "Τελείας" Απόστολου Γκλέτσου στην Κατερίνη (φωτογραφίες-βίντεο)

Στην πόλη μας βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της "Τελείας" Απόστολος Γκλέτσος, στο Clocks στα πλαίσια μιας περιοδείας σε πόλεις από όλη την Ελλάδα.
Εκεί τον βρήκαμε και μας έκανε την τιμή να μας μιλήσει.






Περιοδική έκθεση "Ανοίγοντας Δρόμους" από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»
Στο πλαίσιο του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου Αυτοκινητόδρομος Μαλιακός – Κλειδί», που διενεργείται από το 2008 μέχρι σήμερα στον Κάτω Όλυμπο, αποκαλύπτονται σειρά αρχαιολογικών θέσεων. Έτσι, ανοίγονται δρόμοι και στην αρχαιολογική επιστήμη δίνεται τα έναυσμα για δημιουργία έκθεσης με ευρήματα από αρχαιολογικές θέσεις που ανασκαφήκαν μεταξύ των ετών 2008 έως 2013. Πρόκειται, δηλαδή, για ευρήματα από τις θέσεις Πηγή Αθηνάς, Πηγή Αρτέμιδος, Τριμπίνα και Τάφος Κατερίνης. Τα αρχαιολογικά ευρήματα που εκτίθενται εστιάζουν στα ταφικά έθιμα της Μέσης και Ύστερης Εποχής Χαλκού, της Ύστερης Κλασικής και Ελληνιστικής περιόδου, καθώς και των αυτοκρατορικών χρόνων της Ρωμαϊκής Εποχής.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Στην πόλη μας βρίσκεται από τις τρεις το μεσημέρι ο Απόστολος Γκλέτσος σε κεντρική καφετερία (Clocks) και μιλάει αυτή την στιγμή με τον κόσμο.
Το βράδυ η «ΑΛΗΘΕΙΑ» θα σας παρουσιάσει αποκλειστικά εδώ, όλα όσα μας δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος, τι είπε με τον κόσμο, φωτογραφίες και βίντεο. 
Έχω ιδεολογική τρέλλα μας είπε!
Τι δήλωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ, και άλλα πολλά σε μια συνέντευξη ιδιαίτερα δυναμική και ζωντανή!

Η Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης ευχαριστεί συμπολίτη μας για την προσφορά του.



Το Σάββατο 28/3 φίλος της Κοινωνικής Κουζίνας προσέφερε 40 μερίδες έτοιμο φαγητό (κοτόπουλο με ρύζι), αντί μνημοσύνου συγγενή του, οι οποίες μοιράστηκαν στις οικογένειες της Κουζίνας μαζί με την τακτική σακούλα με τα ψώνια του Σαββάτου.
Τον ευχαριστούμε πολύ.

Τα συγχαρητήρια και της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στον συμπολίτη μας για αυτή του την ενέργεια. Σε μια περίοδο που η φτώχεια και η ανέχεια χτυπάει συνεχώς όλο και περισσότερους ανθρώπους τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ενέργειες αλληλεγγύης και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας δεν είναι απλά άξιες συγχαρητηρίων αλλά και απαραίτητες ώστε να ευαισθητοποιήσουν όλους μας για την φτώχεια και τους τρόπους που ο καθένας από εμάς με τις δυνάμεις που διαθέτει μπορεί να βοηθήσει.

Συναυλία Καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης τη Δευτέρα 30/03/2015 και ώρα 20:00 στον στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) - 1ος όροφος.



Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σας προσκαλούν στην πρώτη επίσημη συναυλία καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 30/03/2015 και ώρα 20:00 στον στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) - 1ος όροφος.
Θα παρουσιαστούν έργα των: Michael Nyman, Massenet, Handel-Halvorsen, Debussy, Rachmaninoff, Manuel de Falla, Pugnani-Kreisler, Chopin, Scrjabin, Chick Corea, Γ.Α. Παπαϊωάννου, Γ. Παπακρασσά.
Παίζουν οι καθηγητές και καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρης Καραπινίδης, Μαρίνα Βλαχάκη, Έλενα Χαλάτση, Νίκος Κουνατίδης, Κώστας Παυλάκος, Χρήστος Τασχουνίδης, Ελένη Σαμακοβλή, Εύη Κυριαζίδου, Σάββας Παυλίδης, Αλέξανδρος Αγγουριδάκης, Δημήτρης Τασούδης.
Είσοδος ελεύθερη

Συναντήθηκαν την Παρασκεύη 27 Μαρτίου με πρωτοβουλία των Δημοτικών Συμβούλων της Τοπικής Κοινότητας Κατερίνης συνδυασμού «Νέα Εποχή για την Κατερίνη οι φορείς της πόλης για να συζητήσουν για τα αδέσποτα.



Την Παρασκευή το απόγευμα στην "ΕΚΑΒΗ" συναντήθηκαν οι φορείς της πόλης μας σε μια συνάντηση που αντικείμενο της ήταν το θέμα των αδέσποτων της πόλης μας.
Βγήκανε χρήσιμα συμπεράσματα, ειπώθηκανε επιστημονικές απόψεις και αναλύσεις με σκοπό να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα των αδέσποτων.
Ήταν παρώντες όλοι οι προσκεκλημένοι φορείς εκτός από τον Δήμο Κατερίνης και τον Εμπορικό Σύλλογο.
Η συνάντηση εντάσεται σε μια σειρά επαφών των αρμοδίων φορέων για το συγκεκριμμένο θέμα και θα έχουν και συνέχεια.
Θυμίζουμε ότι παρόμοιες συναντήσεις των φιλοζωικών σωματείων της πόλης μας έχουν γίνει και με τον συνδυασμό του "Αλλου Δρόμου" αλλά και με τους βουλευτές του νομού μας.

Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!



ΣΗΜΕΡΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ 33ης ΟΔΟΥ.
Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΓΗΜΑΤΟΣ ΕΥΖΩΝΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΗΡΘΑΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ.
ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΜΗΜΟΣΥΝΟ ΔΕΚΑ ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΡΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΥΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ. ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015.

ΤΟ ΠΙΕΡΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ


Επτά χορευτικά συγκροτήματα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του χοροδιδασκάλου Γεωργίου Δημόπουλου στο συναπάντημα των χορευτικών συγκροτημάτων της Πιερίας.
   Σε μια βραδιά που ο χορός, «η σιωπηλή ποίηση» όπως τη χαρακτηρίζει ο ποιητής Σιμωνίδης ο Κείος, κυριάρχησε αντάμα με τη μουσική. Έτσι που όλοι μαζί σαν μια οικογένεια κατέδειξαν ότι ο χορευτική πανδαισία συνυπάρχει με τις δημιουργικές ανησυχίες του ανθρώπου.
   Το Σαββατόβραδο 28 Μαρτίου 2015 συμπορεύθηκαν χορευτικά χωρίς τις παραδοσιακές ενδυμασίες αλλά και ξεφάντωσαν μαζί  στο κοσμικό κέντρο «Λεμονανθός» του Κάτω Αγίου Ιωάννη Κατερίνης, χορευτές από τους συλλόγους, Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Εξωραϊστικός Παραλίας, Θρακών Κατερίνης, Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Κίτρους, «Νοσταλγοί της παράδοσης» Κάτω Αγίου Ιωάννη και «Θρακικός» Γανόχωρας.

Η Έλενα Καραγιαννίδου ( ένα κορίτσι που έμαθε στην ζωή της να αγωνίζεται) παρουσίασε χθες το βράδυ στο CLOCKS τα κοσμήματα που δημιουργεί η ίδια με μεράκι και αγάπη.(φωτογραφίες)






Πλήθος κόσμου χθες το βράδυ στην «ΕΚΑΒΗ» για τον Σταμάτη Μαλέλη..(φωτορεπορτάζ)



Πλήθος κόσμου χθες το βράδυ στην «ΕΚΑΒΗ» για τον Σταμάτη Μαλέλη και την παρουσίαση του βιβλίου του «Στη Σκιά του Μαύρου Ήλιου».
Το αδιαχώρητο λοιπόν από τους συμπολίτες μας χθες το βράδυ, με πολλές επώνυμες παρουσίες.
Ανάμεσα τους διακρίναμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, κυρία Μπέττυ Σκούφα και κύριο Τζαμακλή Χαρίλαο.
Τους Παύλο και Πόλη Μπατάλα, την κυρία Κατερίνα Πλούμη Μπουλούμη, τον Πρόεδρο της Σχολής Γονέων κύριο Κορομπίλη Κωνσταντίνο με την σύζυγο του.
Τον Ευγένιο Παπαδόπουλο, τον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, την κυρία Σοφία Ελευθεριάδου, τον συνεργάτη της Μπέτυ Σκούφα τον κύριο Νίκο Ορνιθόπουλο, την κυρία Πιπίτσα Μακρίδου, και πάρα μα πάρα πολύ κόσμο.

Την Γεν.Συνέλευση τους πραγματοποίησαν χθες το βράδυ οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ Πιερίας στην «ΕΚΑΒΗ».



Την Γεν.Συνέλευση τους πραγματοποίησαν χθες το βράδυ οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ Πιερίας στην «ΕΚΑΒΗ».
Η προσέλευση των μελών του Σωματείου δυστυχώς ήταν μικρή, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια σε πολλούς Συλλόγους και Σωματεία.




Τα θέματα που συζήτησαν ήταν τα ακόλουθα:

Ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων στην Κατερίνη κατά την περίοδο του Πάσχα.



ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 11.00 – 15.00
Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 09.00 – 14.30 18.00 – 21.00
Μ. ΤΡΙΤΗ 09.00 – 14.30 18.00 – 21.00
Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 09.00 – 14.30 18.00 – 21.00
Μ. ΠΕΜΠΤΗ 09.00 – 14.30 18.00 – 21.00
Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13.00 – 19.00
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 09.00 – 15.00

Τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2015 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Καλημέρα!