Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

O Διεθνολόγος & Λέκτορας Νομικής του Α.Π.Θ. κ. Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου στην τελευταία ομιλία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 30 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
   ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
                                   www.sxoligoneon.gr
"Οι Τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και η αξιολόγησή τους κατά το Διεθνές Δίκαιο" το θέμα της τελευταίας εκδήλωσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 από τον Διεθνολόγο & Λέκτορα Νομικής του Α.Π.Θ. κ. Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου. Θα αναλυθεί το νομικό καθεστώς του θαλάσσιου, εναερίου και νησιωτικού χώρου στο Αιγαίο( Αιγιαλίτιδα ζώνη, Συνορεύουσα ζώνη, Υφαλοκρηπίδα, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Εθνικός εναέριος χώρος 10ν.μ., FIR Αθηνών, αποστρατιωτικοποίηση νησιών, βραχονησίδες-Ίμια, περιοχές έρευνας και διάσωσης, θέμα Καστελλορίζου, παραβιάσεις Κυπριακής ΑΟΖ, οριοθετήσεις ΑΟΖ στην Αν.  Μεσόγειο. Ο κ. Καρακωνστάνογλου θα αναφερθεί επίσης στην προσπάθεια εκτουρκισμού της Ελληνικής Θράκης καθώς και στην Ενεργειακή και Περιβαλλοντική διάσταση και την αμυντική αποτροπή από την Ελλάδα.

Τrace ,στο φαράγγι του Ενιπέα...,στο βουνό των 12 Θεών, στον Όλυμπο.



Τrace ,στο φαράγγι του Ενιπέα...,στο βουνό των 12 Θεών, στον Όλυμπο.
Θα περπατήσουμε μια διαδρομή γεμάτη μύθους, και φυσική ομορφιά που θα μας μαγέψει και το οποίο διασχίζει το διεθνές μονοπάτι ορειβατικών διαδρομών Ε4,
Το αναλυτικό πρόγραμμα:
Το ραντεβού μας ειναι την Κυριακή στης 8.30πμ στο Λιτόχωρο,
Στην συνέχεια θα κανονίσουμε να μεταφερθούμε στη θέση Πριόνια όπου και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας
Στην διαδρομή μας θα συναντήσουμε το Άγιο Σπήλαιο, όπου ασκήτευσε ο Άγιος Διονύσιος.

Ορειβατικά νέα του Ε.Ο.Σ Κατερίνης



Δυναμικά ξεκινήσανε  οι εγγραφές της Σχολής Αναρρίχησης Μέσου Επιπέδου  !!!Για όσους έχουν τελειώσει την Σχολή Αναρρίχησης βράχου Αρχαρίων ανοίγονται νέοι ορίζοντες ,νέες προκλήσεις!!! ΤΟΛΜΗΣΤΕ!!!

Στον ανεμοστρόβιλο του ξεριζωμού της Δήμητρας Καπελούζου.

To βιβλίο αυτό είναι μια προσφορά και συμμετοχή στη μνήμη του Πόντου και της τραγικής εμπειρίας που βίωσε ο ποντιακός λαός. Όλα τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στη δραματική κατάληξη του ξεριζωμού αυτού του λαού από την πατρογονική του γη, ξετυλίγονται μέσα από τις σελίδες του.
Με τη μυθιστορηματική απόδοση της αυτοβιογραφίας των νεανικών χρόνων του σημαντικού για τη Βόρειο Ελλάδα πόντιου δημοσιογράφου Σάββα Ι. Κανταρτζή (1900-1985), δίνεται μια μαρτυρία ζωής που προσφέρει ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας.

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κατερίνη



Με τον προσήκοντα σεβασμό εορτάστηκε και φέτος στην πόλη της Κατερίνης
η Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Ο ελληνισμός τίμησε τους Ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων, και τα δυο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

"Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Νέων 2015 στην Κατερίνη



 Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, με τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, Ηρακλή Δασιόπουλο, για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Νέων 2015 και στην Κατερίνη

Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε.Πιερίας σε θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνική μέριμνας, κ. Στέφανο Μπιτόπουλο, συναντήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, κ. Ηρακλής Δασιόπουλος, για το θέμα της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Νέων 2015, το οποίο θα φιλοξενηθεί από 6-19 Ιουλίου 2015 και στην πόλη της Κατερίνης.

ΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ



Εκδήλωση - Συζήτηση για τις Μεταρρυθμίσεις, την Απασχόληση και την Ανάπτυξη - όλη η αλήθεια σύμφωνα με τα νέα δεδομένα

"Μεταρρυθμίσεις - Απασχόληση – Ανάπτυξη: όλη η αλήθεια σύμφωνα με τα νέα δεδομένα" είναι το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Πιερίας και το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, στις 18.00, στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου (28ης Οκτωβρίου 9).

Η 'Ωρα της Γης 28 Μαρτίου 2015 στη Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης στις 20:15

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας συμμετέχει και φέτος στη δράση, διοργανώνοντας μια βόλτα με τα ποδήλατά μας στις γειτονιές της Κατερίνης. Ελπίζουμε για τη μια αυτή έστω ώρα οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να σβήσουν τα περιττά φώτα και να φεγγίζουν μονάχα τα οικολογικά φωτάκια των ποδηλάτων μας μέσα στην πόλη!

Σχετικά με τη δράση:
Σβήνουν και φέτος στις 20.30 (τοπική ώρα) και για μία ώρα τα φώτα το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015. H δράση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στα θέματα της κλιματικής αλλαγής.
Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2007 από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) στην Αυστραλία και γρήγορα επεκτάθηκε σε διάφορα σημεία του κόσμου.
Για άλλη μια χρονιά είτε με συμμετοχή σε σχετικές εκδηλώσεις σε πλατείες και σε χώρους συναθροίσεων, είτε και από το σπίτι μας, κλείνοντας τα φώτα κι ότι άλλο καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα, για μια ώρα.
Μια ώρα μακριά από τα κοινωνικά δίκτυα και τους δικτυακούς μας φίλους!



''Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια''-Αλκυόνη Παπαδάκη



Το Βιβλιοπωλείο Νέστωρ και οι Εκδόσεις Καλέντη
σας προσκαλούν την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στις 20:30,στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της
Αλκυόνης Παπαδάκη
''Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια''.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει τα βιβλία της.
Προλογίζει ο Θάνος Κόσυβας, συγγραφέας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του βιβλιοπωλείου.(Κανάρη 5, πεζόδρομος πλατεία, τηλ. 2351036024).

«Θερινός δωδεκάλογος 2015» Από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας



Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας ανακοινώνει την έναρξη της νέας δράσης «Θερινός δωδεκάλογος 2015». Πρόκειται για μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφος, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, κουκλοθέατρο κλπ) που θα λάβουν χώρα στον Καπνικό Σταθμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τον Μάϊο και θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβρη. Στόχος της ομάδας είναι, επί 12 συνεχόμενες εβδομάδες, να πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα τουλάχιστον ένα πολιτιστικό γεγονός στην αυλή του Καπνικού Σταθμού. Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά στην συντονιστική επιτροπή της νέας δράσης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα μέχρι και την 25η Μαρτίου 2015. Η πρώτη συνάντηση της νέας συντονιστικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, ώρα 19:00 στον Καπνικό Σταθμό.

ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΕΩΝ-ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΕΣ 2015-2016
ΤΜΗΜΑ ΝΕΩΝ
ΗΛΙΚΙΑ 2000-2001

          Καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο Ενωσιακό Γήπεδο στη Νέα Έφεσο την Δευτέρα  30-03-2015 και ώρα 03:45 μ.μ. με τον αθλητικό τους εξοπλισμό για προπόνηση.

Τζήκας Δημήτρης: Ο Διευθυντής Γυμνασίου που δημουργεί κεριά με αγάπη και φαντασία!


Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» φιλοξενεί  ιδιαίτερες δημιουργίες ενός σπουδαίου συμπολίτη μας, του κυρίου Τζήκα Δημήτρη συνταξιούχο εκπαιδευτικό, πρώην Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης.
Ο κύριος Τζήκας ασχολείται κατά τον ίδιο ερασιτεχνικά με την κατασκευή και δημιουργία κεριών, κατά την γνώμη μας όμως επαγγελματικά, διότι οι δημιουργίες του που είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε ήταν εξαιρετικές και αυτές θα σας παρουσιάζουμε το επόμενο διάστημα. Στο "εργαστήριο" του είχαμε την δυνατότητα να δούμε δημιουργίες του κύριου Τζήκα σε διάφορα σχέδια, χρώματα και παραστάσεις οι οποίες δεν είχαν να ζηλέψουν σε τίποτα επαγγελματικές δουλειές που βλέπουμε συχνά στα καταστήματα. Ο ίδιος μας δήλωσε ότι δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί επαγγελματικά και είναι μια ευχαρίστηση για αυτόν να προσφέρει τις δημιουργίες του σε συγγενείς και φίλους.

Η..."επικίνδυνη" παιδική χαρά στην Αγία Άννα.


«Τραγικές» φιγούρες οι δυο μπασκέτες της παιδικής χαράς, που είναι δημόσιος κίνδυνος για όσους τις πλησιάσουν.
Σπασμένα τζάμια κρέμονται ψηλά στις μπασκέτες και απειλούν όσους έχουν την ατυχία να βρίσκονται από κάτω τους.
Και σε εκείνο τον χώρο βρίσκονται….παιδιά!
Η γύρω περιοχή ήταν γεμάτη με μικρά παιδιά που λόγω και του καλού καιρού έπαιζαν ανέμελα.

Αντιδράσεις για το σχέδιο των ορίων φοίτησης στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας! (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ-15:50)
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μέχρι και πριν από λίγο συνεδρίαζαν για αυτό το θέμα οι Διευθυντές των σχολείων με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση κ. Αστέριο Κρίτογλου.
Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» μίλησε με Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και δασκάλους, οι οποίοι μας εξέφρασαν την διαφωνία τους για τον τρόπο που γίνονται οι αλλαγές στα όρια φοίτησης.
Μάλιστα κάποιοι δήλωσαν ότι δεν θα το εφαρμόσουν..
Επίσης επικοινώνησαν με την
«ΑΛΗΘΕΙΑ» γονείς που μας εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και πως δεν πρόκειται να «συμμορφωθούν» με τις νέες αλλαγές και ότι θα ζητήσουν την «βοήθεια» του Δήμου Κατερίνης.
Πιστεύουν ότι ο Δήμος Κατερίνης μπορεί να παρέμβει και να διορθώσει αυτές τις «αδικίες» όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι εδώ και πολλές ημέρες πολλοί γονείς έχουν απευθυνθεί στο Δήμο Κατερίνης εκφράζοντας την αγωνία τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ



Η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας, ύστερα από την αναβολή της 24ης αγωνιστικής της Β΄ κατηγορίας που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την 25-3-2015, τροποποιεί το πρόγραμμα όπως παρακάτω:
        Η 24η αγωνιστική της Β΄ κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28-3-2015 με ώρα έναρξης 4:00 μ.μ.
        Η 25η αγωνιστική της Β΄ κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1-4-2015 με ώρα έναρξης 5:00 μ.μ.
        Ύστερα από αίτημα του σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ Αγ. Σπυρίδωνα το οποίο αποδέχθηκαν και οι τέσσερες ομάδες του 2ου ομίλου των αγώνων Play-Off της Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας, η 3η αγωνιστική θα διεξαχθεί ως εξής:
       ΑΕΤΟΣ Καρυών – ΟΛΥΜΠΟΣ Αγ. Σπυρίδωνα Τετάρτη 1-4-2015 με ώρα έναρξης 5:00 μ.μ.
       ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Πιερίων – ΔΟΞΑ Λιτοχώρου Σάββατο 4-4-2015 με ώρα έναρξης 5:00 μ.μ.
         

Για την Επιτροπή πρωταθλήματος & Κυπέλλου
Ο Πρόεδρος
Ηρακλής Δασιόπουλος

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Στις αρχές του 2015 «έφυγε» έχοντας συμπληρώσει 92 χρόνια ζωής ο Αντιστράτηγος ε.α. Ελευθέριος Κολλάρος που  έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την Ίδρυση ενός από τα ιστορικότερα σωματεία της Πιερίας, του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.
Με καταγωγή από τη Σμύρνη, η γέννησή του σημαδεύτηκε από ένα από τα πιο δραματικά γεγονότα του Ελληνισμού. Η μητέρα του σε προχωρημένη εγκυμοσύνη κατά την καταστροφή της Σμύρνης το Σεπτέμβρη του 1922, κατέφυγε με το σύζυγό της στα Χανιά, όπου τον Ιανουάριο του 1923 γεννήθηκε ο Ελευθέριος. Ήταν ο πρωτότοκος της οικογένειας με δυο μικρότερους αδελφούς και δυο αδελφές.
Με το πέρας του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου όπου είχε πάρει μέρος, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Στρατολογικό Σώμα του Ελληνικού Στρατού, όπου γνώρισε  τη μετέπειτα σύζυγό του Ελισάβετ η οποία υπηρετούσε ως πολιτικό προσωπικό στο στρατό.

Συνελήφθη 20χρονος στην Χαλκιδική για ζωοκτονία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 20χρονος στην Χαλκιδική για ζωοκτονία

Με καραμπίνα που κατείχε παράνομα πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα αδέσποτο σκύλο

Συνελήφθη χθες (25-03-2015) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου, 20χρονος ημεδαπός για ζωοκτονία και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

"Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΟΥΤΖΙΟΥ




Ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης είναι από τους ιστορικότερους και ισχυρότερους σκακιστικούς συλλόγους  στην  Ελλάδα. Ιδρύθηκε επίσημα στις 28 Ιανουαρίου 1954  και από τότε    συμμετέχει ανελλιπώς στα πανελλήνια πρωταθλήματα σκάκι με  πολλές διακρίσεις.
Διεθνείς συμμετοχές, παρουσία στην Α’ Εθνική, συμμετοχή στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος, με αποκορύφωμα το 1998 όταν η ομάδα μας αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο γρήγορο σκάκι.

Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια την Κυριακή




Από το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, 29 Μαρτίου 2015, εφαρμόζεται και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας. Προσοχή λοιπόν, γιατί στις 03.00 το πρωί, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλ. στις 04.00.

Η επαναφορά της ώρας στην κανονική, θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10/2015).

ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ




Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ <<ΟΛΥΜΠΟΣ>> αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού  Λαγδαρη Ευάγγελο ,τον πρόεδρο του Δ.Σ Ανδρικόπουλο  Αυγουστίνο, τους  προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Κολινδρού,Μακρυγιάλου,Μεθώνης,Ρυακίων,Παλαιόστανης,Σφενδάμης,Αλωνίων,Π.Ελευθεροχωρίου,Πύδνας,Καταχά,Καστανιάς,Ν.Αγαθούπολης,Λιβαδίου καθώς και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους

Καλημέρα, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015!