Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

«Θερινός δωδεκάλογος 2015» Από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας ανακοινώνει την έναρξη της νέας δράσης «Θερινός δωδεκάλογος 2015».Πρόκειται για μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων (Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφος, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, κουκλοθέατρο κλπ) που θα λάβουν χώρα στον Καπνικό Σταθμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τον Μάιο και θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβρη. Στόχος της ομάδας είναι, επί 12 συνεχόμενες εβδομάδες, να πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα τουλάχιστον ένα πολιτιστικό γεγονός στην αυλή του Καπνικού Σταθμού. Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά στην συντονιστική επιτροπή της νέας δράσης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα μέχρι και την 25η Μαρτίου 2015.Η πρώτη συνάντηση της νέας συντονιστικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, ώρα 19:00 στον Καπνικό Σταθμό.

Για συμμετοχή πατήστε στον σύνδεσμο:ΕΔΩ

Η ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Κατερίνη.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας Κατερίνης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.
Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κατερίνης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος.
Στον ίδιο Ιερό Ναό το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκαν το Μικρό Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου.
Ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Μεθόδιος Ντελλής, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηρομερίου με θέμα: "Ο Σταυρός του Χριστού καύχημα και πυξίδα των χριστιανών"

Τιτάνες Παλαμά-Πιερικός Αρχέλαος 92-85



Η ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου ηττήθηκε από τους Τιτάνες Παλαμά με 92-85 στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών.

Ο αγώνας ήταν απολαυστικός με τις δύο ομάδες να έχουν μεγάλα ποσοστά ευστοχίας ενώ χαρακτηριστικό είναι το 52-52 του πρώτου μέρους. Οι Τιτάνες κατάφεραν στην πρώτη και στην τρίτη περίοδο να πάρουν μια διαφορά άνω των 10 πόντων,ωστόσο δεν κατάφεραν να την κρατήσουν και στις δύο περιπτώσεις με τους φιλοξενούμενους είτε να ισοφαρίζουν είτε να μειώνουν σε επικίνδυνα επίπεδα.Όλοι οι παίκτες του Πιερικού Αρχέλαου έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να καλύψουν και την απουσία του Γιώργου Ασημάκη που ήταν τραυματίας(θλάση).Ο Αντώνης Γκοντόπουλος πραγματοποίησε ακόμη μία μεγάλη εμφάνιση πετυχαίνοντας 41 πόντους με 8 εύστοχα τρίποντα.

Και το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στην «ΑΛΗΘΕΙΑ»!



Καλωσορίζουμε στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης!
Φιλοξενούμε από σήμερα την ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και διαπιστώνουμε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εκεί.
Από τους ποιο δραστήριους και «μαχητικούς» συλλόγους γονέων, ο σύλλογος γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης προσφέρει κοινωνικό έργο στους μαθητές και τους γονείς του σχολείου.
Καλή δύναμη!

Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Θέμα: Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το φλέγον θέμα των διοδίων και μετά τη συνάντησή τους με τον κ. Σταθάκη.

Από την σημερινή Γεν.Συνέλευση του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί»


Κυριακάτικη βόλτα στην Ολυμπιακή Ακτή (Κατερινόσκαλα)



Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» σήμερα ήταν στην Ολυμπιακή Ακτή (Κατερινόσκαλα) είδε πολλά και είπαμε να σας τα μεταφέρουμε.
Κάποιος αποφάσισε να κλαδέψει τα δέντρα στην πλατεία της Ολυμπιακής Ακτής.
Καλώς ή κακώς το έκανε, δεν είμαστε ειδικοί για να γνωρίζουμε αν έπρεπε ή όχι να κλαδευτούν αλλά με τις λίγες γνώσεις μας και με μια αναζήτηση που κάναμε στο διαδίκτυο πιστεύουμε ότι τα δέντρα κατακρεουργήθηκαν!
Πατήστε στον σύνδεσμο για πληροφορίες από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.
(Να σταματήσει τώρα το καταστροφικό κλάδεμα των δέντρων)
Τα κομμένα κλαδιά ήταν γεμάτα με υγιές φύλλωμα και "μάτια"...  
Είναι ένα λυπηρό θέαμα..
Ένα μικρό παιδάκι ρωτούσε τον πατέρα του γιατί..
Αλλά όλη η περιοχή ήταν γεμάτη από τα κλαδιά που κοπήκανε και σε πολλές περιπτώσεις είδαμε μικρά παιδιά να σκοντάφτουν και να κινδυνεύουν να περπατήσουν ανάμεσα στα κλαδιά.
Αυτός που αποφάσισε να τα κλαδέψει δεν μπορούσε να είχε μαζί και ένα φορτηγό για να μαζέψει τα κλαδιά ώστε να μην ενοχλούν τον κόσμο;
Μπορεί να μην είναι τουριστική περίοδος αλλά εκατοντάδες συμπολίτες σήμερα εκμεταλλεύτηκαν την ηλιόλουστη ημέρα και ήρθαν μαζί με τα παιδιά τους να πάρουν καθαρό αέρα και να παίξουν στις κούνιες.

Οι κούνιες…

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ



Γενική Συνέλευση
Ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πολιτιστικού μας Κέντρου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση με θέματα Ημερήσιας Διάταξης :
1) Έκθεση Πεπραγμένων, Διοικητικός Απολογισμός από την
Πρόεδρο κ. Σταματία Βελώνη
2) Οικονομικό Απολογισμό από την Ταμία κα. Ολυμπία Δράντζιου
3) Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο
Καβουνίδη
4) Έγκριση Πεπραγμένων από τη Γενική Συνέλευση
5) Σχόλια Προτάσεις
6) Εκλογές
Οι υποψηφιότητες αφορούν :
Α) Το Δ.Σ.
Β) Την Εξελεγκτική Επιτροπή
Γ) Αντιπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών
Σωματείων(ΠΟΘΣ)

ΤΟ Δ.Σ

Η Νέα Εποχή για το δήμο Κατερίνης για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1983 με απόφαση του ΟΗΕ, σε ανάμνηση μιας ομιλίας του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, που έθεσε τις βάσεις του καταναλωτικού κινήματος.
Στις 15 Μαρτίου του 1962 ο Τζον Κένεντι, σε μία μνημειώδη ομιλία του στο Κογκρέσο, σκιαγράφησε τα τέσσερα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα: Ικανοποίηση των βασικών αναγκών, ασφάλεια, πληροφόρηση και επιλογή.
Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε ότι, σήμερα, καταναλωτής δεν είναι μόνο αυτός που ψωνίζει κάτι από κάποιο κατάστημα.

Κεφαλαλγία (πονοκέφαλος) του Κωνσταντινίδη Ηλία (Ιατρός-Νευρολόγος)



Από σήμερα η «ΑΛΗΘΕΙΑ» εγκαινιάζει μια επιστημονική συνεργασία με τον Ιατρό-Νευρολόγο της πόλης μας τον κύριο Ηλία Κωνσταντινίδη.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα παρουσιάζουμε επιστημονικά άρθρα από το χώρο της υγείας, επιλεγμένα από τον κύριο Κωνσταντινίδη.

Τον ευχαριστούμε πολύ για την διάθεση να συνεργαστεί με την «ΑΛΗΘΕΙΑ»


Του Κωνσταντινίδη Ηλία (Ιατρός-Νευρολόγος)

Κεφαλαλγία (πονοκέφαλος)

Ξεκινά συνήθως στην εφηβεία ή στην νεαρή ενήλικη ζωή. Αλλά και σε οποιαδήποτε ηλικία, από την παιδική έως και την γεροντική.
Η πρωτοεμφανιζόμενη κεφαλαλγία χρήζει διάγνωσης για να αποσαφηνισθεί αν πρόκειται για πρωτοπαθή, δηλαδή για κεφαλαλγία χωρίς να υπάρχει κάποιο νόσημα ή δευτεροπαθής, δηλαδή κεφαλαλγία η οποία οφείλεται σε κάποιο νόσημα.
Η διάγνωση κάποιας από τις πρωτοπαθείς διαταραχές κεφαλαλγίας βασίζεται κυρίως στα χαρακτηριστικά της κεφαλαλγίας από το ιστορικό και στον αποκλεισμό άλλων διαταραχών.

Οι σχολές όπου τρίτεκνοι και πολύτεκνοι εντάσσονται σε ειδικές κατηγορίες



Μπορεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να καταργήθηκε πέρυσι το ειδικό καθεστώς εισαγωγής για τρίτεκνους, πολύτεκνους και υποψηφίους που εντάσσονταν στις κατηγορίες των κοινωνικών κριτηρίων δε συνέβη όμως το ίδιο και για τις στρατιωτικές σχολές, σχολές Αστυνομίας, Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού καθώς ήταν άλλοι οι νόμοι που όριζαν τις ειδικές κατηγορίες.

Στις στρατιωτικές σχολές υπάρχουν δυο ειδικές κατηγορίες που φέρουν την ονομασία του νόμου με τον οποίο ορίστηκαν. Συγκεκριμένα είναι οι :

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ

Tην Δευτέρα 16 Μαρτίου ο Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

            Tην Δευτέρα 16 Μαρτίου ο Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης  στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Το θέμα της ομιλίας του θα είναι το "Ηλεκτρονικό Έγκλημα". Η συγκεκριμένη ομιλία γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Αστυνομική Διέθυνση Πιερίας και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας. Στο τέλος της εκδήλωσης το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Πιερίας "Οι Σταυραετοί" θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν για να τιμήσουν τον Κρητικό Υποστράτηγο.



Το νέο δ.σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου



Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 8ης Μαρτίου 2015, συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: ΜΙΧΑΗΛ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ
Α΄Αντιπρόεδρος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Β' Αντιπρόεδρος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Γενικός Γραμματέας: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
Ταμίας: ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
Μέλη: ΒΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ-ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΑΝΝΑ, ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΡΟΚΑΔΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΨΑΛΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
Η εκλογή του προεδρείου έγινε με μυστική ψηφοφορία, βάσει της νομοθεσίας (άρθρο 11 , Ν. 727/1977) και των διαδικασιών συγκρότησης του Δ.Σ. σε Σώμα.


Καλημέρα