Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Δράση «Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο» στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης


 Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών του, παρέχει, από το Φεβρουάριο του 2015, ηχητική-απτική ξενάγηση για επισκέπτες τυφλούς ή με περιορισμένη όραση και τους συνοδούς τους.
 Η δράση, με τίτλο «Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο», περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, στις έξι από τις έντεκα αίθουσες της μόνιμης έκθεσής του, και ψηλάφηση δεκαπέντε επιλεγμένων εκθεμάτων, από μάρμαρο και πηλό.
Η απτική ξενάγηση υποστηρίζεται με φορητό σύστημα ηχητικής ξενάγησης (audio guide), σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά-αγγλικά-γερμανικά-ρωσικά) και έκδοση αντίστοιχου εντύπου για τον συνοδό.
Με την επιλεγμένη διαδρομή δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη - όχι μόνο να αγγίξει αυθεντικά έργα του βυζαντινού πολιτισμού - αλλά να γνωρίσει το Βυζάντιο και να προσεγγίσει διαχρονικά θέματα όπως η θρησκευτική πίστη, η καθημερινή ζωή, τα ταφικά έθιμα αλλά και σημαντικές αλλαγές στη ζωή του μεσαιωνικού ανθρώπου.
Η διάρκεια της ελεύθερης επίσκεψης υπολογίζεται περίπου σε μια ώρα. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ), Παράρτημα Θεσσαλονίκης & την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και υποστηρίζεται σε μεγάλο μέρος της με χορηγίες (πληροφορίες στο www.mbp.gr).

Το Κατηχητικό της Αγίας Τριάδος.




Στην Ενορία της Αγίας Τριάδος Κατερίνης λειτουργούν κάθε Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο (δίπλα στο Ναό) Κατηχητικά Σχολεία –νεανικές συντροφιές όλων των τάξεων , ως εξής:
·       10-11 π.μ. μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων
·       11-12 π.μ. μαθητές Δημοτικών Σχολείων
·       12-1  μ.     μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων
·       3-4    μ.μ.  μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων
Καθ’ όλη τη χρονιά, οι νέοι και  οι νέες της Ενορίας οργανώνουν εκδρομές, εορταστικές εκδηλώσεις και συμμετέχουν κάθε καλοκαίρι στις μαθητικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκδήλωση για το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με αφορμή την επέτειο 16 ετών από την παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία. Θα συζητηθεί ο ρόλος του κουρδικού απελευθερωτικού αγώνα ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας.
Ομιλητές: Songul Karabulut, Yπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του
Εθνικού Κουρδικού Κογκρέσου
Γιώργος Καραμπελιάς, εκδότης – συγγραφέας Βαγγέλης Πισσίας, συντονιστής Διεθνούς Πρωτοβουλίας
για την Ειρήνευση στη Συρία
Παναγιώτης Σγουρίδης, Υφυπουργός Γεωργίας
στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Κατερίνης..

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κατερίνης που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015.
Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα περιμένει τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο στις 12:00 π.μ στην Πλατεία Ελευθερίας η γιορτή ξεκινάει με ταχυδακτυλουργούς, κλόουν, σκετς και πολλές εκπλήξεις. Την επόμενη μέρα στις 12:00 π.μ. το «πάρτι» συνεχίζεται και κορυφώνεται στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας.

Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μαυρίκος ίδρυσε την ...ΔΕΞΙΑ.




Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου του 2015 κατατέθηκε η Ιδρυτική Διακήρυξη του νέου δεξιού κόμματος από τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μαυρίκο, με την ονομασία «ΔΕΞΙΑ», την οποία προσυπογράφουν περισσότεροι από 300 πολίτες....





Σύμφωνα με τη ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος «Οι Αρχές του βασίζονται στη Δημοκρατία στην ισονομία, στην προστασία του κοινωνικού και δημοσίου συμφέροντος, καθώς και στο κοινωνικό κράτος.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ Δ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ Δ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
 
Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης- Προληπτικής παρέμβασης
στα Πλαίσια του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
16-2-2015 
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Πιερίας της Δ.Δ.Ε. Πιερίας υλοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης–προληπτικής παρέμβασης στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» με θέμα «Κρίση εφηβείας και οικονομική κρίση. Πρόληψη εξαρτησιογόνων ουσιών» στο 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης (6/2/15) και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης (11/2/15)...

Κρύο σήμερα, καιρός για...πετρέλαιο!



ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΛΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 16/2/2015



Κάτω απο άθλιες συνθήκες συνεδριάζει επι χρόνια το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης γονέων δήμου Κατερίνης. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες συνεδριάσεις τους τις πραγματοποίησαν σε πατάρια καφετεριών, σε γραφεία μελών του Δ.Σ και όπου αλλού μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Πάμε για δουλειά!


Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κατερίνης: Προσπαθήσαμε με δικά μας έξοδα να επιδιορθώσουμε τα γραφεία και δεν μας άφησαν..


Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κατερίνης, Κανταρτζής Μιχάλης: "Πριν από τρία χρόνια πήραμε απόφαση σαν Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων να επιδιορθώσουμε τα γραφεία της Ένωσης Γονέων με δικά μας έξοδα αλλά από τον Δήμο Κατερίνης δεν μας άφησαν!"

"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Δήμος Κατερίνης δεν κάνει κάτι για να επιδιορθώσει τα γραφεία, είναι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα και με μηδαμινά έξοδα για τον Δήμο.."

"Είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί τους γονείς εδώ και χρόνια και δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Ένωσης Γονέων."

"Στοιχείο πολιτισμού για μια πόλη και μια κοινωνία είναι το ενδιαφέρον που δείχνει κάποιος για την Παιδεία και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν βλέπω κανένα ενδιαφέρον.."

"Τίθεται σε περιθωριοποίηση και υποβαθμίζεται ο ρόλος της Ένωσης Γονέων αλλά και των Συλλόγων Γονέων γενικότερα, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη και βοήθεια από παντού." 

"Ελπίζω η δημοσιοποίηση του προβλήματος από την "ΑΛΗΘΕΙΑ" να φέρει αποτελέσματα."

 


Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Δίου-Ολύμπου!

 

Δελτίο Τύπου για λειτουργία σχολείων

 

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015:
Παιδικός Σταθμός της Δ.Ε. Λιτοχώρου
Νηπιαγωγεία της Δ.Ε. Λιτοχώρου και Παντελεήμονα
Δημοτικά Δ.Ε. Λιτοχώρου και Παντελεήμονα
Μετά τις 10 π.μ. θα λειτουργήσουν:
Νηπιαγωγεία Λεπτοκαρυάς, Σκοτίνας, Πλαταμώνα, Ν.Πόρων
Δημοτικά Λεπτοκαρυάς, Σκοτίνας, Πλαταμώνα, Ν. Πόρρων
Γυμνάσια Δ.Ε. Λιτοχώρου, Λεπτοκαρυάς, Πλαταμώνα,
Λύκεια Δ.Ε. Λιτοχώρου και Λεπτοκαρυάς
Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης: Τι πιστεύω για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!



Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Το ότι είναι Καραμανλικός,δε μας συγκινεί.Γιατί μια τέτοια επιλογή να θεωρείται θετική για ένα αριστερό κόμμα,το οποίο μόλις ανέλαβε την εξουσία και μάλιστα με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο έως τώρα επιλέγαμε;Η επιλογή είναι σαφώς λανθασμένη.Όχι επειδή δε θα είναι ένας καλός πρόεδρος,αλλά επειδή σε επίπεδο συμβόλων θα είναι ένας άνθρωπος που υπηρέτησε με θράσος αυτό το αρρωστημένο,χυδαίο,τελείως προβληματικό κι άδικο πολιτικό σύστημα.Καθόλου νέος,καθόλου φρέσκος,καθόλου τίποτα.Για μένα ο Παυλόπουλος θα είναι πάντα ο υπουργός των εκατοντάδων χιλιάδων γαλάζιων προσλήψεων,ο υπουργός της ζαρντινιέρας,ο υπουργός της δολοφονίας Γρηγορόπουλου,έστω κι αν είχε παραιτηθεί. Ήταν η μεγάλη ευκαιρία, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας,άνθρωπος εκτός πολιτικής,με σαφές αριστερό πρόσημο και γιατί όχι γυναίκα. Κρίμα.