Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Το διοικητικό και τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Πιερίας σας καλούν στο μεγάλο ετήσιο χορό του συλλόγου, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 στην αίθουσα «Πιερίδα Palace» (πρώην "Χρώματα").
Τη βραδιά θα πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες:
Αχιλλέας Βασιλειάδης στο τραγούδι
Στάθης Πορφυρίδης στο τραγούδι
Μελίνα Παραστατίδου στο τραγούδι
Κώστας Παπουτσίδης στη λύρα
Νίκος Σιδηρόπουλος στο λάουτο
Μανώλης Παπαδόπουλος στο αρμόνιο
Σίμος Συμεωνίδης στο νταούλι
Φάνης Μεγαλόπουλος στο νταούλι

Στην εκδήλωσή θα συμμετέχουν και  τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου



Με μια διήμερη ειδική παραγωγή αφιερωμένη στη νεολαία συμμετείχε και φέτος το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Κατερίνης, στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρα του Ραδιοφώνου που καθιερώθηκε από την UNESCO η 13η Φεβρουαρίου, το 1946 όταν πρωτολειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ.
Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου ήταν αφιερωμένο στη «Νεολαία και Ραδιόφωνο», επιδιώκοντας τη συμβολή των νεαρών ατόμων στο ραδιοφωνικό πεδίο, στοχεύοντας παράλληλα στην ενίσχυση της συμμετοχής τους σε αυτό. Γι’ αυτό και η Διοίκηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης αποφάσισε να ανοίξει τα μικρόφωνά του Ραδιοφώνου και να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του για δυο συνεχείς ημέρες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, μαθητές και μαθήτριες, τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας.

Οι μαθητές, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που τους απεύθυνε η Διοίκηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου, και συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφώνου και σε ρόλο δημοσιογράφου, έστω και για λίγο ανέλαβαν τα ηνία της εκπομπής και κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το πώς οραματίζονται το Ραδιόφωνο του αύριο, τι είδους μουσική θα ήθελαν να ακούνε περισσότερο από τη συχνότητά του αλλά και τι εκπομπές θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του.
Συγκεκριμένα κατά τον διήμερο εορτασμό του, το Δημοτικό Ραδιόφωνο επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες, από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης, το 14ο, το 5ο, το 12ο και το 3ο, Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, το Γυμνάσιο της Κάτω Μηλιάς καθώς και το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης.

Τα παιδιά και τους δασκάλους – καθηγητές τους, υποδέχτηκε η πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου, κ. Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, η οποία τους άκουσε με απόλυτη προσοχή, και υποσχέθηκε πως όλοι μαζί (Διοικητικό Συμβούλιο και εργαζόμενοι) θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να υλοποιήσουμε τις προτάσεις τους.
Αναφερόμενη στη συμμετοχή του Δημοτικού Ραδιοφώνου στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας η κ. Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, υποστήριξε πως το φετινό του θέμα έχει ως στόχο να θίξει σημαντικά ζητήματα που αφορούν στους νέους και την ανάμειξή τους με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν, να μη δώσουμε το λόγο στους νέους για το πώς πραγματικά θα ήθελαν να λειτουργεί το Ραδιόφωνο της πόλης τους, ένα ραδιόφωνο που ψυχαγωγεί, εκπαιδεύει και ενημερώνει. Προωθεί τη δημοκρατική έκφραση και διαμορφώνει ιδέες. Που ανοίγει τα μικρόφωνα του και τις πόρτες του κάθε ημέρα τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κατερίνης, όσο και τους πολίτες, τους φορείς και τους συλλόγους, επεσήμανε η κ. Πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως μπορεί να έχουν αλλάξει οι εποχές, αλλά το ραδιόφωνο θα έχει πάντα τη μαγεία το.

Πηγή: Δήμος Κατερίνης

Εκείνο το οπωσδήποτε αντιμνημονιακός για πρόεδρος τι έγινε ?


Το βιογραφικό του Προκόπη Παυλόπουλου υποψηφίου Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος γεννήθηκε το 1950 στην Καλαμάτα. Στην πόλη αυτή τελείωσε το Λύκειο και ως πρωτοετής της Νομικής ήλθε στην Αθήνα το 1968. Είναι παντρεμένος με τη Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή.
Έχει αποκτήσει τρία παιδιά, το Βασίλη δικηγόρο, τη Μαρία πτυχιούχο γαλλικής φιλολογίας και τη Ζωή νηπιαγωγό.
Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μιχ. Στασινόπουλου, με τον οποίο είχε συνδεθεί, όταν ο τελευταίος στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στο Παρίσι, όπου στο Πανεπιστήμιου Paris II (πρώην Σορβόννη) το 1975 παίρνει τον μεταπτυχιακό τίτλο DEA και το 1977 ανακηρύσσεται διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο (με βαθμό «Άριστα»).
Κατά τη περίοδο 1978-79 υπηρέτησε τη θητεία του ως οπλίτης των Διαβιβάσεων.
Ακολουθώντας ακαδημαϊκή καριέρα έγινε σταδιακά, Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Καθηγητής (1989) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1986 εξελέγη Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris II.
Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται βιβλία και άρθρα με ευρεία αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα.
Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1996 και Α΄Αθηνών στις εκλογές 2000, 2004, 2007, 2009 και 2012. Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα (1989-1990), Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή (1990-1995), Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. (1995-1997), Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. (2000-2004), Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (2004-2007), Υπουργός Εσωτερικών (2007-2009).

Καλό απόγευμα από τα Καλά Νερά Βόλου!




Τσιγαρίδες στον Αιμιλιανό Γρεβενών!




Έχουν εκλογές οι Έμποροι της Κατερίνης!



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ – ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

  Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Συλλόγου μας και των Νόμων 1712/1987 και 2081/1992, καλούμε όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης να παρευρεθούν στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10.00, στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης (επί της οδού 16ης Οκτωβρίου 2 στον 4ο όροφο), για να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για τα παρακάτω θέματα.


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης και εφορευτικής επιτροπής.
2. Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου.
3. Οικονομικός απολογισμός.
4. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.
5.Έγκριση πεπραγμένων, οικονομικού απολογισμού, Έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη.
6.Προτάσεις – Ανακοινώσεις μελών.
7.Αρχαιρεσίες ανάδειξης Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για την κύρια Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την δευτερεύουσα Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης (7ο θέμα της ημερήσιας διατάξεως) θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρες από τις 12.00 έως τις 18.00 στο γραφείο του Συλλόγου επί της οδού 16ης Οκτωβρίου 2 (4ος όροφος).

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Τακτική Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί, χωρίς άλλη πρόσκληση στις 5 Μαρτίου 2015, ημέρα Πέμπτη στον ίδιο τόπο και ώρα και σε περίπτωση πάλι μη απαρτίας θα επαναληφθεί την 12η Μαρτίου 2015, ημέρα Πέμπτη, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα, με όσα μέλη και αν παραστούν.

Τα μέλη που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν υποψηφιότητα θα πρέπει να καταθέσουν γραπτή αίτηση προς τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 14.00.

Η ψηφοφορία γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Γραμματεία του Συλλόγου μας (16ης Οκτωβρίου 2, 4ος όροφος και στο τηλέφωνο : 2351027713, Fax : 2351077713, e-mail: eskat@otenet.gr και τις ώρες 09.30 – 14.30).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ρέχας Κωνσταντίνος

ΤΩΡΑ: Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας!


Χορός ΕΛΜΕ.

Για προμήθεια προσκλήσεων:

Πρόεδρος:
Βαρδακώστας Γιώργος
6930478469
Αντιπρόεδρος:
Συμεωνίδης Στάθης
6946901573
Γενικός Γραμματέας:
Παπαδόπουλος Μπάμπης
6973794723
Οργανωτική Γραμματέας:
Ζιώγα Όλγα
6974874194
Ταμίας:
Γάτας Δημήτρης
6976155497
Μέλος:
Αντωνίου Χρήστος
6976847827
Μέλος:
Τόκας Αστέριος
6976616718


Το Δ.Σ. της ΕΛ.Μ.Ε. Πιερίας

Αστέριος Καστόρης: Ούτε βήμα πίσω!



Αστέριος Καστόρης
Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Νομού Πιερίας

 Οι συγκεντρώσεις της Κυριακής σε 44 πόλεις της Ελλάδας και 55 του εξωτερικού απέδειξαν ότι η πάλη για μια άλλη Ευρώπη ξεκίνησε και τα κέρδη δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι πάνω από τους ανθρώπους. Η μεγάλη ευκαιρία είναι τώρα, η Ελλάδα να γίνει ο κινητήριος μοχλός αυτής της Αλλαγής...

ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον λιγνίτη στην Ελασσόνα

 

Από το Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον λιγνίτη στην Ελασσόνα,, ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Με αφορμή την συζήτηση που αφορά τα κοιτάσματα λιγνίτη στην περιοχή της Ελασσόνας, υπενθυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη πρόσφατα από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας:
 «Οι δήθεν εξαγγελίες του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τις οποίες επικαλούνται κάποια δημοσιεύματα και οι οποίες, τάχα, αφορούν την τύχη λιγνιτωρυχείων [παραχώρηση λιγνιτωρυχείων Ελασσόνας και Δράμας], αποτελούν μυθεύματα και επινοήσεις που αποβλέπουν να προκαλέσουν αντιπαραθέσεις και φτηνές εντυπώσεις».
Επίσης, σας παραθέτουμε απόσπασμα από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις σχετικές με το περιβάλλον, την ενέργεια και το ρόλο της ΔΕΗ:
«Μια 100% δημόσια, ενιαία και καθετοποιημένη ΔΕΗ, θα συμβάλλει καθοριστικά στον ενεργειακό σχεδιασμό, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην αποκέντρωση καθώς επίσης και στη διαδικασία σταδιακής απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα (λιγνίτη), με την προώθηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διασφαλίζοντας παράλληλα, την ευστάθεια του συστήματος, (ενσωματώνοντας και την κοινωνική παραγωγή), σχεδιάζοντας και εξασφαλίζοντας (υλοποίηση) τις απαραίτητες επενδύσεις σε νέες υποδομές».


Αυτές είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν έχουν ως σκοπό να εκμεταλλευτούν την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής και να δημιουργήσουν- διά των εντυπώσεων-προβλήματα. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτοί που υποκινούν τις συζητήσεις αυτές είναι δύο εξέχοντα στελέχη των ντροπιαστικών μνημονιακών κυβερνήσεων των προηγούμενων ετών. Από τη μία ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωτεργάτης μνημονιακός υπουργός των εγκληματικών κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου και νυν στέλεχος του ΚΟΔΗΣΟ και από την άλλη ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαροβενιζέλου και νυν βουλευτής του Κόμματος Σαμαρά. Και οι δύο, τα προηγούμενα χρόνια, βροντοφώναξαν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» και συνέβαλλαν στην εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας και την ταπείνωση του ελληνικού λαού με την ψήφιση μιας σειράς αντισυνταγματικών και αντεργατικών νόμων. Τώρα –με απύθμενο υποκριτικό ενδιαφέρον-δείχνουν οικολογικές ευαισθησίες. Όμως οι πολίτες, ότι και να κάνουν οι Χαρακόπουλος και Σαχινίδης, όσες όψιμες περιβαλλοντικές και κοινωνικές ευαισθησίες και να υποκριθούν ότι έχουν, δεν πρόκειται να ξεχάσουν τις άθλιες μνημονιακές πολιτικές που εφήρμοσαν. «

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !!!

Από τον Δημήτρη Γάτα.

Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις,
όπως το βρεις κι’ όπως το δεις να μη το παρατήσεις.
Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιο στέρεα,
και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτηνε τη γη του,
κι ακλάδευτο όπου μπλέκεται να το βεργολογήσεις,
και να του φέρεις το νερό το αγνό της βρυσομάνας.
Κι άν αγαπάς τ’ ανθρώπινα κι’ όσα άρρωστα δεν είναι,
ρίξε αγιασμό και ξόρκισε τα ξωτικά, να φύγουν,
και τη ζωντάνια σπείρε του μ’ όσα γερά, δροσάτα.
Γίνε οργοτόμος, φυτευτής, διαφεντευτής!..Κι αν είναι
κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό!.. Φωτιά ! Τσεκούρι !Τράβα!
ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφ’ το,
και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα,
για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα,
π’όλο την περιμένουμε, κι όλο κινάει για νάρθη,
κι όλο συντρίμμι χάνεται στο πέρασμα των κύκλων…

Κ.ΠΑΛΑΜΑΣ

Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης